Originally posted by Alobar
Quote:
Originally posted by PETRAN
Quote:
Originally posted by Alobar
... κι αν δε σε πειράζει Ανώνυμη, να συμπληρώσω ένα άλλο \'σοφό\' που ακούστηκε, ότι βιασμό έχουμε ακόμη κι όταν κάποιος/α δέχεται να... βιαστεί. Ντε και καλά, να έχουμε βιασμό όταν πρόκειται για συναίνεση. Να της αλλάξουμε τα φώτα της λέξης \'βιασμός\' και να αρχίσουμε όλοι να μιλάμε στα εγγλέζικα. Η κατάληξη -ος στη συγκεκριμένη λέξη, υποδηλώνει το αποτέλεσμα μιας ενέργειας που εν προκειμένω προϋποθέτει βία. Το πρόβλημα είναι αν ο άλλος θα σου κοπανίσει το κεφάλι για να σε βιάσει ή αν απλώς τον δεις και λιποθυμήσεις. Ωραία τα λες για την ψυχρή λογική. Ίσως χρειαζούμενη σε όσους θεωρούν ακόμη και το συναίσθημα ένα είδος σκέψης. Άντε να καταργήσουμε και το eq μαζί με την ψυχανάλυση να τελειώνουμε...
Δεν καταλαβαίνω, εννοείς ότι όταν και οι δύο θέλουν δεν είναι βιασμός? Ναι όντως το σκέφτηκα αυτό ότι χάνει το νόημα της η λέξη.
Όσο για το συναίσθημα ότι προυποθέτει κάποια βασική σκέψη αυτό ισχύει. Γι\'αυτό και οι άνθρωποι έχουν πολύ πλουσιότερη γκάμα συναισθημάτων από τα ζώα. Για να νιώσεις το συναίσθημα της τύψης ξέρω γω πρέπει να σκεφτείς (και αυτό γίνεται πολύ γρήγορα και αυτόματα) ότι η πράξη που εσύ ο Α έκανες έχει ένα πιθανό κακό αντίκτυπο στον/στους Β που με την σειρά του δεν σου είχε/είχαν κάνει ποτέ κακό. Αυτό δυστυχώς δεν το είχε πάθει ο σκύλος μου όταν τις προάλες άρπαξε ένα χαρτί για να το φάει και εγώ το κηνυγούσα σε όλο το σπίτι :(
Συγγνώμη, τώρα αναρωτιέσαι ακόμη για το αν λέγεται \'βιασμός\' κάτι για το οποίο συναινούν και οι δυο, ή με ρωτάς ενώ έχω ήδη απαντήσει;... Πετράν τα λογοπαίγνια τα έχω για άλλου είδους γράψιμο, και συνήθως - για να μη πω πάντα - είμαι ακριβολόγος σε αυτό που λέω (εννοώ). Χρειάζεται να το πω κάπως αλλιώς δηλαδή, πως όταν δίνω τη συγκατάθεσή μου για άγριο και βίαιο σεξ, είμαι απλά μια μαζόχα του κερατά και φυσικά δε με βιάζει κανείς ή να το αφήσουμε στην πύλη του ανεξήγητου καλύτερα;...
Παρακάτω λες - μου λες μάλλον γιατί θεωρείς προφανώς ότι κάτι μου ξέφυγε - πως το συναίσθημα προϋποθέτει κάποιου είδους σκέψη. Έγραψα εγώ κάπου ότι δεν προϋποθέτει και μου το διευκρινίζεις;... εγώ έγραψα \'... σε όσους θεωρούν ακόμη και το συναίσθημα ένα είδος σκέψης...\'. Έχει καμιά σχέση αυτό που είπα εγώ με αυτό που πήγες να μου \'εξηγήσεις\'; Τα αγγλικά μου τα ξέχασα αλλά τα ελληνικά μου είναι σχεδόν άψογα. Εγώ δε δέχομαι το συναίσθημα σαν ένα άλλο είδος σκέψης και αυτό έγραψα. Όσο για τα ζώα, μαθήματα συμπεριφοράς και παρατήρησης παίρνω απ\' τα γεννοφάσκια μου.
Δυο πράματα ακόμη αν θέλεις, και δεν έχω κάτι άλλο να πω. Το ίδιο έκανες και σε πρότερο ποστ - άλλα βλέπουμε, άλλα καταλαβαίνουμε;... ή προσπαθούμε να πείσουμε ότι ο άλλος - εγώ - δε ξέρει τι λέει και τι εννοεί; - όταν αποφάσισες μόνος σου ότι σε είπα... βιαστή. Πιο πριν ακόμη, μου καταλόγισες ότι έκανα... \'διάγνωση\' μιλώντας για παραλήρημα. Εγώ για σύμπτωμα το ξέρω, και σε διαγνώσεις ας προβαίνουν αυτοί που είναι εντελώς σίγουροι. Και το κυριότερο. Αν εξαιρέσω το ύφος με το οποίο απευθύνεις το λόγο σε όσους μάλλον συμπαθείς, κατ\' τ\' άλλα μιλας σε όλους μας σα να είμαστε το ίδιο. Και κάτι τέτοιο, για μένα αν θες, μόνο σε συναισθηματική γνώση δε παραπέμπει. Ευχαριστώ και καλή σου συνέχεια στην έρευνα.