Originally Posted by
marirena
Καλησπέρα! Διάβασα κάποια χθεσινά και τα σημερινά σχόλια (αν μπορεί να με βοηθήσει κανείς ενώ έχω επιλέξει να έρχονται στο mail μου οι ειδοποιήσεις άλλοτε έρχονται κι άλλοτε όχι, μπερδεύτηκα λίγο...)
Νομίζω γενικά, ας μην παρεξηγηθείς jimmaster, πως όπως ακριβώς είσαι καθηλωμένος σε κάποια φάση στην παιδική ηλικία (μην τρομάξει πάλι) έτσι είσαι και 'καθηλωμένος' στο σπίτι των γονιών που τα παρέχουν όλα και μπροστά απ' τον υπολογιστή. Αυτά τα λίγα. Και βρήκα κάπου πιο πίσω το εξής που μ' άρεσε πολύ από esoteriki dynami (δεν το έγραψα καλά ε?)
Θυμήσου, κάτι που έγραψα κάπου παραπάνω, πως ενώ θέλουμε να γίνουμε καλά από το βασανιστικό μας σύμπτωμα, παράλληλα (πιο βαθιά μέσα μας) δεν θέλουμε κιόλας.
Είναι αυτό που ο Φρόυντ ονομάζει "δευτερογενές όφελος" από την νεύρωση. Πέρα λοιπόν απ' το ότι η κατάστασή σου σε βασανίζει κάπου σε βολεύει για να το πω πολύ πολύ απλά. Σου προσφέρει και ευχαρίστηση. Δες σε τί σε βολεύει και ίσως από εκεί και πέρα κάνεις μία αρχή.
Επίσης, αν οι γονείς σου είναι υπερπροστατευτικοί, μήπως δεν σε ενθαρρύνουν να φύγεις? Μήπως κι εκείνους τους 'βολεύει' για δικούς τους λόγους (τη μητέρα ιδίως) να σ' έχει υπό την προστασία της? Προσωπικά, δεν ξέρω τί χαρτιά έχεις ή δεν έχεις, δεν θα περίμενα να βρώ ΤΗ ΘΕΣΗ...αλλά θα 'παιρνα τη 'χρυσή ευκαιρία' και θα πήγαινα και σερβιτόρος. Άλλωστε αν δεν δουλέψεις σε μπαρ - καφέ τώρα που είσαι σ' αυτή την ηλικία πότε θα το κάνεις??? Για να μη σου πω ότι είναι το καλύτερο μέρος να γνωρίσεις συνομηλίκους - κες!!!!!!!!!!!!!
Βασικά, ό,τι δουλειά θες κάνε - δεν λέω ντε και καλά σερβιτόρος, αλλά κάνε μία αρχή!!! Θα σου δώσει και πολύ χαρά συν όλα τ' άλλα.