Originally Posted by
PETRAN
Πάντως amelie, νομίζω ότι έχεις παρεξηγήσει την διπολική λίγο. Η διπολική δεν είναι αλλάζω διάθεση 4-5 φορές την μέρα, αλλά οι φάσεις κατάθλιψης και μανίας διαρκούν ολόκληρους μήνες με σύντομες περιόδους νορμοθυμίας ανάμεσα. Ακόμα και το είδος "γρήγορης εναλλαγής" είναι για εβδομάδες όχι για φορές την μέρα. Τα επεισόδια δηλαδή διαρκούν πολύ καιρό και συνήθως μιλάμε για σταδιακό εκτροχιασμό της κατάστασης. Από ότι έχεις γράψει εσύ κατα καιρούς μου δίνεις την εντύπωση ότι απλά έχεις μίξη δυσθυμίας/άγχους με ίσως κάποια οριακά στοιχεία προσωπικότητας (που ίσως βρίσκονται πίσω από όλα αυτά) που φαίνεται συνήθως στον τρόπο που σχετίζεσαι και δεσμεύεσαι με τους άλλους (ίσως λίγο εξάρτηση), στο ότι αλλάζεις απότομα στάσεις και συναισθήματα για ανθρώπους η καταστάσεις, θες αρκετή προσοχή κλπ. Δούλεψε πιο πολύ με τον/την θεραπευτή/θεραπεύτρια για να ρυθμίζεις/ελέγχεις αυτή την απότομη εναλλαγή των συναισθημάτων σου και στο ποια πράγματα στο προκαλούν αυτό (και με την σειρά τους σου φέρνουν άγχος και δυσθυμία). Δηλαδή κατά βάση είναι θέμα προσωπικότητας (που προκαλούν τα υπόλοιπα) και όχι διπολική. Μόλις το συνειδητοποιήσεις αυτό και αποβάλεις την ταμπέλα (που μάλλον είναι και λάθος διαγνωστικά!) και δώσεις την προσοχή σου στα στοιχεία της σκέψης και της προσωπικότητάς σου που σε ρίχνουν στα συναισθηματικά ξεσπάσματα, στο άγχος-οπότε και στο ποτό- και προσπαθήσεις να τα ελέγξεις και σταδιακά να τα αλλάξεις θα βρεις μεγάλη ανακούφιση. Απλά η άποψή μου.