Quote:
Originally posted by Ολα_ειναι_δανεικα
Eδω εκανες σχεση μεσα απο το ιντερνετ και λες αυτα τα παραμυθια;
Μας προσφερες απλοχερα το γελιο και σημερα αλλα αρκετα. Συνεχιζεις αυριο το παπατζηλικι :P
ποιος στα ειπε αυτα εσενα παραμυθατζή?
Printable View
Quote:
Originally posted by Ολα_ειναι_δανεικα
Eδω εκανες σχεση μεσα απο το ιντερνετ και λες αυτα τα παραμυθια;
Μας προσφερες απλοχερα το γελιο και σημερα αλλα αρκετα. Συνεχιζεις αυριο το παπατζηλικι :P
ποιος στα ειπε αυτα εσενα παραμυθατζή?
Βασικά το είπες και μονος σου. Το internet είναι ένα ΜΕΣΟ για να κανεις άλλες δραστηριότητες, δεν είναι αυτοσκοπός. Έχεις παρακολουθήσει ποτε ένα συγκινητικό έργο στην τηλεόραση; Είπες στον εαυτό σου μετά \"μα καλά, πως είναι δυνατόν να συγκινούμαι μέσα από λαμπάκια και ακτίνες\"; Έχεις μιλήσει ποτε στο τηλέφωνο με κάποιον που να σου είπε κάτι αστείο και να γέλασες? Γιατί δεν σκέφτηκες τότε \"μα καλά, πως είναι δυνατόν να γελάω μέσα από καλώδια και δορυφόρους\"; Το μέσο δεν έχει καμια σημασία (γιατί με την ίδια λογική στο πιο τραβηγμένο, όταν μιλάς σε κάποιον που είναι σε άλλο δωμάτιο, του μιλάς μέσω ατόμων αέρα και ενός τοίχου) στον βαθμό που το χρησιμοποιείς ως εργαλείο για να καταφέρεις κάτι άλλο, και η επικοινωνία με ανθρώπους που δεν είναι φυσικά κοντά είναι ένα από τα πιο θετικά που παρέχει το internet. Το τι παίρνεις από το εκάστοτε μέσο είναι που κάνει τη διαφορα. Και φυσικά, το σωστό και το λάθος είναι βαθύτατα υποκειμενικές έννοιες.Quote:
Originally posted by krino
αρκετα απο αυτα που λες τα εχω κανει και εγω καποια στιγμη.
Μεχρι να διαπιστωσω οτι ηταν λαθος.
Πχ λες οτι τσαντιστηκες καποτε απο το skype, εγω αντιστοιχα ειχα πλακωθει στο μσν.... (πλεον δεν εχω μσν για αυτο το λογο)
Μα πως ηταν δυνατον να πλακωθω μεσα απο μηδεν και ενα?
Και ομως οταν αφησεις το μυαλο να σε παει, αυτο μπορει να σε παει ακομα σε λαθος μονοπατια....
Εννοείται ότι, αν οι εμπειρίες μου από ένα site σαν το δικό μας ήταν θετικές, θα του πρότεινα και τα δυο, γιατί να είναι το ένα η το άλλο; Θα του πρότεινα επίσης να βγαίνει όσο πιο συχνά μπορεί με φίλους που τον εκτιμούν, αλλα και να περνάει ευχάριστο χρόνο μονος του στο σπίτι με ασχολίες που τον ευχαριστούν... γιατί να μην μπορεί να κάνει και τα 2; Έχω διακρίνει γενικά μια τάση σου να είσαι άσπρο-μαύρο, του ύψους η του βάθους, το οποιο είναι μεν δικαίωμα σου και εύχομαι να δουλεύει για εσένα, αλλα δεν σημαίνει ότι είναι το απόλυτο \"σωστό\".Quote:
Originally posted by krinoΤωρα πιο συγκεκριμενα.
Ας υποθεσουμε οτι εχεις ενα φιλο η γνωστο σου,
και σου λεει οτι πασχω πχ απο καταθλιψη.
Τι θα του προτεινες,
πηγαινε σε ενα ειδικο η γραψου στο φορουμ που ειμαι και εγω?
Τι σκεφτεσαι για ενα συμφορουμο οπου ειχε βρει το δικο του καταφυγιο σκεψεων αλλα τελικα καποιες κινησεις εδω μεσα τον αναγκασαν να φυγει κακην κακως?
Και αν δεν σου κανουν τα δικα μου λογια, τα δικα του εμενα εγραψαν οσο ποτε,
\"Θέλω να θεραπευτώ από άνθρωπο και όχι από μηχανή. Αρκετά υπέφερα εδώ μέσα.\"
Αν αυτα τα λογια δεν καταφεραν να σε πεισουν για οσα γραφω, εμενα οχι μονο με εχουν πεισει, αλλα μου εχουν δωσει ενα ακομα πατημα για να επιβεβαιωθω περισσοτερο παρα ποτε.
Όσο για τα λόγια του συμforumίτη που ανέφερες, τα βρήκα λίγο \"ανόητα\"; η \"ηττοπαθητικα\" για το γούστο μου. Το forum δεν είναι αυτόματη γεννήτρια ηλεκτρονικών απαντήσεων για να φοβάται ο συγγραφέας ότι θα τον θεραπεύσει μηχανή. Είναι άνθρωποι πίσω από κάθε απάντηση, άτομα που συμπάσχουν και συμβουλεύουν στα προβλήματα που διαβάζουν, εκτος αν κάποιος από αυτούς είναι cyborg, cylon η robot. Όπως και πριν, το forum είναι ένα μέσο για να αποσπάσεις κάποιες πληροφορίες, να δεχτείς συμβουλές, να ακούσεις κριτική και στο τέλος να συλλογιστείς αν κάτι από όλα αυτά σε βοηθησε. Μέχρι στιγμής δεν έχω διαβάσει σοβαρό θέμα στο οποιο να απαντάν οι χρηστες του forum με κακια, mania η εμπάθεια, ασχέτως αν οι μεταξύ τους απόψεις διαφέρουν. Απαντάει ο κάθε ένας βεβαια με το δικό του στυλ αλλα, με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν έχω βρει άτομα που να μην έχουν διάθεση άλληλο-υποστήριξης, εκτος από εσένα που το έχεις ξεκαθαρίσει πολλές φορες (no μπηχτή εδώ, έτσι είναι).
Δηλαδή, αν κάποιος διάβαζε ένα πολύ συγκλονιστικό βιβλίο που τον έκανε να σκεφτεί και να αλλάξει τη ζωή του προς το καλύτερο, θα έπρεπε να σκεφτεί \"θέλω να αλλάξω από άνθρωπο, όχι από αράδες κειμένου σε χαρτί\"; Και αυτές άνθρωπος τις έγραψε, όπως και κάθε απάντηση σε αυτό το forum. Προσωπικά έχω δει έργο στην τηλεόραση, σαχλορομαντικη κομεντί που ισα που την παρακολουθούσα, μονο που στο τέλος είχε έναν τόσο δυνατό, αισιόδοξο μονόλογο που τον κατέγραψα αμέσως στο ημερολόγιο μου και μου άλλαξε τρομερά την νοοτροπία... θα έπρεπε να τον απορρίψω επειδή το υπόλοιπο έργο ήταν μάπα η επειδή η τηλεόραση βάζει ηλίθια προγράμματα κατά κόρον; Όπως και εκεί, έτσι και στο forum χρειάζεται και λίγη κριτική σκέψη...
Quote:
Originally posted by RainAndWind
Χμμ...
Λοιπόν,psychology vs philosophy.:P
Έχετε διαβάσει ποτέ για το φαινόμενο\"online disinhibition effect\";Κακώς.Μαθαίνει κανείς πολλά για το πώς μπορεί η διαδικτυακή μας επικοινωνία να φτάσει να γίνει τόσο σημαντική για μας,να διογκωθεί τόσο πολύ,ώστε να καταλήξει να έχει αρνητικές συνέπειες και στην ζωή μας <εκεί έξω>.
Γιατί ταυτίζετε τη ζωή σας με ένα μέρος της επικοινωνίας σας;
Get real,κανένας δεν σκοτώθηκε μέσα σε flaming threads.
Είναι απλώς ένας τρόπος εκτόνωσης αρνητικών συναισθημάτων για κάποιους,όταν συσσωρευθεί αρκετό υλικό που δεν έχει άλλο τρόπο να βγει,θα βγει μέσω διαδικτυακών καβγάδων.
Το θέμα είναι,για μένα,γιατί μόνο για μένα μπορώ να μιλάω σε τούτο το ζήτημα,το πόσο θα με αφορά το καθετί που ποστάρεται.Και αυτό θα το κουλαντρίζω εγώ.Aν πάψω να το κουλαντρίζω και με κουλαντρίζει αυτό,τότε σαφέστατα έχω δημιουργήσει στον εαυτό μου άλλο ένα πρόβλημα,που δεν το χρειάζομαι.Αν εσείς το χρειάζεστε,καλά να πάθετε.:P
Ερώτημα.Τι άλλο λες μπορείς να κάνεις όταν διαπιστώνεις μία αδικία στο internet;Tην επισημαίνεις.Αν ο άλλος καταλάβει,αυτό εξαρτάται από πολλά και-πίστεψέ με-δεν μπορείς να προκαλέσεις τις αλλαγές σε κανέναν άνθρωπο,εδώ ζοριζόμαστε να προκαλέσουμε αλλαγές σε μας τους ίδιους.Την επισημαίνεις λοιπόν.Κάποιοι θα καταλάβουν,κάποιοι θα το σεβαστούν.Αυτοί σε ενδιαφέρουν βασικά.Αυτός που δεν είναι έτοιμος,δε νοιάζεται,δε θα του κάνει ούτε κρύο ούτε ζέστη,είναι παρτάκιας,σε τι σε αφορά;Nιώθεις να είσαι ΕΣΥ,ο σωτήρας,αυτός που σηκώνει το βάρος της κάθε αλλαγής στους ώμους του;
Μπου!Δεν είσαι.:D
Αυτό σε βοηθάει να καταλάβεις τα όριά σου,πως τη δουλειά την κάνεις ουσιαστικά εκεί έξω,εδώ μέσα από ένα profile δεν θα κάνεις τα πάντα.Δεν αντικαθιστά τη ζωή μας το internet.Και προσωπικά αισθάνομαι μια χαρά με τον εαυτό μου όταν μπορώ να νιώθω ok με μένα και δίχως να έχω σώσει σήμερα τον πλανήτη Γη από την καταστροφή.:P
Τουτέστιν.Με αγαπάω αρκετά ώστε να έχω βάλει όρια μέχρι πού φτάνει η σημασία κάθε συμμετοχής για μένα.Αν είναι να μου γίνεται η συμμετοχή σε κάθε forum μονομανία,το καμπανάκι οφείλει να χτυπήσει,πως το λάθος είναι η ταύτιση,η εξάρτηση και όχι η κοινωνική αδικία.;)
Για την κοινωνική αδικία,υπάρχει η ζωή μου εκεί έξω,που συμμετοχικά και με δρόμους ενημέρωσης,ευαισθητοποίησ� �ς και ενεργής αλληλεπίδρασης θα μπορέσω αυτό που θεωρώ απαραίτητο σε αγώνες και δράσεις.
Για πέστε μου,έχετε συμμετάσχει ποτέ σε καμιά πορεία μέσα στο internet;Ή σε κανένα συγκρουσιακό δρώμενο;Don\'t think so.
Πέραν τούτου,η ζαχαρένια μου.Ναι,και μην σκιάζεστε,δεν την χαλώ.Άμα την χαλώ θέλω να ορίζω εγώ γιατί,όχι να μου το ορίζουν άλλοι.Πρέπει να αποφεύγω τα burn out syndromes στο ίντερνετ,έχω και ζωή και γκομενικά να κοιτάξω.:P
Επίσης,κάνω το σωστό δε σημαίνει το παρακάνω,γιατί μετά γίνομαι σαν κάτι δασκάλες που πέτρα σηκώνεις,κάτω με το δάχτυλο τεντωμένο σε περιμένουν,να σε βάλουν στον ίσιο δρόμο.Κάνε μας τη χάρη ρε μεγάλε,το σωστό του καθενός είναι τόσο υποκειμενικό,που να κωλοχτυπιέσαι όλα τα λεπτά των επόμενων ημερών σου στα εγκόσμια δεν θα πιάσεις παρά το δικό σου.
Έχετε βάλει όρια μερικοί στην σπατάλη σας;Δε νομίζω.Αντί για ιντερνετικό ράκος προτιμώ το εξής,αν δεν περνάω καλά,κανένας υψηλός σκοπός δε θα με φτιάξει.Οι υψηλοί σκοποί απαιτούν ισορροπίες,ώστε να κρατάς πάντα δυνάμεις για να βοηθάς.Do your part,respect your limits.Αμφίδρομη πορεία.
Α,και επειδή κάποιοι έχετε αγιοποιήσει και το forum,ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ.Δεν αγιοποιούμε τίποτε,ποτέ,για κανέναν.Έτσι,γιατί εξιδανικεύοντας πάντα τσουλήθρα περιμένει παρακάτω.:P
Με όλο τον σεβασμό και την αγάπη που τρέφω για το άτομό σου θα τολμήσω να διαφωνήσω μαζί σου.
Κανείς δεν είπε πως εδώ μέσα είναι μια εικονική εκκλησία.
Κανείς δεν είπε πως εδώ μέσα είναι θεραπευτήριο ψυχών.
Το μόνο (κατά την άποψή μου) που μπορεί να προσφέρει αυτός εδώ ο χώρος είναι λίγες στιγμές ξεκούρασης και ίσως κάποιες στιγμές ζεστασιάς και κατανόησης (ίσως ο πιο δόκιμος όρος είναι ο Αγγλικός EMPATHY).
Αυτό όμως παρασάγκας απέχει από τις κάθε είδους απόψεις που σκοπό έχουν να υποβιβάσουν και να υποτιμήσουν κάθε είδους ψυχολογικής εξωτερίκευσης.
Φτάνω λοιπόν στο σημείο να Κρίνο ( ) κάποιον εικονικά χωρίς να έχω τίποτα να υπολογίσω ούτε και να σκεφτώ. Απλά να εκτοξεύσω την δική μου αναπηρία και να κρατήσω ομήρους συναισθήματα και απόψεις, με σκοπό να τα χρησιμοποιήσω για ίδιο όφελος. Να εγκλωβίσω και να ψαρέψω αντιδράσεις που θα με συντηρούν και θα με κρατήσουν στην επιφάνεια.
Θα ξαναπώ φυσικά και είμαι υπέρ των αντιθέτων απόψεων, και πολύ υπέρ των συζητήσεων και των ανταλλαγών των συναισθημάτων και των σκέψεων. Άλλωστε μόνο έτσι μπορεί να βγει μια άκρη. Δεν είμαι όμως υπέρ των ύβρεων και των χαρακτηρισμών και της υποτίμησης της προσωπικότητας και της ψυχής.
Και φυσικά είμαι κάθετα αντίθετος με την ανηθικότητα απέναντι στην αναπηρία του άλλου ή απέναντι στην δική μου αναπηρία.
Άλλος φτάνουμε στο σημείο να κανιβαλίζουμε και να χαρακτηρίζουμε τους υπό χημειοθεραπεία καρκινοπαθείς καραφλούς και σπανούς. Μέχρι εκεί φτάνει η λογική και η ψυχή μας...............................????????????? ??????????
Αυτά!\'Οπως ακριβώς τα ανέλυσε η DG.:)
Δεν μπαίνεις εδώ για να σωθείς,μπαίνεις για να ψαχτείς.Αν αυτό το κατανοήσουμε,πολλά παρατράγουδα και συζητήσεις περί του υπέρτατου σκοπού του forum-οπότε και ανάλογες απογοητεύσεις(και δακρύβρεχτα συμπεράσματα)θα αποφευχθούν.Δεν αντικαθιστά τον ψυχολόγο η επικοινωνία σ\'ένα forum,κανενός είδους θεραπεία δεν αποτελεί,oύτε τους πραγματικούς φίλους,ούτε τη σχέση σου,ούτε τα hobbies και τις δραστηριότητες της ζωής σου πρέπει να υποβαθμίζεις έναντι κάποιου forum.Είναι ένας χώρος υποβοηθητικός,όχι το κεντρικό σημείο αναφοράς σε κάθε μας ζήτημα.Αν του δίνει κάποιος αξίες που έχει διογκώσει από ανάγκες του,τότε βρίσκεται σε λάθος δρόμο.Αν το κατεβάσεις,χαμηλώσεις το απαιτητικό φορτίο,δεν θα σε απογοητεύσει,γιατί το βλέπεις καθαρά.
Κάτι μίση και αγάπες που διαβάζω,για μένα δεν ισχύουν.Ψάχνω,επικοινωνώ,μ� �θαίνω,αντλώ υλικό,δίνω υλικό,αλλά δεν εξιδανικεύω.Ισορροπημένη ματιά και κριτική σκέψη.Εξάλλου,για σκέψου και αυτό.Αν ένας φίλος ή γνωστός σου,έξω από δω,σου δώσει μία λάθος συμβουλή,αν την υιοθετήσεις,την ευθύνη πάλι εσύ δεν την έχεις,αν δεν φρόντισες να λάβεις επαρκείς πληροφορίες,να διασταυρώσεις,αλλά τη δέχτηκες δίχως να την περάσεις από τη νοητική σου κρισάρα;H απουσία ή παρουσία κριτικής σκέψης είναι καθοριστική σε τέτοιου είδους θέματα και επιλογές πάντα.
νομιζω οτι αυτη σου η ατακα ειναι η βαση για να επικεντρωσουμε ολη την συζητηση.Quote:
Originally posted by DissolvedGirl
Όσο για τα λόγια του συμforumίτη που ανέφερες, τα βρήκα λίγο \"ανόητα\"; η \"ηττοπαθητικα\" για το γούστο μου.
Ο συμφορουμιτης, ειχε μια αυταπατη να το πω,
οτι δεν πιστευε κατι ανοητο ουτε ηττοπαθητικο.
Ειχε ελπιδες οτι κατι \"αρπαζε\" απο εδω μεσα που θα του εδινε ελπιδες. Τελικα ηταν μονο φρουδες?
Ετσι πιστευεις και εσυ, ετσι πιστεψε και ο ιδιος και πηρε τον ομματιον του και χαιρετησε, και δεν θα ειναι ο μονος, απλα εκανε την αρχη.
Ειναι θεμα τολμης και σοβαροτητας.
Ο βινς, εδειξε οτι εχει και θαρρος και τολμη αλλα πανω απο ολα οτι δεν θελει να παιδιαριζει αλλα να επικεντρωθει στο προβλημα του και στην τελικη καποια στιγμη να το λυσει.
Εκτιμω οτι υπαρχουν και αλλοι εδω μεσα που σκεφτονται ανοητα και ηττοπαθη. Ισως στο μελλον να αλλαξουν τροπο σκεψης και να λειτουργησουν αλλιως.
Quote:
Originally posted by knoulp
Δεν είμαι όμως υπέρ των ύβρεων και των χαρακτηρισμών και της υποτίμησης της προσωπικότητας και της ψυχής.
εισαι σε καλο δρομο κνουλπιε,
ουτε η μαρια η μαγδαληνη δεν ειχε τετοια στροφη οπως εσυ.
Εσυ που γραφτηκες μονο και μονο για να μου την λες και στα πρωτα 20 ποστ εκανες ακριβως αυτο το πραγμα,
στο 21 αλλαξες γραμμη πλευσης και πηρες αφεση αμαρτιων....
Το μονο που εκανες τοτε,
ηταν αυτα που ακριβως που λες παραπανω οτι δεν εισαι υπερ.
Δεν ειναι και δυσκολο να τα βρει καποιος, ενα search κανεις και σε διαβαζει.....
Τουλαχιστον δεν πας να τα σβησεις για να μην σου χαλαει η σουπα?
... Κνουλπ θα ξανασυμφωνήσω μαζί σου, απλά και ξεκάθαρα... κατ\' τ\' άλλα να δηλώσω πλήρη απογοήτευση που γίνεται χειρισμός ενός χρήστη που αποχώρησε, χρησιμοποιούνται τα λεγόμενά του και τολμάται η μετάφραση και ερμηνεία τους. Τί λυπηρό για τη ματιά του στα πράγματα, την τόσο αιχμηρή και ευάλωτη ταυτόχρονα...
Κnoulp,μόνο εδώ παρατηρείς να υπάρχουν κανίβαλοι;Mόνο εδώ λες υπάρχουν απωθημένα σε ανθρώπους;Μία μικροαποτύπωση της κοινωνίας μας είναι,με τα ίδια ποσοστά του ρατσισμού εκεί έξω κι εδώ μέσα.Με τα ίδια ποσοστά σε άλλη κλίμακα λοιπόν συναντάς και την αναλγησία,και την αδιαφορία,και την καλλιέργεια ή την έλλειψή της,και τον συναισθηματικό πλούτο και τη ανάλογη φτώχεια και όλα τα άλλα ανθρώπινα χαρακτηριστικά.Mπορείς να τα εξαλείψεις με κάποιον μαγικό τρόπο,ή απλά πρέπει να συνειδητοποιήσεις πως θα τα συναντάς εκεί κι εδώ και παντού,δεν είναι όλα τα δάχτυλα του χεριού ίδια.Κατανοώντας τις αιτίες του φόβου,μπορείς να τον αντιπαλέψεις,χωρίς να χάνεις στην προσπάθεια κομμάτια του εαυτού σου.Οι αλλαγές σε κοινωνίες δεν έρχονται παρά με αργά βήματα,αφουγκράζεσαι,παρατ ηρείς,μαθαίνεις.Προσαρμόζε σαι,δεν αναλώνεσαι.Στο λέω γιατί πολλοί αγωνιστές ξεχνάνε πως ταυτόχρονα είναι και άνθρωποι,έχουν την υποχρέωση και να διαφυλάσσουν τα προσωπικά τους όρια,να κρατάνε και να περιφρουρούν και την ατομική τους ζωή.Πολλοί ξεχνάνε και παρασύρονται,ταυτίζονται με τους αγώνες,μετά ρωτάνε \"πού ήμουν εγώ μέσα σε όλο αυτό;πού είμαι τώρα;
Oύτε μόνο οι αγώνες μας είμαστε.Κι αυτή μία παγίδα είναι εξιδανίκευσης.Δίνεις όσα κρίνεις πως μπορείς,όχι τα πάντα σε έναν σκοπό,θυσιάζοντας τα απαραίτητά σου για να λειτουργείς ως άτομο.Δεν συγχωνευόμαστε με τις μάχες,γιατί τότε γινόμαστε ένα σύνολο μαχών και ξεχνάμε πως δεν είμαστε μόνο αυτές.
very intelligently thought out, as usual (οπως μου ελεγε και ο καθηγητης των αγγλικων με τον οποιο ημουν τσιμπημενη μικρη και ειχα γινει τσαμπιον στα essays)Quote:
Originally posted by DissolvedGirl
.......Όσο για τα λόγια του συμforumίτη που ανέφερες, τα βρήκα λίγο \"ανόητα\"; η \"ηττοπαθητικα\" για το γούστο μου. Το forum δεν είναι αυτόματη γεννήτρια ηλεκτρονικών απαντήσεων για να φοβάται ο συγγραφέας ότι θα τον θεραπεύσει μηχανή. Είναι άνθρωποι πίσω από κάθε απάντηση, άτομα που συμπάσχουν και συμβουλεύουν στα προβλήματα που διαβάζουν, εκτος αν κάποιος από αυτούς είναι cyborg, cylon η robot. Όπως και πριν, το forum είναι ένα μέσο για να αποσπάσεις κάποιες πληροφορίες, να δεχτείς συμβουλές, να ακούσεις κριτική και στο τέλος να συλλογιστείς αν κάτι από όλα αυτά σε βοηθησε. Μέχρι στιγμής δεν έχω διαβάσει σοβαρό θέμα στο οποιο να απαντάν οι χρηστες του forum με κακια, mania η εμπάθεια, ασχέτως αν οι μεταξύ τους απόψεις διαφέρουν. Απαντάει ο κάθε ένας βεβαια με το δικό του στυλ αλλα, με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν έχω βρει άτομα που να μην έχουν διάθεση άλληλο-υποστήριξης, εκτος από εσένα που το έχεις ξεκαθαρίσει πολλές φορες (no μπηχτή εδώ, έτσι είναι).
Δηλαδή, αν κάποιος διάβαζε ένα πολύ συγκλονιστικό βιβλίο που τον έκανε να σκεφτεί και να αλλάξει τη ζωή του προς το καλύτερο, θα έπρεπε να σκεφτεί \"θέλω να αλλάξω από άνθρωπο, όχι από αράδες κειμένου σε χαρτί\"; Και αυτές άνθρωπος τις έγραψε, όπως και κάθε απάντηση σε αυτό το forum. Προσωπικά έχω δει έργο στην τηλεόραση, σαχλορομαντικη κομεντί που ισα που την παρακολουθούσα, μονο που στο τέλος είχε έναν τόσο δυνατό, αισιόδοξο μονόλογο που τον κατέγραψα αμέσως στο ημερολόγιο μου και μου άλλαξε τρομερά την νοοτροπία... θα έπρεπε να τον απορρίψω επειδή το υπόλοιπο έργο ήταν μάπα η επειδή η τηλεόραση βάζει ηλίθια προγράμματα κατά κόρον; Όπως και εκεί, έτσι και στο forum χρειάζεται και λίγη κριτική σκέψη...
να θυμισω εδω, για να μη ξεχνιομαστε, οτι το φορουμ , δεν ειναι χωρος θεραπειας, παρα χωρος επικοινωνιας και συμπαραστασης.
οποτε τα μεν μελη που επικαλουνται θεραπειες, απλα κανουν λαθος και τα εχουν μπλεξει λιγο τα πραγματα, τα δε μελη που χρησιμοποιουν τις δηλωσεις αυτες προς ενισχυση των ισχυρισμων τους (!), απλα δρουν εκ του πονηρου και τα εχουν μπλεξει πολυ τα πραγματα.......
Quote:
Αυτά!\'Οπως ακριβώς τα ανέλυσε η DG.:)
ακριβως ετσι ε?
Δεν μπαίνεις εδώ για να σωθείς,μπαίνεις για να ψαχτείς.
και πως μπορεις να κανεις την τροχαια στον οποιοδηποτε που μπαινει?
Αν χρηστες γραφονται για να σωθουν, πως θα εμπεδωσουν την σωστη αποψη που εσυ καταγραφεις?
Η απλως το μονο που ειναι στο χερι σου να κανεις ειναι να πεις την αποψη σου?
Αν αυτό το κατανοήσουμε,πολλά παρατράγουδα και συζητήσεις περί του υπέρτατου σκοπού του forum-οπότε και ανάλογες απογοητεύσεις(και δακρύβρεχτα συμπεράσματα)θα αποφευχθούν.
σωστη η αποψη και το φορουμ οντως θα επρεπε να ειναι ενα χαλαρο μεσο και ανταλλαγη πληροφοριων και ΜΟΝΟ.
Πως απο την διαπιστωση μπορεις ομως να περασεις σε πραξη?
Λες αν το κατανοησουμε, πως και δεν εχει γινει κατανοητο εδω και αρκετους μηνες?
Δεν αντικαθιστά τον ψυχολόγο η επικοινωνία σ\'ένα forum,κανενός είδους θεραπεία δεν αποτελεί,oύτε τους πραγματικούς φίλους,ούτε τη σχέση σου,ούτε τα hobbies και τις δραστηριότητες της ζωής σου πρέπει να υποβαθμίζεις έναντι κάποιου forum.Είναι ένας χώρος υποβοηθητικός,όχι το κεντρικό σημείο αναφοράς σε κάθε μας ζήτημα.Αν του δίνει κάποιος αξίες που έχει διογκώσει από ανάγκες του,τότε βρίσκεται σε λάθος δρόμο.Αν το κατεβάσεις,χαμηλώσεις το απαιτητικό φορτίο,δεν θα σε απογοητεύσει,γιατί το βλέπεις καθαρά.
επισης σωστες αποψεις,
αλλα και παλι το ζητουμενο ειναι, οτι αντι αυτου υπαρχουν αρκετες αποψεις και πρακτικες που πανε εντελως αλλου.
Κάτι μίση και αγάπες που διαβάζω,για μένα δεν ισχύουν.Ψάχνω,επικοινωνώ,μ� �θαίνω,αντλώ υλικό,δίνω υλικό,αλλά δεν εξιδανικεύω.Ισορροπημένη ματιά και κριτική σκέψη.
ακριβως....
σιγα μην αρχισω να εχω μισος και αγαπη μεσα απο καλωδια.
Αλλα εδω δεν μιλαμε για το τι κανεις εσυ η εγω,
αλλα για ανθρωπους που το φορουμ τους γινεται δυσβασταχτο και μη λειτουργικο ενω στη πραξη ηθελαν φορουμ υποστηριξης.
Προφανως δεν εχεις μπει στο πετσι ενος ανθρωπου που εχει πχ αγοροφοβια και οτι εν δυναμει στο ιντερνετ ειναι πολυ ευκολο για αυτον να αναπτυξει θεωριες συνωμοσιολογιας.
Εξάλλου,για σκέψου και αυτό.Αν ένας φίλος ή γνωστός σου,έξω από δω,σου δώσει μία λάθος συμβουλή,αν την υιοθετήσεις,την ευθύνη πάλι εσύ δεν την έχεις,αν δεν φρόντισες να λάβεις επαρκείς πληροφορίες,να διασταυρώσεις,αλλά τη δέχτηκες δίχως να την περάσεις από τη νοητική σου κρισάρα;H απουσία ή παρουσία κριτικής σκέψης είναι καθοριστική σε τέτοιου είδους θέματα και επιλογές πάντα.
εσυ δηλαδη πιστευεις,
οτι ενας χρηστης με σοβαρο ψυχολογικο προβλημα εχει την ικανοτητα να διακρινει να κανει ολα αυτα τα ομορφα που περιγραφεις....
Λαμπρα.
Καλημερα.
α γεια σουQuote:
Originally posted by Alobar
... Κνουλπ θα ξανασυμφωνήσω μαζί σου, απλά και ξεκάθαρα... κατ\' τ\' άλλα να δηλώσω πλήρη απογοήτευση που γίνεται χειρισμός ενός χρήστη που αποχώρησε, χρησιμοποιούνται τα λεγόμενά του και τολμάται η μετάφραση και ερμηνεία τους. Τί λυπηρό για τη ματιά του στα πράγματα, την τόσο αιχμηρή και ευάλωτη ταυτόχρονα...
Quote:
Originally posted by Remedy
και συμπαραστασης.
απο συμπαρασταση εδω μεσα εχουμε πηξει....
:cool:
Quote:
Κnoulp,μόνο εδώ παρατηρείς να υπάρχουν κανίβαλοι;Mόνο εδώ λες υπάρχουν απωθημένα σε ανθρώπους;Μία μικροαποτύπωση της κοινωνίας μας είναι,με τα ίδια ποσοστά του ρατσισμού εκεί έξω κι εδώ μέσα.Με τα ίδια ποσοστά σε άλλη κλίμακα λοιπόν συναντάς και την αναλγησία,και την αδιαφορία,και την καλλιέργεια ή την έλλειψή της,και τον συναισθηματικό πλούτο και τη ανάλογη φτώχεια και όλα τα άλλα ανθρώπινα χαρακτηριστικά.Mπορείς να τα εξαλείψεις με κάποιον μαγικό τρόπο,ή απλά πρέπει να συνειδητοποιήσεις πως θα τα συναντάς εκεί κι εδώ και παντού,δεν είναι όλα τα δάχτυλα του χεριού ίδια.Κατανοώντας τις αιτίες του φόβου,μπορείς να τον αντιπαλέψεις,χωρίς να χάνεις στην προσπάθεια κομμάτια του εαυτού σου.Οι αλλαγές σε κοινωνίες δεν έρχονται παρά με αργά βήματα,αφουγκράζεσαι,παρατ ηρείς,μαθαίνεις.Προσαρμόζε σαι,δεν αναλώνεσαι.Στο λέω γιατί πολλοί αγωνιστές ξεχνάνε πως ταυτόχρονα είναι και άνθρωποι,έχουν την υποχρέωση και να διαφυλάσσουν τα προσωπικά τους όρια,να κρατάνε και να περιφρουρούν και την ατομική τους ζωή.Πολλοί ξεχνάνε και παρασύρονται,ταυτίζονται με τους αγώνες,μετά ρωτάνε \"πού ήμουν εγώ μέσα σε όλο αυτό;πού είμαι τώρα;
Oύτε μόνο οι αγώνες μας είμαστε.Κι αυτή μία παγίδα είναι εξιδανίκευσης.Δίνεις όσα κρίνεις πως μπορείς,όχι τα πάντα σε έναν σκοπό,θυσιάζοντας τα απαραίτητά σου για να λειτουργείς ως άτομο.Δεν συγχωνευόμαστε με τις μάχες,γιατί τότε γινόμαστε ένα σύνολο μαχών και ξεχνάμε πως δεν είμαστε μόνο αυτές.
Φυσικά και όλα αυτά που περιγράφω γίνονται και στην κοινωνία μας έξω από την εικονική πραγματικότητα.
Αυτό που μπορώ να πω είναι πως το να τα ανεχόμαστε είναι σαν να τα συντηρούμε.
Το να χλευάζω την αναπηρία είναι σαν να την στιγματίζω. Αυτό είναι το μόνο μου μέλημα. Να δίνω στον κάθε ένα το δικαίωμα τα αποστιγματιστεί και να μιλήσει για τον εαυτό του. Έτσι όπως εσύ με προέτρεψες να κάνω μιλώντας για την δική μου ιστορία, η οποίο ερίσθο εν παρόδο δεν ολοκληρώθηκε κιόλας.
Όταν λοιπόν θα έχω την ευχέρεια να μιλάω χωρίς να νιώθω ανάπηρος και χωρίς να σκέφτομαι πως και ποιος θα με κρίνει τότε θα είμαι λίγο πιο χαρούμενος.
Και κάτι τελευταίο. Ο κόσμος αλλάζει και με τις επαναστάσεις.
Ένας χρήστης με σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα,οφείλει να ρωτάει τον ειδικό που τον παρακολουθεί και γνωρίζει το ιστορικό του,για οτιδήποτε τον απασχολεί.Έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας,για να λάβει έγκυρες απαντήσεις.Αν ακολουθήσει τη συμβουλή ενός μη ειδικού,το θέμα δεν είναι του μη ειδικού.Αυτή είναι η διαφορά και γι αυτό το λόγο υπάρχουν οι ανάλογες υπενθυμίσεις όταν μπαίνεις στο forum.
Ο κόσμος αλλάζει Knoulp και με τις επαναστάσεις,αλλά η επανάσταση ξεκινάει από εμένα.Αλλιώς μου την φοράνε στο σβέρκο,χωρίς να είμαι έτοιμη γι αυτήν.Θες να σου αναφέρω πόσες \"επαναστάσεις\"ήταν δικτατορίες γιατί ακριβώς δεν είχαν τα χαρακτηριστικά της ατομικής εξέλιξης εξασφαλισμένα;Ξεκινάω από εμένα πάντα.