ο παππούς μου έφυγε από εμβολή η οποία προκλήθηκε από κάταγμα στο πόδι!!! οπότε βλέπεις δεν είναι και πολύ άσχετα μερικά θέματα στην ιατρική
Printable View
ο παππούς μου έφυγε από εμβολή η οποία προκλήθηκε από κάταγμα στο πόδι!!! οπότε βλέπεις δεν είναι και πολύ άσχετα μερικά θέματα στην ιατρική
Γεια σας,
Υποφέρω κι εγώ από έκτακτες και θα ήθελα να μου πείτε αν όσοι έχετε βάλει holter σας διέγνωσαν εκτός από αυτές και βραδυκαρδια με παύσεις.
65 έκτακτες κοιλιακες, 5 υπερκοιλιακες και πανω απο 700 παύσεις.
Ακόμα δεν έχω οριστική απάντηση.... το ξέρω για το βηματοδότη.... ασχολούμαι πολλά χρόνια με τα της καρδιάς λόγω προβλήματος δικού μου προσώπου.
Επίσης θέλω να ρωτήσω αν την ώρα που κάνετε τις έκτακτες εκτος απο το χτυπημα φτερουγισμα στο στηθος νιώθετε και κάτι άλλο όπως ας πούμε ότι πάτε να σβήσετε ή μια στιγμιαία σκοτοδινη.
εγω το παθαίνω αυτο που λες συνήθως βραδυ οταν ειμαι ηρεμος και κουρασμενος απο δουλεια οταν το ειπα στον καρδιολογο δεν μου ειπε κατι απλος μου εδειξε με αυτα που μου ειπε οτι ειναι κλασσικο σύμπτωμα,πες μας λιγο την ιστορια σου,εγω εδω και σχεδον 10 χρονια παιδευομαι με αυτες αλλες φορες με τρομοκρατουν αφανταστα και αλλες φορες απλος δεν τις δινω σημασια,εκοψα τσιγαρο καφεδες κανω καθε μερα σχεδον 6 χλμ γρυγορο περπατημα και καταφερα να τις μειώσω κατα πολυ αλλα οχι να τις διωξω τελειως,εχω παρατηρήσει οτι οταν ειμαι καπου αφοσιωμένος δεν με πιάνουν,επισεις περνω μισο λεξοτανιλ το πρωι και μισο το βραδυ και παω σε ψυχιατρο,ειχα ιστορικο με ριπες εκτακτων που πραγματικα δεν το ευχομαι σε κανεναν να το νοιωσει αυτο
Κάποιες φορές όταν είναι έντονες οι έκτακτες νιώθω σαν να ζαλίζομαι αυτή τη σκοτοδίνη όπως είπες. Άλλα οι έκτακτες παρ όλο που μας φοβίζουν και εμένα προσωπικά πολύ, δεν είναι επικίνδυνες. Αυτό με τις παύσεις είναι πιο σοβαρό. Πόσο χρονών είσαι και έχεις αυτό το πρόβλημα;
οι παύσεις νομίζω είναι παράγωγο της βραδυκαρδίας πάντως όπως και χει πρέπει να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη
niks κι εγώ όταν είμαι πολύ κουρασμένη η αγχωμένη κάνω περισσότερες. Χρόνια κάνω έκτακτες από μικρή. Τωρα ειμαι 38. Αυτό που με θορυβησε τελευταία είναι ότι εδώ και 1μιση μήνα κάνω πάρα πολλές και έντονες μέσα στη μέρα. Βεβαια τον τελευταιο καιρο ξεπερνάω τον εαυτό μου και τις αντοχές μου (δουλειά, παιδιά, άγχος να τα προλάβω ολα...) και δεν ξέρω ίσως να ευθύνεται αυτό.
ΜΑΡΙΑ37 γι αυτό ρώτησα τι νιώθετε γιατί ήθελα να δω αν αυτή η στιγμιαία σκοτοδινη οφείλεται σε παύση η είναι πιο "μεγαλη" έκτακτη. Η αλήθεια είναι ότι η βραδυκαρδια και οι παύσεις στο holter φαίνεται να έχουν γίνει στον ύπνο, πράγμα εν μέρει φυσιολογικό Αφού οι παλμοί πέφτουν όταν κοιμόμαστε. Επίσης εγώ έχω ούτως ή αλλως χαμηλούς παλμους οπότε τη νύχτα μου πέφτουν κι αλλο. Πάντα με ρωτούν αν αθλουμαι γιατί οι αθλητές έχουν χαμηλούς παλμους. Δεν αθλουμαι αλλά πάντα έχω γύρω στους 50 60.
Αν καπνίζεις και πίνεις καφέ κοψτα μαχαίρι και θα δεις τρελή διαφορά τουλάχιστον εγώ είδα! ριπες εχεις? ειναι αυτες που κρατανε την καρδιά άρρυθμη για κανά 20-30 δευτερόλεπτα επίσης περνω καθε μερα μισο λεξοτανιλ το πρωι και μισο το βραδυ και περαπαταω 6 χιλιόμετρα την μερα,εκει που εχω καταλήξει ειναι οτι η εκτακτες εχουν να κανουν για να μην είμαι απόλυτος 90% με την ψυχολογία!!!!!!
υπηρχαν περιoδoi που δεν ειχα καμια εκτακτη και περιοδoi που λεω θα μηνω στον τοπο αλλα τοτε ειχα πολυ ασχημη ψυχολογια,κατι τελευταιο να ξερετε οτι το ανχος δρα συσορευτικα
niks Ούτε καπνίζω, ούτε καφέ πίνω, ούτε αλκοόλ. Σίγουρα συμφωνώ σε αυτό που λες ότι σε περιόδους η ακόμα και μέρες έντονου στρες εμφανίζονται. Το περίεργο είναι ότι την ώρα που ειμαι σε εγρήγορση δεν κάνω ή κάνω ελάχιστες. Μόλις καθίσω και αρχίσω να χαλαρώνω τότε αρχίζουν. Ριπες όπως τις περιγράφεις δε νομίζω να έχω νιώσει.
Καλησπέρα να ρωτήσω .....όταν λέτε οτι έχετε έκτακτες συστολές, νιώθετε κάτι σαν φτερούγισμα στην βάση του λαιμού εκεί στο λακουβάκι και οταν λέτε ριπές έκτακτων τι νιώθετε???
Γιατί έμενα στα holter βρίσκουν έκτακτες, αλλά πολύ λίγες κάτω από 20 το 20ωρο και διάρκειας κάτω από 20sec και μου είπε ο αρρυθμιολόγος οτι είναι άγχος, να κόψω καφέ, κοκα κολες (έπινα πολλές), οινόπνευμα και να μην τρωω βαριά το βράδυ και αμέσως να κοιμάμαι, να κοιτάω πρώτα να έχω χωνεύσει!! Κάποιες φορές με φοβίζουν και έχω παρατηρήσει οτι οταν τρωω πολύ με πιάνουν και ειδικά οταν παω να ξαπλώσω το βράδυ και σε συγκεκριμένη στάση, φυσικά οταν έχω πολλές σκέψεις και αχγος με πιάνουν!!
ολη νυχτα μηπως κανεις αγρυπνια
οι έκτακτες ειναι το κλοτσημα στο στερνο,το σφιξημο στον λαιμο,στιγμιαία σκοτοδίνη μερικες φορες,πολλοι βεβαια δεν της αισθανονται,οι ριπες ειναι αυτο το κλοτσιμα ειναι μονιμο η συνεχόμενο για καμια 20 δευτερόλεπτα δλδ η μια εκτακτη μετα την αλλη εκει βεβαια υπαρχει τεράστιος τρομος!! γιατι λες παει αυτο ηταν,αυτες ειναι η λεγομενες ριπες εκτακτων συστολων
Παιδια σημερα στη δουλεια μου συνεβει το εξης. Ενω καθομουν και δουλευα ξαφνικα η καρδια μου αρχισε να φτερουγιζει μ ελουσε κρυος υδρωτας αυτο κρατησε μισο λεπτο περιπου και μετα ξαφνικα εκανε ενα κενο και επανηλθε
Μετα απο λιγη ωρα ξανα το ιδιο πρεπει να μου συνεβει 5 - 6 φορες.
Εχω τρελαθει απο το φοβο μου. Τελευταια φορα που εκανα τεστ κοπωσεως ηταν πριν 6 μηνες εχω πανικοβληθει
Sent from my iPhone using E-Psychology Forum
Αν οι γιατροι σου ειπαν οτι δεν εχεις τπτ να ξερεις οτι ειναι απο ανχος,καφε,τσιγαρο,και πανω απ'ολα κακη ψυχολογια οποτε μπορω να σου πω να χαλαρωσεις και να επισκευτεις εναν ψυχιατρο για να λυσεις τυχον θεματακια που εχεις,εγω ειμαι υπο παρακολουθηση και νομιζω οτι με εχει βοηθησει αρκετα.