Μπαρμπυ μου, καλημέρα και από εδώ. Μόλις είσαι έτοιμη, σουχω συνταγή για γεμιστά!!! (χωρίς κρέας και χωρίς ρίζι:) ) Μόνος πες μου τι λαχανικά τρώτε, πχ κολοκιθακια, μελιτζάνες, μανιταρια, καρότα? για να στην ετοιμάσω!
Printable View
Μπαρμπυ μου, καλημέρα και από εδώ. Μόλις είσαι έτοιμη, σουχω συνταγή για γεμιστά!!! (χωρίς κρέας και χωρίς ρίζι:) ) Μόνος πες μου τι λαχανικά τρώτε, πχ κολοκιθακια, μελιτζάνες, μανιταρια, καρότα? για να στην ετοιμάσω!
οχι μανιταρια και οχι πιπεριες και κοκκινες και πρασινες! οποτε δεν λεει ε? κι εγω δεν τρωω ουτε ντοματα! σου το ειπα, ειμαι απο τις δυσκολες!Quote:
Originally posted by polinaki1983
Μελιτζανες, κολοκιθακια, καροτο, σελινο, μαιντανο και πατατα. Αυτά θέλω να τρώτε. τα τρώτε?Quote:
Originally posted by BARB3
οχι μανιταρια και οχι πιπεριες και κοκκινες και πρασινες! οποτε δεν λεει ε? κι εγω δεν τρωω ουτε ντοματα! σου το ειπα, ειμαι απο τις δυσκολες!Quote:
μμμ, ναι τα τρωμε ολα!! για λεγε τις προτασεις σου! καλε θησαυρος εισαι εσυ!
Λοιπόν θα πάρεις τις μελιτζάνες και τα κολυθάκια και θα τα αδιάσεις από μέσα. ΔΕΝ θα πετάξεις το μέσα τους. Θα το περάσεις στον τρίφτη. Θα πάρεια καρότα (2-3 μεγάλα) ανάλογα με την ποσότητα φαγητού που θα κάνεις, και θα τα περάσεις και αυτά στον τρίφτη. (πάντα μιλάμε για τον τρίφτη τον ψιλό, όχι τον χοντρό έτσι?) Το ίδιο θα κάνεις και με την πατάτα. τα βάζεις όλα μαζί, ψιλοκόβεις το σέλινο και το μαιντανό και τα ρίχνεις και αυτά στο μείγμα. Σε μια μεγάλη κατσαρόλλα βάζεις λίγο λάδι (4-5 κουταλιές) και τα ρίχνεις όλα μέσα να μαραθούν. Θα κατεβάσουν υγρά, μην σε ανισυχεί, ασε τα να τα τραβίξουν. μόλις είναι έτοιμο το μείγμα προσθέτεις λεμόνι, ντοματοπολτό (αν το δικαιούσε), κανέλα, πιπέρι σκόνη, ζωμό λαχανικών (προτιμότερο σε σκόνη, αλλά αν δεν βρεις, βάλε κύβο και λιώσε τον με το χέρι.) Η γέμισή σου είναι έτοιμη.
Τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια τώρα, όπως είναι τα περνας από το τηγάνι χωρίς λάδι που έχεις, για να μαραθούν λίγο. Μόλις είναι ετοιμα τα γεμίζεις, τα αραδιάζεις σε ένα ταψί, προσθέτεις νερό και βουρ στον φούρνο με τον γνωστό τρόπο!!!! Για σένα που τρως πλιγούρι, μπορείς στην γέμισή σου να βάλεις και λίγο πληγούρι. Είναι υπέροχο. Σερβίρεις με το γνωστό αυγολέμονο!!!!
Σημείωση: Νερό δεν θα βάλεις πολύ αν δεν βάλεις πλιγούρι μέσα, επηδή είδη είναι μισοψημένα όλα.
Σημείωση 2: Αν δεν θες να τα σερβίρεις με το αυγολέμονο, πρόσθεσε ντοματοπολτό στο νερό που θα βάλεις, και έτσι θα έχεις μια υπέροχη σάλτσούλα.
Με την ίδια γέμιση μπορείς να κάνεις και ντολμαδάκια, αλλά για την ποσότητα που μαγειρεύεις δεν νομίζω να έχεις χρόνο να τιλίγεις!!!!
Δεν μου είπες, τελικά έκανες το κοτόπουλο? σας άρεσε? τί έκανεσ από όλα όσα σου είπα?
Α ρε Polinaki!!!
Με εντυπωσιαζεις αλλα και με ξελιγωνεις ταυτοχρονα!!!!!
Εισαι απιστευτη!!!!! Μου φαινεται θα σε ρωταω καθε μερα τι να μαγειρεψω!!!!
Τελικα το χεις ρε κοριτσι!!! Εισαι απιστευτη σεφ! :) :)
Σε ευχαριστώ Νεκκυ μου, νασαι καλά. Ε όχι και σεφ, μακάρι να ήμουνα..... Απέχω πολύ από έναν σεφ.
Ομως μαγειρεύω με την καρδιά, και αυτό με συνεπαίρνει!
φαινεται οτι το απολαμβανεις!!!! Και απολαμβανουμε και μεις τις ιδεες και τις συνταγες σου!Quote:
Ομως μαγειρεύω με την καρδιά, και αυτό με συνεπαίρνει!
Δεν ανοιγεις ενα καινουριο τοπικ, "Συνταγες, ιδεες και προτασεις απο την Πωλινα"!!! Ολες μεσα εκει θα ειμαστε κλεβοντας ιδεες μαγειρικης!!! Αυτο το "τι να μαγειρεψω σημερα?" θα σβησει!!
Γεια σου Πωλινα με τα ωραια σου!!!!
(Σκεφτομαστε με τον αντρα μου για ενα ταξιδακι στην Κυπρο καποια στιγμη. Εχουμε φιλους εκει και φλερταρουμε με την ιδεα. Θεου θελοντος καιρου επιτρεποντος, και οικονομικων, ισως να ρθουμε μεσα στο 2011. Αν ρθουμε θα ηθελα πολυ να σε γνωρισω!!! :) )
Πολύ καλή η ιδέα σου, ισος να το ανοίξω το τοπικ και να μεταφέρω και εκεί όλες μου τις στινταγές που κατά καιρούς ποστάρω δεξιά και αριστερά.
Εννοείτε πως αν έρθεις θα περάσεις για καφέ από μένα (και όχι μόνο)!!!! Αν μη τι άλλο να αποδείξω κιόλας πόσο καλά μαγειρεύω!!!!!!
οταν τελειοποιησω το φυλλο θα ειμαστε γριουλες και θα κυκλοφορουμε με το ΠQuote:
οταν τελειοποιησεις εσυ το φυλλο, θα σε καλεσω, εσυ ζυμη εγω γεμιση και μετα θα την μοιρασουμε με κουριερ σε ολες μαζι με τη ουαου χορτοπιτα σουQuote:
Originally posted by click
κοιτα ρε την ξενερωτη! σιγα μη μας κερασεις σουρωτη!Quote:
και κατι που δεν ανεφερα ειναι οτι σημερα ζυγιστηκα και ειμαι 88,6 δηλαδη 2 κιλα μειον απο τις 9 δεκεμβριου! γιορταζουμε λεμε! ας ανοιξω μια σουρωτη!!να σας κερασω κι εσας?
κανε καμμια κοτοπιτα :P
δε θα επιτρεπεται να φαμε κοτοπιτα, δε θα εχουμε δοντια.
χαχαχαχαχαχαχα:thumbup::thumbup::thu mbup::thumbup::thumbup:Quote:
οταν τελειοποιησω το φυλλο θα ειμαστε γριουλες και θα κυκλοφορουμε με το ΠQuote:
οταν τελειοποιησεις εσυ το φυλλο, θα σε καλεσω, εσυ ζυμη εγω γεμιση και μετα θα την μοιρασουμε με κουριερ σε ολες μαζι με τη ουαου χορτοπιτα σουQuote:
και κατι που δεν ανεφερα ειναι οτι σημερα ζυγιστηκα και ειμαι 88,6 δηλαδη 2 κιλα μειον απο τις 9 δεκεμβριου! γιορταζουμε λεμε! ας ανοιξω μια σουρωτη!!να σας κερασω κι εσας?
:bouncy::bouncy::bouncy::bouncy::bouncy::bouncy::b ouncy::bouncy::bouncy::bouncy::bouncy:το αυτο ισχυει κ για μενα εγω θελω να τελειποιησω το φυλο αυτο αντιδρα
βρε παιδια, δεν ξερετε πότε κανουμε πιτες? το ειπε μια πεθερα στη νυφη της! οταν σταματουν οι πιπες!!! τον αγαπουσε τον γιο της η πεθερα ε?Quote:
Originally posted by lessing
χαχαχαχαχαχαχα:thumbup::thumbup::thu mbup::thumbup::thumbup:Quote:
οταν σταματησουν οι πιπες, οι πιτες θα ειναι η παρηγορια να υποθεσω :P
πωπω!!!μεγαλο καρφωμα!
αντε τωρα να καραδοκει η πεθερα να δει ποτε θ αρχισει η νυφη να κανεις πιτες.....:dork:
lol
ναι, ναι remember diet!
και δεν απαντησα και στο πωλινακι γιατι μου ηρθε αποτομα δουλεια!
πωλινακι δοκιμασα το κοτοπουλο με γαλα σε μακαρονια και σε πατατες τηγανητες. θεικο!
επισης εκανα για τον συζυγο τις μελιτζανες με ντοματα ενω για εμενα (δε τρωω ντοματα) εριξα σαλτσα απο το κοτοπουλο. επισης θεικο!
το μακλουμπα με σιταρι (αντι πληγουρι) με ξετρελανε!!
και τελος τα μακαρονια τους ξετρελαναν ολους!
εγω δεν ξερω ποτε θα πεσω κατω!! κανω και 3 διαφορετικα ψωμια καθε 2 μερες!
τωρα αυτο με τα γεμιστα δεν ξερω αν θα μου πετυχει και το βλεπω και χρονοβορο αλλά για σβ κατι θα κανουμε!
θησαυρε μου μη σταματας! γραφε εσυ κι εγω θα δοκιμαζω. και οταν σταματησω τη διατροφη μου θα σου κατσικωθω στο σπιτι κανα μηνα να τρωω απο τα χερακια σου!
Χερομαι που σάρεσαν οι συνταγούλες μου. Δεν σε ρώτησαν γιατί τόσο καιρό δεν τις έκανες? χαχα
Κόπιασε όποτε θες, χαρά μου να έχω κόσμο σπιτι που απολαμβάνουν το φαγητό!!!!!
Βρήκες μηχανή κιμά ή δεν το έψαξες?
για μηχανη του κιμα δεν το εψαξα γιατι μεθαυριο αρχιζουν οι εκπτωσεις και σκοπευω ολο το πρωι να ειμαι αγορα οποτε ενα μειον 20% γιατι να μη το κερδισω?
οσο για τις συνταγες τους ειπα οτι μια κοπελα μου δινει συνταγες και ιδεες και καταχαρηκαν ολοι! λες να μη μαγειρευα τοσο καλα τελικα??
εχω να γραψω και μερικες μερες τι τρωμε αλλά θα ξαναρχισω απο αυριο. εσυ συνεχιζεις τη διατροφη ε? δεν εγραψες σημερα γι'αυτο ρωταω. παντως συμφερει αν αποκοιμιεσαι στον καναπε ε?
Λες? Μόνο οι ίδιοι μπορουν να σοθ απαντήσουν!!!! Εγραψα αγάπη. Αυτό που λέω για 1 ντοματουλα γεμιστή, 1 κολοκιθακι και 4 ντολμαδακια
αυτο ειναι το σημερα!
Εννοείτε ότι συνέχίζω!!!! Τουλάχιστον να δω κανενα αποτέλεσμα πριν το χειρουργείο. όσο πιο κοντά στο 100 είμαι, τόσο πιο κάτω θα πέσω μετά το χειρουργείο:) (Ετσι θέλω να πιστεύω τουλάχιστον)
καλημερα! σημερα το μονο που εχω να πω ειναι οτι κοντευω να λαλησω! εχω βαρεθει να μαγειρευω! οχι οτι δεν θελω συνταγες!
πωλινακι, εχω κιμα απο κοτοπουλο σπιτι! (Ναι, τη πηρα τη μηχανη του κιμα ολε!) μεχρι το μεσημερι σε αφηνω να μου κανεις προτασεις! οχι οτι δεν εχω συνταγες πχ κεφτεδακια, γιουβαρλακια, μπιφτεκια κλπ αλλά κατι πρωτοτυπο, ευκολο και γρηγορο θα το εκτιμουσα δεοντως!
α, πωλινακι εχω σχολια για το κοτοπουλο με γαλα. λοιπον την πρωτη φορα που το εκανα μας ενθουσιασε και ειχα βαλει γαλα 0%. την δευτερη φορα που εκανα (εχθες) εβαλα εβαπορε χωρις να το αραιωσω και ηταν αποθεωση!!! thanks!!!
καμια νεα συνταγη για πιττα βρηκες κλικ? ή αποφασισες πως εισαι αρκετα νεα? λολ!!
πρωτότυπο ε?
Πάρε μελιτζάνες. Κόψε τες σε φέτες και τηγάνισέ τες.
Βάλε σε μια κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο, και τσιγάρισε 1 κρεμιδι ψιλοκομμένο. Βάλε μέσα 2 σκελίδες σκόρδο και 2 ολόκλιρα πιπεράκια καφτερά τζίλι πράσινα. βάλε τον κιμά, και ψήσε τα καλά. βάλε αλάτι και λίγο κόλιανδρο σκόνη.
Σε ένα άλλο τηγανί βάλε περίπου 1 ποτήρι πινόλια και 4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο. καβούρδισέ τα καλά. Μόλις ο κιμάς είναι έτοιμος, βάλες μέσα την μισή ποσότητα από τα πινόλια και ανακάτεψε καλά. Ο κιμάς πρεπει να πιεί όλα του τα υγρά.
Σε μια λεκάνι όχι πολύ μεγάλη βάζεις μια στρόση μελιτζάνες, να καλύψεις όλη την επιφάνεις. τις πασπαλίζεις με αλάτι και λίγο κόλιανδρο σκόνη. Βάζεις στραγισμένο μια στρόση κιμά, και μιά στρόση γιαούρτι στραγγιστό. Συνεχίζεις μελιτζάνες, κιμάς, γιαούρτι όσες στρόσεις συκώνει, και τελειώνεις με μελιτζάνες. (από τον κιμά αφεράς τα 2 τσίλι ΄και τα πετάς).
Το βάζεις στο ψηγείο για 2-3 ωρες. όταν θα το σερβίρεις το αναποδογυρίζεις σε μια πιατέλλα, αραιώνεις λίγο γιαούρτι με έλάχιστο νερό και το περιχύνεις από πάνω και από πάνω πασπαλίζεις τα υπόλοιπα μισά πινόλια που σου έχουν μείνει.
Τρώγετε κρύο και κόφετε σαν κεικ!!!
Είναι πραγματικά υπέροχο!
ΛΟΙΠΟΝ, εχω διαβασει και εχω διαβασει συνταγες αλλά εσυ εισαι....που τα βρισκεις ολα αυτα καλε? οσο για τα πινολια, περιττο να σου πω οτι δεν ηξερα καν τι ηταν...
απω σπιτι να δω τι επιτρεπει ο γιατρος και αν βολευει, σιγουρα θα το δοκιμαζω σημερα. μελιτζανες, γιαουρτι, κιμας, ναι, ειναι καλος συνδιασμος ομολογω...
χαχαχαχαχα ε δεν θα αποκαλύψουμε και όλα μας τα μυστικά καλή μου!!!!! Απλά πειραματίζομαι στην κουζίνα, ειδικά τώρα που κάνω δίαιτα και δεν τα μπορώ με τίποτα τα "της σχάρας" και καλά, να δεις πειραματισμούς που κάνω!!!!!!
Τελικά βρίκες τί είναι τα πινόλια? είναι ξυρός καρπός που βγαίνει από τα κουκουνάρια.
http://www.almagourmet.com/store/pin...oli-p-293.html
Αυτά είναι
τα ειχα δει ντε! εμεις τα λεμε κουκουναρια!
εχθες τελικα δεν εκανα τιποτε. μου ηρθε μια φιλη σπιτι και το ριξαμε στο καφε και το κουτσομπολιο. οποτε για σημερα εχουμε να κανουμε το μελιτζανογιαουρτοκιμα!!
εχω και ενα μεγαλο προβλημα. δεν προλαβαινω να γραψω τι τρωμε γιατι παρακολουθω τα λεσισηριαλ! lol
χαχαχαχα καλημέρα λοιπόν!!!! Εγώ απόψε θα φάω ομελέτα και θα ετοιμάσω φασολάκια "λαδερά" με μπόλικι ντομάτα για αυριο μεσημέρι
αυτο ελειπε!!Quote:
εχθες τελικα δεν εκανα τιποτε. μου ηρθε μια φιλη σπιτι και το ριξαμε στο καφε και το κουτσομπολιο. οποτε για σημερα εχουμε να κανουμε το μελιτζανογιαουρτοκιμα!!
εχω και ενα μεγαλο προβλημα. δεν προλαβαινω να γραψω τι τρωμε γιατι παρακολουθω τα λεσισηριαλ! lol
να μην παρακολουθουσες το σηριαλ.
αντεχεις να μη δεις τα επεισοδια που μου γινεται το τηλ σκουλαρικι?
εμενα μου αρεσε παντως και η ιδεα ακουστικο και βαψιμο νυχιων!
ναι αλλα αν παρατηρησες, η σεναριογραφος επελεξε να με αφαιρεσει απο το επομενο επεισοδιο, αντι να μου προσθεσει μια δουλαραQuote:
εμενα μου αρεσε παντως και η ιδεα ακουστικο και βαψιμο νυχιων!
λεπτομερειες! σε αφησε να ξεκουραστεις και να κανεις ενα εκθαμβωτικο come back!
ποσο πιο εκθαμβωτικο δεν ξερω αλλά το αφρολουτρο της υπογραφης σου το θελω κι εγω! (ασχετο αλλά δεν πειραζει)
και τα αφρολουτρα και τα αρωματα ολα στη σμαρτ τα εχει δωσει!Quote:
λεπτομερειες! σε αφησε να ξεκουραστεις και να κανεις ενα εκθαμβωτικο come back!
ποσο πιο εκθαμβωτικο δεν ξερω αλλά το αφρολουτρο της υπογραφης σου το θελω κι εγω! (ασχετο αλλά δεν πειραζει)
ηθελα να ξερα τι βρωμικες συναλλαγες παιζονται πισω απο τις πλατες μας.
σμαρτ, λεγε. με τι τη δωροδοκεις????
που να το διαβασει εδω? γραψτο πουθενα αλλου!!
καλημερα. δεν προλαβαινω να σας πω τιποτε σημερα, εχασα το χρονο στα γυρισματα!!
μεχρι και το βραβειο του γαλαζιου μανγκο εχασα!
πωλινακι τελικα δεν εκανα το φαγητο σου με το κιμα γιατι δεν τρωμε γιαουρτι!!
επειδη θα χαλουσε ο κιμας εκανα μπιφτεκακια και εβαλα εκτος του κιμα και βρασμενη πατατα, καροτο, καλαμποκι, κρεμυδι και μερικα μυρωδικα. καλα εγιναν αλλά σαν τα δικα σου φαγητα οχι.
για πες μου. εμαθα οτι εσεις στη κυπρο τα κεφτεδακια τα κανετε με πατατα και οχι με ψωμι? για λεγε καμια συνταγη σχετικα!
Κεφτεδάκια:
Μισό κιλό κιμά
μισό κιλό πατάτες τρυμμένες στο ψιλό και στραγγισμενες από τα υγρά του
μαιντανό
δυόσμο
κανέλα
πιπέρι
2 αυγά
λίγο σκόρδο
λίγη γαλέτα
1 κουταλάκι baking pawder
αλάτι
τα ζυμώνεις όλα μαζί, πλάθεις μπαλίτσες και τις τηγανίζεις. Ο λόγος που έχει τόση πολλή πατάτα είναι γιατί γίνονται πιο αφράτοι.
α στο καλό, αυτό δεν το ξερα! πατάτα στον κιμά! εννοείται ότι θα το δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία. αλλά έχω κάποιες απορίες, πωλινακι χελπ:
1. λάδι καθόλου?
2. λες να γίνεται και με 1 αβγό η δε θα σφίξει (έχει αλλεργία το μωρό στο αβγό), μόνο αν το χεις δοκιμάσει αλλιώς δεν είναι για πείραμα
3. πόσο περίπου είναι η λίγη γαλέτα, 1 χουφτα ? (χαχα, χούφτα είναι η νέα μονάδα μέτρησης)
4. το baking powder είναι απαραίτητο?
5. αυτα τα κεφτεδάκια εσείς τα αλευρωνετε και τα τηγανίζετε, ή γίνονται και ψητά σα μπιφτέκια?
ωχ πολλές απορίες και θα σε κουράσω...
1. μέσα στον κιμά καθόλου λάδι, αφού θα τα τηγανίσειςQuote:
Originally posted by doreta
α στο καλό, αυτό δεν το ξερα! πατάτα στον κιμά! εννοείται ότι θα το δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία. αλλά έχω κάποιες απορίες, πωλινακι χελπ:
1. λάδι καθόλου?
2. λες να γίνεται και με 1 αβγό η δε θα σφίξει (έχει αλλεργία το μωρό στο αβγό), μόνο αν το χεις δοκιμάσει αλλιώς δεν είναι για πείραμα
3. πόσο περίπου είναι η λίγη γαλέτα, 1 χουφτα ? (χαχα, χούφτα είναι η νέα μονάδα μέτρησης)
4. το baking powder είναι απαραίτητο?
5. αυτα τα κεφτεδάκια εσείς τα αλευρωνετε και τα τηγανίζετε, ή γίνονται και ψητά σα μπιφτέκια?
ωχ πολλές απορίες και θα σε κουράσω...
2. το μωρό έχει αλεργία στο αυγό γενικά ή μόνο στον κρόκο? αν μόνο στον κρόκο βάλε μόνο τα σπράδια τότε μέσα στον κιμά. Μπορεί να γίνει και με 1 αυγό αλλα θα θες πιο πολύ γαλέτα
3. η γαλέτα εξαρτάτε από το πόσο νερό έμεινε στις πατάτες σου. Βασικά βάζεις μέχρι να δεις ότι ο κιμάς σου πλάθετε σε μπαλάκια. Μην ανησιχείς, δεν είναι νέα μέτρηση. Εμείς εδώ την έχουμε από παλαιοτάτων χρόνων και την λέμε "δράκα".
4. Ναι είναι απαρέτητο γιατί κάνει τον κιμά πιο αφράτο
5. όχι δεν τα αλευρώνουμε. Τα πλάθουμε μπαλίτσες και κατευθείαν στο τηγάνι. Μπιφτέκι δεν μπορεί να γίνει γιατί έχει πατάτα μέσα η οποία δεν θα ψηθεί. Αν όμως αφερέσεις την πατάτα και βάλεις ντομάτα ψιλοκομένη και λίγο τιράκι στο κέντρο κάθε μπιφτεκιού γίνετε υπέροχο μπιφτέκι.
Μπα μην το λες, χαρά μου, για τρέξε πιο πίσω να δεις απορείες που είχε η μπαρμπυ μας!!! Μου έδεινε ένα και μόνο υλικό και περίμενε ολοκληρη συνταγή !!!!!
σε ευχαριστώ πολύ! θα τα δοκιμάσω λίαν συντόμως