δεν ηθελα να βγω γιατι σε 1 βδομαδα μεσα δεν πιστεθω οτι θα αποφασιζε........δεν θα αλλαζε κατι.......η αν αλλαζε ας επαιρνε την ευκαιρια ποθ τοθ εδωσα να ποφασισει και τοτε.........να μοθ μιλησει.............
Printable View
δεν ηθελα να βγω γιατι σε 1 βδομαδα μεσα δεν πιστεθω οτι θα αποφασιζε........δεν θα αλλαζε κατι.......η αν αλλαζε ας επαιρνε την ευκαιρια ποθ τοθ εδωσα να ποφασισει και τοτε.........να μοθ μιλησει.............
τι θελει αυτος.............αθτο ειναι το θεμα .........τι θελει και δεν το λεει............με βαση τα οσα μουχε πει πριν 1,5 οταν εκεινος ...........μου τηλ.....ειναι οτι θα πρεπει ναμαστε μαζι γιατι αγαπιομαστε και οτι συμφωνει οτι πρεπει να συγκατοικησοθμε αλλα ιελει χρονο για να χωνεψει......οτι θα μενει ελλαδα.....και τα διαδικαστικα της συμβιωσης..........πριν 2 βδομαδες με τις αναιρεσεις το τελευταιο του μην ηταν θελω να σκεφτω κατι τελευταιο και μετ να βεθουμε ψυχη μου..........και ακολουθησε η δικη μου ξεκαθαρη........ απαντηση..........
τις ανασφαλειες καποιου δεν τις καλυπτουμε μονο με τα λογια μας, αλλα περισσοτερο με την σταση μας και με τα θελω που εχουμε αφησει να φανουν.Quote:
Originally posted by anna_thess
Συμφωνω εν μερει μαζι σου remedy!!!!Οπως λες πηρε τη βεβαιοτητα αν και ανεβαλε τα ραντεβου οτι εγω ημουν διαταθημενη να τον συναντησω και με την απαντηση που του εδωσα στην ουσια παλι του δινω χρονο αλλα αυτη τη φορα δεν τον καλυπτω στις ανασφαλειες του οτι οποτε γυρισει αν γυρισει θατον περιμενω γιατι του εβαλα φρενο..........στη χαλαρη επικοινωνια που του εδινε το πατημα οτι ειμαι εδω.....οποτε τωρα εχει μεσα σε ολες τις ανασφαλειες και αν τον περιμενω η οχι............αν τον εστελνα οπως λες αμεσα θα κατεθεται τα οπλα........γιατι το θεμα που ψαχνει οπως ελεγε ειναι πως θα συνδυασει τη σχεση με τη ζωη του στη ελλαδα.Οι ανασφαλειες τον τρωνε οχι αν με θελει ετσι ελεγε αλλο τι δειχνει....και τι νιωθω εγω........απτη στιγμη που σκεφτεται τι θελει να κανει στη ζωη του μαζι μου αν του ελεγα οτι εγω δεν ενδιαφερομαι πλεον θα τα παρατουσε.Οποτε επελεξα την εμμεση φυγη........με τη διακοπη επικοινωνιας και τωρα στη γιορτη του θα του δειξω ξεκαθαρα οτι εχω φυγει................γιατι δεν θα του ευχηθω..........!!!!!Οποτε θα φανει αν οντως ενδιαφερεται πργματικα για τη σχεση και αν ηθελε λιγο ακομα χρονο.........!!!!Δεν νομιζω οτι σε μια σχεση πρεπει να ναι κανεις απο πανω.............το καλυτερο πιστευω ειναι να σεβομαστε την προσωποκοτητα και τα θελω του αλλου!!!σεβαστηκα τη θεση του και το γεγονος οτι μπορει να μηνειναι στην ιδια φαση με μενα..........αλλα θα προτιμοθσα να μου το δηλωσει ξεκαθαρα παρα το κρυφτουλι που κανει!ετσι κεγω περιμενω να σεβαστει τα ορι αμου και τη θεση μου αν ενδιαφερεται αν οχι καλως με το ζορι δεν μπορεις να σαι με καποιον αλλα αναλαμβανεις και την ευθυνη να του το δηλωσεις πολιτισμενα............!!!νομιζω οτι ακομα και αν ο αλλος σε ριχνει τοσο χαμηλα οπως μου εκανε αυτος εμενα με την ασταθη συμπεριφορα του ειναι καλυτερα πολιτισμενα να του φερθεις και να μην πεσεις στο ιδιο επιπεδο!!!!η αξιοπρεπεια και ο σεβασμος ειναι μεγαλα οπλα στον ανθρωπο παρα ο θυμος και η υβρις οταν ειδικα εχεις αγαπησει εναν ανθρωπο 5 χρονια!!!!!
θεωρω οτι παρολο που δεν του το εχεις πει, αυτος σε θεωρει σιγουρη...
αυτος ειναι και ο λογος που δεν ανησυχησε μηπως γνωρισεις καποιον τοσο καιρο που εχετε να βρεθειτε, αυτος ηταν και ο λογος που δεν επικοινωνησε παρολο που σε ειδε διπλα του στον δρομο .....
εισαι πολυ σιγουρη οτι αυτο που κανει ειναι να σκεφτεται τι θελει στην ζωη του μαζι σου? εγω δεν τον βλεπω πολυ σκεφτικο...θεωρω οτι μαλλον τον χρονο ΣΟΥ ροκανιζει...τπτ δεν σκεφτεται...
νομιζεις δεν νομιζεις, σε μια σχεση ειναι απο πανω αυτος τον οποιο αφηνουμε να αποφασισει αν μας θελει.....
οσο κι αν δεν σου αρεσει, εχεις βαλει τον εαυτο σου να τον διαλεξει εκεινος,αν το θελησει .
δεν κανεις εσυ την επιλογη,απλα περιμενεις να σε διαλεξουν...
λες οτι θα προτιμουσες την ξεκαθαρη απαντηση του κι οχι το κρυφτουλι που σου παιζει.
το ανεχτηκες ομως και του στελνεις ετσι το μηνυμα οτι εισαι διατεθιμενη να ανεχτεις συμπεριφορες που σε υποτιμουν...
δεν χανεις το επιπεδο σου και τον πολιτισμο σου αν ξαποστειλεις ευγενικα καποιον που σε υποτιμα και κοινως σε δουλευει...αντιθετως, αντιδρας στο δικο του επιπεδο οταν το ανεχεσαι δειχνοντας ετσι οτι εφοσον το ανεχτηκες, προφανως και εισαι αξια μιας τετοιας συμπεριφορας...
χμQuote:
σχετικα με το εγω...που αναφερεις remedy οταν ενας ανθρωπος 5 χρονια σου λεει....οτι θελω αυτη η σχεση να συνεχιστει σοβαρα ....και του δινεις την ευκαιρια να συνεχιστει σοβαρα.....μεσα απο τα δικα του θελω... σεβομενη οπως εκανα τις επαγγελματικες του ανησυχιες η και οτι δεν θελει αμεση δευσμευση αλλα θεωρει απαραιτητο σταδιο τη συγκατοικηση και οχι μεσα απο τα δικα μου θελω ......οχι θα δουλευεις μια ζωη εδω....και θελω δεσμευση εδω και τωρα....και επιλεγει να ναι μονος του ...........για μενα βαζει πανω απολα το εγω του.............και μαλιστα οχι μονο τωρα..........αλλα το τραγικο ειναι οτι αποκαλυπτεται οτι το εβαζε σολη τη σχεση οταν σκεφτοταν φαινομενικα ηια 2 και κατεληξε να σκεφτεται για εναν.............αν αυτο δεν ειναι εγωισμος που πηγαζει απο ανωριμοτητα στα 35....τι ειναι..........?
τα μπερδευεις νομιζω.
δεν εισαι αλτρουιστρια επειδη του προσφερεις μια λυση που μπορει να καλυψει και τα θελω του (αυτα που σου προβαλει ως θελω του) απλα εισαι διαλλακτικη γιατι ξερεις οτι αν τα αγνοησεις θα τον χασεις...
αν ηταν στο χερι σου , θα ζητουσες αμεσα αυτο που πραγματικα θελεις, μια δεσμευση του μαζι σου δηλαδη...
απλαδεν σε παιρνει αυτη τη στιγμη να το κανεις, ξερεις οτι θα τα χασεις ολα και υποχωρεις.
φαινομενικα σκεφτεσαι τους δυο σας, επειδη το πλανο που σε ενδιαφερει περιεχει ενα κοινο μελλον.
αυτος κανει το ιδιο ουσιαστικα...
προσπαθει να κανει αυτο που τον εξυπηρετει καλυτερα δλδ..
ειναι φαινομενικα πιο εγωιστης οχι ουσιαστικα..
απλα διοτι απ οτι φαινεται , το δικο του πλανο δεν περιλαμβανει απαραιτητως εσενα....αυτο ψαχνει...μηπως τελικα θελει να προχωρησει μονος του.....
αυτο δεν τον κανει περισσοτερο εγωιστη απο σενα...απλα τον κανει να εχει αλλα θελω για την σχεση σας...
remedy,συμφωνω μαζι σου και σευχαριστω που σχολιαζεις το θεμα σου.μου αρεσει που μου λες τα πραγματα αντικειμενικα και το δεχομαι απλα οπως καταλαβαινεις εγω επειδη ημοθν μεσα στα πραγματικα φερθηκα με βαση τα θελω μου και τα θελω του.οπως λες δειχνει να μην εχει τα ιδια θελω με μενα το κατανοω απολυτα........αυτο που με πειραζει και φανταζομαι το κατανοεις ειναι ο τροπος μς τον οποιο μου εκδηλωνει τα διαφορετικα θελω του και δεν μου απανταει ξεκαθαρα τι θελει να κανει στη ζωη του..............!!
δεν ξερω αν εχεις διαβασει την αμφιβολια μου σχετικα με το αν πρεπει με βαση ολα οσα εχοθν γινει τελευταια να του ευχηθω στη γιορτη του που ερχεται....αν θελεις πες μου τη γνωμη σου......θα την εμπιστευτω......
Όλοι πρώτα απ\' όλα και πάνω απ\' όλα τον εαυτό μας βάζουμε, είτε το συνειδητοποιούμε είτε όχι. Και δεν είναι κακό. Αν δεν σεβαστούμε τον εαυτό μας και τις ανάγκες του, πώς είναι δυνατόν να σεβαστούμε κάποιον άλλον.
Θα σου έλεγα πάντως Άννα, να μην περιμένεις από τον έναν ή τον άλλον να σου πει τι θα κάνεις. Εσύ θα πρέπει να αποφασίσεις τι θα κάνεις, δική σου είναι η ζωή. Εξάλλου, ο καθένας απαντάει σύμφωνα με τα δικά του βιώματα, τις δικές του ανασφάλειες και πεποιθήσεις και βέβαια, έξω από το χορό πολλά τραγούδια λέγονται.
Και όπως λέει μια δανέζικη παροιμία : \"Αυτός που κτίζει ακολουθώντας τις συμβουλές όλου του κόσμου, θα αποκτήσει τελικά ένα θεόστραβο σπίτι\".
φυσικα και κατανοω την αναγκη σου για μια ξεκαθαρη απαντηση του και μια ξεκαθαρη σταση!Quote:
remedy,συμφωνω μαζι σου και σευχαριστω που σχολιαζεις το θεμα σου.μου αρεσει που μου λες τα πραγματα αντικειμενικα και το δεχομαι απλα οπως καταλαβαινεις εγω επειδη ημοθν μεσα στα πραγματικα φερθηκα με βαση τα θελω μου και τα θελω του.οπως λες δειχνει να μην εχει τα ιδια θελω με μενα το κατανοω απολυτα........αυτο που με πειραζει και φανταζομαι το κατανοεις ειναι ο τροπος μς τον οποιο μου εκδηλωνει τα διαφορετικα θελω του και δεν μου απανταει ξεκαθαρα τι θελει να κανει στη ζωη του..............!!
δεν ξερω αν εχεις διαβασει την αμφιβολια μου σχετικα με το αν πρεπει με βαση ολα οσα εχοθν γινει τελευταια να του ευχηθω στη γιορτη του που ερχεται....αν θελεις πες μου τη γνωμη σου......θα την εμπιστευτω......
και την δικαιουσαι!
απλα με τον τροπο που ανεχτηκες την μεχρι τωρα συμπεριφορα του, του εδωσες τον χωρο να συνεχισει το δουλεμα...
ναι, το διαβασα ολο το θεμα σου.
πιστευω οτι δεν πρεπει να τον παρεις τηλ. ουτε για ευχες ουτε για κανεναν αλλο λογο.
πιστευω οτι ακομα κι αν παρει αυτος, πρεπει να ακουσεις ηρεμη οτι εχει να σου πει, αλλα να μην συνεργαστεις σε ενα σεναριο σαν αυτα που παιχτηκαν μεχρι τωρα.
προτεινω μαλιστα σε προταση του να τα πειτε απο κοντα σε ενα ραντεβου αυριο-μεθαυριο-το σαββατο, να του απαντησεις οτι προτιμας να σου πει αμεσα απο το τηλεφωνο τον λογο που πηρε τηλεφωνο κι αυτο που εχει να σου πει.
σευχαριστω κιεγω αυτη τη σταση σκεφτομαι να κρατησω σε ενδεχομενο τηλεφωνημα του ...αν και πισυευω μεσα μου και ετσι πρεπει να το βλεπν οτι δεν προκεται να επικοινωνησει μαζι μου..
για το δουλεμα που λες....θα αποδειχθει...........γιαυτο και επελεξα τη εμμεση φυγη........για να εκτεθει για ακομη μια φορα ..........οτι αναιρει τα λεγομενα του.........και δεν εχει το θαρρος να φερθει ξακαθαρα ......εγω οπως λες δεν προκειται να του ευχηθω.........ουτε ποτε να του τηλ για να ζητησω εξηγησεις..........θα κρατησω οτιεγω μεχρι τελος φερθηκα πολιτισμενα........εκεινος εκτεθηκε που δεν μπορει να μιλησει ντομπρα και οτι ενω του αφησα περιθωριο να με ξαναδιεκδικησει με αφησε να βρεθω στην αγκαλια καποιου αλλου............
remedy,μπορει να εχω λαθος τακτικη ....αλλα οταν μιλαμε για προοπτικη επανασυνδεσης μενα ατομο 5 χρονια σχεσης που εγω τον ξερω καλυτερα σχετικα με το πως λειτουργει........οφειλω να σεβαστω το χαρακτηρα του και το τι θελει.......μεχρι εκει που προσβαλλει εμενα.........και αρχιζουν τα δικα μου ορια...γιαυτο και επειδη καταλαβαινω οτι ειναι αρκετα μπερδεμενος .....ξερω ομως οτι πραγματικα μαγαπαει.........και οτι γενικα δυσκολα αποφασιζει........(αν διαβασες για να ερθει απο αγγλια καθυστερησε 6 μηνες απο τοτε ποθυμου ειχε υποσχεθει.....)λειτουργησα και με τη λογικη και μετο συναισθημα.....οπως εκανε κιαυτος.........και τον αφησα να επιλεξει........αν θελει να τα συνδυασει η αν θελει να υπερισχισει μονο η δικη του λογικη........!!!δεν με πειραζει αν ειναι απο πανω δεν το βλεπω ετσι.......οπως ειπα συμφωνω μαζ σοθ οτι αν επικοινωνησει μαζι μου απλα θακουσω τι εχι να μοθ πει κα τοτε θαφησει εμενα να διαλεξω.......ειδαλλως εγω θα εχω φυγει με το κεφαλι ψηλα...........δεν προκειται να ζητησω εξηγησεις..........και να δειξω οτι περιμενα.........
καλυτερα να δειξω αδιαφορια...........στη αδιαφορια του....παρα να ζητησω εξηγησεις για να δειξω οτι μεκαψε η συμπεριφορα του..........αυτο θα τον πειραξει περισσοτερο πιστευω απτο να τον βρισω και να κανω σκηνικο.......οτι με πειραζει.........μπορει να κανω και λαθος αλλα ετσι νιωθω........
συγγνωμη αλλα σ εναν ανθρωπο που αγαπας το θεμα ειναι να παιζεις θεατρο ή να εισαι ειλικρινης και αμεση? να δειξεις αδιαφορια ενω περιμενεις πανω απο το τηλεφωνο τί νοημα εχει?
και τι παει να πει να \"δειξεις\" οτι περιμενες? δεν περιμενεις?
για το θέμα του θυμού που αναφέρεις ότι νιώθεις για τον πρώην σου, σε κάποιο σημείο νομίζω λες \"άστο για αργότερα\" (δεν καλοθυμάμαι) και λίγο πιο πάνω λες \"καλύτερα αδιαφορία, παρά να τον βρίσω και να κάνω σκηνικό\".
ο θυμός όταν συσσωρεύεται και δεν εκφράζεται, μετά σπάει πολύ άτσαλα και γινόμαστε κατίνες, από 2 χωριά χωριάτες η όπως αλλιώς θες πες το.
αν δεν τον εκφράσεις καθόλου, όχι μόνο θα καταπιέζεσαι, αλλά και αυτός ίσως να μην έχει πάρει πρέφα ότι έχεις θυμώσει μαζί του.
από την άλλη αν τον βρίσεις και κανεις σκηνικό, πιθανότατα θα χάσεις όλο το δίκιο σου. μετά θα έχει να σου τη λέει για το πόσο τον προσέβαλες και με πόσο άσχημο τρόπο του μίλησες.
υπάρχει και μια ενδιάμεση λύση, να εκφράσεις το θυμό σου αλλά κάπως πολιτισμένα. να εστιάσεις στο να περιγράψεις τη δική σου οπτική γωνία, τα δικά σου συναισθήματα, πως αισθανθηκες από τις πράξεις του κλπ κλπ, όχι να τον βρίσεις και να τον στολίσεις με όλα τα κοσμητικά επίθετα του πλανήτη.
edit: συμβουλή για τον επόμενο μάλλον!
μην κρατάς το θυμό σου να συσσωρεύεται, να τον εκφράζεις έγκαιρα, όταν γίνεται κάτι που θυμώνεις, να εκφράζεσαι επί τόπου (αλλά πολιτισμένα).
νομιζω sofia οτι αρκετα περιμενα,4 μηνες ειμαστε χωρισμενοι ποσο αλλο ...τι ειναι πια αυτο ποθ τοσο σκεφτεται με το να συνεχιζει να σκεφτεται μονος τοθ σημαινει δεν θελει ναναι μαζι μου αρα τι να περιμενω ...μοθ τδειχνει γιατι οπως ειπαμε και παραπανω δεν μπορει να μου πει οτι τλικα δεν θελει να ξαναγυρισει....δειλιαζει να μου πει οτι το σκεφτηκα το σεναριο επανασυνδεσης και δε μου βγηκε..
θα προτιμουσα το τελευταιο.......να γινει μια πολιτισμενη συζητηση αλλα θα ηθελα να μου δψσει αυτος το οκ γιατι εγω οσες φορες προσπαθησα δεν ανταποκριθηκε...οταν μου το ζητησε την τελευταια φορα αποδιχτηκε οτι δεν το εννοουσε....