εγώ πάλι δεν μπορώ να φάω με τίποτα ανάλατο φαγητό,,,ας κάνει όση κατακράτηση θέλει :D
Printable View
εγώ πάλι δεν μπορώ να φάω με τίποτα ανάλατο φαγητό,,,ας κάνει όση κατακράτηση θέλει :D
Πάρη μου, και εγώ αποφεύγω το αλάτι στα φαγητά μου, όμως είναι κάπια, πχ το αυγό, οι πατάτες και οι κεφτέδες (που τώρα πια δεν τρώω) που το θέλουν το αλατάκι τους!!!!! Σε όλα τα υπόλοιπα φαγητά έχω αντικαταστίσει το αλάτι με μείγμα αποξυραμένων λαχανικών που έχω φέρει από Συρία και τα κάνει πεντανόστημα και μυρωδάτα χωρίς αλάτι!Quote:
Originally posted by PM79
polinaki1983 Πωλίνα μου, πάντα απέφευγα το αλάτι στο φαγητό. Συμφωνώ ότι δίνει περισσότερη γεύση, αλλά να ξέρετε ότι τα αγοράκια χάνουν μεν πιο εύκολα κιλά, αλλά έχουν 4 φορές περισσότερη κατακράτηση υγρών από τα κοριτσάκια, οπότε αναγκαζόμαστε να προσέχουμε σ'αυτό το τομέα, λιγάκι παραπάνω.
aggeloydaki ναι αλλά συ κοριτσάκι, γω αγοράκι :D
polinaki1983 Ε δεν έχουμε όλοι το βύσμα με τη Συρία ντάρλινγκ χαχαχα
Quote:
aggeloydaki ναι αλλά συ κοριτσάκι, γω αγοράκι :D
polinaki1983 Ε δεν έχουμε όλοι το βύσμα με τη Συρία ντάρλινγκ χαχαχα
χαχαχαχαχα επόμενη φορά που θα πάω να φροντίσω τότε να πάρω και για σας και να σας τα στείλω!!!!
συναδελφος και συ Παρη? :tumble: οκ τοτε απο μαγειρικη οτι θελεις
Παντως καλα κανεις και προσεχεις τα λιπαρα ειπαμε η αρχη ειναι πολυ βασικη, και γω τα παντα ετσι, τωρα τελευταια μου προτεινε ο γιατρος να τρωω τυρια γαλατα με παραπανω λιπαρα λογω εγκυμοσυνης μαλλον
υγ: Παρη τυχαια αναφερθηκες στο μωρο μου σε γενους αρσενικου? χαχαχαχα
εχει πλακα γιατι ολοι απευθυνονται για αυτο ως αγορακι,αυθορμητα :wink1:
Αναφέρθηκα λίγο αυθόρμητα και λίγο ότι η εικονίτσα που έχεις είναι από αγοράκι (μεγαλύτερο κεφάλι και άκρα, οδηγούν σε γένος αρσενικό).
Αν είναι κοριτσάκι, εννοείται να το χαίρεστε και πες στο μπαμπά σε 14 χρόνια δε θα χαίρεται και τόσο πολύ. :D :D
Χαχαχαχα το ψιλοκαταλαβα! Ευχαριστω παντως Παρουκο! Ασε οσο για το κοριτσι που λες, τρεμω! Ειδικα με αυτα που βλεπω στις μερες μας, αχ βαχ
χαλια τα χθεσινα θα αρχιζει το νινι να με μουτζωνει τελοσπαντων :
χθες:
~πρωι. 1 φετα φρεσκο ψωμι με ντοματα τυρι & μορταδελα
~δεκ. 1 ποτηρι χυμο χωρις ζαχαρη
~μεσ. τιποτα
~απογ. 1 χυμο
~βραδυ. 1 κομματι πιτσα σπιτικη
Χθες 13/07/2011
πρ. 1 ποτήρι γάλα+1 κγλ νες + 2 καντερελ
δεκ. 1 φρυγανιά + αναρή
μεσ. 10 γρ φασολάκια πράσινα γιαχνί + 1 φρυγανιά + 1/2 κγλ γιαούρτι (ναι σκοτώθηκα από το φαγητό χτες!!!)
απ. 1 δαγκωνιά ελιωτή που έφτιαξα εγώ
βδ. 1 δαγκωνιά μπιφτέκι κοτόπουλο + 1 κουταλιά ρύζι
1 φλυτζάνι γάλα+1 κγλ νες+2 digestive πρασινα Παπαδοπουλου
σημερα
~πρωι. 1 τοστ ζαμπον τυρι & μισο φρεντακι
~δεκ. 1 χυμο πορτοκαλι
~μεσ. 3 δαχτυλα μοσχαρακι μιση πατατα ντοματα & φετα
~απογ. 1 φετα κεικ
~βραδ. 1 μπολακι δημητριακα ολικης με γαλα
χθες
π-- μισο τοστ ( γαλοπουλα,τυρι,ντοματα) ,1/2 φρεντο
δεκ-- το υπολοιπο τοστ
μεσ-- 1/2 φετα γερμανικο ψωμι , ενα δαχτυλο γραβιερα και 2 φετακια αγγουρι
απ-- καρπουζι 1/2 λεπτη φετα
βρ-- 1/3 μπιφτεκι, λιγο μαρουλι και 2 πατατες τηγ.
Χτες έπεσε νηστεία λόγω τρεξίματος.
Πρωί: Μισή φρυγανιά με λίγο τυρί.
Μεσημέρι: Τίποτα.
Γύρω στις 19:00: 1/3 από ένα ανάλατο καλαμάκι κοτόπουλο.
Στις 22:00: 2 κουταλιές γιαούρτι με μισή φρυγανιά.
2 στιμμένους χυμούς, 3 φρέντο σκέτα και μπόλικο νερό.
χθες εφαγα λιγο μαλλον λογω ζεστης
π-- μισο τοστ
δεκ- το υπολοιπο και 2 μπισκοτα παπαδοπουλου
μεσ-- 4 κ.γ αρακα και μια μπουκια φετα
απ-- 2 κορομηλα
βρ-- ενα κομματακι πεπονι
σημερα να δουμε
απολογισμός ημέρας!
π: μιάμιση φρυγανιά με μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη
δ: ένα μπισκότο digestive
μ: ψητό κρέας με κατίκι δομοκού και τρια κομματάκια ντομάτα
α: 1/3 μπανάνα και 5 φουντούκια
β: ψητό κρέας με κατίκι δομοκού και τρια κομματάκια ντομάτα
καλό βράδυ παίδες, όνειρα ελαφριά & γλυκά!:bouncy:
Χαλοου! Λοιπον σημερινα
?πρωι: 1ποτηρι γαλα με δημητριακα & 2 αποξηραμενες φραουλες
?μεσημερι: 2μικρες γεμιστες πιπεριες & 1 σπιρτοκουτο φετα
?απογευμα: 1 τοστ
?βραδυ: 1 ποτηρι γαλα με δημητριακα
Πρωί: μιση φρυγανιά με λίγο τυρί.
Δεκατιανό: μισό νεκταρίνι.
Μεσημέρι: 20 γραμμάρια μπιφτέκι, λίγη ντομάτα με λίγο σέλινο.
Απόγευμα: 1 αυγό με μισή φρυγανιά.
Βράδυ: 3 κουταλιές του γλυκού γιαούρτι με λίγο νεκταρίνι.
Από υγρά, είναι λίγο απάλευτο το ζήτημα με 6438634 βαθμούς κελσίου.
Μου έρχεται να βάλω ορό :D
:smilegrin::spin:Quote:
Από υγρά, είναι λίγο απάλευτο το ζήτημα με 6438634 βαθμούς κελσίου.
Μου έρχεται να βάλω ορό :D
χθες τα καταφερα πολυ καλα παρολο την ζεστη
π-- γαλα με δημητριακα και λιγη βρωμη ( μπουκωσα)
δεκ- λιγο χυμο πορτοκαλι και μισο κρακερακι ( πηγα την αδελφη μου να δωσει αιμα και με κερασαν και εμενα)
μεσ-- 1/2 φρεντο και 1/3 αραβικη πιτα με ψητο κοτοπουλο , μοτσαρελα , ντοματα και μαρουλι
απ-- 2 αποξηραμενα δαμασκηνα και 1/2 ποτηρι χυμο φραουλα
βρ- μπριζολα χοιρινη, ντοματα, τζατζικι, πατατα φουρνου ( ολα μαζι σε μεγεθος απο ενα μικρο μπολακι) και 2 κ.γ. παγωτο cookies cream
ειμαι πολυ χαρουμενη διοτι με 2 κ.γ. παγωτο ενιωσα σαν να ειχα φαει ενα μπολ , το καταχαρηκα και δεν ηθελα αλλο ( και ξερετε ολοι πολυ καλα οτι το παγωτο χωραει παντα και παντου,οποιο χειρουργειο και να κανεις)
Ακομα και για μενα πολλες φορες ειναι πικρα το θεμα νερου
επειδη αντιμετωπισα κατι προβληματα με δισκοιλιοτητα , σας παραθετω τι εκανα και ολα δουλευουν ρολοι.
πρωι-βραδυ 25ml χυμο αλοης , καθημερινα 2-3 αποξηραμενα δαμασκηνα ( που τις αλλες ημερες ξεχασα να τα γραψω) και αποφασισα απο χθες να αλλαξω το πρωινο μου και τουλαχιστον 3 στις 7 ημερες να τρωω γαλα με δημητριακα και βρωμη με την ελπιδα να φτασω να το κανω καθημερινα. βρηκα και τα σουπερ δημητριακα και ειμαι ετοιμη για την επομενη αλλαγη στις διατροφικες μου συνηθειες.
Καλημερα σε ολους!Μιτσοκολο μου φαινεται οτι σε στεναχωρησα εχθες.Εδω ειμαστε για να βοηθαμε ο ενας τον αλλο κ οχι για μομφες.Δεν εχω κατι με κανενα ποσο μαλλον μ'εσενα που εισαι απο τα ατομα που εχω πιο επαφη θα ελεγα.Βλεπω ομως οτι πολλοι δεν τρεφονται σωστα.Μεσα σ'αυτους κ εσυ καποιες φορες κ ας λες οτι προσπαθεις να φας παραπανω λογω εγκυμοσυνης.Μπορει οι εξετασεις σου να ειναι τωρα καλες αλλα το μωρο εχει μεγαλες αναγκες γι'αυτο βλεπουμε σε καποιες να χαλανε δοντια,γι'αυτο αυτο αλλωστε κ τα συμπληρωματα.
Μπορω να σου πω τιποτε για το χτεσινο το γευμα,κ ας ξεχασες το φρουτακι το 10τιανο?Κ φαγητο κ ολο το τοστ κ γαλα....;)
Φιλακια κοριτσακι μου.....Με βλεπω να ερχομαι στην Κερκυρα οταν γεννησεις...
ειναι πραγματικα πολυ δυσκολο να σου δωσω να καταλαβεις οτι ειναι αδυνατον να φαω σχεδον κανονικα! και τωρα μαλιστα τρωω και παραπανο με βαση τα δεδομενα μου στην σληβ και αυτο λιγο με ζοριζει αλλα πρεπει να εχω ''δυναμεις'' για το μωρο. το μωρο δεν τρωει αυτα που τρωω αλλα τρωει απο πανω μου,αλλα αυτο το γνωριζεις ηδη ως μανουλα.
απλα μου γυριζει το ματι οταν καποιος μου λεει τι ειναι λαθος και σωστο τι πρεπει να τρωω και τι οχι και τι επροκειτο να γινει στο μελλον, δεν το λεω για σενα, αυτο γινεται εδω και χρονια, και ειδικα απο ατομα με αλλου ειδους επεμβασεις, δεν καταλαβαινω προς τι αυτη η εμμονη, ξερεις δεν με πηραν σαν το προβατο στη σφαγη, μυαλο εχω δοξα το θεο και ξερω τα υπερ και τα κατα της επεμβασης ΜΟΥ . οπως ξερω το σωμα μου, το νεο μου στομαχι, τι με πειραζει και τι οχι, και τα γουστα μου επεισης
υγ: φρουτα δεν ετρωγα ποτε :P οποτε και καρπουζι και ροδακινο που τρωω μου αναψαν λαμπαδα :lol: με το καλο να ερθεις οποτε θελησεις! εισαι καλοδεχουμενη εννοειτε!
λοιπον σημερα εφαγα ενα φαγητο πολυ σουπερ!!! θυμαστε που λεγαμε με το κρεας οτι δυσκολα κατεβαινει ?? ε εγω σημερα αντι για κρεας ( και μετα την χθεσινη κρεατοφαγια) εκανα ριζοτο με γαριδες και λαχανικα απλα θεικοοοοο!!! θα σας γραψω το βραδυ τι εχω φαει σημερα γιατι δεν τελειωσα ακομη χεχε!!!
Καλημέρα σας!!!! Δε ξέρω τί έφαγα μεστο Σαββατοκυρίακο, ούτε καν τα έγραψα στο δεφτέρι μου, αλλά χτες το μεσημέρι πήγαμε σε μια ψαροταβέρνα και το κατευχαριστήθικα!!!!! Εφαγα 1/4 της μιας πλευράς της τσιπούρας, 1 κομματάκι φιλέτο ψάρι (περίπου στο ίδιο μέγεθος με αυτό της τσιπούρας), 3 πιρουνιές σαλάτα και μια τσιμπιά ψωμί με ταχίνι. μιλάμε ίσως ήταν από τα ωραιότερα και απολαυστικότερα γεύματα που είχα ποτέ μου!!!!!!!!!!
τι φανταστικα που ειναι να μπορουμε να απολαμβανουμε το φαγητο και να αδυνατιζουμε !!! ευχομαι αυτο να μην σταματησει ποτε!!!
εγω χθες εφαγα
π--γαλα με δημητριακα και βρωμη , 1/2 φρεντο
δεκ- μιση φετα γερμανικο ψωμι και μια φετα τυρι τοστ
μεσ- 2 κ.σ. ριζοτο με λαχανικα και 4 γαριδες
απ-- 2 δαμασκηνα αποξηραμενα και 5 αμυγδαλα
βρ-- 1 κ.σ. ριζοτο και 3 γαριδες
Φανταστικά δεν λες τίποτα Κέιτυ μου. Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα, που έστω και αυτό το λίγο φαγητό, το απολαμβάνω μέχρι την τελευταία του μπουκιά. Και πιο πολύ που νιώθω πως πια δεν εξαρτώμαι από αυτό.
Αφού να φανταστείς, είχε κάτι υπέροχες τηγανιτές πατάτες στις μερίδες, που μου έκλειναν το μάτι, και ούτε καν γύρισα να τις κοιτάξω!!!!!
Μπορώ να πω πως ήταν η πιο υπέροχη έξοδος που είχα ποτέ μου!
σημερα εφαγα
π-- ενα κουλουρι θεσ/νικης 1/2 φρεντο
δεκ- μια μπαρα δημητριακων
μεσ- 1/2 ντακο
απ-- 5 αμυγδαλα 2 αποξηραμενα δαμασκηνα
βραδυ-- μια μικρη φετα καρπουζι
η ζυγαρια μου παιζει παιχνιδια , αλλα δεν την ακουω μαλλον τα επαιξε με το 79. στο χερι μου ειναι οχι στο δικο του
Να τι έφαγα χτες:
π- γαλα με κορνφλεικς
δ-μια φρυγανια με λίγο τυρι, 6 φυστίκια αιγίνης
μ- λίγο ψητό κρέας με λίγο κολοκυθάκι
α-ενα μπισκότο digestive
β- ένα δάκτυλο κοτόπουλο ψητό, τυρί, ντομάτα,γλιστρίδα, 2 πηρουνιές μακαρόνια.
Το περίεργο είναι ότι το μεσημέρι με λιγοτερη αντικειμενικά ποσότητα φαγητού κόντευα να σκάσω ενώ το βραδυ όλα κατέβηκαν ευκολα και απροβλημάτιστα, πράγμα που το έχω ξαναπαρατηρήσει!
Γιωτα ειναι η ζεστη . το βραδυ που δροσιζει μπορεις να φας περισσοτερο. Το καλοκαιρι ετσι ειναι , δεν υπαρχει προβλημα.
Καλημέρα σας
Χθες 18/07/2011
Πρ. Γάλα + 1 κγλ νες
Μεσ. 80 γρ τσιπούρα+1 ολόκληρο λεμόνι + 1 φρυγανιά
Απ. 1 κομμάτι αναρή + 1 ποτήρι λεμονάδα
Βρ. πομιλοροτιανιά (ντομάτα τριμμένη μαζί με αυγό)
1 δαγκονιά γκοφρέτα
Polinaki, τι ειναι η αναρή?
Είναι η κυπριακή μυζήθρα.
Εδώ και 3-4 μέρες, τρώω 2 πηρουνιές και σκάω.
Επίσης με πονάει η τομή από το χειρουργείο έτσι ξαφνικά.
Το καλό είναι ότι όλη μέρα πίνω ένα σωρό υγρά αλλιώς δε θα την πάλευα καθόλου.
Χτες λοιπόν:
Πρωί: Μισή φρυγανιά με λίγο τυρί.
Δεκατιανό: Τίποτα.
Μεσημέρι 20 γρ ψάρι με λίγη ντομάτα.
Απόγευμα: Τίποτα.
Βράδυ: 1 κουταλιά γιαούρτι.
Γιώτα μου καλημέρα. Η αναρή είναι ένα λευκό μαλακό τυρί το οποίο δεν διατηρείτε και πολλές μέρες. Στην Ελλάδα έχω ακούσει να το λένε κάπιοι μυζίθρα και κάπιοι άλλοι ανθότυρο. Και αυτοί που το λένε ανθότυρο μου είπαν πως η μυζίθρα είναι ξερό τυρι. Επομένος και εγώ αποφάσισα να το λέω αναρή, που έτσι το λέμε εμείς, και είμαι σίγουρη για το τί τρώω!!!!
Βασικά, εδώ έχουμε τό ανθότυρο που είναι μαλακό ανάλατο λευκό τυρί(δεν μου αρέσει), την ξερή μυζήθρα(δεν μου αρέσει) και ΦΥΣΙΚΑ την μαλακή, αλμυρή και πεντανόστιμη και φουλ στα λιπαρά, κρητική μυζήθρα(που λατρεύω!!!!)
Πάρη, μήπως είναι η αναθεματισμενη η ζέστη? Και μένα με τραβάνε οι τομούλες που κ που..
Εμάς είναι λευκό, μαλακό, με λίγο αλάτι (υπάρχει και ανάλατο) και είναι απλά ΑΠΙΘΑΝΗ!!!! Ειδικά αυτή που πέρνω από μια γιαγιούλα κάθε Σάββατο από το παζάρι!!!! Δεν ξέρω αν είναι φουλ στα λιπαρά ή όχι, ξέρω πως κάθε πρωί έχω επιλογή 1 φρυγανιά με 1 φέτα τυρί ή μια φέτα 30γρ αναρή, και επιλέγω καθημερινά την αναρή!!!!!! Αλλοστε όσες φορές έφαγα τυρί, θέλω 2 φέτες για να νιώσω πως με κρατάει, ενώ με την αναρή είμαι μια χαρά!!!!
να πω τι εφαγα και σημερα
π-- 2 κρουασινια με σοκολατα ( αχχχ το απολαυσα), 1/2 φρεντο
δεκ-- 3 κρακερακια με σουσαμι και μια φετα τυρι τοστ
μεσ-- 3 κ.σ. σπανακορυζο με 40γρ φετα
απ-- 2 δαμασκηνα αποξηραμενα και 5 αμυγδαλα
βρ-- ενα ροδακινο
Χθες 19/07/2011
Πρ 1 μικρό πιτσάκι
Χυμό μανταρίνι
μεσ. Αυγό με ντομάτα και 1 φρυγανιά
Απογ. αναρή+2 φρυγανιές
Βρ. Αυγό +ντομάτα+πατάτα ανακατεμένα (2 πιρουνιές)
1 μικρό μπισκοτάκι που έφτιαξα εγώ
σημερα εφαγα
π-- ενα τοστ μονο με τυρι και 1/2 φρεντο
δεκ-- ενα ροδακινο και 2 κρακερ
μεσ-- ενα μικρο μπιφτεκι και 2 κ.σ. πατατοσαλατα
απ-- 2 σειρες σοκολατα και 2 δαμασκηνα αποξηραμενα ( ερχονται οι δυσκολες μερες και εχω λυσαξει)
βρ-- 1/2 μικρο μπιφτεκι και 1 κ.σ. πατατοσαλατα
Quote:
Originally posted by *Katie
απ-- 2 σειρες σοκολατα και 2 δαμασκηνα αποξηραμενα ( ερχονται οι δυσκολες μερες και εχω λυσαξει)
κατερίνα ακολουθείς την οδηγία της Ειρήνης, ε? Γλυκό μαζί με φυτικές ίνες! Εκείνη την ημέρα που μου έδωσε την οδηγία,μου είχε πει τόσα πολλά που τελικά δεν την ρώτησα σε τι ακριβώς βοηθάει αυτός ο συνδυασμός, μήπως να μην απορροφάται το λιπαρό του γλυκού?
τι εννοεις φυτικες ινες ακριβως? εμενα μου εχει πει παντα να το συνοδευω με κατι ακομη ποτε μονο του.