ειμαι πολυ αγχωμενη, ασε που εχω προβλημα με τους συγγενεις μου που δεν θελουν να το κανω γιατι φοβουνται, και με ριχνουν και μενα
κατα τα αλλα περιμενω την ωρα και την στιγμη να γυρισω σελιδα..........
Printable View
ειμαι πολυ αγχωμενη, ασε που εχω προβλημα με τους συγγενεις μου που δεν θελουν να το κανω γιατι φοβουνται, και με ριχνουν και μενα
Βάσια μου, είχα κι εγώ πίεση και κυνηγητό από συγγενείς και φίλους.Φοβόντουσαν να με δουν χειρουργημένη.Πιστεύω ότι εκτός απ τον γενικό φόβο του χειρουργείου και της νάρκωσης, που όλοι λιγο πολύ θα τον έχουμε, οποια επέμβαση και να κάνουμε, φοβόντουσαν μην τυχόν εκείνοι αγχωθουν-τρελαθουν απο αγωνια-απο στενοχωρια κλπ.Διότι κανένας του δεν με ρώτησε τόσα χρόνια που ειμαι χάλια ψυχολογικα, εισαι χαρούμενη με τη ζωή σου;Ξυπνησες καλα;Πως νιωθεις;.Δεν θυμαμαι να μου εχουν κάνει τέτοιες ερωτησεις.
Μια ζωη μου ελεγαν ότι μπορω να χάσω κιλά όπως εχασαν κι εκεινοι(μιλαμε για απωλεια κιλων 5-15κιλα με υπερβάλλον βάρος το πολυ 20κιλα πάνω απ το κανονικο!!!Ελεος λεω)
Μονο ενας πρωην παχύσαρκος μπορει να μας καταλάβει.
Εγώ πλεον πηρα αποφαση οτι θα κανω επέμβαση.Δεν ειμαι χαρούμενη,προσπαθω να συνειδητοποιήσω τι με περιμένει.Ισως παω και σε ψυχολόγο διότι εχω κρισεις καμιά φορά όπου κλαιω για την κατάντια μου,οποτε δεν ξέρω μετά αν θα με πιάσουν.Αλλά μετά δεν θα μπορώ να πω,φερτε πίσω το στομάχι!!!
Πλεον,επειδη βλεπουν ότι ειμαι ψύχραιμη ατάραχη και κανονίζω ραντεβού με γιατρό και εξετάσεις, δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο.
Οπότε, αν εισαι αποφασισμένη, θα δεις ότι κι εκείνοι θα το πάρουν απόφαση!
μεχρι να αποφασισεις γιατρο και ημερομηνια χειρουργιου δεν λενε τιποτα, μου ελεγαν πως ειμαι ενηλικη και μπορω να αποφασισω το καλυτερο για μενα,αλλα τωρα που πλησιαζουν οι μερες εχουν αφηνιασει
αλλα κανεις μη παχυσαρκος δεν μπορει να καταλαβει.
ειμαι σιγουρη πως ολα θα πανε καλα...
αντι να μου δινουν κουραγιο για το χειρουργιο τους δινω εγω...
basia μου,φαντάζομαι είναι το πρώτο σου χειρουργείο κι είναι λογικό να είσαι αγχωμένη...Αν κατάλαβα καλά είσαι και μικρή σε ηλικία...
Δεν ξέρω πόσα επιπλέον κιλά σε ταλαιπωρούνε,αλλά υποθέτω πως έχεις εξαντλήσει τα περιθώρια πριν καταλήξεις σε βαριατρική επέμβαση...
Η αλήθεια είναι πως καμιά φορά οι αγαπημένοι μας από υπερπροστατευτικότητα κι υπερβολική ανησυχία αντί να μας στηρίζουν
μας επιφορτίζουν περισσότερο συναισθηματικά κι είναι κάτι που σίγουρα δε χρειαζόμαστε...'Ηδη έχουμε να χειριστούμε τα δικά μας...
Όντως μόνο αν κάποιος το έχει βιώσει ο ίδιος στο πετσί του μπορεί ν'αντιληφθεί για τι πραγματικά πρόκειται...εδώ το βρίσκεις αυτό!
Μη διστάσεις να μοιραστείς μαζί μας όποια ανασφάλεια,προβληματισμό,έ γνοια,οποιοδήποτε συναίσθημα και σκέψη,που σε βαραίνει...
"Όλα θα πάνε μια χαρά!"Πες το στον εαυτό σου όσες φορές χρειαστεί μέχρι να γίνει ακλόνητη πίστη,που θα σου δίνει δύναμη και κουράγιο!
Και ξέρεις καλά πως δεν είσαι μόνη σου!Όλοι λίγο πολύ συμπάσχουμε και είμαστε εδώ για ό,τι χρειαστείς...Φιλάκια!
Στο Ρίο,δεν είναι μόνο ότι κάνουν άριστα τις επεμβάσεις,εξατομικευμένα για τον καθένα ξεχωριστά αναλόγως το ιστορικό,δεν κάνουν 1 επέμβαση σε όλους αλλά αυτή που ταιριάζει στον καθένα και επίσης (αυτό μου το επιβεβαίωσαν και στο νοσοκομείο που διορίστηκα μετά την επέμβαση και κάνουν ανάλογες επεμβάσεις)ότι γνωρίζουν καλύτερα την αντιμετώπιση των επιπλοκών σ'αυτή την ειδική κατηγορία ατόμων.Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν και 6-7/1000 θνησιμότητα,όχι όμως απόάγνοια ή κακή επέμβαση αλλά γιατί δεν αντιμετωπιζόντουσαν οι επιπλοκές (και απ'όσο ξέρω,όλες ήταν άτομα με πολλάαααα κιλά,που ή μόνη τους ελπίδα πλέον είναι αυτή).Εντατική υπάρχει γιατί πήγε 1 παληκάρι όταν ήμουν εκεί,αλοίμονο, πανεπιστημιακό νοσοκομείο να μην έχει εντατική.Και λόγω της μεγάλης υπευθυνότητας του Καθηγητή και της ομάδας του,έχουν αυτά τα εξαιρετικά αποτελέσματα που δεν είναι πρόσκαιρα και απλά επέμβαση για την επέμβαση και ότι και να γίνει θα χάσεις κιλά,όπως κάνουν διάφοροι άλλοι.Κάθε περίπτωση είναι εξατομικευμένη.Τον τρέμουν τον Καθηγητή και χαίρει άκρας εκτίμησης σε εντός και εκτός Ελλάδας.Το παγκοσμίως αποδεκτό ποσοσοτό θνησιμότητας είναι 1% τουλάχιστον και 5% για πιθανές επιπλοκές.Εάν τρως γλυκά και τσιμπολογάς,η σληβ δεν θα έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα οπότε πας για μπαι πας ή εκτροπή με μπαι πας.Ο Καθηγητής δεν χρησιμοποιεί δακτύλιο ως αναποτελεσματικό σε βάθος χρόνου.Quote:
Originally posted by MARGARET
Stelio,
σ'ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σου και για τις πληροφοριες που μου δινεις.Πραγματικα με εμψυχωνουν για να μεινω
σταθερη στο στοχο μου, γιατι η αληθεια ειναι οτι εχω κανει αρκετες προσπαθειες στη ζωη μου για απωλεια κιλων και καθε φορα τα ξαναπαιρνα πολυ γρηγορα και μαλιστα με μικρες παρασπονδιες.
Αυτα τα οποια μου αναφερεις για τον Κο Καλφαρεντζο θελω να πιστευω οτι ετσι ακριβως θα ειναι.Ξερεις την εχω αναγκη αυτην την τονωση γιατι ο αλλος που πρωτοπηγα μ'εκανε κομματια με το να επιμενει οτι η στατιστικη της αποτυχιας της μεθοδου sleeve θα επαληθευθει επανω μου.Υπ'οψιν οτι για οικογενειακους λογους βρισκομαι χρονια στα νοσοκομεια και ξερω πως και η πιο απλη επεμβαση εχει τους σοβαρους κινδυνους της.
Ισως γι'αυτο να κατευθυνεται η σκεψη μου στην ομαδα του Ριο,που φανταζομαι οτι και μια στραβη να τυχει θα μπορουν να το αντιμετωπισουν πιο υπευθυνα και ισως να υπαρχει και εντατικη ???Αντε να μου τχει κατι σε ιδιωτικη κλινικη. Την εβαψα....
By the way ,εχω δεικτη 42 και ειμαι 50 χρονων. Αρα οτι εχω να κανω πρεπει να το κανω τωρα .
Και πολύ καλά κάνει!Quote:
Originally posted by stelios
Ο Καθηγητής δεν χρησιμοποιεί δακτύλιο ως αναποτελεσματικό σε βάθος χρόνου.
Χαχαχα,μ'άρεσε έτσι που το έγραψες.Δεν υποστηρίζω το συγκεκριμένο γιατρό και τις μεθόδους του επειδή εγχείρησε εμένα (και άλλους δεν ξέρω πόσους σαν κι εμένα)αλλά γιατί από την διάλεξη ακόμη,με έπεισε με το ήθος και το ύφος του.Μέχρι πριν μερικούς μήνες,σε διάφορα φόρουμ που συμμετέχω,όποτε έλεγα για την αναποτελεσματικότητα του δακτυλίου,μόνο που δεν με 'έτρωγαν',τώρα σιγά σιγά αρχίζουν δειλά δειλά να το παραδέχονται.Είναι ένα βοήθημα βέβαια,πολύ πιο εύκολο σαν επέμβαση(γι αυτό κάποιοι πήγαν αδιάβαστοι επειδή νόμιζαν ότι ο κάθε χειρουργός μπορεί να το κάνει,στην καλύτερη δεν έφτανες στο στόχο)αλλά η σληβ είναι αποτελεσματικότερη επειδή δεν έχεις κέντρο της όρεξης και τα μπαι πας για τους πλέον αδιόρθωτους.Και είναι λογικό,αφού σε θεωρητική βάση σου περιορίζει μόνο τον όγκο τροφής,που αν όμως τον φας μέσα στη μέρα,τις παίρνεις τις θερμίδες και αν τρως γλυκά και τσιμπολογάς(που ελάχιστοι παχύσαρκοι δεν το κάνουν) πάλι τις παίρνεις τις θερμίδες,σε συνδυασμό με την επιρρέπεια σε πιο μαλακές τροφές(σνακ,γκοφρέτες,γλυκ� �,γαριδάκια κτλ)είναι φυσικό επόμενο να ταιριάζει σε πολλοί λίγους με τα επιθυμητά αποτελέσματα.Η ευρεία διάδοση του όμως,ήταν τουλάχιστον για μένα,η αφετηρία να αρχίσω να ψάχνομαι και κατά τύχη να καταλήξω στο σωστό γιατρό.Εξάλου η επέμβαση γίνεται στο στομάχι,όχι στο μυαλό,εκεί είσαι πάντα ο ίδιος,θέλεις να φας,να πιεις κτλ,άρα χρειάζεσαι πολύ ισχυρό 'φρένο'.Εγχείρηση με νυχοκόπτη δεν γίνεται....
Μ'αρεσει που εχεις εμβαθυνει τοσο πολυ στις σκεψεις και στις συμπεριφορες ενος παχυσαρκου και ωρες ωρες νομιζω οτι διαβαζω δικες μου σκεψεις.Μαλλον σ'ενα καζανι βραζουμε ολοι μας.
Εχθες ειχα ραντεβου μ'εναν απο τους πολυ καλους χειρουργους εδω στην Αθηνα.Με λιγα λογια με κερδισε. Μιλησαμε για δαχτυλιδι που το απερριψα εξ'αρχης,και καταληξαμε στην sleeve.Ηταν αναλυτικοτατος, χωρις καθολου υφος μου εξηγησε πολλες αποριες μου,μου εδωσε καποιες εξετασεις να κανω και στη συγχρονως μου ειπε να μιλησω με τον ασφαλιστη μου για να δουμε τι μπορει να μου καλυψει και αναλογως να αποφασισω που θα την κανω.
Βεβαια,οπως σας ειπα σκεφτομαι εντονα και το Νοσοκομειο του Ριο και ισως αυτη τη στιγμη να μην προχωρησω σε καποια αλλη ενεργεια εν αναμονη και του ραντεβου μου με τον Κο Καλφαρεντζο.
Θελω λιγο χρονο να τα βαλω σε μια ταξη στο μυαλο μου.Δεν αποκλειεται να μου την δωσει και να παω να την κανω εδω.
Γιατι σκεφτομαι οτι το Ριο δεν ειναι και μισο βημα απο εδω. Αληθεια τι δυνατοτητα επικοινωνιας υπαρχει μετα το εξιτηριο απο το νοσοκομειο σε περιπτωση αναγκης?
Εχω καταληξει παντως οτι οσο σκεφτεται,σκεφτεται ....καποιος τοσο μπερδευεται.Αλλα μπορεις και να μην σκεφτεις???
Ασε που σιγουρα οι πιο πολλοι απο μας εχουμε διπλα μας ανθρωπους που αν μη τι αλλο προσπαθουν να καθυστερησουν τις αποφασεις μας.
Τιποτε...Πρεπει να μεινουμε επικεντρωμενοι στον στοχο μας που ειναι βασικα στοχος υγειας και εν συνεχεια και ψυχικης υγειας.
ΝΑDINE , τι εγινε πραγματοποιησατε τη συναντηση στη Θεσσαλονικη? Ειμαι κι εγω μια Θεσσαλονικια που μ'εφερε η αγαπη μου στην Αθηνα.Νομιζω κι ο Stelios μενει στην πατριδα... Γεια σας πατριωτακια!!Ισως καποτε βρεθουμε εκει.
Είπαμε,η επέμβαση γίνεται στο στομάχι,όχι στο μυαλό,γι αυτό οι περισσότεροι σκεπτόμαστε τα ίδια.Quote:
Μ'αρεσει που εχεις εμβαθυνει τοσο πολυ στις σκεψεις και στις συμπεριφορες ενος παχυσαρκου και ωρες ωρες νομιζω οτι διαβαζω δικες μου σκεψεις.Μαλλον σ'ενα καζανι βραζουμε ολοι μας.
Βεβαια,οπως σας ειπα σκεφτομαι εντονα και το Νοσοκομειο του Ριο και ισως αυτη τη στιγμη να μην προχωρησω σε καποια αλλη ενεργεια εν αναμονη και του ραντεβου μου με τον Κο Καλφαρεντζο.
Θελω λιγο χρονο να τα βαλω σε μια ταξη στο μυαλο μου.Δεν αποκλειεται να μου την δωσει και να παω να την κανω εδω.
Γιατι σκεφτομαι οτι το Ριο δεν ειναι και μισο βημα απο εδω. Αληθεια τι δυνατοτητα επικοινωνιας υπαρχει μετα το εξιτηριο απο το νοσοκομειο σε περιπτωση αναγκης?
Εχω καταληξει παντως οτι οσο σκεφτεται,σκεφτεται ....καποιος τοσο μπερδευεται.Αλλα μπορεις και να μην σκεφτεις???
Ασε που σιγουρα οι πιο πολλοι απο μας εχουμε διπλα μας ανθρωπους που αν μη τι αλλο προσπαθουν να καθυστερησουν τις αποφασεις μας.
Τιποτε...Πρεπει να μεινουμε επικεντρωμενοι στον στοχο μας που ειναι βασικα στοχος υγειας και εν συνεχεια και ψυχικης υγειας.
ΝΑDINE , τι εγινε πραγματοποιησατε τη συναντηση στη Θεσσαλονικη? Ειμαι κι εγω μια Θεσσαλονικια που μ'εφερε η αγαπη μου στην Αθηνα.Νομιζω κι ο Stelios μενει στην πατριδα... Γεια σας πατριωτακια!!Ισως καποτε βρεθουμε εκει.
Και να μην κάνεις την εππέμβαση στο Ρίο(κακώς όπως θα έχεις καταλάβει από τις απόψεις μου,χαχαχ)μόνο κερδισμένη θα είσαι από αυτά που θα ακούσεις επί 3 ώρες στην διάλεξη.Πάρε κασσετοφωνάκι να τατ γράψεις!χαχαχ τώρα το σκέφτηκα 'οτι θα έπρεπε να το είχα κάνει,κάθε μέρα τον βλέπω μπροστάμου αυτόν τον άνθρωπο,σαν να μου μιλάει.Τέλοσπάντων.
Φεύγοντας από το Ρίο,παίρνεις ένα χαρτί που περιγράφει την επέμβαση σου,τι συμπληρώματα θα παίρνεις,πότε θα πας για να σου βγάλουν τα ράμματα,τι ώρα και κάτω κάτω γράφει τα τηλέφωνα του γιατρού,της διαιτολόγου και το τηλέφωνο του σπιτιού του.Ότι θες παίρνεις και ρωτάς.Εγώ επειδή μερικές φορές δεν τον έβρισκα επειδή ήταν στο χειρουργείο,έστελνα φαξ,που το διάβαζε με την άνεση του πλέον και με έπιρνε τηλέφωνο ο ίδιος και την τελευταία φορά επειδή ήταν κάτι απλό,ένα γιατρός της ομάδας του.
Επίσης δεν τελειώνει εκεί το θέμα Ρίο,πηγαίνεις στο μήνα,τρίμηνο,εξάμηνο,χρόνο, 18 μήνες(όχι αν έχεις κάνει σληβ)24 μήνες και μετά 1 φορά το χρόνο,βλέπεις τη διαιτολόγο,σε ζυγίζουν,κάνεις εξετάσεις ή τις πας έτοιμες,βλέπεις στο τέλος το γιατρό,σε προκαθορισμένο ραντεβού που παίρνεις χαρτάκι την στιγμή που φεύγεις από την επίσκεψη.Απίθανο για δημόσιο νοσοκομείο.Θα είσαι εκεί από τις 08.00 εώς τις 14.00 περίπου,θα βλέπεις άλλους που ήσασταν μαζί,άλλους καινούργιους παλαιότερους και νεώτερους,συγκρίσεις,κους κους,εγώ περιμένω πως και πως να έρθει η μέρα που θα πάω,εκδρομή το βλέπω!Και χωρίς κόστος αφού όλα είναι δωρεάν,το μόνο σου έξοδο είναι τα 90? της διάλεξης και αν δεν έχεις ασφάλεια δημοσίου για να κάνεις δωρεάν τις εξετάσεις,πληρώνεις τις εξετάσεις και μετά παίρνεις πίσω τα χρήματα από τον φορέα σου(με ένσταση ένα μέρος αυτών)εκτός αν τις πας έτοιμες.Ζητάς και σου τις στέλνουν με φαξ,οπότε πας στο ρίο κυρία,ούτε τρυπήματα ούτε τίποτα.Ιδανικό για να είναι αληθινό σε δημόσιο κι όμως αληθινό.
Όσοι σε καθυστερούν δεν θα έχουν τα προβλήματα που δυστυχώς θα αποκτήσεις όπως όλοι μας ούτε μάλλον έχουν περίσσιο βάρος να μπουν στη θέση σου.
Εγώ πάλι,είμαι από Αθήνα και με κέρδισε πριν πολλά χρόνια η Θεσσαλονίκη κι έτσι έμεινα εδώ...
Λόγω έλλειψης διάθεσης συμμετοχής (κοινώς μούγκα στη στρούγκα!)
η περίφημη συνάντηση μετατράπηκε σε tête à tête (δε θέλω πονηρές σκέψεις!)
και η myrtali μου είναι αρκετά υπομονετική να το κάνουμε την επόμενη εβδομάδα...
Αχ!Αυτές οι πλανεύτρες αγάπες,που καθιστούν εσωτερικούς μετανάστες τα θύματα τους...
Σας δώσαμε την MARGARET...γκέο βα γκέο...μας δώσατε τον Στέλιο...γκέο βα γκέο...
Και ομως θα μπορουσαμε να κανουμε ενα σωματειο αλληλουποστηριξης. Αλλα θα μου πειτε πουναι ο χρονος ??
Stelio ποτε κανεις την ...κοιλιοπλαστικη αν θυμαμαι καλα? Σε νοσοκομειο,ε??
καλη επιτυχια
Οσον αφορα το Ριο,ετσι μου ερχεται να παω καμμια εκδρομουλα καποια Πεμπτη να παρω μια ιδεα, αλλα να κανω και κατι τελος παντων εποικοδομητικο μεχρι ναρθει η σειρα μου.Οχι τιποτε αλλο,αλλα αν δεν δω φως και απο την ασφαλιστικη μου δεν μπορω να παρω καμμια αποφαση ...Λιγο τα μασανε. Ειδομεν.
Πριν 2-3 χρόνια,είχε γίνει ένας σύλλογος με αυτό το σκοπό,ιδρυτής μάλιστα ήταν μια κοπέλα που μετά από άλλες αποτυχημένες επεμβάσεις(αν θυμάμαι καλά),είχε φτάσει 250 κιλά,έκανε παιδί,μπήκε στο γκίνες και εγχειρήστηκε στο Ρίο και τελευταία φορά που την είδα στην τηλεόραση ήταν γύρω στα 80.Όμως,κάπου στο δρόμο μπερδεύτηκε η δουλειά,άρχισε να χρησιμοποιεί το όνομα του Κου Καλφαρέντζου γαι ιδίον όφελος,(ο σύλλογος νομίζω ήταν με συνδρομή),άκουσα ότι την πήγε στα δικαστήρια και στις 16.05.2007,όντας 6 μέρες χειρουργημένος και ενώ είμαι ακόμη μέσα στο Ρίο,πέφτω στη γνωστή εκπομπή του Ευαγγελάτου,που την δείχνει(εκεί την είδα 1η φορά)να εμπλέκεται με γιατρούς ιδιώτες και φακελλάκια,μίζες για να πάει 'πελάτες' παχύσαρκουςνα κάνουν επεμβάσεις σε άτομα με 10 κιλά παραπάνω!,μόλις και μετά βίας κρατούσα ανοιχτά τα μάτια μου να δω τι γινόταν και δεν πίστευα στα μάτια μου!πως κατά τύχη ξέφυγα από όλα αυτά και βρέθηκα στο σωστό γιατρό...ακόμη το σταυρό μου κάνω...Χαμός έγινε εκείνο το βράδυ.Έδινε κάτι παιδαριώδης δικαιολογίες που ούτε ηλίθιος δεν θα τις πίστευε...Θέλει πολύ δουλειά,κόπο,χρόνο και χρήμα για να γίνει κάτι τέτοιο,που ποιος μπορεί να τα διαθέσει;Τα διάφορα φόρουμ βοηθούν προς την ενημέρωση,αλλά ίσως δεν είναι αρκετό.Quote:
Και ομως θα μπορουσαμε να κανουμε ενα σωματειο αλληλουποστηριξης. Αλλα θα μου πειτε πουναι ο χρονος ??
Stelio ποτε κανεις την ...κοιλιοπλαστικη αν θυμαμαι καλα? Σε νοσοκομειο,ε??
καλη επιτυχια
Οσον αφορα το Ριο,ετσι μου ερχεται να παω καμμια εκδρομουλα καποια Πεμπτη να παρω μια ιδεα, αλλα να κανω και κατι τελος παντων εποικοδομητικο μεχρι ναρθει η σειρα μου.Οχι τιποτε αλλο,αλλα αν δεν δω φως και απο την ασφαλιστικη μου δεν μπορω να παρω καμμια αποφαση ...Λιγο τα μασανε. Ειδομεν.
Κήλη θα κάνω βασικά και μαζί με αυτή θα κόψουν και ότι περισσέψει,θέλω να δω μόνο αν μπορεί να παραστεί και ο πλαστικός που έχουμε στο νοσοκομείο για καλύτερο αποτέλεσμα.
Στο Ρίο δεν χρειάζεσαι την ασφαλιστική σου αν έχεις δημόσια ασφάλεια,τα πληρώνει όλα εκείνη.Μόνο κερδισμένη θα είσαι άμα πας Πέμπτη,εγώ ακόμη καμμιά φορά ξεχνιέμαι και λέω'τι ήρθαν να κάνουν αυτοί εδώ'γιατί δεν έχω συνηδητοποιήσειότι όλοι αυτοί μπροστά μου ήταν κάποτε σε πολύ άσχημη κατάσταση.
Kαλα εγω οταν μιλουσα για συλλογο,δεν εννοουσα κατι παρομοιο με αυτο που μου γραφεις και το εχω κι εγω υπ' οψιν μου. Περισσοτερο ως ενισχυτικο της ψυχολογιας ολων μας θα τον φανταζομουν και ισως των επομενων μελων που θα ηθελαν καποια ενημερωση.
Τωρα ομως εχω παθει μια πλακα γιατι μπαινοντας σε ενα θεμα του daktylios.gr σχετικα με τις αμοιβες,τα ασφαλιστικα ταμεια κ.λ.π διαβασα για καποιον [Patheod] που χειρουργηθηκε στο Ριο οτι η ασφαλεια του ,του καλυψε το 80% του κοστους της επεμβασης sleeve που εκανε με τον Κο Καλφαρεντζο.Δηλαδη κι εκει λειτουργει το φακελακι?????
Vanilia,
εσυ ειχες καποια πιο προσφατη ενημερωση για το θεμα των αμοιβων στα δημοσια νοσοκομεια, αν εχεις Ι.Κ.Α και φυσικα πληρεις και τις προυποθεσεις για βαριατρικη επεμβαση??
Δεν ξέρω τι ασφάλεια είχε το παληκάρι,ιδιωτική ή δημόσια,οι δημόσιες ξέρω ότι καλύπτουν το σύνολο.Φακελλάκι να σου ζητήσει ο Κος (με καφαλαία και το εννοώ)Καλφαρέντζος,ούτε για πλάκα δεν σου κάνει νύξη,όχι σαν κάτι άλλους που είναι σε δημόσια νοσοκομεία και για να σε βάλουν σου ζητάνε 2000? και 3000?.Εγώ ικα είχα και δεν πλήρωσα τίποτα( το μπαι πας αυτό κοστίζει 12-15000?)προφανώς τα υπόλοιπα τα πλήρωσε εκείνος μόνος του προς το νοσοκομείο.ο Καλφ να του είπε'θέλω τόσα για να σε βάλω'ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ....έτσι απλά....Quote:
Kαλα εγω οταν μιλουσα για συλλογο,δεν εννοουσα κατι παρομοιο με αυτο που μου γραφεις και το εχω κι εγω υπ' οψιν μου. Περισσοτερο ως ενισχυτικο της ψυχολογιας ολων μας θα τον φανταζομουν και ισως των επομενων μελων που θα ηθελαν καποια ενημερωση.
Τωρα ομως εχω παθει μια πλακα γιατι μπαινοντας σε ενα θεμα του daktylios.gr σχετικα με τις αμοιβες,τα ασφαλιστικα ταμεια κ.λ.π διαβασα για καποιον [Patheod] που χειρουργηθηκε στο Ριο οτι η ασφαλεια του ,του καλυψε το 80% του κοστους της επεμβασης sleeve που εκανε με τον Κο Καλφαρεντζο.Δηλαδη κι εκει λειτουργει το φακελακι?????
Mακαρι να ειναι ετσι γιατι καποτε αυτος ο τοπος και ο λαος θα πρεπει να ξεφυγει απο τα φακελακια.Ας υπαρχουν και οριμενοι που να ειναι φωτεινα παραδειγματα και να αποδεικνυουν οτι η ιατρικη ειναι πανω απ'ολα λειτουργημα.
Επειδή δεν ήξερα τη διαδικασία,τον ρώτησα πόσο θα κοστίσει η επέμβαση και η απάντηση του ήταν:ποια ασφάλεια έχεις; ικα του είπα.Ωράια μου απαντά,η ασφάλεια σου μια χαρά μας καλύπτει για την επέμβαση εφόσον σου δώσουν την έγκριση με τη γνωμάτευση που θα σου στείλω τις επόμενες μέρες'Μόνο,αν αλλάξεις γνώμη,σε παρακαλώ να ενημερώσεις γιατί έχουμε μεγάλη λίστα αναμονής,θα τα πούμε πλέον την ημέρα της εισαγωγής'.
Δεν έχεις παρα να δοκιμάσες να τον ρωτήσεις κι εσύ,πως λέγανε στη διαφήμιση,μια δοκιμή θα σας πείσει;χαχαχ
Ναι συμφωνω οτι ειναι ετσι,αλλα οποιος πει οτι δεν υπολογιζει το οικονομικο νομιζω οτι δεν λει την πασα αληθεια. Για φαντασου να περιμενεις τοσο καιρο και οταν ερθει η ωρα η καλη να σου ζητησουν το φακελακι!!! Τοτε θα πεις μλκς ημουν τοσο καιρο που περιμενα?
Χα,άμα πρόκειται για φακελλάκι,το καταλαβαίνεις από την πρώτη στιγμή που πάει το θέμα,κάνει μπαμ και στο τέλος σου σκάνε και το παραμύθι ότι 'ξέρεις καλά τα λέμε αλλά εγώ θέλω τόσα πέρα από αυτά που θα πληρώσει ο φορέας'.Κι αλλού έχει αναμονή σε δημόσια νοσοκομεία που κάνουν τέτοιες επεμβάσεις,όχι τόσο μεγάλη,αλλά το φακελλάκι είναι προαπαιτούμενο και στο ζητάνε από την 1η συζήτηση που θα κάνεις.Είναι άλλο πράγμα σε δημόσιο να στο απαιτούν εξαρχής και τελείως διαφορετικό,να δώσεις από μόνος σου επειδή έτσι έκρινες.Και στο φινάλε,ο Καλφαρέντζος που είναι ο κορυφαίος σε αυτές τις επεμβάσεις,θα είχε και μία δικαιολογία ότι'ξέρεις είμαι η κορυφή και θεωρώ ότι αυτά που δίνει το ικα είναι λίγα μπροστά σε αυτά που έκανα για να μπορώ σήμερα να κάνω αυτές τις επεμβάσεις(φυσικά δεν τον έπιασε κανένα γιατρό από το αυτί κανένας να πάει στο δημόσιο,μόνος του το επέλεξε) 'και αντί να το κάνει αυτός,το κάνουν άλλοι που είναι εκπαιδευμένοι από αυτόν(χωρίς να σημαίνει ότι είναι χειρότεροι γιατροί)και όσο να ναι,ο κάθε 'δάσκαλος' στο είδος του,δύσκολα ξεπερνιέται παρά μόνο από ένα άλλο δάσκαλο.Έχω 1 φυλλάδιο που περιγράφει τα μπαι πας και έχει 3 εκδοχές,1η κτά marceau,2η κατά scopinaro(γιατροί πρωτοπόροι που εφάρμοσαν τις αντίστοιχες τεχνικές) και η τρίτη...μάντεψε ποιου...
να'σαι καλα βρε NADINE, μου δινετε κουραγιο, ναι καλα θυμασαι, θα κανω sleeve...Quote:
Originally posted by NADINE
Ramira μου,άντε με το καλό! SLEEVE αν θυμάμαι καλά,ε; Ο Στέλιος έκανε άλλη επέμβαση,
οπότε να έχεις υπόψιν σου πως λογικά κάποια πράγματα θα είναι διαφορετικά σ'εσένα...
Αντιλαμβάνομαι την αγωνία σου,αλλά είναι σχετικά ανώδυνα όλα...μη φοβάσαι!
Σημασία έχει να πάνε όλα καλά και επιτέλους να βρεις την οριστική λύση στο πρόβλημα σου!
Ενημέρωσε μας για την τελική ημερομηνία,πώς αισθάνεσαι εντωμεταξύ...ό,τι χρειαστείς,εδώ είμαστε!
οταν τοσα χρονια εισαι σε μια σταθερα ασχημη κατασταση και θα ευχοσουν τα πραγματα να ηταν διαφορετικα και ξαφνικα ξερεις οτι τα πραγματα θα αλλαξουν και θα ειναι ολα διαφορετικα, αισθανεσαι παραξενα και χαιρεσαι με αυτο.... ε που να μην εχεις αγωνια??...???...
κ εγω ευχομαι να πανε ολα καλα!!!! να πω την αληθεια αν δεν ειχα διαβασει τοσες μαρτυριες εδω μεσα δεν θα το πιστευα!!!! χαρη σε σας το κανω!
α την κυριακη εχω ραντεβου (ελπιζω για τελευταια φορα) για να κλεισουμε (παλι ελπιζω) ημερομηνια!
και να σου πω και κατι αλλο? ο ενθουσιασμος μου υπερνικαει τον φοβο μου...
αλλα...... ειναι αληθεια οτι δεν χανεις ολο το βαρος σου?
καλα σου λενε basia, και εγω εχω ακριβως το ιδιο προβλημα με σενα... οπως και πολλοι αλλοι φαντζομαι.. η διαφορα με εμενα ειναι οτι δεν το εχω πει σε κανεναν!!! ο μονος που το ξερει και με στηριζει ειναι ο συζυγος μου που ξερει τι περναω και ποσο με βασσανιζει αυτο!!!! και γι'αυτο και το δεχτηκε!Quote:
Originally posted by basia
και να σου πω την αληθεια δεν θα το πω σε κανεναν γιατι κανενας δεν θα συμφωνησει και ολοι θα εχουν κατι να πουν.. και δεν χρειαζεται και μπορεις να το κανεις μονη σου... αρκει να κοψεις το φαγητο... να κανεις γυμναστικη.... ειναι επικυνδινο... τζαμπα λεφτα... μπλα μπλα μπλα και χιλια δυο αλλα. ολα ευκολα ακουγονται... αλλα δεν ειναι!!! εσυ ξερεις καλυτερα τον εαυτο σου! βασικα να αξιζει και τον κοπο ε? ειναι μερικοι ανθρωποι που ειναι 70 κιλα και θελουν να κανουν επεμβαση.. εκει χτυπας το κεφαλι σου στον τοιχο!
Ramira,
σου νευχομαι γρηγορα να εχεις την ημερομηνια που θε γινη το χειρουργειο για να ηρεμησεις απο αυτην την εκκρεμοτητα.Να δεις οτι θα εχεις τελειως διαφορετικη ψυχολογια αμεσως μετα.Γιατι θα ειναι η αρχη του ονειρου,η αρχη μιας νεας ζωης κυριολεκτικα απαλλαγμενης απο βαρη. Και μ'αυτην την αισιοδοξια και την δυναμικη να πας στο χειρουργειο.Ολα θα πανε τελεια...
Περιμενουμε τα νεα σου.
αχ μακαρι...... με ανεβαζεις τωρα! η φαση ειναι οτι οταν το σκεφτομαι (το πως θα γινω και οτι θα ειμαι οπως ονειρευομουν) με πιανω ασυναισθητα να χαμογελαω... παντως αν καποτε τα καταφερω, εγω θα βαλω φωτο με το πριν και το μετα!!!!! και εγω θα το χαιρομαι αλλα πιστευω οτι θα βοηθησω κι'αλλους που σκεφτονται να κανουν κατι τετοιο!
basia,ξημερώνει η σημαντική σου μέρα!
Ελπίζω να ξυπνάς με χαμόγελο και αισιόδοξη διάθεση,πέρα από την αναμενόμενη αγωνία...
Πολύ καλή σου επιτυχία!Όλα να πάνε κατ'ευχήν και να έχεις γρήγορη κι ανώδυνη ανάρρωση!
Η σκέψη μας κι η προσευχή μας είναι σήμερα μαζί σου!Περιμένουμε με αγωνία τα νέα σου!Φιλάκια πολλά!
Καλησπέρα παιδιά! και εγω έχω ήδη δει τον κο Γαβριήλ και τον κο Σκρέκα και την επόμενη εβδομάδα έχω ραντεβού με τον κο Μενενάκο και τον κο Μπούτολα. Έχει κανείς κάποια πληροφορία να μου δώσει για τους γιατρούς? Λίγο πολύ ο κος Γαβριήλ με τον κο Σκρέκα είπαν τα ίδια πράγματα. Τώρα για τους άλλους δεν ξέρω ακόμα. Θα σας πω την άλλη εβδομάδα.
Γειά σου,IRK !
Αν θέλεις,πες μας δυό λόγια παραπάνω για σένα και το πρόβλημα,που αντιμετωπίζεις
και τη γνωμάτευση των δύο γιατρών,που ήδη επισκέφτηκες...Ποιά επέμβαση προτείνουν;
Λοιπόν είμαι 120 κιλά, 1.74cm μιλήσαμε για αρχή με τον κο Γαβριήλ για δακτύλιο αλλά αργότερα από το internet έψαξα και βρήκα πληροφορίες για τη γαστρική πτύχωση, το οποίο για να είμαι ειλικρινής μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Όταν λοιπόν πήγα στον κο Σκρέκα να ρωτήσω γι'αυτό μου πρότεινε για καλύτερα και πιο μόνιμα αποτελέσματα το sleeve. Και για την άλλη εβδομάδα έχω κλείσει RDV με τον κο Μενενάκο (χάρη σε εσάς) και στον κο Μπούτολα (σε αυτόν έχει κάνει ένας γνωστός του ξαδέρφου μου). Αυτά. Σας βοήθησα καθόλου?
αααα για να μην ξεχάσω καλές εντυπώσεις έχω και από τους δύο γιατρούς, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να το ψάξω καλά πριν κάνω οτιδήποτε!
Συμφωνώ απόλυτα πως πρέπει να το ψάξεις πολύ καλά πριν καταλήξεις σε μέθοδο και γιατρό!
Έχεις την ευκαιρία να ενημερωθείς από το διαδίκτυο για μεθόδους και προσωπικές εμπειρίες βαριατρικά χειρουργημένων,
να τα ζυγίσεις όλα και τελικά να επιλέξεις με βάση το κριτήριο σου και τις ληφθείσες πληροφορίες.
Μην παραμελήσεις να συνυπολογίσεις και τον προσωπικό παράγοντα,που μόνο εσύ γνωρίζεις:
τις διατροφικές σου συνήθειες(π.χ αν τρως πολλά γλυκά)κι αυτό που κρίνεις πως χρειάζεσαι από την επέμβαση.
Θα χρειαστεί και η δική σου συνεργασία κι είναι καλό να κατέχεις τι απαιτεί η κάθε μία,ώστε ν'αποκομίσεις τα μέγιστα.
Χωρίς να θέλω να σε επηρεάσω,εγώ δεν είχα καλή εμπειρία από τον δακτύλιο,που μου έβαλε ο Γαβριήλ πριν 4,5 χρόνια.
Δεν ξέρω αν εντωμεταξύ άλλαξαν κάποια πράγματα...Υπόψιν,είχα και πολύ περισσότερα κιλά από τα δικά σου...
Σου εύχομαι να βρεις την ιδανική για σένα λύση και να είναι οριστική! Αν θέλεις,ενημέρωνε μας για τις εξελίξεις...
Καλημέρα σας!
Ήδη έχω ενημερωθεί αρκετά θα έλεγα. Και εμένα πάντως ο δακτύλιος δεν με ενθουσίασε, ύστερα κιόλας από όσα έχω ακούσει και διαβάσει. Πιο πολύ προσανατολίζομαι στο sleeve για να είμαι ειλικρινής. Στην αρχή ήθελα την γαστρική πτύχωση αλλά ο κος Σκρέκας μου είπε ότι τα αποτελέσματα της πτύχωσης δεν είναι τόσο καλά και σχεδόν μόνιμα όπως του sleeve. Απλά θέλω πρώτα να δω και τους άλλους 2 γιατρούς από κοντά για να δω καταρχήν αν συγκλίνουν οι απόψεις και κατά πόσο προσεγγίσιμοι θα είναι. Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνετε. Και επίσης θέλω να ακούσω τι τιμές θα πουν αυτοί. Ο κος Γαβριήλ ζήτησε για δακτύλιο 3500? και τα υπόλοιπα από ΙΚΑ, για sleeve 4500? και τα υπόλοιπα από ΙΚΑ, ενώ ο κος Σκρέκας για πτύχωση 4500? (υπόλοιπα από ΙΚΑ) και για sleeve 5500? (υπόλοιπα από ΙΚΑ).
Γεια σου ΙRK,καλως ηρθες στην παρεα.
Ειναι πολυ ενδιαφερον το οτι ο Κος Σκρεκας τελικα εχει διαπιστωσει οτι η πτυχωση ειναι μια επεμβαση που μαλλον δεν θα την προωθησει.Ευχομαι βεβαια οτι ολοι αυτοι που χειρουργηθηκαν να πηγαινουν καλα και τωρα και στο μελλον.Απλα εχω διαπιστωσει οτι εμπειροι γιατροι με πολλες επιτυχημενες βαριατρικες επεμβασεις στο ενεργητικο τους δεν εχουν υιοθετησει την συγκεκριμμενη επεμβαση για σοβαρους λογους.
Η sleeve για την οποια ενδιαφερομαι κι εγω ειναι καλη αν δεν ειναι πολυ υψηλο το ΒΜΙ και αν δεν τσιμπολογα ο οποιος ενδιαφερομενος,δηλ, αν τρωει βασικα 3 γευματα ημερησιως. Και το κακο ειναι πως οι κακες συνηθειες δυσκολα κοβονται.Ετσι δεν ξεγελαμε τον εαυτο μας κι οταν αρχιζουμε μια διαιτα? Λεμε δεν θα κανουμε παρασπονδιες,θα τα χασουμε,θα τα κρατησουμε αλλα καποια στιγμη τα ξεχναμε και γυρναμε στις αδυναμιες μας.Βασικα εμεις οι ιδιοι πρεπει να σταθμισουμε καλα τους εαυτους μας πριν κανουμε το μεγαλο βημα.Δηλ. εγω πολυ προβληματιστηκα οταν σε καποιο εντυπο ειδα γραμμενο σαφρως το περι 3ων γευματων.Και ισως γιαυτο ακριβως να ηταν γραμμενο σε καποιο αλλο,οτι αν δεν χασεις η δεν καταφερεις να κρατησεις αυτα που εχασες με την καθετη γαστρεκτομη τοτε ...σε δευτερο χρονο κανεις και μια παρακαμψη για να βρεις αυτο που ισως εψαχνες απο την αρχη.Και βεβαια η συγκεκριμενη μεθοδος δεν εφαρμοζεται πολλα χρονια,οποτε δεν υπαρχουν επαρκη στατιστικα στοιχεια για το ποσοι κρατησαν τα κιλα που εχασαν ,για ποσο καιρο κ.λ.π ,κ.λ.π.... Αρα εαν πραγματι θελουμε τη sleeve πρεπει πολυ να ψαχτουμε.....
Σου ευχομαι να καταληξεις στην καλυτερη για σενα αποφαση,αφου τα σταθμισεις ολα καλα.
Καλησπέρα και από μένα και καλώς σας βρήκα.
Είμαι η Αγγελική 33 ετών και έκανα χειρουργείο Sleeve την Τετάρτη στις 28/01/2009 με τον κύριο Μενενάκο.Όλα πήγαν πολύ καλά,δεν είχα καμμία παρενέργεια και ήδη έχασα 9 κιλά.
Πριν επισκεπτώ τον κο Μενενάκο,πήγα στον κο Γαβριήλ ο οποίος μου είπε να κάνω δακτύλιο και αν δε χάσω κιλά να κάνω sleeve, και αν πάλι δε χάσω όλα τα κιλά που θέλω να κάνω γαστρικό by-pass,λες και ήμουν πειραματόζωο.Τελοσπάντων.Μ ετά επισκέπτηκα τον κο Βουδούρη που ήταν κάθετος μόνο για by-pass.O μόνος που μου εξήγησε τα υπέρ και τα κατά όλων των επεμβάσεων και με βοήθησε να αποφασίσω ήταν ο Μενενάκος και στον οποίο κατέληξα.Βέβαια ο κάθε ένας καλό θα ήταν να επισκέπτεται τους γιατρούς και να σχηματίζει την δική του άποψη, απλώς ήθελα να παραθέσω και έγω την δική μου.
Καλησπέρα σε όλους!
Agelika να σου δώσω πολλές ευχές για καλή ανάρωση και καλά αποτελέσματα. Την Πέμπτη 19/2 έχω και εγώ ραντεβού με τον κο Μενενάκο. Ελπίζω να με κατατοπίσει αυτή η συνάντηση για να πάρω τις τελικές αποφάσεις. Αν επιτρέπεται μπορώ να ρωτήσω που τι έκανες την επέμβαση? σε ιδιωτική κλινική ή δημόσιο νοσοκομείο? Από χρήματα? Πήρε πολλά? Γιατί μου είπαν ότι ο συγκεκριμένος κάνει τις επεμβάσεις μόνο στο Ιπποκράτειο και δεν παίρνει χρήματα. Αν μπορείς να μου δώσεις και άλλες πληροφορίες θα σου ήμουν ευγνώμων!
agelika,καλή και γρήγορη ανάρρωση,γλυκιά μου!
Ελπίζω να νιώθεις καλά και σωματικά
(γιατί ψυχολογικά σίγουρα νιώθεις με τα 9 κιλά που ήδη έχασες!)
IRK,καλή επιτυχία στο ραντεβού σου!
Ελπίζω να σε βοηθήσει κι εσένα να καταλήξεις στις αποφάσεις σου!
Περιμένουμε τα νέα από αυτή σου τη συνάντηση!
thanks nadine! Εσύ έχεις προβεί σε κάποια τέτοια επέμβαση? Και αν ναι, σε ποια? Εισαι ευχαριστημένη από τα αποτελέσματα?
Εγώ,έχω βάλει δύο φορές δακτύλιο,αλλά δεν είμαι ικανοποιημένη από τη μέθοδο για διαφορετικούς λόγους την κάθε φορά.
Τα αρχικά κιλά μου μάλλον δεν ήταν για δακτύλιο,αλλά κυρίως δεν έμεινα ικανοποιημένη από το ιατρικό team,που είχα επιλέξει.
Πιστεύω πως αν ο δεύτερος γιατρός μου ήταν ο πρώτος,που θα μου τοποθετούσε δακτύλιο,θα είχαν πάει όλα πολύ καλά!
Τώρα θα είχα τελειώσει και με το επιπλέον βάρος και με τις επανορθωτικές πλαστικές επεμβάσεις...Τέλος πάντων...ό,τι έγινε,έγινε...
Εδώ και λίγες εβδομάδες παίρνω για πρώτη φορά χημικά σκευάσματα(reductil)προσπαθώ μόνη μου να χάσω βάρος,
γιατί η εναλλακτική του τρίτου χειρουργείου και δη παρακαμπτήριου δε μου είναι καθόλου ευχάριστη!
Ελπίζω να τα καταφέρω!Έχω πολύ δρόμο βέβαια μπροστά μου,αλλά νιώθω αιδιόδοξη!
Εγώ πέρσι έπαιρνα reductil για 2 μηνες και είχα χάσει 18 κιλά. Μου το σταμάτησε όμως η ενδοκρινολόγος γιατί είχα υψηλές τιμές στις τρανσαμινάσεις (αν το γράφω σωστά). Μετά όμως πήρα τα διπλά κιλά για να μην αναφέρω τις παρενέργειες! Εσύ όμως μην πτοείσαι γιατί κάθε άνθρωπος και οργανισμός είναι διαφορετικός.
:) Δεν πτοούμαι,καρδιά μου,σ'ευχαριστώ! Με παρακολουθεί κι εμένα η ενδοκρινολόγος μου(προς το παρόν καλές όλες οι τιμές μου)
κι όσο για τα κιλά ξέρω πως κι εγώ θα τα ξαναπάρω,αν εντωμεταξύ δεν έχει αλλάξει η σχέση μου με το φαγητό.
Είναι κάτι που δουλεύω καιρό και τελευταία διαφαίνονται ελπιδοφόρα σημάδια! Σε παρακαλώ κι εσύ να το έχεις κατά νου σου αυτό,
γιατί,φοβάμαι πως από μόνο του κανένα χειρουργείο δεν εγγυάται ισόβια αποτελέσματα χωρίς τη δική μας συνεργασία...
Εγώ πήρα 40 από τα χαμένα κιλά του δακτυλίου και,πίστεψε με,ούτε που το κατάλαβα πώς...Φρόντισε για τη μόνιμη λύση σου!
Ναι σωστά τα λες! Πολύ σωστά!
Μπορώ να πω ότι πιο πολύ κατευθύνομαι προς το sleeve.
Έχω διαβάσει τόσα πολλά αρνητικά για τον δακτύλιο
που έχω φοβηθεί πολύ θα έλεγα. Βέβαια ότι και να κάνεις
έχει και το τιμημά του σ'αυτήν την ζωή...
Γεια σας παιδια
επιστροφη μετα την εγχειρηση sleeve
εκανα το χειρουργειο την Παρασκευη 6/2/09
μπηκα στις 4 το απογευμα και βγηκα στις 7, στις 9 ημουν στο δωματιο.
δυσκολο βράδυ. πονος ζαλαδα και εμετος
δυο μερες μας ειχαν με δυνατα παυσιπονα. την μιση μερα κοιμοσασταν απο την ναρκωση των παυσιπωνων και την αλλη μιση προσπαθουσαμε να συνελθουμε, να περπατησουμε λιγο, να κουνηθουμε.
για φαι και νερο ουτε λογος.
απο την Πεμπτη το βραδυ που υπια νερο ξαναυπια την Δευτέρα.
Απο την Κυριακη το βράδυ που μας βγάλανε την επισκληριδιο ειχα δυνατους πονους στο στηθος και την πλάτη, οι οποιοι καταπολεμηθηκαν με παυσιπονα.
απο την Δευτερα ομως ολα καλυτερα, δεν πονουσα. το βράδυ μας διωξανε απο το νοσοκομειο.
απο τοτε ειμαι με υγρα και μόνο.
νερο, τσαι, χυμος, γαλα και ζωμος κρεατων. πεινα δεν νιωθω αλλα η λιγουρα υπαρχει, που πολλες φορες γινεται εντονη και θελεις να φας τα παντα. αλλα πιστευω πως μολοις αρχισω να τρωω αυτο σιγα σιγα θα φευγει.
ζαλαδα υπαρχει απο την αδυναμια
την Κυριακη θα παω να μου βγάλει τα ραμματα και λογικα θα αρχισω να τρωω αλεσμενα.
πραγματικα ενιωσα οτι εφτασα στα ορια μου. δυσκολα ειναι ,μη νομιζετε οτι μας κοβουν το στομαχι και ολα καλα, ειναι γολγοθας και αυτο και πρεπει να εισαι αρκετα δυνατος να το αντεξεις.
ελπιζω το αποτελεσμα να με αποζημιωσει. εχω χασει 6 κιλα αλλα εχω να φαω απο την Πεμπτη 5/2/08 το πρωι.....
τα λεμε
basia μου,το δύσκολο πάει πέρασε τώρα...
Θα περάσουν οι μέρες,θα βρεις τη σειρά σου κι όλα αυτά θα ξεχαστούν,θα δεις...
Είσαι ήδη στο σπιτάκι σου,στις ανέσεις σου κι αναρρώνεις...Κανείς δεν είπε πως είναι παιχνιδάκι όλα αυτά,γι'αυτό και είναι μεγάλη η απόφαση...
Αλλά διαπιστώνουμε,με έκπληξη ίσως,πως,άμα κληθούμε από τις συνθήκες,αποδεικνυόμαστε πολύ πιο δυνατοί απ'όσο μας νομίζαμε...
Εξάλλου παλεύουμε για ένα αύριο καλύτερο από αυτό που θα μπορούσαμε μόνοι μας να διεκδικήσουμε...Αξίζει τη δοκιμασία του αυτό!
Τα πρώτα κιλά φεύγουν γρήγορα και μετά την αρχική αδυναμία έρχεται η αίσθηση του ελεφρύτερου εαυτού μας κι όλη η αισιοδοξία,
πως βγαίνουμε σιγά σιγά από το τούνελ και φωτίζεται το μέλλον μας που μέχρι πρόσφατα φάνταζε ανέλπιδο...Θ'αποζημειωθείς σίγουρα!
Καλή σου δύναμη και να μας λες τα νέα σου...