mindcrime; cube; constantly curious; nick190813; Συμφωνείτε;
Printable View
mindcrime; cube; constantly curious; nick190813; Συμφωνείτε;
Το ότι υπάρχει τηλεόραση δεν σημαίνει απαραίτητα πως όλοι παρακολουθούν τηλεόραση, άρα μπορεί μία μερίδα ανθρώπων να μην γνωρίζουν τι είναι ψυχοθεραπεία. Επίσης το ότι δεν γνωρίζουν την ύπαρξη της ψυχοθεραπείας, σημαίνει πως θα στραφούν στην πιο λογική λύση που είναι ο ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής. Άρα δεν είναι και τόσο αυθαίρετο το συμπέρασμα μου. Θα έλεγα πως κλίνει προς τη λογική. Και όχι ο ψυχίατρος δεν μπορεί να κάνει συνεδρίες, συνεδρίες κάνει ο ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής που σημαίνει πως είναι επιπλέον σπουδές στο τομέα της ψυχιατρικής.
Εγώ δεν παραδέχθηκα πως όσοι πάνε σε ψυχοθεραπευτή, πάνε για ψύλλου πήδημα. Εσύ πρόσθεσες επι πλέον μερίδες ανθρώπων στην μερίδα που ανέφερα η οποία σχετίζεται με την κατάθλιψη και τις αυτοκτονικές σκέψεις (άσχημες σκέψεις).Quote:
Έχεις δικαίωμα να πιστεύεις οτιδήποτε θέλεις μεταξύ των οποίων και ότι τα προβλήματα των ανθρώπων δεν τελειώνουν ποτέ. Αυτό όμως δεν σημαίνει και ότι αυτό είναι αλήθεια, ούτε και εξαιρεί των υποχρεώσεων και ευθυνών τους, τους θεραπευτές. Προφανώς δεν τρέχουμε όλοι σε ψυχολόγους / ψυχοθεραπευτές για "ψίλου πήδημα" όπως παραδέχεσαι με την περιγραφή που κάνεις στην πρώτη παράγραφο.
Καλά μπορείς να πιστεύεις ότι θέλεις, αυτό όμως δεν σημαίνει πως απαραίτητα ότι πιστεύεις και αναφέρεις είναι σωστό...Quote:
Οπότε εγώ μπορώ να θεωρήσω ότι σε οποιονδήποτε πεπερασμένο πληθυσμό - όσα μέλη και αν αυτός αριθμεί - ότι κάποια στιγμή, αν και εφόσον οι θεραπευτές αντιμετώπιζαν ΚΑΙ τα κυρίως προβλήματα, θα μειονόταν ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ η ανάγκη ύπαρξης τους [των θεραπευτών] στην κοινωνία. Αυτό θα συνέβαινε επειδή οι αποθεραπευμένοι πλέον γονείς, θα έφερναν στον κόσμο παιδιά στα οποία θα μπορούσαν να δείξουν πως να αντιμετωπίζουν αυτά για τα οποία οι ίδιοι επισκεφτηκαν ψυχολόγο για να τα μάθουν οι ίδιοι. Ουσιαστικά ο αποθεραπευμένος άνθρωπος ισοδυναμεί - κατά κάποιο τρόπο - με θεραπευτή "πρώτης γραμμής". Τον επαγγελματία ψυχολόγο θα τον χρειαζόσουν μόνο για πολύ βαριά περιστατικά. Πέρα από αυτό, υπάρχει το θέμα των συμφερόντων στο οποίο αναφέρθηκα στη σελίδα 12 των σχολίων το οποίο αποτελεί και τον ουσιαστικό λόγο για το σημερινό χάλι της "ψυχοθεραπείας". Και το κίνητρο αντιστοιχεί ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ!!! Αυτός είναι και ο λόγος που οι "θεραπείες" είναι μακροχρόνιες, που δεν έχουμε αποθεραπευμένους, που τα όσα αναφερω στην ανάρτηση ΚΑΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ /ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ εφαρμόζονται όταν κάποιος αρχίσει να πιέζει προς την επίλυση των κυρίως θεμάτων του. Τα χρόνια που θα πάρει κάποιον για να φτάσει εκεί ποικίλουν και δεν είναι οτιδήποτε μεταξύ 10 και 15 χρόνια... άλλοι μπορεί να πιέζουν από την πρώτη μέρα επειδή ξέρουν τι τους βασανίζει... άλλοι να τους πάρει χρόνια για να φτάσουν εκεί.
Καλά αυτή είναι η άποψη σου η οποία δεν σημαίνει απαραίτητα πως είναι και σωστή.Quote:
Μπορείς να θεωρείς βέβαιο - χωρίς να είναι απαραίτητα και σωστό - ότι πάντα φταίει ο θεραπευόμενος για την μη-ίαση επειδή π.χ., όπως λες άλλωστε, "είναι αυτοί που κρύβονται πίσω από το δάκτυλο τους και δεν τα λένε όλα στους ψυχοθεραπευτές". Όμως αυτό δεν εξαιρεί των ευθυνών τους, τους θεραπευτές, ούτε δικαιολογεί την τρέχουσα απαράδεκτη κατάσταση στην οποία ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟΥ ΚΑΤ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Ενδεικτικά αναφέρω την νομοθεσία που απουσιάζει σε ότι αφορά το ποινικό κομμάτι της εργασίας τους, ελλειπέστατο σε ότι αφορά την προστασία του θεραπευομένου, χωρίς ποινές-αποζημιώσεις, χωρίς - στην ουσία, γιατι στα χαρτιά υπάρχουν - ελεγκτικές υπηρεσίες υπουργείου υγείας, χωρίς κώδικα δεοντολογίας συλλόγου ψυχολόγων θεραπευτών και χωρίς οποιονδήποτε έλεγχο του "επαγγελματία" μετά τη λήψη του πτυχίου. Βολεύει όμως, με τους "επαγγελματίες" στο απυρόβλητο της ευθύνης, να κατηγορούμε μια μερίδα θεραπευομένων οι οποίοι "κρύβονται". Αυτοί που κρύβονται μπορεί να μην είναι ακόμα έτοιμοι να αποκαλυφθούν, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα φτάσουν εκεί ποτέ. Το ερώτημα είναι: ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΥΡΙΩΣ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥΣ, Ο ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΣΤΙΣ ΚΑΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ / ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ;;;
mindcrime διόρθωσε σε παρακαλώ τις παραθέσεις ώστε να είναι σαφές τι έχω πει εγώ και τι εσύ.
Είναι σωστές οι παραθέσεις και διορθωμένες, αλλά επειδή αρχίζω να βαριέμαι με αυτό το "σε κουβέντα να βρισκόμαστε" είτε απαντήσεις είτε όχι για εμένα είναι το ίδιο γιατί δεν πρόκειται να συνεχίσω...
Αν το πολυ εως 5 - 8 το ανωτατο κατ'εμε συνεδριες ενα σωστος θεραπευτης δει οτι ο αλλος πηγε για τη πλακα του Ναι, καλα θα κανει να τον στειλει αλλου και ναι υπαρχουν και τετοιοι. Άρα δεν τους νοιαζουν μονο τα φραγκα.
Δεν εχω διαθεση δικανικου Λογου και επιχειρηματολογιας, ειλικρινα, εκφερω γνωμη βαση εμπειριας προσωπικης, αυτην εχω μεχρι στιγμης. Σου εχω ξανα πει οτι Και καλά κανεις και μιλας και για την αλλη οψη του Νομισματος, δηλαδη Το γεγονος = αγνοια που γινεται πατημα καποιων για εκμεταλευση.
Αποχωρω απο το νημα, δεν αισθανομαι οτι εχω να προσφερω κατι παραπανω, καλη συνεχεια.
Εκτίμησε το πλήθος τον ανθρώπων που δεν βλέπουν ή έχουν δει ποτέ τηλεόραση. Μεγάλο; Μικρό; Ότι και αν είναι δεν είναι το σύνολο των ανθρώπων. Ακόμα και αν κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση της επιχειρηματολογίας με 3100 γραφεία, διαφημίσεις, πινακίδες γραφείων κλπ κάποια στιγμή θα πρέπει να αναρωτηθούν "τι σκ*** είναι όλα αυτά τα "Ψ"... Ψωμάκια; Γιατί είναι στον 1ο και 2ο όροφο αν είναι φούρνοι" κλπ. Δεν θα μπω τόσο βαθιά ώστε να αρχίσω να συλλογίζομαι ποίοι κυκλοφορουν έξω, ποίοι έχουν κινητικά προβλήματα, ποίοι δεν ξέρουν να διαβάζουν κλπ. Νομίζω ότι ακόμα και εσύ - έστω και αν δεν θελήσεις να το παραδεχτείς - βλέπεις ότι αρχίζουμε να μιλάμε για πολύ μικρές κοινωνικές ομάδες που χαρακτηρίζονται από παραπάνω από έναν παράγοντες που θα δικαιολογούσε την άγνοια τους σχετικά με την ύπαρξη των ψυχολόγων.
Σε ότι αφορά τη διάκριση σου μεταξύ ψυχιάτρων ΣΚΕΤΟ, και ψυχιάτρων-ψυχοθεραπευτών δεν θα διαφωνήσω ότι υφίσταται. Η διαφορά είναι ότι ο ψυχίατρος ΜΠΟΡΕΙ να γίνει και ψυχοθεραπευτής παρακολουθώντας επιπλέον εκπαιδεύσεις πάνω σε ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις (π.χ. ψυχοδυναμική, λογοθεραπεία κλπ) ενώ ο ο ψυχολόγος ή ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής σίγουρα δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του ψυχίατρου χωρίς να ακολουθήσει σπουδές στην ιατρική... το οποίο λίγο-πολύ - πλην ελαχίστων εξαιρέσεων ίσως - εξασφαλίζει ότι οι ψυχίατροι-ψυχοθεραπευτές υπερτερούν σε ότι αφορά τους ψυχολόγους και ψυχολόγους-ψυχοθεραπευτές. Αυτό βεβαίως το αντανακλούν και στις αμοιβές τους, το οποίο εξασφαλίζει με τη σειρά του ότι η θέση την οποία προσπαθείς να υποστηρίξεις είναι όχι μια γενικότητα - την οποία θα ήθελες να δεχθούμε - αλλά μια εξαίρεση.
Ακριβώς επειδή ηθελημένα ή άθελα σου αναφέρθηκες σε μια μερίδα μόνο των θεραπευομένων εξεθεσα και το "λάθος" ή την παράβλεψη σου.
Καλόπιστα θα ήθελα να μου πεις με ποιόν/ποιούς τρόπους το σκεπτικό μου είναι λάθος σε αυτό το σημείο.
Ειδικά σε αυτό το σημείο ΘΕΛΩ ΠΟΛΥ να μου πεις με ποιόν/ποιούς τρόπους το σκεπτικό μου είναι λάθος.
Καλή συνέχεια mindcrime. Μετά είδα το μήνυμα όπου ανακοινώνεις την αποχώρηση σου.
Μα αν αυτό ισχύει, τότε ακυρώνει προηγούμενο επιχείρημα εναντίων των θέσεων μου ότι ο θεραπευτής είναι ΚΑΙ επαγγελματίας και θα κοιτάξει και την κερδοφορία του. Αν ο άλλος, όπως λες "πήγε για την πλάκα του" άλλο που δεν θέλει και ο θεραπευτής να εισπράττει συνεδρίες... ίσα ίσα δεν θα ζορίζεται κιόλας... θα μιλάνε για ποδόσφαιρο, μόδα κλπ. ΔΙΑΛΛΕΙΜΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ!!!
Δεν είναι δικανικός ο λόγος και δεν έχω σχέση με την νομική (ευτυχώς)! Κοινή λογική είναι. Απλά ίσως έχω έφεση να το κάνω λόγο. Σε ευχαριστώ όμως. Εύχομαι καλή συνέχεια.
Λοιπόν Μ87 εμένα δεν μ' απάντησες.... Είπες αυτό
Πολλά πράγματα προκαλούν καρκίνο (κάπνισμα, τροφές, πλαστικά κλπ). Αν πας να δουλέψεις εκεί είμαι 100% σίγουρος ότι στα κρυφά θα λες σε οικογένεια, φίλους και γνωστούς "μακριά!". Όμως αυτό είναι ένας περιορισμένος κοινωνικός κύκλος (100 άτομα;). Όλοι οι υπόλοιποι κάτοικοι της χώρας σου - αλλά και άλλων χωρών - θα τα αγοράζουν και ο ιδιοκτήτης ή μέτοχος της βιομηχανίας δεν θα καταλάβει διαφορά στην ουσία.
Κατά την γνώμη σου θα ήμουν απατεώνας ή όχι ?
Επίσης πες ότι ο θεραπευτής αρχίζει τις παράπλευρες συζητήσεις.... Δέχεσαι ότι κάποιοι , ανεξαρτήτως πόσοι είναι αυτοί αν είναι ελάχιστοι κλπ, μπορεί να το θεωρούν απαραίτητο βήμα για την αποθεραπεία και κάποιοι να το κάνουν για τα φράγκα?
Σε αυτή την περίπτωση κάνεις μια δουλειά εξαναγκασμένα (βιοποριστικοί λόγοι). Γνωρίζοντας ότι η βιομηχανία [αν θυμάμαι καλά αναφέρθηκες σε σαλάμια] χρησιμοποιεί κακής ποιότητας υλικά (διόρθωσε με αν δεν τα λέω καλά και δώσε μου λίγο χρόνο μετά να ανατρέξω ο ίδιος και να θυμηθώ) και θέτει σε κίνδυνο την υγεία των συνανθρώπων σου, εσύ θεωρείς - αν έχω καταλάβει σωστά - ότι είσαι συνυπεύθυνη με τον ιδιοκτήτη της βιομηχανίας ο οποίος και λαμβάνει τις αποφάσεις σχετικά με την ποιότητα των υλικών.
Εγώ θεωρώ ότι δεν είσαι συνυπεύθυνη ή απατεώνας επειδή είτε χρησιμοποιεί καλής ή κακής ποιότητας υλικά, εσύ εμφανίζεσαι για μεροκάματο και δεν έχεις όφελος από την μια ή την άλλη εκδοχή [καλής η κακής ποιότητας υλικά]. Θα κάνεις ότι μπορείς να προστατέψεις τους δικούς σου (οικογένεια, φίλοι γνωστούς) και εκεί τελειώνει το τι ΜΠΟΡΕΙΣ να κάνεις. Ίσως - σε μια καλή οικονομία χωρίς 50% ανεργία - να πεις, "φεύγω, θα βρω κάτι καλύτερο".
Αν η διατύπωση σου εδώ αναφέρεται στους θεραπευτές δηλαδή: "Δέχεσαι ότι κάποιοι [ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ], ανεξαρτήτως πόσοι είναι αυτοί αν είναι ελάχιστοι κλπ, μπορεί να το θεωρούν απαραίτητο βήμα για την αποθεραπεία και κάποιοι να το κάνουν για τα φράγκα?"
Τότε συμφωνώ ότι θα υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι ΘΑ ΠΟΥΝ ότι είναι απαραίτητο για την θεραπεία ενώ κάποιοι άλλοι το κάνουν για τα φράγκα. Προσωπικά, δεν πιστεύω ότι οι παράπλευρες συζητήσεις - εκτός και αν αποσκοπούν σε κάποιο παράδειγμα, να πείσουν τον θεραπευόμενο για κατι το οποίο "βλέπει" ο θεραπευτής, ή εξυπηρετούν κάποιον άλλο λειτουργικό ρόλο - εξυπηρετούν οτιδήποτε άλλο πέρα από "διάλλειμα" ή και "αποπροσανατολισμό". Η συνεδρία διαρκεί ΜΟΛΙΣ 45 λεπτά. Θεωρώ ότι - εκτός και αν υπάρχει λειτουργικός ρόλος για μια παράπλευρη συζήτηση - δεν έχουν θέση.
Όχι δεν είπα συνυπεύθυνη....είπα όμως ότι θα ήμουν απατεώνας....Δεν ξέρω ίσως έχεις δίκιο.....Οπότε για τους περισσότερους, αν δεν έχουν να φάνε, πχ δεν βρίσκουν αλλού δουλειά, εξανεμίζονται και τα ιδανικά τους....Ανθρώπινο ίσως.......Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει! γιατί δεν μπορεί να χορέψει...
Ε κανείς δεν θα σου πει ότι το κάνει για τα λεφτά, ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ότι είναι απαραίτητο βήμα για την αποθεραπεία....Και εσύ ως θεραπευόμενος θα κρίνεις αν υπάρχει λειτουργικός ρόλος? Αφού δεν έχεις τις γνώσεις.... Πρώτα θα πληρώσεις για αυτές τις παράπλευρες συζητήσεις και μετά θα κρίνεις κατά πόσο σε ωφέλησαν.... Πιστεύεις λοιπόν ότι υπάρχει έστω και ένας θεραπευτής που δεν το κάνει για τα λεφτά αλλά γιατί το θεωρεί απαραίτητο, ανεξαρτήτως τι θα σου πει?
Για όσους μόλις βρέθηκαν σε αυτή τη σελίδα, η συζήτηση ξεκινάει στην 10η περίπου σελίδα, παίρνει φωτιά στις σελίδες 12 και 13 και μετά από μια διακοπή στη μέση της 13 συνεχίζει από τη σελίδα 15 πάνω-πάνω μέχρι εδώ με τις σελίδες 17~20 σε πιο χαλαρούς ρυθμούς συζήτησης. Στην σελίδα 21 ξαναπιάσαμε το όλο θέμα και συνεχίζουμε! Άποψη μου είναι ότι η συζήτηση που διεξήχθηκε είναι εξίσου καλή - αν όχι καλύτερη - με την ανάρτηση την ίδια.
Καυτές σελίδες:
12 εώς 13 (μέσο),
16 τέλος εώς 17,
21 εώς 23
Δεν είναι - πιστεύω - ντροπή το να εργαστείς σε μια ανήθικη εταιρεία. Στην τελική, κάπως πρέπει να ζήσεις. Εσύ μπορείς να καταδικάσεις κάποιον ο οποίος έρχεται σε αυτή τη θέση;
Μια ΑΣΧΕΤΗ συζήτηση, την οποία ο θεραπευτής δεν θα τη συνδέσει με τα όσα συζητάμε εκείνη τη μέρα και εκείνη την περίοδο, εάν ξεκίνησε από εκείνον θα με κάνει να τον ρωτήσω το ρόλο που βαράει η κουβεντούλα περί π.χ. ποδοσφαίρου. Με τα σημερινά μυαλά μου, θα υπολογίσω πόση ώρα μιλάμε για μαλ***** και μετά θα πραγματοποιήσω τις εξής αριθμητικές πράξεις:
π.χ. προκειμένου για 15 λεπτά παπ**ολογίας:
45-15 = 30
30/45 = 2/3 = 0,667
Υποθέτω 30 ευρώ τη συνεδρία:
0,667 * 30 ευρω = 20,01 ευρώ "οι σημερινές αμοιβές λεβέντη μου... Κοίτα να σε φτάσουν μέχρι την επόμενη εβδομάδα".
Βγάζεις το 20άρικο από την τσέπη σου και του το δίνεις μόνο όταν κόψει απόδειξη για 20 ευρώ πρώτα. Και αν σου τα μασήσει του λες, "αν για οποιοδήποτε λόγο - για τον οποίο δεν φταίω εγώ - δουλέψουμε λιγότερο από 45 λεπτά, π.χ. 35 λεπτά, τα επιπλέον δέκα λεπτά δεν μου τα βάζεις "κάβα" στην επόμενη συνεδρία γιατί λες ότι έχεις άλλο πελάτη μετά από μένα. Αν δεν θες να κόψεις απόδειξη για τη μειωμένη αμοιβή σου, μπορώ να μη σε πληρώσω και καθόλου".
Και "όχι" δεν πιστεύω ότι υπάρχει θεραπευτής που στα 45 λεπτά εισάγει παράπλευρες συζητήσεις προκειμένου:
α. να μην παραπλανεί τον θεραπευόμενο αποπροσανατολιζοντας τον από τα κυρίως θέματα του,
β. να μην βγάλει "άλλη μια συνεδρία από τον θεραπευόμενο" αφού ότι συζητάνε τώρα μπορεί να χρειαστεί να συνεχιστεί και στην επόμενη συνεδρία και
γ. να μην μειώσει την εργασία του αυξάνοντας τις αμοιβές του.
Τι λες και συ;
Δεν είπα ότι είναι ντροπή ούτε καταδικάζω κανέναν.... Είπα ότι είναι ανθρώπινο και μπορεί ο κάθε ένας μας να βρεθεί σε αυτή την θέση....Πρώτα λοιπόν επιβιώνεις και μετά όλα τα άλλα.....
Ναι έκανα και εγώ φροντιστήρια και άρχιζαν οι καθηγητές κουβέντες περί ανέμων και υδάτων... Λες να πάω να ζητήσω τα λεφτά μου πίσω? Και σιγά μην μου τα δώσουν.....Δεν γίνεται αυτό που λες , έτσι? Απλά αν κάποιος αντιληφθεί νωρίς τι παίζει ,θα φύγει....
Εντάξει τώρα άμα δεν πιστεύεις δικαίωμά σου είναι....Κοίτα μόνο να μην πιστεύεις και να είναι θέμα εγωισμού.........
nick190813 εσύ τι λες για αυτό;
Εγω λεω οτι ολο αυτο απο την αρχη της αλυσιδας τις κοινωνιας μας ειναι ενας φαυλος κύκλος που θα συνεχιζεται....Οσο και να πατωσουμε δεν θα υπάρχει γυρισμος ,οπως και τοσα χρονια....
Θα συνεχισουνε τα πραγματα ετσι ,σε ολους τους κλάδους θα υπάρχουν λάθος ανθρωποι που θα τους νιάζει μονο το κερδος και οχι ο ανθρωπος και αυτο επειδη ζουμε σε αυτην την χωρα δεν θα διορθωθει
Βλέπεις εσύ καμιά πλειοψηφία? Γιατί ο κάθε ένας για την πάρτη του παλεύει!
Επιβιώσαμε στο παρελθόν σχηματίζοντας ομάδες. Ο ένας βοηθάει τον άλλο... όπως με την οικογένεια σου... όπως με την γειτονιά σου κάποτε. Αλλά αυτό προυποθέτει να συναισθάνεσαι άλλους ανθρώπους πέρα από τον εαυτό σου, να καταπολεμήσεις τον εγωισμό, να είσαι φιλάνθρωπος κλπ. Οπότε, συμφωνείς ότι από δω (διόρθωση υπάρχουσας αηδίας σχετικά με την ψυχοθεραπεία) πρέπει να ξεκινήσει η αλλαγή μας;
Α μάλιστα.....Δηλαδή όλο το point είναι ότι η αλλαγή πρέπει να γίνει πρώτα με βελτίωση της ψυχοθεραπείας, καλύτεροι άνθρωποι κλπ? Και μετά όλα τα άλλα?
Αυτό δεν αρέσκονται όλοι να λένε; Ότι, δηλαδή, "κανένας δεν ασχολείται με τον εαυτό του, τις ευθύνες του, τις επιλογές του κλπ"; Είναι ο πιο δύσκολος δρόμος γιατί ο "εχθρός σου" είναι ο ίδιος ο εαυτός σου. Αν κυριαρχήσεις επί του εαυτού σου όμως, δεν μπορεί να σε φοβίσει τίποτα και κανένας.
Ο δρόμος όμως, όπως σου έδειξα εδώ και μια βδομάδα, ήταν φραγμένος. Σου αιτιολόγησα και γιατί, για ποιά συμφέροντα. Εάν δεν θέλεις να είσαι υποτελείς σε όσους ανέφερα σε εκείνο το σημείο (σελίδα 12 των σχολίων) τώρα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.
Κατσε γιατί δεν κατάλαβα
Υποτελείς σε ποιους εννοείς? Στους θεραπευτές?
Και όταν λες όλοι αρέσκονται να λένε.....τι εννοείς? Ποιο το συμπερασμα για τους ''ολους''?
Θεραπευτές, βιομήχανους, επιχειρηματίες, φαρμακοβιομηχανίες, γιατρούς κλπ.
Πολύς κόσμος (ΜΜΕ, πολιτικοί, δημοσιογράφοι κλπ) αρέσκονται στο να αποδίδουν αυτή την ευθύνη στον εαυτό μας - κατά τη γνώμη μου, γνωριζοντας ότι η συγκεκριμένη "πόρτα" (ψυχοθεραπεία) ήταν και είναι κλειστή. Γι αυτό και πουλήσανε συνυπευθυνότητα ("μαζί τα φάγαμε", "εμείς τους ψηφίζαμε", "κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζει"* κλπ). Μεγάλη μερίδα του κόσμου, ασχέτως του τι ψήφισε, πιστεύει ότι η εκάστοτε ψήφος τους δίνει το δικαίωμα στον άνθέλληνα πολιτικό να ξεσκίσει την ελληνική οικονομία, να διαλύσει την ελληνική παιδεία και εκπαιδευτικό σύστημα και να σκλαβώσει μελλοντικές γενιές με δάνεια που έπαιρναν χωρίς να εξασφαλίζουν στο ελάχιστο την αποπληρωμή αυτών (π.χ. olympic games).
* Αυτό, δεν θυμάμαι να το έλεγε κανείς κατά τη διάρκεια της Γαλλικής επανάστασης.
Ήθελα να ξέρα τι σας λένε στην ψυχοθεραπεία οι γιατροί απορία το χω εμείς μια συζήτηση κάνουμε που από όλη τη συνεδρία μια κουβέντα είναι χρήσιμη δηλαδή εσείς θέλετε σαράντα πέντε λεπτά χρήσιμες κουβέντες και μετά τι κάνετε δεν σκέφτεστε τι είπατε πιο είναι το σημαντικό τίποτα δεν μπορώ να καταλάβω και το χω απορία πραγματικά τι κάνουν οι άλλοι στο θέμα μας τώρα έμ είσαι παράλογος κανένας στην Ελλάδα δε δουλεύει όλο το οχτάωρο άμα ήταν έτσι θα σερνόμασταν όλοι
Για όσους μόλις βρέθηκαν σε αυτή τη σελίδα, η συζήτηση ξεκινάει στην 10η περίπου σελίδα, παίρνει φωτιά στις σελίδες 12 και 13 και μετά από μια διακοπή στη μέση της 13 συνεχίζει από τη σελίδα 15 πάνω-πάνω μέχρι εδώ με τις σελίδες 17~20 σε πιο χαλαρούς ρυθμούς συζήτησης. Στην σελίδα 21 ξαναπιάσαμε το όλο θέμα και συνεχίζουμε! Άποψη μου είναι ότι η συζήτηση που διεξήχθηκε είναι εξίσου καλή - αν όχι καλύτερη - με την ανάρτηση την ίδια.
Καυτές σελίδες:
12 εώς 13 (μέσο),
16 τέλος εώς 17,
21 εώς 23
Εννοώ, την ευθύνη για την τρέχουσα κατάσταση της χώρας και της οικονομίας. Ουσιαστικά υπονοούν ότι "εφόσον εσύ μας ψήφισες και εμείς τα κάναμε π****να, ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ!" προσπερνώντας αυτό που έλεγα νωρίτερα ότι η ψήφος ΔΕΝ είναι λευκή επιταγή ο πολιτικός να τα γ***σει όλα.
Γιατί ρε elis; Ξεκαθάρισε κανένας ότι το 45λεπτο θα είναι 15 λεπτά περί μόδας/ποδοσφαίρου αναλόγως το φύλο του θεραπευόμενου, 5 λεπτά μηνύματα στο κινητό και τηλέφωνα και να μαστε ευχαριστημένοι αν ειπωθεί και μια κουβέντα της προκοπής; Εγώ για 45 λεπτά πλήρωνα "υποτίθεται" ψυχοθεραπείας και αντί αυτού μου έσπασε τα νεύρα με τις μ******* τις οποίες αναφέρω στο ΚΑΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ / ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ! Παρόλα αυτά, υποτίθεται ότι εσύ το άφησες το σπορ. Ότι και καλά δεν το πήγαινες και δε σε πήγαινε. Και τώρα επιχειρηματολογείς ΚΑΤΑ μιας παραγωγικής συνεδρίας;
#48 στην 4η σελίδα των σχολιων του παρόντος νήματος:
..............................
Προσπάθησε να διορθώσεις το μήνυμα σου σε παρακαλώ παραθέτωντας στη σειρά τις δύο απαντήσεις μου και όχι πετσοκόβωντας την μια και την άλλη για να τις προσθέσεις. Το μόνο που θέλω, είναι να βγαίνει νόημα - όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένο - για κάποιον ο οποίος "προσγειώνεται" στη σελίδα από το πουθενά και δεν ξέρει τι έχει προηγηθεί σαν συζήτηση. Του είναι πολύ πιο εύκολο να ψάξει να βρει δύο ολόκληρες απαντήσεις, παρά δύο αποσπάσματα.
Η ψυχοθεραπεία κολλάει στο ότι εφ όσον μπορείς να αλλάξεις τον εαυτό σου και να βελτιωθείς/αναπτυχθείς ηθικά, τότε σου δίνεται η δυνατότητα να καταδικάσεις χωρίς δεύτερη σκέψη τα όσα έχουν πράξει μέχρι στιγμής οι πολιτικοί. Ουσιαστικά σου δίνεται η δυνατότητα να γνωρίζεις "τι είναι ΣΩΣΤΟ και τι είναι ΛΑΘΟΣ" (σπάνιο πράγμα στις μέρες μας).
Θα το αλλάξω, αλλά δεν πετσόκοψα τίποτα..........εκτός αν θέλεις να πεις κάτι άλλο....
Καλά δεν θες και ψυχοθεραπεία για να καταδικάσεις, ψυχοθεραπεία θες να δεις κυρίως τις δικές σου ευθύνες.... Όπως βλέπεις όλοι έχουν καταδικάσει πολιτικούς κλπ....Και γενικά το ποιο εύκολο είναι να κρίνεις τον άλλον , αλλά να μην βλέπεις τα μούτρα σου..... Τώρα για το σωστό και το λάθος συμφωνώ!!!!
Έμ εγώ φιλική συμβουλή σου δίνω άμα μάθεις να συζητάς δεν την χρειάζεσαι την ψυχοθεραπεία να ξέρεις το να μάθεις να συζητάς είναι ολόκληρη επιστήμη θέλει ώρες στην καφετέρια με τα φιλαράκια σου κι επίσης εδώ μπορείς να μας πεις τι σε απασχολεί μπας και σε βοηθήσουμε μια και η πόρτα της ψυχοθεραπείας είναι ακριβή δηλαδή δέκα κουβέντες τριάντα ευρώ πάντως κλείνεις πόρτα τώρα γιατί θα μπορούσες τσαμπανταν να βγάλεις λίγο άκρη και μετά με λίγη βοήθεια να ξεκολλήσεις εσύ φαντάζεσαι την ψυχοθεραπεία σαν αυτόβελτίωση πράγμα που σημαίνει θα κάνεις μια ζωή μιας και η εξέλιξη δε σταματάει ποτέ η ψυχοθεραπεία εγώ νομίζω είναι ένα πρόβλημα που μόλις λυθεί φεύγεις έτσι κάνουν οι περισσότεροι όσο για μένα έχω ψύχωση και κάνω υποστηρικτικη δηλαδή τίποτα συγκεκριμένο απλά πως είμαι τι πάει καλά τι δεν πάει και τέτοια κλαιν μαιν δηλαδή αλλά προχωράω κι έτσι απλά είναι ακριβό για μένα και δεν πάω συχνά και μια συζήτηση με γιατρό όπως και να το κάνουμε την ευχαριστιέσαι γιατί αυτοί ξέρουν να συζητάνε αυτά από μένα
Πράγματι είναι πολύ εύκολο να καταδικάσεις οποιονδήποτε πέρα από τον εαυτό σου. Με την ψυχοθεραπεία όμως -πέρα από τη διάκριση ΣΩΣΤΟΥ/ΛΑΘΟΥΣ - μαθάινεις και άλλα πράγματα. Μέτρο. Λογική (ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ). Αποδεσμεύεσαι από τον εαυτό σου. Και φυσικά, ΔΕΝ γίνεσαι καταναλωτής (τσιγάρα, αλκοόλ, καταχρήσεις, ζάχαρη, διαβήτη, καρκίνο, παχυσαρκία, κύρωση ήπατος, φάρμακα, ψυχοφάρμακα κλπ).
Διαφωνείς cube?
:) Σωστά! Βλέπεις λοιπόν, γιατί το θεωρώ τόσο σημαντικό; Μια ΣΩΣΤΗ ψυχοθεραπεία για έναν άνθρωπο που ΘΕΛΕΙ να προχωρήσει δεν νομίζω να κρατούσε πάνω από 2~3 χρόνια για τους πιο πολλούς. Ίσως υπήρχαν και άλλοι που χρειάζονταν περισσότερο ή λιγότερο χρόνο αλλά νομίζω πως γενικά, στα 2~3 χρόνια θα αρχίζαμε να βλέπουμε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!
Παραδεισένια σημαίνει δεν υπάρχει κιόλας, εκτός αν πιστεύεις σε παραδείσους....Δεν ξέρω ρε συ.....Τι είναι οι θεραπευτές ? Είναι τόσο ικανοί να σε βοηθήσουν τόσο πολύ, να λύσεις όλα σου τα θέματα κλπ? Και πως το πιστεύεις εσύ αφού δεν το έχεις δει πουθενά? Ή το έχεις δει? Που συνεπάγεται ότι υπάρχουν καλοί θεραπευτές σήμερα..........
Λες να μην υπάρχουν ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες άλλων ταχυτήτων; Ανάλογα με το αν αρρωστήσεις εσύ και αν αρρωστήσει κάποιος τον οποίο θεωρούν - ή είναι - σημαντικό, όπου θα τύχετε διαφορετικής μεταχείρισης; Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι, ότι σερβίρουν στο κοινό είναι το 100% από τα όσα μπορούν να προσφέρουν;