Μπορει κανεις να ειναι κακος με τον εαυτο του και με αλλους ταυτοχρονα. Δεν υπαρχει νομος της φυσης που να το αποκλειει.
Printable View
Μπορει κανεις να ειναι κακος με τον εαυτο του και με αλλους ταυτοχρονα. Δεν υπαρχει νομος της φυσης που να το αποκλειει.
Αλλωστε οπως ειχε πει ενας μεγαλος καποτε, η αυτοκαταστροφικοτητα συχνα ειναι η επιθυμια για καταστροφη του αλλου, στραμμενη προς τα μεσα.
Αλλα και αντιστροφα πολλοι εχουν διαπιστωσει οτι ο φασισμος πηγαζει απο την ανασφαλεια και τον φοβο... Που με τη σειρα του δεν πηγαζουν ακριβως απο μια καλη σχεση με τον εαυτο. Οποτε μονο ασυνδετα δεν ειναι μεταξυ τους και δεν αναιρει το ενα το αλλο.
Ακομα και αν θες να σου κανω το χατηρι πως ισχυει κατι τετοιο για μενα ειναι η ουσια πως κρινει με τον ιδιο τροπο τον εαυτο του και δεν ξεσπαει προς τους υπολοιπους. Απο την στιγμη που συμπεριφερεται και στους αλλους οπως στον εαυτο του τοτε για μενα ειναι σωστος
Οποτε αν καποιος αυτοτραυματιζεται, νομιμοποιειται να τραυματιζει και τους αλλους? Με αυτη τη λογικη?
Δεν ειπε οτι θα παρει ενα πιστολι να τους καθαρισει ο ιδιος οποτε δεν ισχυει αυτο το σκεπτικο σου.
Επισης επειδη λειτουργω με αυτο το σκεπτικο ειμαι απο τους ελαχιστους που δεν την ειχαν πει στην libpa οταν αναφεροταν στα θεματα για τα παιδια επειδη θεωρει πως και στην ιδια αξιζαν αναλογες τιμωριες. Απο εκεινο το σημειο και περα για μενα ο καθε winston, libpa κτλ ειναι θυμα και θεωρω τρομερο λαθος να τους κατηγορω
Το οτι δεν ειπε οτι θα παρει πιστολι, δεν τον καθιστα σωστο, απλως οχι επικινδυνο. Στην καλυτερη περιπτωση. Οτι ηταν ειλικρινης, συμφωνω. Ξεκαθαρισε το τι πιστευει για τον εαυτο του και τους αλλους και για ποιους λογους.
Μα δεν ειπα οτι ειναι σωστη η λογικη του αλλα σωστος απο την αποψη της ντομπροσυνης οποτε για μενα δεν υπαρχει λογος να τον κατηγορησω αλλα απλα να διαφωνησω
Κάνεις λάθος. Δεν το προσωποποίησα. Εννοούσα ότι κάτι τέτοιο θα μου έσπαγε πολύ τα νεύρα και θα δικαιολογούσα όποιον το έκανε και σε μένα. Αλλά μετά το άλλαξα και είπα ότι δεν θα ήθελα να συνέβαινε σε κανέναν γιατί είναι δώρο η ζωή. Το να με σκοτώσουν όμως χωρίς λόγο μόνο και μόνο επειδή είμαι άρρωστη, ε αυτό δεν το καταλαβαίνω με τίποτα. Είναι μεγάλη κακία να το λες είτε για τους άλλους είτε για τον εαυτό σου όπως είπε και ο oboro. Σε καμμία περίπτωση δεν είμαι θύμα. Θα ήμουν θύμα αν είχαμε \"ηγέτες\" με τέτοιες απόψεις τραγικές όπως του Winston manQuote:
Originally posted by Ολα_ειναι_δανεικα
Δεν ειπε οτι θα παρει ενα πιστολι να τους καθαρισει ο ιδιος οποτε δεν ισχυει αυτο το σκεπτικο σου.
Επισης επειδη λειτουργω με αυτο το σκεπτικο ειμαι απο τους ελαχιστους που δεν την ειχαν πει στην libpa οταν αναφεροταν στα θεματα για τα παιδια επειδη θεωρει πως και στην ιδια αξιζαν αναλογες εμπειριες. Απο εκεινο το σημειο και περα για μενα ο καθε winston, libpa κτλ ειναι θυμα και θεωρω τρομερο λαθος να τους κατηγορω
ναι, ναι!!!Quote:
Originally posted by oboro
Αλλωστε οπως ειχε πει ενας μεγαλος καποτε, η αυτοκαταστροφικοτητα συχνα ειναι η επιθυμια για καταστροφη του αλλου, στραμμενη προς τα μεσα.
και η επιθετικοτητα , ειναι επιθυμια για αυτοκαταστροφη στραμμενη προς τα εξω!!!!
(σε δουλεια να βρισκομαστε πες του του \"μεγαλου\")
Ο winston που εχει τετοιες αποψεις θα ηταν ηγετης για μια ημερα γιατι αν θες να το παμε στο σεναριο σου μολις θα εκανε εναν νομο που θα ελεγε θανατο σε οσους εχουν ψυχολογικα θα τον εφαρμοζε πρωτα στον εαυτο του.
Γιατί διαφωνείς, Remedy; Αφού εσύ διαφωνούσες είπες με τον Winston.Quote:
Originally posted by Remedy
ναι, ναι!!!
και η επιθετικοτητα , ειναι επιθυμια για αυτοκαταστροφη στραμμενη προς τα εξω!!!!
Ηγέτης ο Winston; Ας γελάσω. Μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Εξάλλου είπε ότι μόνος του δεν θα μπορούσε να αυτοκτονήσει, αλλά τους άλλους θέλει να τους δολοφονήσει δήθεν \"για το καλό τους\".Quote:
Originally posted by Ολα_ειναι_δανεικα
Ο winston που εχει τετοιες αποψεις θα ηταν ηγετης για μια ημερα γιατι αν θες να το παμε στο σεναριο σου μολις θα εκανε εναν νομο που θα ελεγε θανατο σε οσους εχουν ψυχολογικα θα τον εφαρμοζε πρωτα στον εαυτο του.
Ουτε εγω καταλαβα...Quote:
Originally posted by libpa
Γιατί διαφωνείς, Remedy; Αφού εσύ διαφωνούσες είπες με τον Winston.
Οχι, το αντιστροφο δεν ισχυει (ουτε εχει καμια λογικη να ισχυει παντα γενικα το αντιστροφο.) Υπαρχουν μια χαρα επιθετικα ατομα που δεν ειναι αυτοκαταστροφικα. Απλως γουσταρουν να υποβιβαζουν τους αλλους.
εξακολουθω να διαφωνω με τον ουινστον, λιμπα.Quote:
Originally posted by libpa
Γιατί διαφωνείς, Remedy; Αφού εσύ διαφωνούσες είπες με τον Winston.Quote:
Originally posted by Remedy
ναι, ναι!!!
το σχολιο μου αφορουσε την συνηθεια των γενικευσεων και ισοπεδοποιησεων...
Εγω βλεπω οτι μια χαρα περιγραφει την επιθετικοτητα του Winston αυτο που ειπε ο Fromm. Και δεν εγραψε ποτε ο τελευταιος οτι αυτη η στροφη προς τα μεσα δικαιολογει οτιδηποτε. Επρεπε βεβαια να βγαλεις και τον Fromm ισοπεδωτη και εμενα που δανειστηκα την φραση του για την περιπτωση... Δικαιωμα σου.
Παιδια θα σας παρακαλεσω να σταματησει ολο αυτο εδω χωρις αλλες αναφορες στο προσωπό μου οπως δεν κανω και γω σε σας. Εξαλλου το θεμα τελειωσε με τη διαγραφη απο τον αντμιν του θρεντ. Ευχαριστω.
πραγματι, δικαιωμα μου :)Quote:
Εγω βλεπω οτι μια χαρα περιγραφει την επιθετικοτητα του Winston αυτο που ειπε ο Fromm. Και δεν εγραψε ποτε ο τελευταιος οτι αυτη η στροφη προς τα μεσα δικαιολογει οτιδηποτε. Επρεπε βεβαια να βγαλεις και τον Fromm ισοπεδωτη και εμενα που δανειστηκα την φραση του για την περιπτωση... Δικαιωμα σου.
(ειδες? συμφωνησαμε σε κατι!)
Δεκτο, σχολιαζα απλως μια παραλογη κατα τη γνωμη μου αντιδραση της Ρεμεντι προς εμενα.
εχμ.Quote:
Δεκτο, σχολιαζα απλως μια παραλογη κατα τη γνωμη μου αντιδραση της Ρεμεντι προς εμενα.
καλυτερα να μη μιλησουμε για \"παραλογες\" αντιδρασεις ομπορο.....
Τελικα δεν καταλαβα ρεμ, τι σε ενοχλησε τοσο? Το οτι χρησιμοποιησα τη λεξη \"μεγαλος\"? Η οτι ενας μεγαλος καποτε ειπε κατι με το ποιο εγω συμφωνω κι εσυ οχι?
Τι να σου πω, για τη δικη σου επιθετικοτητα ο Fromm δεν θυμαμαι να ειπε κατι απτο.
θα σου πω ΑΚΡΙΒΩΣ τι με εκανε να γελασω.Quote:
Τελικα δεν καταλαβα ρεμ, τι σε ενοχλησε τοσο? Το οτι χρησιμοποιησα τη λεξη \"μεγαλος\"? Η οτι ενας μεγαλος καποτε ειπε κατι με το ποιο εγω συμφωνω κι εσυ οχι?
ενοχληση το λες εσυ, που εχεις ευκαιρους τους υπερβολικους χαρακτηρισμους και τις υπερβολικες αντιδρασεις.
με \"ενοχλησε\" η λαικιστικη(=ευκολη) χρηση μιας προτασης απο προφανως ολοκληρο βιβλιο-κειμενο-συλλογισμο που αφορουσε κατι συγκεκριμενο αλλα αλλα αλλο απο αυτο που συζηταμε εδω, με σκοπο την ισχυροποιηση ενος απλουστατου ισχυρισμου....
αν χρειαζεσαι τσιτατα του φρομ για να πεισεις για το δικιο της κρισης σου και τα χωνεις δωθε κειθε κατα το δοκουν, και οχι μονο εσυ, αλλα πολυς λαος,
ε...τοτε, εγω γελαω...
εσυ μιλα για παραλογισμους και για ενοχλησεις.
το συνηθιζεις αλλωστε.
ε ψαξε τοτε κατι τις για την δικη σου..Quote:
Τι να σου πω, για τη δικη σου επιθετικοτητα ο Fromm δεν θυμαμαι να ειπε κατι απτο.
ολο και κατι θα ειπε ο \"μεγαλος\"!
Αληθεια? Ξερεις καν για ποιο βιβλιο του \"προφανως\" μιλαω και υποθετεις πως κανω ευκαιριακη χρηση? Μαλλον εσυ ευκαιριακα βρισκεις καποια αορατη λαβη για να επιτεθεις ρεμ.
Ισως δε σου αρεσει που τα εχωσα στον πετραν... δεδομενου τι υπερβολικες αντιδρασεις ειχατε εκμαιευσει ο ενας απο τον αλλον εκεινο το βραδυ. Κατα τα αλλα αν θελεις υπερβολικες αντιδρασεις, που μαλιστα δεν παραδεχτηκες ποτε (σε αντιθεση με εμενα), το φορουμ ειναι γεματο απο τετοια γραπτα σου, πολυ πριν γραφτω εγω.
Η δικη μου ξερω που ωφειλεται. Και σιγα μην χρειαστω τους θεωρητικους για να κανω τις δικες μου παραδοχες.
Εσενα σε εχεις ψαξει αληθεια? Μηπως για αυτο τραβας ζορι και (παλι) επιτιθεσαι?
ομπορο,Quote:
Αληθεια? Ξερεις καν για ποιο βιβλιο του \"προφανως\" μιλαω και υποθετεις πως κανω ευκαιριακη χρηση? Μαλλον εσυ ευκαιριακα βρισκεις καποια αορατη λαβη για να επιτεθεις ρεμ.
Ισως δε σου αρεσει που τα εχωσα στον πετραν... δεδομενου τι υπερβολικες αντιδρασεις ειχατε εκμαιευσει ο ενας απο τον αλλον εκεινο το βραδυ. Κατα τα αλλα αν θελεις υπερβολικες αντιδρασεις, που μαλιστα δεν παραδεχτηκες ποτε (σε αντιθεση με εμενα), το φορουμ ειναι γεματο απο τετοια γραπτα σου, πολυ πριν γραφτω εγω.
το φορουμ ειναι την διαθεση σου να χωσεις οτι θελεις σε οποιον θελεις
βαλε μια αγγελια να αναζητησεις αντιπαλο
εγω δεν θα μπορεσω να σε συνδραμω για να εκτονωθεις,
εχω και δουλειες
Καλα το ποιος εκτονωθηκε μολις τωρα στα ξαφνικα και σε ποιον... Νομιζω ειναι οφθαλμοφανες. Εκτος κι αν θεωρειται εκτονωση το να σου απανταω. Σε διαβεβαιωνω οτι ειναι μπελας αυτη τη στιγμη.
Αν θελεις, αφησε με ησυχο.