Quote:
Originally posted by Eli
Εγώ κοριτσάκια μου δεν είμαι πολύ καλά.
Πήγα χθες στον γυναικολόγο μου για τον ετήσιο έλεγχο μου και για να μιλήσουμε και για το θέμα τεκνοποίησης που μας απασχολεί και λόγω την ενδομητρίωσης που έχω μάλλον γίνεται πιο δύσκολο. Έχω εδώ και χρόνια μία σοκολατοειδής κύστη στην μία μου ωοθήκη η οποία μάλλον μας δημιουργεί πρόβλημα υπογονημότητας και πρέπει να αφαιρεθεί με επέμβαση λαπαροσκοπικά. Αποφάσισα λοιπόν να κάνω αυτή την επέμβαση και χθες πήγα να κάνω τον υπέρηχο για να δω σε τι μέγεθος είναι και να κάνω ένα τεστ παπ και ότι άλλες εξετάσεις χρειάζονται.
Ο υπέρηχος όμως εκτός του ότι έδειξε ότι η κύστη έχει μεγαλώσει κατά ένα εκατοστό και πλεον έχει φτάσει τα 5Χ2 εκατοστά, έδειξε επίσης ότι έχω και 4 ινομυώματα στην μήτρα μου ένα εκ των οποίων το ένα έχει γίνει 5 εκατοστά :(, τα υπόλοιπα είναι μικρότερα γύρω στα 1,5 με 2 εκ. Πέρυσι είχα μόνο ένα 3 εκ και φέτος έχει γίνει χαμός! Για να είμαι ειλικρινής το θέμα παιδί το είχα πάρει πολύ χαλαρά γιατί δεν ένιωθα και τόσο έτοιμη με όλα τα δύσκολα που μας συμβαίνουν, αλλά αυτά που άκουσα από τον γιατρό μετά με στεναχώρησαν πολύ. Καταρχήν στην επέμβαση που θα κάνω εννοείται πως θα πρέπει να αφαιρέσω και τα ινομυώματα εκτός της κύστης. Αυτό όμως σημαίνει ότι μετά δεν θα πρέπει για ένα χρόνο, μέχρι να επουλωθεί σωστά η μήτρα, να κάνουμε οποιαδήποτε προσπάθεια. Οκ δεν με πήραν και τα χρόνια αλλά μου την έδωσε αυτό... Από την άλλη τον ανησύχησε το γεγονός ότι μέσα σε ένα χρόνο είχα τόσο επιθετική αύξηση των ινομυωμάτων και μου έβαλε να κάνω και ορμονικές αιματολογικές και αιματολογικές για καρκινικούς δείκτες.
Χθες το βράδυ φρίκαρα αρκετά. Έχω ιστορικό ινομυωμάτων στην οικογένεια μου από την πλευρά της μητέρας μου και νιώθω ότι δεν θα είναι κάτι κακό, αλλά σπάστηκα με την κατάσταση και θύμωσα που τα γυναικολογικά μου είναι τόσο προβληματικά.