κ εγω ειμαι της γνωμης να περιμενουμε λιγο καιρο να προσαρμοστουμε, κ αν δουμε κ μετα οτι ειναι αχρηστο η οτι γινονται πολλα λαθη, βλεποντας κ κανοντας.
κ εγω ειμαι της γνωμης να περιμενουμε λιγο καιρο να προσαρμοστουμε, κ αν δουμε κ μετα οτι ειναι αχρηστο η οτι γινονται πολλα λαθη, βλεποντας κ κανοντας.
Α, μα δεν εννοουσα αυτο (αν και ενδιαφερουσα λειτουργεια αυτη που αναφερατε.) Ενα χαρακτηριστικο παραδειγμα απο το θρεντ music - στη συγκεκριμενη σελιδα φαινεται ο διαχωρισμος που ελεγα. Οι διευθυνσεις που ειχαμε ποσταρει και χρονολογουνται μετα την αναβαθμιση εμφανιζονται κανονικα - το φορουμ τα ερμηνευει αυτοματα σαν λινκς. Ο,τιδηποτε ομως ποσταραμε με τον ιδιο τροπο οσο ημασταν στο παλιο φορουμ, οπως στο πρωτο μερος της σελιδας εκεινης, τωρα εμφανιζεται σαν απλο κειμενο που δεν κλικαρεται αλλα χρειαζεται copy-paste σε ξεχωριστο παραθυρο. Αυτο οχι μονο στο music αλλα και σε καθο αλλο νημα που εχουμε ποσταρει κατι που ξεκινα απο www η http.
Φαινεται πως ορισμενα στοιχεια δεν επεβιωσαν κατα τη μεταφορα... Οπως ορισμενοι χαρακτηρες οπως τα εισαγωγικα η το '&'. Αν και δεν ειναι τοσο σοβαρο θεμα, θα ηταν ωραια αν μπορουσε να βρεθει καποια λυση, που μαλλον ειναι θα αρκετα τεχνικη, ωστε να ανακτηθει το χαμενο αυτο κομματι της εργονομιας του σαϊτ. Βασικα αν υπαρχει επιλογη καπου στις ρυθμισεις διαχειρισης ωστε το φορουμ να επανερμηνευει το σωμα των καταχωρησεων ωστε οι διευθυνσεις να εμφανιζονται σαν λινκς και οχι σαν απλο κειμενο. Μαλλον θεμα PHP ειναι αλλα δεν παιρνω και ορκο - ισως να αρκει και ενα rebuild για να το πετυχει, οι ειδικοι σας ξερουν καλυτερα.
Οσο για το rep system... Δεν καταλαβαινω τι θεση εχει σε ενα φορουμ σαν κι αυτο. Καταλαβαινω πως μπορει να το χρησιμοποιησει κανεις βεβαια (Η Eurovision των post, σε οσα φορουμ το εχω παρακολουθησει), αλλα δεν ξερω τι ειχε κατα νου η διαχειριση οταν το συμπεριελαβε. Επισης δεν μπορεσα να βρω την επιλογη για τη μη εμφανιση του στο προφιλ μου, παρολο που το FAQ λεει πως αυτο προβλεπεται.
Oboro,
σε ευχαριστώ για τα σχόλια σου και τις παρατηρήσεις σου.
Για το πρώτο θέμα, μεταφέρω το μήνυμα σου (αν και θα το δει ούτως ή αλλώς κάποια στιγμή ο τεχνικός που έκανε τη μεταφορα) και ελπίζω να υπάρξει λύση.
Για το θέμα του reputation: η σκέψη μου ήταν (και κακώς που δεν την εξέφρασα από την πρώτη ημέρα της μεταφοράς)
1. το reputation να μεταφραστεί σε "ευχαριστώ για την απάντηση/βοήθεια/υποστήριξη"
2. να μην επιδέχεται αρνητικής ψήφου, παρά μόνο θετικής, οπότε να μην γίνει αντικείμενο επιθέσεων και εργαλείο που θα θρέψει προσωπικές επιθέσεις ή αντιπάθειες προσώπων.
Με άλλα λόγια, να είναι μόνο κάτι που θα ενθαρρύνει τη θετική διάθεση και που θα ανατροφοδοτεί την πρόθεση βοήθειας, όχι όμως και την πρόθεση επίθεσης. Να μπορεί το κάθε μέλος να ανατροφοδοτείται και να ενθαρύνεται, βλέποντας ότι διάφορα μέλη, πχ 10 φορές τον/την έχουν ευχαριστήσει για την υποστήριξη του.
ΥΓ. Μου διαφεύγει κάτι που κάνει τη συγκεκριμένη λειτουργία "επικίνδυνη"? Αν ναι, κάθε πρόταση είναι πέρα για πέρα ευπρόσδεκτη!
Συμφωνώ πάντως μαζί σου πως ως "reputation(δημοφιλία)" παραπέμπει σε άλλους είδους καταστάσεις που σίγουρα δεν ταιριάζουν με το ύφος που επιθυμούμε να έχει αυτή η κοινότητα.
Χμμ δεν ξερω αν θα χαρακτηριζα "επικινδυνη" τη χρηση που θα προτιμουσα να μη δουμε κι εδω. Κατ' αρχην δεν αναφερομουν στη χρηση αρνητικων ψηφων. Αλιμονο αν αρχιζαμε κι εδω την παραδοση του διαβοητου downrating και μαυρισματος... Στα φορουμ που εχω δει να χρησιμοποιειται το reputation, περισσοτερο ενισχυε τις επι τοπου κλικες με την εννοια οτι οι φιλοι των φιλων "ψηφιζαν" ο ενας τον αλλον, αγνοωντας τις θετικες συνεισφορες οσων δεν συμπαθουσαν και καλλιεργοντας ενα κλιμα ατυπης ευνοιοκρατιας. Α και μιας και μιλαμε για επισημες και μη διαδικασιες, το βρισκω ανευ νοηματος πραγματικα να δινουμε rep στους διαχειριστες. Καλυτερα οι συνεισφορες μας οι ιδιες να ειναι rep απο μονες τους τοσο για τη διαχειριση οσο και για ολο το σαϊτ, νομιζω! Τελος παντων.
Απ' την αλλη ειναι πιο βολικο και ευχρηστο συστημα απο το να ποσταρει κανεις στο θρεντ καθε φορα που συμφωνει με μια αποψη, ειδικα στις περιπτωσεις που δεν εχει να πει κατι επιπλεον η σχετικο με το θεμα.
oboro,
το rep δεν αφορά τους διαχειριστές, αλλά είναι μεταξύ μελών.
Επίσης, για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να υποστηριχθούν και να ενισχυθούν κλίκες,
ένα μέλος, μπορεί να ξανα "ευχαριστήσει" το ίδιο μέλος, μόνο όταν στο ενδιάμεσο έχει ευχαριστήσει τουλάχιστον 20 διαφορετικά μέλη. Ειδάλλως, δεν επιτρέπεται απο το σύστημα.
Επιπλέον, δεν έχει τη δυνατότητα, κάθε μέρα, να ευχαριστεί (αν δεν κάνω λάθος) πάνω από 5-6 φορές. (ωστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ¨κλικαδόρικης χρήσης".
Οι παραπάνω περιορισμοί, ενεργοποιήθηκαν ακριβώς για να περιοριστούν φαινόμενα σαν αυτά που αναφέρεις.
Τέλος, στη σκέψη μου ήταν και το τελευταίο κομμάτι του μηνύματος σου, να αποφευχθούν δηλαδή μονολεκτικές απαντήσεις ,με τις οποίες προσωπικά έχω "αλλεργία".
Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι το πλαίσιο αλλά τα ίδια τα μέλη που θα δώσουν νόημα ή θα καταστήσουν τοξική μια λειτουργία.
Είναι σαν τα kudos με λίγα λόγια.Δε χρειάζεται να του δίνουμε υπερβολική σημασία πάντως,σε αυτό το πλαίσιο,είναι ένα είδος επικρότησης που αν το καλοσκεφτείς το έχουμε ήδη αποτυπώσει με αυτά τα γνωστά +1,+10 και μερικές φορές +ένα εκατομμύριο,λολ.Just an expression of approval.
Οκ, μαλλον με μπερδεψε το +10 που εχετε μαζι με τον Aeon. Δεν ειχα σκεφτει οτι μπορει να ειναι bug η κατι αλλο (?) - τωρα μου φαινεται οντως "υποπτο" ενα 10 και στους δυο που δεν φαινεται κιολας να μεταβαλλεται.
Μαλλον το τελευταιο με ανησυχει και οχι η οποια λειτουργεια! Κατα τα αλλα, πολυ λογικοι οι περιορισμοι αυτοι για το rep, και χρησιμοι... Ηδη μου φαινεται πιο ελκυστικη σαν λειτουργεια απο αυτο που φανταζομουν.Quote:
Επίσης, για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να υποστηριχθούν και να ενισχυθούν κλίκες,
ένα μέλος, μπορεί να ξανα "ευχαριστήσει" το ίδιο μέλος, μόνο όταν στο ενδιάμεσο έχει ευχαριστήσει τουλάχιστον 20 διαφορετικά μέλη. Ειδάλλως, δεν επιτρέπεται απο το σύστημα.
Επιπλέον, δεν έχει τη δυνατότητα, κάθε μέρα, να ευχαριστεί (αν δεν κάνω λάθος) πάνω από 5-6 φορές. (ωστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ¨κλικαδόρικης χρήσης".
Οι παραπάνω περιορισμοί, ενεργοποιήθηκαν ακριβώς για να περιοριστούν φαινόμενα σαν αυτά που αναφέρεις.
Τέλος, στη σκέψη μου ήταν και το τελευταίο κομμάτι του μηνύματος σου, να αποφευχθούν δηλαδή μονολεκτικές απαντήσεις ,με τις οποίες προσωπικά έχω "αλλεργία".
Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι το πλαίσιο αλλά τα ίδια τα μέλη που θα δώσουν νόημα ή θα καταστήσουν τοξική μια λειτουργία.
το 10 είναι το σημείο εκκίνησης για κάθε μέλος, πχ ακόμη και μια νέα εγγραφή, ξεκινά με 10.
Ισως θα έπρεπε το σημείο εκκινησης να ειναι 0.
(διορθώνεται εύκολα αυτό, αν δε κάνω λάθος).
Ταυτόχρονα, θα ήθελα οι διαχειριστές να μείνουν έξω από αυτη τη λειτουργία για να μην γίνουν παρερμηνείες.
Το ευχαριστώ δηλ. να πηγαίνει στο υποστηρικτικό μήνυμα και όχι στις διαχειριστικές ενέργειες.
Επομένως, εκ πρώτης, πολύ δικιο έχεις, το δεκάρι σε διαχειριστές, μοιάζει μπερδευτικό.
Θα φροντίσω να αφαιρεθεί πλήρως.
απο οτι βλεπω μετα απο λιγη ωρα η επιλογη edit εξαφανιζεται. αν θελουμε να σβησουμε ενα μνμ, τι κανουμε? να υποθεσω οτι το κανουμε report κ ζητουμε απο τη διαχειρηση οτι θα θελαμε να διαγραφει? (για το χ λογο)?
Σε κάποια θέματα τα ποστς μένουν μισά από τη μεταφορά ακόμη(δλδ δεν έχουν μεταφερθεί ολόκληρα).Αυτό θα φτιάξει ή δεν υπάρχει η δυνατότητα;
Να ρωτήσω,οι αποστολείς των σχολίων που αφήνονται πατώντας το αστεράκι δε φαίνονται?Γιατί στα setting εγώ βλέπω μόνο το σχόλιο και όχι το μέλος που το έκανε.
Να απαντήσω στα γρήγορα, σε ότι προλαβαίνω.
Η τροποποίηση μηνυμάτων έχει περιορισμό, δεν γνωρίζω τι διάρκειας. Θα το δούμε.
Τα πολλαπλά προφιλ προσωπικά, μου φέρνουν απεριόριστη αλλεργία και ότι περνάει από το χέρι μας, θα φροντίσω να γίνει. Ηδη δοκιμάζουμε ένα πολύ προηγμένο σύστημα εντοπισμου πολλαπλών προφίλ το οποίο κατά 99% θα λύσει οριστικά το πρόβλημα. Δυστυχώς, μέχρι στιγμής, τεχνικά, οι δοκιμές παρουσιάζουν σφάλματα. Οταν αυτα επιλυθούν, θα το ενεργοποιήσουμε.
Για τα χαμένα μηνύματα από την μεταφορά, δεν γνωρίζω κάτι, νόμιζα ότι όλα μεταφέρθηκαν σωστά. Αν υπάρχει κάποιο λινκ, θα βοηθούσε να δούμε/αναπαράγουμε το πρόβλημα.
Για τα σχόλια, ναι, μπορούμε να ρυθμίσουμε ώστε να φαίνεται ο αποστολέας του σχολίου.
Για το reputation (που θα γίνει "ευχαριστώ" απενεργοποιήθηκε ήδη η αρνητική "ψήφος", άρα έμεινε μόνο ο θετικός σχολιασμός μιας απάντησης. Επίσης δεν υπάρχει η δυνατότητα επαναλήψεων προς το ίδιο μέλος, για να αποφευχθεί μανιπιουλάρισμα του συστήματος.
Αφησα κάτι αναπάντητο? Ενημερώστε με παρακαλώ, απάντησα σε όσα θυμάμαι, δυστυχώς άμεσα δεν προλαβαίνω να γυρίσω πίσω να διαβάσω ένα προς ένα ολα τα μηνύματα.