και γω εχω τετοια συμπτωματα και δεν ξερω πως να τα αντιμετωπισω... :/
Printable View
και γω εχω τετοια συμπτωματα και δεν ξερω πως να τα αντιμετωπισω... :/
ΚΑΤ ΑΡΧΑΣ WEBCR ΠΑΣ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ. ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΑΝΥΣΥΧΙΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΕΙΤΕ ΝΑ ΣΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΩ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΖΟΡΙ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ .....
Γειά σου webcr,
συμφωνώ με τον Νίκο.. όλα τα συμπτώματα π.χ. ταχυκαρδίες, δυσφορία, κούραση κ.λπ. είναι ένας τρόπος αυτοπροστασίας
του οργανισμού μ' αποτέλεσμα να σωματοποιεί το άγχος. Το πρόβλημα είναι η ενασχόλησή σου συνέχεια ότι από κάτι πάσχεις.
Σταμάτησέ το οπωσδήποτε! Πόσων χρονών είσαι?
Το καλοκαίρι που μας πέρασε και ενώ γνώριζα ότι έχω ταχύκαρδιες , (είχα βάλει holter , είχα όπως είπε ο γιατρός σε άσχετες ώρες ξαφνική αύξηση παλιών μέχρι 145 και στη συνεχεια κάτι σαν διακοπή της καρδια και ξανα ξεκίνημα ) δεν άντεξα , είχα έντονους πόνους δυσφορία και πήγα στα επείγοντα .
Με κράτησαν μέσα σχεδόν μια μέρα , κατα την διάρκεια της εξέτασης , μόλις είχα βγάλει ακτινογραφία θωρακος ξαφνικα η δυσφορία ήταν τοσο έντονη που σχεδόν λυποθυμισα μπροστα στο γιατρο .
Μου έκαναν τα πάντα απο εξετάσεις , δεν βρήκαν κάτι , ο γιατρός μου είπε ότι με το παραμικρό το αγχος με κυριεύει .
Συνέχεια έχω πόνους , νιώθω πάντα την καρδια μου να με ενοχλεί , την ακούω να χτυπάει δυνατα , την αισθανομαι σε όλο μου το σώμα .
Μην άγχονεσαι μου είπε ο γιατρός , μια κουβέντα είναι όμως πως να μην άγχονεσαι , ευκολο ειναι .
ευκολο δεν ειναι για κανένα μας , από τη στιγμή που το αγχος χτυπάει κάπου ειναι πολύ συσκολο να το αντιμετωπίσεις εχω δοκιμάσει διαφορα πραγματα αλλά αμα το χεις να αγχονεσαι τοχεις. εγω που λόγο δουλειάς τρωω απίστευτο αγχος μερικές φορές μόλις προκύψει πρόβλημα νιώθω αυτόματα σαν να μου ρίχνουν ένα κουβα καυτό νερο πανω μου από την κορφη ως τα νύχια. Αμα συμβεί αυτό ξέρω οτι τις επόμενες μέρες θα έχω επιδρομή αρρυθμίας.
Να δωσω μια γενικευμενη απαντηση σε ολα τα παραπανω που διαβασα, απο προσωπικη εμπειρια καθαρα
Αρχικα ξερω οτι η θεωρεια απεχει κατα πολυ με την πραξη. Δεκτο
Δευτερον, το αγχος συνηθως ειναι το αποτελεσμα λυμνασης καποιον εμπειριων/προβληματων/καταστασεων. Κοινως ΜΠΑΜ, βαραει λαμπακια ο οργανισμος ψυχικα/σωματικα
Τριτον, προσωπικα, εχω βρει τα αιτια και κανοντας συχνες υπερβασεις ειμαι καλυτερα. Για να το πω πιο απλοικα, ορισμενα ατομα πιεζομαστε που πιεζομαστε μακροχρονια, δεν την γλυτωνουμε την extra πιεση εαν θελουμε να το ξεπερασουμε... Δεν λεω, το zanax και αλλα παραπλισια αγχολυτικα βοηθαν, αλλα καλο ειναι να εχουμε ως γνομονα τις δυναμεις μας
Ειναι στο χερι του καθενως... Ξερω οτι ο καθενας μας εχει διαφορετικη ψυχοσυνθεση και ζει/βλεπει αλλιως ορισμενες κοινες καταστασεις, μεγαλοποιει ειτε οχι. Αλλα ο στοχος ειναι κοινος, να βγει απο το πετσι μας. Θελω να καταληξω στο εξης, ας του βγαλουμε εμεις την ψυχη... αυτο δεν μπορει ουτως η αλλως
Ειμαι ανοιχτος να το συζητησω προσωπικα με τον οποιοδηποτε, καποτε εψαχνα κι εγω βοηθεια και ειμαι σε θεση να καταλαβω
Καλη δυναμη
μπορειται να μασ πειτε τροπουσ για να αποβαλλουμε το αγχοσ?τροπουσ για να δουμε απο που προερχεται?παντα ειχα στο μυαλο μου οτι ειμαι πολυ χαλαρη...οτι δεν εχω αγχοσ...οτι ολα ξεπερνιουνται με θεληση...αλλα δυστυχωσ μαλλον δεν τα πιστευα ολα αυτα...και συσσωρευοταν αγχοσ το οποιο ξεσπαει τωρα με τον χειροτερο τροπο!αναρωτιεμαι αν τωρα νιωθω ετσι....που ειμαι 25 χρονων...αν κανω οικογενεια...που θα εχω μεγαλυτερεσ ευθυνεσ και προβληματα...τι θα κανω??
υποφερω και εγω απο εκτακτες κοιλιακες συστολες...ειχα εκτακτες απο τα 17 μου αλλα πολυ σπανια μπορει μια φορα το διμηνο η και το χρονο αλλα τον τελευταιο μηνα ειναι συνεχομενες..απο το πρωι που ξυπναω μεχρι το βραδυ..(το βραδυ δεν θελω να το σκεφτομαι υποφερω και μονο που φτανει το απογευμα) πηγα σε 2νοσοκομεια νομιζα οτι θα πεθαινα η καρδια μου χτυπουσε σαν τρελη εκανα 2τριπλεξ 5καρδιογραφηματα και ολοι μου ειπαν οτι ειναι αγχος! το περιεργο ειναι οτι αυτη τη περιοδο της ζωης μου δεν ειμαι αγχωμενη! απλα η διαθεση μου ηταν πολυ πεσμενη..εκανα εξετασεις για θυρεοειδη και ειναι ολα καλα το μονο που μου βρηκαν ειναι αυξημενη προλακτινη!ξεκινησα θεραπεια με dostinex και εκει που ειπα οτι θα το διορθωσω και αυτο ξεκινησε το θεμα με την καρδια μου! τωρα θελω να παω και σε αλλο γιατρο γιατι νομιζω οτι κατι εχω και δεν μου το βρισκουν..υπαρχουν φορες που νομιζω οτι η καρδια μου δεν θα αντεξει!!ειμαι παραλογη??πηρα λιγο κουραγιο απο αυτα που διαβασα μονο στο forum..τι να κανω??ειναι οντως ψυχολογικο και δεν το καταλαβαινω? ειναι δυνατον οι εκτακτες κοιλιακες να δημιουργουνται απο κακη ψυχολογια? επιπλεον μου δωσανε τα inderal αλλα δεν μου κανουν τπτ!παιρνω μισο καθε μεσημερι..
Μυρτω το αγχος είναι ότι χειρότερο , εγω το κουβαλάω χρόνια και η καρδια ακολουθεί , τώρα εχω τοσο έντονο πόνο .
Ακολούθησε τις συμβουλές των γιατρών για να λύσεις το προβλημα σου .
lora και εγω εχω κανει ολα αυτα που λες! εχω κοψει τσαι αναψυκτικα και τωρα προσπαθω να μην τρωω σοκολατα..πραγματικα οταν αρχιζουν οι εκτακτες δεν σταματανε και μου χαλανε την διαθεση!το μυαλο μου δεν μπορει να σκεφτει κατι αλλο εχω στο νου μου συνεχεια την καρδια μου. φοβαμαι επειδη ειναι εκτακτες κοιλιακες και οχι κολπικες αν και οι γιατροι δεν ανησυχησαν αλλα εγω τρελαθηκα.. και ειναι συνεχομενες! μερικες φορες νομιζω οτι η καρδια μου δεν θα χτυπησει ξανα φυσιολογικα! τα ιδια νοιωθετε και εσεις??
σ ευχαριστω λαμπρο αλλα δεν νοιωθω να εχω αγχος για κατι συγκεκριμενο!και αυτο με προβληματιζει.. ειμαι βεβαια ατομο που βαζω πολλα μεσα μου και πιεζομαι με πολλες καταστασεις..δεν ξερω αν αυτο φταει..
Έτσι ξεκίνησε σε εμένα , πίεση και συσσώρευση προβλημάτων , ναι υπάρχουν στιγμές που λέω τώρα τέλος κόβεται η ανάσα , εντελώς .
Τι να κάνουμε , έτσι ειναι η μοίρα μας
διαβαζοντας τα μην σας παιρνω κουραγιο ειδικα τα μην εκεινων που εχουν πολλα χρονια εκτακτες και ζουν ακομα!!προσπαθω να ξεπερασω την φοβια οτι θα πεθανω ξαφνικα απο αυτες.. αν μπορειτε πειτε τροπους που βοηθουν να τις ξεπερασουμε..εγω εχω κοιλιακες εκτακτες!ειχε καποιος αλλος κοιλιακες?
Παιδιά καλησπέρα, και εγώ είχα παλιότερα πρόβλημα με πανικούς και ταχυπαλμίες. Ωστόσο εδώ και 5 μήνες έχω καθημερινά άγχος,
αν καπνίσω και λίγο παραπάνω ή πιω κανά καφέ δυνατό με πιάνουν ζαλάδες, αίσθημα παλμών και τέτοια καλά. Για το άγχος πήγα σε ψυχίατρο και μου έδωσε seropram. Οι πανικοί έφυγαν αλλά το άγχος παραμένει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έχω σκάσει, γιατί και παλιότερα με έπιαναν παρόμοιες φάσεις αλλά μετά από ένα μήνα το πολύ το ξεπερνούσα. Αυτή τη φορά δεν μπορώ να ηρεμήσω με τίποτα.
αυτη τη στιγμη εχω αρκετες εκτακτες και μπηκα στο forum για να χαλαρωσω..λιγο να εκνευριστω η να θυμωσω η καρδια μου χτυπαει σαν τρελη...ετσι θα ναι απο δω και περα??θα πρεπει να μαι cool και αδιαφορη? δεν θα μπορω ουτε να φωναξω? τα νευρα μου τα χουν παιξει μαλλον...το ιδιο συμβαινει και σε σας?
Κάθε ένας μας αντιδρά διαφορετικα , αλλα το αποτέλεσμα ειναι το ίδιο , κανε κάτι αλλο και μην σκέφτεσαι το προβλημα , αν ειναι ευκολο , δεν ξέρω .
Μυρτω,εγω εχω καταφερει και εχω κοψει και την σοκολατα....βασικα εχω κοψει γενικωσ την ζαχαρη...οπου υπαρχει...και αν θελω γλυκο τρωω μονο μελι!η αληθεια ειναι οτι εχω δει μια διαφορα...αλλα οχι σπουδαια πραγματα!παντωσ εχω παρατηρησει οτι αν φαω πολλα γλυκα...πχ 3-4 σοκολατεσ η' πολυ τουρτα κλπ βραδυ...τοτε θα με πιασει σιγουρα!επισησ το νιωθω οταν γελαω δυνατα και αποτομα,οταν κρυωνω πολυ...και γω εχω το μυαλο μου συνεχεια εκει κλπ αλλα βρισκομαι σε σταδιο που το ψιλοξεπερναω γιατι αλλιως θα πεθανω απο αγχοσ και οχι απο καρδια!εγω οταν εβαλα χολτερ δεν εδειξε τπτ...ουτε σε καρδιογραφημα...οποτε δεν ξερω τι ειδουσ εκτακτεσ ειναι αυτεσ που με πιανουν!παντωσ νιωθω αυτο το αδειασμα-κενο!και ειναι απεριγραπτο!μυρτω....σε νιωθω πληρωσ!απλα προσπαθησε να μη το σκεφτεσαι...εγω αυτο εκανα και τιναξα την εξεταστικη μου στον αερα..γιατι πολυ απλα φοβομουν και δεν μπορουσα να κανω τπτ αλλο!αποτελεσμα οι φιλοι μου τωρα να ορκιζονται....και γω να εχω για αλλουσ 3 μηνεσ απιστευτο αγχοσ
!
γεια σου λορα...μοιαζουν αρκετα τα συμπτωματα μας..εγω ενοιωθα ενα κντουπ σαν να κλωτσαει η καρδια..και το παθαινα και οταν εσκυβα απο τη πλευρα της καρδιας.. εμενα εδειξε και στο χολτερ αλλα και στα καρδιογραφηματα γιατι ειχα συνεχεια..ολη μερα ασταματητα!γι αυτο κοντεψα να τρελαθω..παλιοτερα ειχα μια φορα το μηνα η και το χρονο..αλλα τωρα πολυ χαλια..προσπαθω να πεισω τον ευατο μου οτι οι γιατροι εχουν δικιο και οντως δεν ειναι τπτ..αν και μια αμφιβολια ακομα υπαρχει! μου ειπαν οτι εχω αυξημενα αντανακλαστικα δηλ ο οργανισμος μου αντιδρα σαν να βρισκομαι συνεχεια σε κινδυνο..πρεπει να ηρεμησουμε και να δουμε θετικα τη ζωη.. αυτο μαλλον ειναι το φαρμακο μας!!
γεια σασ παιδια ειμαι καινουριοσ και σας χαιρετω και εγω πασχο απο κρισεισ πανικου 6 χρονια ειμαι 29 χρονων και δυο χρονια απο τα 6 ειμουν καλα!!!!!!!!!!το τελευταιο καιρο εχο εκτακτες και παιρνο ιντεραλ και ζολοφτ ειναι απο αγχοσ εχω κανει ολες τισ εξετασεισ και οι γοιατροι με διωχνουνε ποια αμα παω στο νοσοκομειο ειναι πολυ ασχημη εμπειρεια και τον αλλον μηνα γινομαι πατερας και πρεπει να συνελθω οποσδηποτε!!!!!!!!!!!!!
γεια σε ολους.
βρήκα το φορουμ ψάχνοντας γιατί όπως καταλαβαίνετε είμαι ένας ομοιοπαθής, διάβασα όλα τα μυνήματα και σας ευχαριστώ που με κάνατε να νιώσω καλύτερα, τόσο που μετα από αυτο το ποστ θα φύγω για βόλτα.
έχω και γω τις έκτακτες από το 2009, τότε που έμεινα 3 μέρες στο νοσοκομείο για εξετάσεις που φυσικά δεν έδειξαν τίποτα.
είμαι φυσικά αγχώδης τύπος ,δεν χρειάζεται διάγνωση αυτό, και πραγματικά νομίζω ότι το άγχος είναι η πηγή για όλα σχεδον τα προβλήματα.
από τότε έχω κάνει 4 επισκέψεις στα έκτακτα του νοσοκομείου, άπειρες επισκέψεις σε καρδιολόγους(ο τελευταίος μόνο τρελό που δε με είπε), όλες τις εξετάσεις, 5-6 τεστ κοπώσεως, καμμια δεκαριά holter και υπερηχογραφήματα και δε θυμάμαι τι άλλα.
και σα να μην έφταναν αυτά έπαθα από πέρυσι και κολίτιδα, το $^%$^$^ το άγχος αναθεμα το, μόλις αρρώστησε σοβαρά η μητέρα μου και μπήκαμε στο νοσοκομείο είχα και την πρώτη κρίση κολίτιδας στη ζωή μου που από ότι βλέπω ήρθε για να μείνει και αυτή.
το καλό είναι ότι αντιμετώπισα την κατάσταση ικανοποιητικά με μισό tenormin κάθε πρωϊ, ως δια μαγείας σχεδόν εξαφανίστηκαν οι έκτακτες, αλλά αυτο που δε με αφήνει να υσηχάσω είναι τα φτερουγίσματα που νιώθω, χτυπάει εντελώς άτακτα η καρδιά για 2-3 δευτερόλεπτα και μετά ξεκινάει πολύ γρήγορα, 120 παλμοί περίπου για κανένα 3λεπτο η και παραπάνω μέχρι να ηρεμήσει, αλλά αυτό μπορεί να με πιάσει μια φορα κάθε ενάμισυ με δύο μήνες, δυστυχώς χτες είχα ένα τέτοιο επεισόδιο έτσι για να μου θυμίζει την παρουσία του.
ο γιατρός μου λέει ότι μπορεί να οφείλεται και στην κολίτιδα, όπως κάνει σπασμούς το παχύ έντερο χτυπάει πάνω στο διάφραγμα και δημιουργεί το πρόβλημα, και όντως έχω παρατηρήσει ότι αυτό συμβαίνει, αν συμβεί, 1 με μιαμισυ ώρα μετα το φαγητό η αν καμμια φορα φάω κανένα παγωτό που είχε σοκολάτα η αν έχω φάει σοκολάτα σκέτη.
όσον αφορά την κολίτιδα, έχω κάνει και ομοιοπαθητική με κανένα αποτέλεσμα, μάλλον χειρότερα πήγαινα, μέχρι που ένας γαστρεντερολόγος του νοσοκομείου μου είπε έτσι στην ψύχρα και μπροστά στις νοσοκόμες, άκου κώστα αυτό το πράγμα θα σου φύγει μόνο με ένα τρόπο, γράφτα όλα στα @@@ σου, το κατάλαβες;
αυτό ήταν, επί 12 μήνες ούτε που με ενόχλησε, αργότερα βέβαια άλλαξαν τα πράγματα και επανήλθε, όχι όμως τόσο έντονο.
λοιπόν παίδες, διώξτε το άγχος, φτάστε στα άκρα, φτάστε στο σημείο να πείτε, θα πεθάνω; ε και δε πάει στο διάολο, ας πεθάνω, έτσι κι αλλιως όλοι κάποτε εκει θα καταλήξουμε.
θα δείτε ότι μόνο έτσι φεύγει κάπως το άγχος, μην ξεχνάτε ότι ακόμη και όταν νομίζουμε ότι είμαστε ήρεμοι το άγχος υποβόσκει στο υποσυνείδητο, έτσι αισθανόμαστε κάποια ενόχληση και λέμε μα δεν είχα άγχος αυτη τη στιγμή, δεν είναι όμως έτσι, σε αγχώδεις τύπους το άγχος υπάρχει σχεδόν πάντα.
εύχομαι σε όλες και όλους να ξεπεράσετε τα προβλήματα, γράφτε το άγχος εκεί που πρέπει...
σε καταλαβαινω απολυτα κωστα!αυτο το ρυμαδι το αγχοσ φταιει για ολα...πρεπει να μαθουμε να αντιμετωπιζουμε αλλιωσ τισ καταστασεισ...και οχι με το να μασ αγχωνουν!
προσπαθω και γω...γενικα ειμαι στην προσπαθεια...δεν μπορω ομωσ να το ξεπερασω...αυτο στιγμιαιο ''τρανταγμα-αδειασμα'' με φοβιζει απιστευτα και μου κοβει τα γονατα!
εχω παρατηρησει και εγω οτι με πιανει αν φαω πολυ σοκολατα...αν πιω πολυ αλκοολ...και να φαω πολυ περισσοτερο απο αλλεσ φορεσ,δηλαδη αν νιωθω φουσκωμενη κλπ!σημερα εφαγα σε ταβερνα και ψιλοεσκασα...ε απο τοτε με εχει πιασει αυτο 2-3 φορες...ανεπεστητο βεβαια αλλα ικανο να με τρομοκρατησει!ε και τωρα..επειδη με επιασε πριν απο κανα 10λεπτο..κλασσικα δεν θα μπορω να κοιμηθω το βραδυ!ειδικα τωρα που ειμαι και λιγο μπουκωμενη και εχω το λαιμο μου...δεν θα μπορω να αναπνευσω καλα το βραδυ...και ολα θα μου φαινονται πολυ δυσκολα!τι να κανουμε ομωσ??εγω κανω την γυμναστικη μου προσπαθω να τρωω υγειηνα...αλλα αυτο δεν φτανει!θα πρεπει να αναθεωρησουμε πολλα πραγματα και να αλλαξουμε τον αγχωτικο τροπο ζωησ μασ...και αυτο θα συμβει μονο αν δουμε τα πραγματα πιο χαλαρα...δηλαδη να το παιζουμε λιγο τρελοι με ολα...και να μην ασχολουμαστε με την επικαιροτητα...
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ....ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ!ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΜΕ ΕΠΙΑΣΕ ΑΥΤΟ ΠΑΛΙ.ΚΡΑΤΗΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΓΙΑ 30 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ...ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ.ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΕΠΙΑΣΕ ΤΑΧΥΚΑΡΔΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ!ΔΕΝ ΜΕ ΒΛΕΠΩ ΚΑΛΑ....ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΙΑ?ΝΑ ΠΑΩ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ....?ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΩ..
Λώρα γειά σου,
τα συμπτώματα σου είναι αποτέλεσμα του άγχους σου! Αυτό λοιπόν, που χρειάζεται να κάνεις είναι να σταματήσεις πια την σκέψη,
που ευθύνεται και τα παράγει για άμυνα και αυτοπροστασία. Αναρωτήσου αν αξίζει να στρεσάρεσαι συνεχώς και να
μπλοκάρεις έτσι τις λειτουργίες του οργανισμού σου.
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΑΡΚΕΛΑ..ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ ΣΤΟ ΟΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ.ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ,ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΓΧΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΣΠΑΝΕ ΕΤΣΙ!ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΑΓΧΩΝΕΙ?ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΨΥΧΟΛΟΓΟ....
Καλησπέρα Λώρα,
ξαναδιάβασα το πρώτο σου ποστ στο φόρουμ κι εκεί αναφέρεις κρίση πανικού και στην συνέχεια κάνεις αναφορά και
στο άγχος. Ο πανικός λοιπόν είναι έντονο άγχος, οπότε τα συμπτώματα π.χ. δυσφορία, κενό, ταχυπαλμίες είναι
εκδηλώσεις άμυνας. Αυτό που χρειάζεται να παρατηρήσεις είναι κατά πόσο είσαι ευχαριστημένη και για νάσαι χρειάζεται
πραγματοποιείς και τα δικά σου "θέλω" στην κάθε σου μέρα. Τώρα κάποιοι καταφέρνουν να τ' αντιμετωπίσουν όλ' αυτά
μόνοι τους, με αλλαγή τρόπου ζωής, βιβλία αυτοβοήθειας, ενώ κάποιοι άλλοι για πιο μεθοδικά καταφεύγουν σε ειδικό.
Πάντως, όπως και νάχει η ψυχοθεραπεία έτσι όπως εγώ την έχω βιώσει είναι δώρο ζωής στον εαυτό μας.
μεχρι τα 23 δεν ειχα κανενα προβλημα με την καρδια..ισα ισα αθλουμε συστηματικα..πηγαινω κολυμβητηριο χρονια,εκανα παλια καρατε...κανω και στιβο..και ολα αυτα για να τα κανεισ χρειαζεσαι βεβαιωσεισ απο γιατρουσ οτι εισαι απολυτα υγειησ!οπωσ ειχα αναφερει και στο πρωτο μου ποστ ενα βραδυ ξαφνικα ηρθε η κριση πανικου...και απο τοτε ταλαιπωρουμε με αυτεσ τισ εκτακτεσ και εχω επισκεφθει 3 καρδιολογουσ.ολα αυτα μεσα σε 1 χρονο...Γενικα ειμαι ανθρωποσ που ζει με προγραμμα...και ολα μα ολα θελω να τα προγραμματιζω..μαλλον αυτο ειναι το μεγαλυτερο προβλημα που δημιουργω στον εαυτο μου.πολλεσ φορεσ οταν ξεφυγω απο το προγραμμα...προσπαθω να κανω κατι για να το διορθωσω και μαλλον αυτο με αγχωνει πολυ.ισωσ επειδη εχω συνηθισει να ειμαι ετσι...γιατι σ'ολη μου τη ζωη ειμαι ετσι ειναι πολυ δυσκολο να αλλαξω!προσπαθω καθε μερα να βλεπω τα πραγματα πολυ χαλαρα αλλα πιανω τον εαυτο μου πολλεσ φορεσ να ξεφευγει και να επιστρεφει στην συνηθεια.Μαρκελα...προσπαθω να αλλαξω τον τροπο ζωησ μου...αλλα ειναι πολυ δυσκολο..και πρεπει καπωσ να βρω τον σωστο τροπο ζωησ για να μπορεσω να τον αντιγραψω κατα καποιον τροπο!τα βιβλια αυτοβοηθειασ που μπορω να τα βρω?σε βιβλιοπωλειο?εχεισ κατι να μου προτεινεισ?
Ένα από τα πολλά βιβλία είναι και το:
Σκέφτομαι άρα αισθάνομαι
Η γνωσιακή συμπεριφορική μέθοδος για την θεραπεία της κατάθλιψης και του άγχους
Κύριος Συγγραφέας: Greenberger, Dennis, Padesky, Christine A.
Εκδότης: ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Π. Χ. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ
Και στο προτείνω γιατί όλα μας τα συναισθήματα ακόμα και το άγχος
είναι αποτέλεσμα της δυσλειτουργικής σκέψης.
γεια σας...εχω ξαναγραψει σε αλλο θεμα..
λοιπον ειμαι 31 μαμα εχω ενα αγορακι..γενικα ειμαι ατομο που αγχωνομαι πολυ ευκολα..το περσινο καλοκαιρι περασαμε ενα θεματακι υγειας με το μικρο μου που γενικα αυτο με εξαντλησε και δεν ειχα κουραγιο να το διαχειριστω καθολου.οταν βρικαμε τελικα μια καποια λυση και καταλαβαμε λιγο πολυ τι συνεβαινε αρχισαμε να ηρεμουμε καπως και προσωρινα παντα..(ολα αυτα τα εγραψα γιατι απο τοτε και μετα ενιωθα τοσο εντονα την καρδια μου να διαμαρτυρετε)
λοιπον απο το δεκεμβριο και με μια απλη επισκεψη σε καρδιολογο αναλαλυψα οτι υποφερω απο αρρυθμιες..πολλες και συνεχεια..εκει καταλαβα και τι ηταν αυτο που ενιωθα για καιρο αλλα δεν ηξερα να το εξηγησω.να θελει η καρδια να βγει απτο στηθος μου και με ενα πολυ ασταθη καρδιακο παλμο.πηγα σε 2 καρδιολογους και φυσικα κατεληξαν στο να παρω χαπι για τις αρρυθμιες καθημερινο και για παντα..ρωτησα το γιατρο αν πεθαινεις με αυτο και μου ειπε οχι.απλα αυτος ο κακος ρυθμος θα μου προκαλεσει βλαβη στο μελλον..πριν ξεκινησω το χαπι ειπα στο γιατρο πως θα περιμενω να αδιαθετησω πρωτα μηπως και ημουν εγκυος(τους τελευταιους μηνες με τον ανδρα μου ειχαμε αφησει καπως ελευθερα τα πραγματα:cool:)...
και το θαυμα εγινε και τελικα ημουν εγκυος!!!!!η χαρα μου απεριγραπτη αλλα ο φοβος δεν με αφησε να το ζησω οπως την πρωτη φορα...και τωρα???και με τις αρρυθμιες???και με το χαπι??να το παρω?και αν δεν το παρω θα παθω κατι και μαζι με μενα και το εμβρυακι μου???
ο πανικος μεχει διαλυσει!!!!μεθαυριο θα παω παλι στο καρδιολογο και αυτη τη φορα θα βαλω χολντερ σε φαση εγκυμοσυνης..που συνηθως τα πραγματα γινονται χειροτερα..
εχω φοβηθει παρα πολυ..σας παρακαλω ας μου πει καποιος αν εχει ακουσει εγκυμοσυνη με αρρυθμιες?αν εχει πιει χαπι?ειμαι μονιμα σε αγωνια και προσπαθω να ηρεμω για να μην κανω χειροτερα τα πραγματα..(το θυρωειδη τον ελεγχο επινα χαπι 17 χρονια πριν και τα τελευταια χρονια το σταματησα γιατι πηγαινε καλυτερα)
συγνωμη για το μεγαλο γραμμα αλλα ειμαι χαλια...
doan,ευχομαι αρχικα να εχεισ καλη εγκυμοσυνη και να περασουν ολα γρηγορα!
θα πρεπει να πασ παλι σε ενδοκρινολογο για τον θυροειδη...ειδικα τωρα που εισαι εγκυοσ..και αυτη θα σου πει αν μαζι με τον καρδιολογο αν πρεπει να παιρνεισ το χαπι για τισ αρρυθμιεσ!το σημαντικο ειναι να μην αγχωνεσαι ειδικα τωρα που εισαι σε ευαισθητη φαση!(ποιοσ μιλαει τωρα για αγχος)!μπορεισ επισησ αν καπνιζεισ να το σταματησεισ,αν πινεισ επισησ,τουσ καφεδεσ μαχαιρι...τα αναψυκτικα..και τη σοκολατα!αυτα σου τα λεω γιατι τα εχω δοκιμασει και εχουν ελλατωσει ελαφρωσ το προβλημα...πιστευω αν δεν ειχα και αγχοσ....θα ημουν ενασ ευτυχισμενοσ ανθρωποσ χωρισ εξαρτησεισ!δεσ το λοιπον αυτο,μηπωσ καταναλωνεισ πολλουσ καφεδεσ?πολυ κοκα κολα?το χολτερ δεν ειναι τπτ να μην το φαβασαι...κατι βεντουζεσ με καλωδια θα σου κολλησει στο στηθοσ και στο θωρακα και ενα μηχανηματακι θα σου κρεμασει στην μεση...δεν σε ενοχλει καθολου!εγω φαντασου εκανα και ποδηλατο...να σκεφτεσαι το μωρο σου και ολα θα ειναι τελεια!
Doan αν διάβασες ολα τα post θα δεις οτι όλοι μας βασανιζόμαστε με το θέμα αρρυθμίες, μην ανυσυχείς όμως εφόσον οι γιατροί σου σου λένε οτι δεν κινδινέυεις δεν χρειάζεται να αγχώνεσε, δεν εγραψες όμως τι είδους αρρυθμίες σε βασανίζουν αφού στις βρήκε ο γιατρός. Το holder δεν είναι κάτι που επιρρεάζει το εμβριο, ενα μηχανάκι είναι που καταγράφει τους παλμούς δεν έχει ούτε ακτινοβολία ούτε τίποτα, όπως το στηθοσκόπιο ενα πράγμα.
Καλημέρα Νίκο,
η μόνη αλήθεια και λύση τελικά και για το άγχος και για τις αρρυθμίες-σωματικό σύμπτωμα του άγχους-και για όλα τα
ψυχολογικά προβλήματα είναι, να βρούμε άκρη στα προβλήματά μας, γιατί άκρη υπάρχει σίγουρα, αρκεί να θέλουμε να
την δούμε και με όποιο κόστος, αν θέλουμε έτσι νάχουμε ένα σταθερό και μόνιμο αποτέλεσμα για ψυχική και σωματική υγεία.
Οι περισσότεροι ωστόσο επιμένουν να επιλέγουν, την εύκολη μέθοδο της φαρμακευτικής αγωγής, επειδή έχει
επικρατήσει ότι είναι πιο άμεση κι οικονομική, αλλά δυστυχώς το πλέον σίγουρο είναι πως πρόκειται για προσωρινή
αντιμετώπιση των συμπτωμάτων και σ' αρκετές περιπτώσεις με παρενέργειες, γεγονός που κάνει την θεραπεία να κουράζει
και να διακόπτεται, τα συμπτώματα να ξαναεπιστρέφουν κι έτσι να δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος αλλεξάρτησης.
Η ψυχοθεραπεία τώρα μπορεί ν' απαιτεί περισσότερη προσπάθεια και χρόνο, αλλά επειδή αντιμετωπίζει ριζικά τα
όποια προβλήματα, το πλέον σημαντικό είναι ότι προσφέρει και συνολικά καλύτερη ποιότητα ζωής.
Συμφωνω οτι η ψυχοθεραπεια ειναι η καταληλη θεραπεια για τετοια συμπτωματα αγχους!Βεβαια δεν κανει "μαγικα" μεσα σε λιγες επισκεψεις,θελει χρονο αρκετο,αλλα πιστευω οτι βοηθαει πολυ στην αντιμετοπιση ΟΛΩΝ των προβληματων της καθημερινοτητας αλλα δυστυχως κοστιζει αρκετα & αυτες τις εποχες ειναι "πολυτελεια" για καποιους....!
ΡΑΝΗ μου είναι δώρο στον εαυτό μας, πίστεψέ με, γιατί βλέπεις την ζωή σου να μεταμορφώνεται σε κάθε της τομέα!!
Θεωρώ ότι αξίζει να διαθέσεις κάποια χρήματα, που ναι μεν είναι πολυτέλεια όπως το λες, αλλά το προσωπικό όφελος
είναι σίγουρα πολύ περισσότερο!. Προϋποθέτει ωστόσο μια καλή έρευνα και για το κόστος, αλλά και για τον ειδικό.
Κι εγω ετσι το ονομαζω,δωρο ζωης!!!!!Οταν γνωρισα την ψυχοθεραπεια για πρωτη φορα στη ζωη μου,αυτο ειπα!ΑΛΛΑ ειναι να πεσεις και στο σωστο ανθρωπο,πολυ βασικο!
ΚΙ ΕΓΩ ΤΟ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΤΟ ΦΟΒΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ
Καλημέρα Νίκο,
δεν κατάλαβα τί έχεις δοκιμάσει. Αν εννοείς την ψυχοθεραπεία, σίγουρα σταδιακά αντιμετωπίζεται ο φόβος,
μόνο, που αντιμετωπίζονται και τα συμπτώματα, γιατί κι αυτά είναι εκδηλώσεις του φόβου.
Δηλ. μάλλον νομίζεις ότι αντιμετωπίζεις τον φόβο αν εξακολουθείς νάχεις συμπτώματα.
πιθανόν ετσι να είναι όμως καπου παίζει και με τις πιθανότητες αν σκεφτείς οτι βλέπω ψυχολόγο πάνο από 2 χρόνια εχω παρακολουθησει πάμπολα σεμινάρια που έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση του αγχους κλπ κλπ κλπ και βλέπω πλέον οτι ολοι οι ψυχολόγοι ακουλουθούν κάποιες μεθόδους οι οποίες είναι κοινές για όλους δηλαδή σου λένε κάποια πράγματα και απο κει και πέρα είναι στο χέρι σου να την παλέψεις. Αρα πάιρνεις τα εργαλεία και κάνεις τη δουλειά μονος σου
Συμφωνω,η ψυχοθεραπεια σου δειχνει τον δρομο,τον τροπο,την βοηθεια,την δουλεια ολη ομως την κανεις εσυ!Η φοβιες ομως δεν ειναι ολες ιδιες,για παραδειγμα,οταν σου χει συμβει ενα περιστατικο θανατου απο καρδια στην οικογενεια σου & καθε λιγο και λιγακι εχεις εκτος απ τις (καταραμενες!)αρρυθμιες και αλλες ενοχλησεις στην καρδια,τοτε η φοβια που σε πιανει ειναι πολυ πιο δυσκολη να αντιμετοπιστει απ οτι καποιες αλλες!