Ζωή ελπίζω να γίνω απόλυτα καλά και προσπαθώ για το καλύτερο δυνατό με βάση τις δυνατότητές μου. Πάντα θα ελπίζω. Αυτό μου δίνει δύναμη. Εκείνο που θέλω είναι να είμαι όσο το δυνατόν πιο λειτουργικός δεχόμενος την αγοραφοβία με τις κρίσεις πανικού που έχω. Και εξηγούμε στην έννοια της λειτουργικότητας. Να μπορώ να βγαίνω έξω, να κάνω τα ψώνια μου, να είμαι όσο μπορώ αυτάρκεις και ανεξάρτητος καθώς όταν κάποιος βιώνει έντονες κρίσεις πανικού μπορεί να μένει και στο σπίτι του κλεισμένος αδυνατώντας έτσι να αγοράσει και τα βασικά αγαθάς για να ζήσει (τρόφιμα). Δεν ξέρω αν μπορέσω να μπω σε μέσα μαζικής μεταφοράς (μετρό, αεροπλάνο, λεωφορείο, ταξί, τρένο). Δεν ξέρω αν ποτέ μου θα κάνω ταξίδι κάπου μακριά. Το έχω σαν στόχο. Πολλά όμως που σήμερα κάνω παλιά μου φαινόταν σαν όνειρο θερινής νυκτός. Θέλω να καταλήξω στο ότι ακόμα και αν δεν επανέλθω στην κατάσταση που ήμουν πριν τον πανικό, προσπαθώ για το καλύτερο δυνατό όσον αφορά την ποιότητα ζωής μου. Ο αγώνας όπως λένε στην ποδοσφαιρική ορολογία παίζεται μέχρι το 90. Μέχρι τότε λοιπόν θα προσπαθώ και θα ελπίζω. Υπάρχουν άνθρωποι ακόμα και ψυχολόγοι, ψυχίατροι αγοραφοβικοί που εργάζονται και ανταπεξέρχονται στις καθημερινές τους υποχρεώσεις. Τα φάρμακα αν είναι αναγκαία το αφήνω στο ψυχίατρό μου να το κρίνει για τη δική μου περίπτωση.Quote:
Originally posted by zoe_23
Καλησπερα παιδια. Μιας και ειμαστε μια περεα και μοιραζομαστε τις σκεψεις μας, θελω να σας πω κατι που φιλοσοφισα σημερα. Ολοι μας εχουμε παρει καποια φαρμακευτικη αγωγη και εχουμε κανει ψυχοθεραπεια και καταλαβαμε οτι ολα ειναι μεσα στο μυαλο μας και οτι μπορουμε μονοι μας να το ξεπερασουμε και ολοι μας εδω ακομη υποφερουμε. Μερικοι για πολλα χρονια. Τι γινεται τελος παντων? Μηπως πρεπει να το παρουμε αποφαση οτι δεν θα γινουμε ποτε καλα???
Δημήτρη θα συμφωνήσω στα όσα απάντησες πιο πάνω και εγώ τα ίδια κατάλαβα. Επίσης ακόμα ένα καλό βιβλίο από τις εκδόσεις και πάλι Ελληνικά Γράμματα είναι το \"Ξεπερνώντας τον Πανικό\" και δε σου κρύβω ότι τα διαβάζω πολύ συχνά για να υπενθυμίζω στον εαυτό μου όσο μπορώ τα όσα με βοηθήσανε και με βοηθάνε. Για το site εδώ στο post σου όπως και εσύ κάνεις ότι μπορώ και βρίσκω το καταθέτω για όλους όσους αντιμεωπίζουμε κρίσεις πανικού.
Νίκη σωστά για εμένα θέτεις τις απορίες σου και συμφωνώ με όσα γράφεις.
Φιλικά πάντα
Αλέξης