Originally posted by Θεοφανία
Quote:
Originally posted by anwnimi
Quote:
Originally posted by Θεοφανία
Quote:
Originally posted by anwnimi
Όντως, το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία ειδικά στις μικρότερες τάξεις, που γεμίζει το μυαλό των παιδιών με πάρα πολλά μυθολογικά, κατά την άποψή μου, στοιχεία των Εβραίων (Παλαιά Διαθήκη), είναι αρκετά αναχρονιστικό. Θα μπορούσε να εστιάζει περισσότερο στην πνευματικότητα, στην προσωπική εξέλιξη, στην ελεύθερη επιλογή, στην αγάπη του εαυτού και του συνανθρώπου. Υπάρχουν βέβαια τάξεις στις οποίες αυτή η εστίαση υπάρχει σε κάποιο βαθμό.
Ναι ανώνυμη.....αλλά η σκοπιμότητα των θνητών, ή όλης αυτής την βιομηχανίας που έχει στηθεί πάνω στην εκκλησία, δεν μπορεί να γίνει τροχοπέδη στην πίστη του καθένα ....
Ο καθένας είναι νοήμων καιμπορεί να επιλέξει αν πιστεύει και που....
Πόσο νοήμων μπορεί να είναι ένα παιδί Θεοφανία όταν προπαγανδίζεται ότι οι αλλόθρησκοι πολεμούνταν -δικαίως- ή πολεμούσαν -αδίκως- τους χριστιανούς;
Σιγουρα....Φαντάσου πως εγώ πήγαινα μέχρι και κατηχητικό εως τα 16.
Σου γίνεται πλύση εγκεφάλου, αλλά μεγαλώνοντας βρίσκεις μέσα σου το δρόμο.
Αρκεί να σου πω, πως εγώ τουλάχιστον είμαι κατά της εκκλησίας, των παπάδων και όλο αυτό το τσίρκο κατά 90%.
Γιατί υπάρχουν πνευματικοί που πεινούν και δίνουν ακόμη και το μισθό τους στους φτωχούς, υπάρχουν άλλοι που κάνουν πραγματικό έργο, (υπήρξα ενεργή εθελόντρια στην Κιβωτό επί τρια χρόνια), και άλλοι που πιστεύουν στ αλήθεια σε αυτό που κάνουν.
Αν γεννόμαστε και πεθαίνουμε ηλίθιοι, δεν φταίνει οι παπάδες, ούτε οι διάφοροι κομπογιαννίτες που κυκλοφορούν. Φταίμε εμείς.
Και για να μη πλατιάζω, θεωρώ πως τον Θεό τον βρίσκουμε κάποια στιγμοή εμείς οι ίδιοι μέσα μας....