που μου το εστειλες? στο yahoo?
χθες που το μετρησα ενω ζαλιζομουν, ειχα 77.
αλλα δεν ξερω ποιο ειναι το φυσιολογικο..
Printable View
που μου το εστειλες? στο yahoo?
χθες που το μετρησα ενω ζαλιζομουν, ειχα 77.
αλλα δεν ξερω ποιο ειναι το φυσιολογικο..
Oxi bre...sto in---> [email protected]
Apoluta fusiologiko! eipame apo 65 mia xara einai
Angelina το πήρες τελικά το μετρητή ζαχάρου ε?Με πέρασες,εγώ έχω μείνει ακόμα στο πιεσόμετρο :)
Εχεις συνδέσει το φαγητό με την ζαλάδα γι\'αυτό κάθε φορά που πεινάς ζαλίζεσαι.Δεν είναι από το ζάχαρο,αφού το βγάζεις φυσιολογικό.Μέσα στο μυαλό είναι όλα.
δυστηχως, δεν μπορεσα ή δεν προσπαθησα να πω οτι δεν πρεπει να συνεχιζω ετσι... και το αγορασα... και τωρα σκεφτομαι συνεχεια να βρω 2 λεπτα μονη μου να μετρησω ζαχαρο και πιεση.. καθε μερα παλι αυτο το μαρτυριο.. εχω φτασει στο σημειο να γραφτω και σε φορουμ διαβητικων και να ρωταω για συμπτωματα... εχω υποτροπη αυτο τον καιρο... νομιζω οτι εχω πανω μου ολες τις αρρωστιες που υπαρχουν... θελω να μπω σ ενα νοσοκομειο και να με ξετιναξουν στις εξετασεις... τι λεω ε??
εσυ, καλα εκανες και δεν το αγορασες! και ουτε να το κανεις! ας μην επηρεαζουμε ο ενας τον αλλον για κακο...
Αχ βρε Angelina μου,όσο περισσότερο τα ψάχνεις τόσο περισσότερο αγχώνεσαι και αυξάνονται τα συμπτώματα.Αν σταματήσεις να ψάχνεις και το πάρεις απόφαση ότι είναι μόνο ψυχολογικά και τίποτα άλλο μόνο τότε θα ηρεμίσεις και θα φύγουν σιγά σιγά.Ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο γιατί αν σου μπει η ιδέα ότι εχεις κάτι δεν σου βγαίνει με τίποτα.Κι εγώ προσπαθώ πάρα πολύ να το συνειδητοποιήσω ότι δεν έχω τίποτα παθολογικό και ότι είναι όλα ψυχολογικά.Αλλες φορές το καταφέρνω άλλες φορές αρχίζω πάλι να σκέφτομαι μήπως έχω κάτι άλλο.
Γιατί ψάχνεις τα συμπτώματα των διαβητικών αφού το μετράς και το βγάζεις φυσιολογικό?Δεν σε καθησυχάζει το ότι το μετράς το ζάχαρο και το βγάζεις καλό?
πως δε με καθυσηχαζει! αν εβγαινε κανενα τρελο αποτελεσμα ή πολυ ψηλο ή πολυ χαμηλο θα ειχα τρελλαθει!
σημερα το βραδυ παλι ξυπνησα με ζαλαδα και πεινα κατα τις 4 αλλα προσπαθησα πολυ και δεν σηκωθηκα να φαω. ηθελα να μετρησω μια φορα το ζαχαρο μου το πρωι νηστικη, μετα την καθημερινη πλεον βραδυνη ζαλη να δω αν οπως πιστευω εγω, μου πεφτει κατα τη διαρκεια του υπνου.
λοιπον ειχα 84. που ειναι φυσιολογικο (το βιβλιαρακι που εχει μεσα το μηχανημα μετρησης λεει 80-110), οποτε το εκρυψα και δεν το ξαναμετραω
και επανερχομαστε στα ιδια... οι βραδυνες ζαλαδες και η ατελειωτη πεινα ειναι νευρικα...
εδω και 2 μερες εχω και ενα αλλο συμπτωμα.. αισθανομαι σφιξιμο στο στηθος και σαν να μην μπορω να αναπνευσω καλα. αφου δεν πολυμιλαω γιατι κουραζομαι, νιωθω οτι δεν παιρνω αρκετο οξυγονο.. εχει κανεις αλλος προβλημα δυσπνοιας να μου πει γιατι μου συμβαινει αυτο??
αρκετα με τα δικα μου...
dalia, εσυ πως πας? φανταζομαι και ελπιζω πολυ πολυ καλα!!
σ ευχαριστω για τα μηνυματα σου , με βοηθουν πολυ αληθεια
Χαίρομαι που λες ότι το έκρυψες και δεν θα το ξαναμετρήσεις.
Εγώ τις τελευταίες μέρες είμαι κάπως καλύτερα.Προσπαθώ όσο γίνεται να μην δίνω πολύ σημασία στα συμπτώματα μου.Βέβαια δεν το καταφέρνω συνέχεια αλλά το παλεύω.
Πώς περνάς γενικά τη μέρα σου?Δουλεύεις?
Αυτή τη δύσπνοια και το σφίξιμο τα έχω νιώσει πολλές φορές,ακριβώς όπως τα περιγράφεις.Και αυτο ψυχολογικό είναι.Παλιότερα το ένιωθα πολύ συχνά και στην αρχή με τρόμαζε αλλά σιγά σιγά σταμάτησα να το φοβάμαι και έφυγε.Τώρα και να μου έρθει καμια φορά,σπάνια,δεν το φοβάμαι και φεύγει γρήγορα.
εγω τη φοβαμαι πολυ και τη δυσπνοια (ολα τα συμπτωματα τα φοβαμαι).φοβαμαι ακομα και να περπατησω για να κανω οικονομια αερα.τωρα παλι μπηκα σ ενα site για να διαβασω σχετικα και ελεγε κατι για καρδιακα νοσηματα, πνευμονικη εμβολη κα και εχω τρομοκρατηθει. παλι αρχιζω και σκεφτομαι μηπως να κανω κανενα triplex καρδιας να δω τι γινεται... παλι τα ιδια και τα ιδια... γυριζουν στο κεφαλι μου αρρωστιες, νοσοκομεια, γιατροι... συνεχεια.
κατα τα αλλα, ναι δουλευω σε ναυτιλιακη εταιρεια.
ειμαι πολυ ευχαριστημενη απο τη δουλεια μου.
αλλα κι εδω με πιανουν κρισεις φοβου μην νομιζεις.. και τοτε κλεινομαι στο μπανιο με το πιεσομετρο, ή τηλεφωνω στην ψυχολογο μου. καθομαι κανενα τεταρτακι μεχρι να ηρεμησω... τι να κανω? το καλοκαιρι που δεν δουλευα για λιγο καιρο, χειροτερεψα. τουλαχιστον αναγκαζομαι να βγαινω λιγο απ το σπιτι...
εσυ τι κανεις?
Είναι πολύ σημαντικό το ότι δουλεύεις.Εγώ είμαι φοιτήτρια αλλά έχω μείνει πίσω γιατί με όλα αυτά τα ψυχολογικά δεν είχα κουράγιο ούτε να πάω στη σχολή ούτε να διαβάσω.Δυστυχώς τον περισσότερο καιρό κλείνομαι στο σπίτι και αυτό είναι ότι χειρότερο.Τώρα τελευταία έχω αρχίσει να βγαίνω όσο μπορώ,έστω και με το ζόρι.Και σίγουρα το \"έξω\" βοηθάει αρκετά.
Κι εγώ μόλις βρω τα σκούρα παίρνω τηλέφωνο τον ψυχολόγο μου να με ηρεμίσει.
Νομίζεις ότι δεν παίρνεις οξυγόνο.Ομως παίρνεις μια χαρά,δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα για να πάρεις αέρα.Ισως αν δοκιμάσεις εκείνη την ώρα να ασχοληθείς με κάτι άλλο για να ξεχαστείς?
Πρέπει να σταματήσεις να ψάχνεις στο ιντερνετ για αρρώστιες.Μην ψάχνεις να βρεις κι άλλες αρρώστιες για να αγχωθείς.Υπάρχουν τόσες πολλές,αν καθίσουμε να αγχωθούμε για όλες καήκαμε!
πρεπει να δεις κι εσυ τη σχολη σου σαν δουλεια στην οποια πρεπει να πας. αλλιως δεν θα πηγαινεις ποτε. εγω αν δεν ερθω στην δουλεια 1-2-3, θα με διωξουν κι ετσι ερχομαι αναγκαστικα. αυτο ομως μαλλον καλο μου κανει γιατι στο σπιτι, παρολο που νιωθω ασφαλεια, σκεφτομαι συνεχως τα συμπτωματα και μονιμως κατι εχω...
οσο για το διαδυκτιο, το ξερω οτι δεν πρεπει αλλα μπαινω στον πειρασμο... και τι δεν εχω διαβασει.. τρελα σου ρχεται... ενα εκατομυριο αρρωστιες με τα ιδια συμπτωματα με τα δικα μου...
τα τελευταια 10 χρονια πρεπει να εχω δωσει σε γιατρους, εξετασεις και νοσοκομεια μια μικρη περιουσια.
και να φανταστεις οτι εχω και ασφαλεια αλλα δεν με καλυπτει για ο,τι μου κατεβει εμενα στο κεφαλι να κανω!!
θα ηταν ωραιο μια μερα να βρισκομασταν ολοι μαζι! θα μπορουσαμε ισως να το κανονιζαμε...τουλαχιστον οσοι μενουμε Αθηνα
να σε ρωτησω.. στον ψυχολογο στο ντιβανι εισαι?
γεια σας παιδια, ελπιζω να σας βρισκω καλυτερα..
θα θελα να θιξω ξανα ενα προβλημα που εμενα δε λεει να μου περασει και εχει να κανει με το βουητο στα αυτια εδω και 3 μηνες τωρα! μια εξεταση απλη εκανα στον ωρυλλα και βλεποντας τα αυτια μου με εκεινο το \"χωνι\" μου ειπα οτι ειναι πεντακαθαρα.. γενικα ομως, δεν το εψαξε, να κανει ελεγχο ακοης κ.λ.π.. πιθανον επειδη την εκανα στα εξωτερικα ιατρεια του νοσοκομειου και δεν πληρωσα..
παντως θα με βοηθουσε αν καποιος αλλος αντιμετωπιζει παρομοιο προβλημα με βουητο στα αυτια, αρκετα εντονο, συνεχομενο και για μεγαλο διαστημα και αν αποδεδειγμενα οφειλεται τελικα στο αγχος και θα περασει σταδιακα.... να στε ολοι καλα
τα παρακατω τα βρηκα στο site www.medlook.net
να εστιασεις σ αυτα που λεει για το στρες (και οχι στις υπολοιπες πιθανες αιτιες!!!)
Βουητό στα αυτιά: Αυτά που πρέπει να ξέρετε
22-09-2004
Το βουητό στα αυτιά (εμβοές) είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα. Υπολογίζεται ότι 10% έως 20% των ενηλίκων παρουσιάζουν την ενόχληση αυτή. Οι περισσότεροι υποφέρουν σε ήπιο βαθμό αλλά ένα μικρό ποσοστό έχει το πρόβλημα σε σοβαρό βαθμό.
Το βουητό στα αυτιά είναι ένα σύμπτωμα. Ο ασθενής, ενώ δεν υπάρχουν εξωτερικοί ήχοι, ακούει συνεχώς ένα βουητό που μπορεί να περιλαμβάνει κουδουνίσματα ή σφυρίγματα ή άλλους θορύβους.
Οι εμβοές έχουν αρνητικές επιδράσεις στους ανθρώπους. Οι επιπτώσεις στον ψυχολογικό τους κόσμο και στη ζωή τους γενικότερα, μπορούν να είναι ήπιες ή πολύ σοβαρές. Το στρες και η κούραση επιδεινώνουν το βουητό στα αυτιά.
Τα άτομα με βουητό στα αυτιά μπορούν λόγω του συμπτώματος αυτού, να υποφέρουν από στεναχώρια, απογοήτευση, κατάθλιψη, άγχος, συχνές αλλαγές της διάθεσης τους, ένταση, ευερεθιστικότητα, δυσκολίες στη συγκέντρωση, αϋπνία. Μερικοί ασθενείς στα πρώτα στάδια της ασθένειας τους, μπορούν να έχουν σκέψεις αυτοκτονίας.
Το συνεχές βουητό στα αυτιά οφείλεται σε βλάβες των ακουστικών κυττάρων του εσωτερικού αυτιού. Οι μικροσκοπικές τριχοειδείς προεκτάσεις των κυττάρων αυτών που βρίσκονται την επιφάνειά τους, δεν κινούνται πλέον φυσιολογικά λόγω της πίεσης που τους εξασκούν τα ηχητικά κύματα.
Οι βλάβες δημιουργούν μια συνεχή τυχαία κίνηση των τριχοειδών προεκτάσεων των ακουστικών κυττάρων, σε μια κατάσταση διαρκούς ερεθισμού. Το αποτέλεσμα είναι ότι τα ακουστικά κύτταρα στέλλουν συνεχώς τυχαία ηλεκτρικά σήματα που δεν οφείλονται σε εξωτερικά ηχητικά κύματα και ο εγκέφαλος τα αντιλαμβάνεται σαν ένα θόρυβο, ένα συνεχές βουητό.
Οι συχνότερες αιτίες του βουητού στα αυτιά είναι:
Η έκθεση σε δυνατούς ήχους
Απώλεια ακοής λόγω ηλικίας
Τραυματισμοί του αυτιού
Εκφυλισμός λόγω φθοράς των μικρών οστών του μέσου αυτιού
Ωτοσκλήρυνση
Ασθένεια Meniere\'s
Ψηλή πίεση
Αθηροσκλήρυνση
Φάρμακα
Όγκοι της κεφαλής και του λαιμού
Ανωμαλίες των αιμοφόρων αγγείων
Το υπερβολικό στρες
Πρέπει να τονίσουμε ότι ο βλάβες στο αυτί που προκαλούνται από την έκθεση σε δυνατούς ήχους, είναι δυνατόν να προληφθούν. Δυστυχώς στη ζωή μας σήμερα, οι πηγές δυνατού ήχου βρίσκονται παντού στο σπίτι, στην εργασία η στους χώρους ψυχαγωγίας μας.
Κάθε φορά που υπάρχει ένας τέτοιος κίνδυνος, είναι αναγκαίο να λαμβάνονται μέτρα προστασίας της ακοής μας. Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την απομάκρυνση από τις πηγές δυνατού ήχου που μπορεί να τραυματίσει τα αυτιά μας και τη χρήση ωτοασπίδων. Στους ασθενείς με εμβοές, ο δυνατός ήχος επιδεινώνει το πρόβλημα.
Τα άτομα που αντιλαμβάνονται για πρώτη φορά ότι έχουν συνεχές βουητό στα αυτιά τους, πρέπει να συμβουλεύονται τον ειδικό γιατρό. Αυτό επιβάλλεται άμεσα εάν ο ασθενής παρουσιάζει ταυτόχρονα απώλεια ακοής ή και ίλιγγο.
Ο γιατρός αφού πάρει το ιστορικό μπορεί να εξετάσει τον ασθενή για να βρει εάν υπάρχει μια υποβόσκουσα παθολογική κατάσταση που προκαλεί το βουητό.
Δεν υπάρχει θεραπεία που μπορεί να εξαλείψει πλήρως τις εμβοές. Δεν υπάρχουν φάρμακα ειδικά εναντίον του βουητού. Στα αρχικά στάδια ή εάν συνυπάρχουν και άλλες διαταραχές, ορισμένα φάρμακα μπορούν να βοηθήσουν.
Όμως υπάρχουν τεχνικές που επιτρέπουν στον ασθενή να χειρίζεται αποτελεσματικά το ενοχλητικό σύμπτωμα με τρόπο τέτοιο που να μπορεί να ζει μια φυσιολογική και παραγωγική ζωή.
Η μείωση του στρες, η αποφυγή της έκθεσης σε δυνατούς ήχους, το καθάρισμα των αυτιών από το κερί, μπορούν να βοηθήσουν. Τα βοηθήματα για τη βελτίωση της ακοής όταν υπάρχει πρόβλημα βαρηκοΐας βοηθούν στη μείωση της αντίληψης από τον ασθενή των εμβοών.
Οι τεχνικές χαλάρωσης, η ύπνωση, η υπνοθεραπεία, η ψυχολογική υποστήριξη, βοηθούν διότι επιτρέπουν στον ασθενή να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βιώνει, αντιλαμβάνεται και ερμηνεύει το βουητό που αισθάνεται. Με τις τεχνικές αυτές μαθαίνει να επικεντρώνει αλλού την προσοχή του και κατορθώνει να συνηθίζει να μη δίνει σημασία στο ενοχλητικό αυτό σύμπτωμα.
Επίσης το αλκοόλ, το κάπνισμα, ο καφές πρέπει να αποφεύγονται από τους ασθενείς με βουητό διότι το επιδεινώνουν.
Συνοπτικά θα τονίσουμε ότι το βουητό στα αυτιά είναι ένα συχνό πρόβλημα. Επιβάλλεται διερεύνηση από το γιατρό που πρέπει να γίνεται άμεσα εάν συνυπάρχουν ίλιγγος και πτώση της ακοής. Υπάρχουν αποτελεσματικοί τρόποι αντιμετώπισης που μειώνουν τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων και βοηθούν τον ασθενή να έχει μια φυσιολογική και παραγωγική ζωή
Εχεις δίκιο Angelina,μέσα στο σπίτι συνέχεια με τα συμπτώματα ασχολούμαστε.
Εγώ αποφεύγω να ψάχνω στο ιντερνετ για αρρώστιες γιατι ξέρω ότι θα επηρεαστώ και μετά άντε να ησυχάσω αν μου μπουν ιδέες.
Οχι δεν είμαι στο ντιβάνι στον ψυχολόγο.Σε καρέκλα κάθομαι.Εσύ στο ντιβάνι είσαι?
ευχαριστω angelina για το αμεση ανταποκριση.. κανω και εγω το λαθος και το ψαχνω βαθυτερα στο ιντερνετ με αποτελεσμα να μαθαινω για καινουργιες παθησεις και συμπτωματα και να κανω και εγω λαθος σκεψεις.. παντως θα θελα και την αποψη αλλων που λογω αγχωδους διαταραχης τους παρουσιαστηκε προβλημα βουητων στα αυτια, το εψαξαν και τελικα ολα οφειλονταν εκει.. γιατι αν για καθε συμπτωμα την ψαχνουμε διπλα λογω γιατρων, χαθηκαμε:)
Χαθηκαμε δεν λες τιποτα lupus30
Εγω το βουητο στα αυτια το εχω εδω και 4 μηνες.Βουητο,σφυριγματα,πο� �ακια,ενταση,βουλωματα και ολα τα συναφη.Πηγα σε Ωρυλα δις(σε δυο διαφορετικους) μου κανανε ολες τις εξετασεις,ολα ηταν τελεια! Απο τοτε το αποδεχτηκα ως προβλημα του αγχους και δεν το λογαριαζω πολυ πια.
Δεν μπορω παντως ευκολα να ξεφυγω απο ολα αυτα,ειναι στιγμες που δεν με χωραει η γη,με πιανει μεγαλη απελπισια...
Η Σχολη και πολλες απο τις ενασχολησεις μου φευγουν σιγα σιγα μακρυα....