το σπα θα εχει και χαμαμ, μην ανησυχεις
σκοπος,η καλαισθησια και η καλοπεραση
η αρχηγος θα συμφωνησει με τις προτασεις
θα της προωθουμε μερικους καλους γαμπρους απο τις γυρω φυλες και θα κανουμε οτι γουσταρουμε ;)
Printable View
το σπα θα εχει και χαμαμ, μην ανησυχεις
σκοπος,η καλαισθησια και η καλοπεραση
η αρχηγος θα συμφωνησει με τις προτασεις
θα της προωθουμε μερικους καλους γαμπρους απο τις γυρω φυλες και θα κανουμε οτι γουσταρουμε ;)
Αφωτεινη και ρεμ............εχετε βρει τα ευαισθητα σημεια μου.........
Ψηφίζω τις προτάσεις σας, βάλτε αντηλικακό με δείκτη εκατό και φύγαμε για το νησί μας........!!!!!
Και η σωστή σειρά σύμφωνα με την άσκηση είναι η εξής:
1)Δύο δεξαμενές με 100l οξυγόνο: Η βασικότερη ανάγκη για επιβίωση (το βάρος τους δεν έχει σημασία καθώς η βαρύτητα στη σελήνη είναι το 1/6 από αυτήν της Γης)
2)5 γαλόνια νερό: Απαραίτητα για αναπλήρωση υγρών στην φωτεινή πλευρά
3)Αστρονομικός χάρτης: Το βασικότερο εργαλείο προσανατολισμού. Η θέση των αστεριών από τη Σελήνη είναι η ίδια όπως από τη Γη
4)Συμπυκνωμένη τροφή: Ικανό μέσο για κάλυψη ενεργειακών αναγκών
5)Πομπό-δέκτης FM που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια: Για επικοινωνία με άλλους αστροναύτες (ωστόσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε κοντινές αποστάσεις)
6)50 μέτρα σχοινί: Χρήσιμο για αναρρίχηση σε απότομες πλαγιές αλλά και για να δέσετε μαζί τους τραυματίες
7)Κουτί πρώτων βοηθειών με σύριγγα
8)Αλεξίπτωτο: Για προστασία από τις ακτίνες του ηλίου
9)Σωσίβια λέμβος που φουσκώνει αυτόματα: Η μπουκάλα οξυγόνου της λέμβου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ώθηση
10)Φωτοβολίδες κινδύνου: Χρησιμοποιούνται για σήμα κινδύνου κατά την προσεδάφιση
11)Δύο σαρανταπεντάρια όπλα: Για προστασία και επιβολή
12)Ένα κουτί γάλακτος σε σκόνη: Επιπλέον πηγή ενέργειας
13)Κινητή μονάδα θέρμανσης: Χρήσιμη μόνο στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού
14)Μαγνητική πυξίδα: Δεν υπάρχει μαγνητικό πεδίο στη Σελήνη και κατά συνέπεια δεν μπορεί να φανεί χρήσιμη για προσανατολισμό
15)Σπιρτόκουτο: Στην πραγματικότητα εντελώς άχρηστο. Δεν υπάρχει οξυγόνο στο φεγγάρι προκειμένου να γίνει ανάφλεξη
Επειδή βλέπω ήδη τον keep να το σκέφτεται και να έχει ενστάσεις, βρήκα τις απαντήσεις σε search δεν είναι δικές μου(αν και συμφωνώ στα περισσότερα). :P
Quote:
Originally posted by melissa
Και η σωστή σειρά σύμφωνα με την άσκηση είναι η εξής:
1)Δύο δεξαμενές με 100l οξυγόνο: Η βασικότερη ανάγκη για επιβίωση (το βάρος τους δεν έχει σημασία καθώς η βαρύτητα στη σελήνη είναι το 1/6 από αυτήν της Γης)
2)5 γαλόνια νερό: Απαραίτητα για αναπλήρωση υγρών στην φωτεινή πλευρά
3)Αστρονομικός χάρτης: Το βασικότερο εργαλείο προσανατολισμού. Η θέση των αστεριών από τη Σελήνη είναι η ίδια όπως από τη Γη
4)Συμπυκνωμένη τροφή: Ικανό μέσο για κάλυψη ενεργειακών αναγκών
5)Πομπό-δέκτης FM που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια: Για επικοινωνία με άλλους αστροναύτες (ωστόσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε κοντινές αποστάσεις)
6)50 μέτρα σχοινί: Χρήσιμο για αναρρίχηση σε απότομες πλαγιές αλλά και για να δέσετε μαζί τους τραυματίες
7)Κουτί πρώτων βοηθειών με σύριγγα
8)Αλεξίπτωτο: Για προστασία από τις ακτίνες του ηλίου
9)Σωσίβια λέμβος που φουσκώνει αυτόματα: Η μπουκάλα οξυγόνου της λέμβου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ώθηση
10)Φωτοβολίδες κινδύνου: Χρησιμοποιούνται για σήμα κινδύνου κατά την προσεδάφιση
11)Δύο σαρανταπεντάρια όπλα: Για προστασία και επιβολή
12)Ένα κουτί γάλακτος σε σκόνη: Επιπλέον πηγή ενέργειας
13)Κινητή μονάδα θέρμανσης: Χρήσιμη μόνο στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού
14)Μαγνητική πυξίδα: Δεν υπάρχει μαγνητικό πεδίο στη Σελήνη και κατά συνέπεια δεν μπορεί να φανεί χρήσιμη για προσανατολισμό
15)Σπιρτόκουτο: Στην πραγματικότητα εντελώς άχρηστο. Δεν υπάρχει οξυγόνο στο φεγγάρι προκειμένου να γίνει ανάφλεξη
Επειδή βλέπω ήδη τον keep να το σκέφτεται και να έχει ενστάσεις, βρήκα τις απαντήσεις σε search δεν είναι δικές μου(αν και συμφωνώ στα περισσότερα). :P
ιχιιιιιιιιιι............τελικά θα γίνω αρχηγός της φυλής!!!!
ήμουν στα περισσοτερα μέσα!!!!!
Quote:
Originally posted by Oneiroplasmenos
Αν υποθέταμε πως είμαστε όλοι μας εδώ μέσα μια φυλή (όλες οι φυλές, ομάδες έχουν \"αρχηγό\", φαινομενικά ή συμφωνημένα) και ότι έχουμε έναν αρχηγό ποιος θα ήταν αυτός?
Η εντύπωση μου είναι η εξής:
Με βάση την αυτοεικόνα του ο krino αισθάνεται αρχηγός αν και οι περισσότεροι δεν θα ήθελαν να τον έχουν για αρχηγό.
Με βάση την κοινή συμπάθεια ο keep_walking θα ήταν αρχηγός αν και πιστεύω δεν θα το ήθελε ο ίδιος η δεν θα ήξερε πως να το διαχειριστεί.
Απο τις κοπέλες νομίζω πως η Θεοφανία θα ήθελε να ήταν αρχηγός αν και αδυνατώ να προβλέψω τι θα ήθελαν οι υπόλοιποι.
άρα ποιος θα ήταν ο αρχηγός τελικά?
θα ξεκινήσω με τις γυναίκες:
1) Sofia
2) Arsi
και από άντρες :
1) pelariry
2) Krino *
* ( και δεν τον προτείνω
γιατί νομίζω πως αισθάνεται αρχηγός )
βινσ για μενα εισαι εκατο χρονια μπροστα αν ψηφιζαμε παντωσ για το πιο ενδιαφερον θεμα των τελευταιων 10 μηνων που ξερω το φορουμ εγω θα ψηφιζα το δικο σου
Quote:
Originally posted by pad
βινσ για μενα εισαι εκατο χρονια μπροστα αν ψηφιζαμε παντωσ για το πιο ενδιαφερον θεμα των τελευταιων 10 μηνων που ξερω το φορουμ εγω θα ψηφιζα το δικο σου
καμια πρόταση για αρχηγό όμως δεν βλέπω ?
μετά ανοίγεις και το πιο ενδιαφερον θεμα των τελευταιων 10 μηνων :)
Η έννοια αρχηγός δεν υπάρχει,ούτε θα υπάρξει ποτέ στην ατζέντα μου.Θα το θεωρούσα προσβολή να μου πρότεινε ποτέ κάποιος κάτι τέτοιο,όπως θεωρώ και ταπεινωτικό για τον άνθρωπο να δέχεται πως κάποιος/οι είναι ανώτεροι ή κατώτεροί του.Δε με αφορά λοιπόν ένα τέτοιο δίλημμα.Ο άνθρωπος που θα χρησιμοποιήσει τις ικανότητές του για να ηγηθεί δεν είναι ανώτερος,είναι μαλάκας.:P
Εν τω μεταξύ,διαπιστώνω πως ακόμη και στο γαμοφέγγαρο το όπλο θεωρείται εκ των ουκ άνευ,για\"επιβολή\".:o:o
Γι αυτό εάν το αποικίσετε,δε θα έρθω.:D
Δεν πιστεύω πως στις δύσκολες στιγμές αναδεικνύονται οι ηγετικές ικανότητες κανενός,αντίθετα,αναδεικνύ εται η ανάγκη για ομάδα και συνεργασία.Δίχως τη συνένωση και τη συνεργασία το ανθρώπινο είδος δε θα είχε επιβιώσει.Απλά μας έχουν τόσο μπολιάσει με την τεχνητή ανάγκη για έναν ή πολλούς πάνω από το σβέρκο μας,που δε διανοούμαστε ποτέ πως θα μπορούσαμε και άνευ αρχηγών.Φόβος και αγελαία ένστικτα.Δυνατός δεν είναι αυτός που ηγείται,δυνατός είναι αυτός που θα μπορούσε να ηγηθεί αλλά δεν θα επέλεγε να το κάνει.Δε θα εκμεταλλευτεί συνθήκες και συγκυριακές καταστάσεις για καμιάς μορφής εξουσία.Πατερναλισμοί βασισμένοι πάνω σε ανασφάλειες.Αν όλη η εκπαίδευσή μας βέβαια,ατομική και κοινωνική βασιζόταν πάνω στην ανεξαρτησία,δε θα υπήρχε καμία ανάγκη για αρχηγιλίκια.Ποιανών η δύναμη θα κινδύνευε τότε;
Φυσικά η melissa αναφερόταν σε situational leadership,αλλά είμαι ενάντια και σ\'αυτό το ιδεολόγημα.
Θα είχε ενδιαφέρον να συζητηθεί η ανάγκη για ήρωες από την πλευρά της ψυχολογίας.;)
Ναι, αυτο ειναι το κακο με τους αρχηγους, οτι το θεωρουμε πλεον φυσικο να εχουμε καποιον πανω απο το κεφαλι μας με την δικαιολογια \"ειναι στην φυση μας\" ή το ακομα πιο γελοίο \"έτσι καναμε πάντα\".
Μολις ψηφισουμε για αρχηγο προτεινω να ψηφισουμε και για τον μαγο του χωριου, ξερετε, τον spiritual leader ο οποιος θα επικοινωνει με τα πνευματα των διεγραμμενων-αποχωρουντων μελων και θα ειναι ο μονος που -οπως υποστηριζει- θα μπορει να το κανει αυτο. Σαν ανταλαγμα θα πρεπει να τον προσκυναμε, να του δινουμε το φαγητο μας και την ζωη μας καθως και να μας κανει οτι-μα οτι- αυτος θελει. ουγκ!
Εχετε παρεξηγησει την εννοια αρχηγος...και σε δυσκολες καταστασεις η δημοκρατια ειναι ισως ανικανη να επιλυσει απλα προβληματα που προκυπτουν...οχι οταν βγαινεις με την παρεα σου και δεν μπορειτε καν να αποφασισετε σε ποιο μαγαζι θα πιειτε καφε λολ.
Αλλωστε σοβαρα τωρα και το φορουμ αυτο αν και εχει ελαφρια διοικηση υπαρχει ο NikosD. και η CeliaM αλλιως θα μας ειχε φαει η μαρμαγκα.
Ακομα χειροτερα αν ειχαμε ολοι τις εξουσιες που εχουν αυτοι θα εκλεινε αμεσως.
Ενα απλο παραδειγμα...
Quote:
Originally posted by arktos
* ( και δεν τον προτείνω
γιατί νομίζω πως αισθάνεται αρχηγός )
λυσσα εσυ με το αρχηγιλίκι...
και δη εμενα.... :P
Αλλα απλα παραδειγματα...
Εχετε δει ενα εργο που χρειαζεται για να γινει ενας μαστορας...πως μπλεκεται η κατασταση οταν ανακατευτουν 10 μαστοροι λολ...τα ορια του γελοιου.
Και ενα ρητο..
Οπου λαλουν πολλοι κοκοροι αργει να ξημερωσει:)
Quote:
Originally posted by keep_walking
Εχετε παρεξηγησει την εννοια αρχηγος...και σε δυσκολες καταστασεις η δημοκρατια ειναι ισως ανικανη να επιλυσει απλα προβληματα που προκυπτουν...οχι οταν βγαινεις με την παρεα σου και δεν μπορειτε καν να αποφασισετε σε ποιο μαγαζι θα πιειτε καφε λολ.
Αλλωστε σοβαρα τωρα και το φορουμ αυτο αν και εχει ελαφρια διοικηση υπαρχει ο NikosD. και η CeliaM αλλιως θα μας ειχε φαει η μαρμαγκα.
Ακομα χειροτερα αν ειχαμε ολοι τις εξουσιες που εχουν αυτοι θα εκλεινε αμεσως.
Ενα απλο παραδειγμα...
έτσι το είδα κι εγώ.
δεν μιλήσαμε για αρχηγό κόμματος.
σε φόρουμ ψυχολογίας είμαστε.
μια διεύθυνση, ας πούμε.
στη λέξη κολλήσαμε τώρα ?
Κeep,o Nίκος είναι μια χαρά,με την έννοια ότι είναι όσο λιγότερο παρεμβατικός μπορεί.Εναπόκειται στα μέλη να κάνουν τις ανάλογες σκέψεις που θα τους/μας οδηγήσουν σε συμπεράσματα πάνω στο ποιας μορφής και ποιου βαθμού παρέμβαση επιθυμούν.
Είναι μία πολύ καλή προσομοίωση το φόρουμ και για την ίδια μας τη ζωή εάν εκμεταλλευτούμε την επικοινωνία μας κάτω από άλλο σκεπτικό.Κάποιος μπορεί να\"παίξει\"και με τα όριά του και με την έκφρασή του και να δοκιμάσει συμπεριφορές πρώτα σε έναν χώρο ιντερνετικό,κατόπιν να περάσει σε διαδικασίες να εφαρμόσει τα ανάλογα και στην πραγματικότητά του.Μπορεί να\"ντυθεί\"ρόλους και να πειραματιστεί εδώ,που οι συνέπειες δεν τον τρομάζουν όπως στην καθημερινότητά του.Όλοι το κάνουμε ασυνείδητα.
Με αντίστοιχο τρόπο μπορούμε να δοκιμάσουμε να ζούμε στη διαδικτυακή μας ζωή δίχως να δεχόμαστε πως ο Νίκος ή η Σίλια είναι\"αρχηγοί\".Η έννοια του αρχηγού προυποθέτει την ανάγκη και εισάγει την εξάρτηση στη μεταξύ μας σχέση.
Κι ομως, κι εγω συμφωνω σε πολλα απο αυτα που λεει η ρειν.
Η αναγκη για αρχηγηλικι μου φαινεται γελοια..
Και ρωταω..υπαρχει ποτε ΕΝΑΣ αρχηγός?Επι της ουσιας..
Δεν υπαρχει μια ομαδα,που ενιοτε δουλευει πισω απο τον αρχηγο και πολλες φορες αντι αυτου..(ειτε τον στηριζει ,ειτε τον χειριζεται)?