Originally Posted by
THE GOOD SCORPION
Χαίρετε φίλοι «ἀρρυθμιακοί»! Πρόσφατα ἀπέκτησα τό θεματάκι τῆς ἀρρυθμίας. Ἔχω καλή καρδιά (ὅπως κ ἄν τό δῆ κανείς...) μόνο πού ἀντλεῖ κάπως ἀδύναμα. Ἐδῶ καί ἕνα μήνα ἐμφάνισα τήν πρώτη μου ἀρρυθμία. Ὁ πολύ καλός καί ἀγαπητός μου γιατρός μοῦ εἶπε ὅτι δέν ἀνησυχεῖ διότι ξέρει τήν καρδιά μου (πόσο καλή εἶναι, ὅπως κ ἄν τό δῆ κανείς...). Διαπίστωσα τά ἑξῆς: Πρῶτον: ἡ ἀρρυθμία συνοδεύεται ΠΆΝΤΑ ἀπό ἀνάγκη γιά βήχα. Ἄν βήξω ἔντονα (δηλ. ἄν φυσιολογικά ἐκδηλωθῆ ἔντονος βῆχας μέ τήν χαρακτηριστική «σπηλαιώδη» ἐκτόνωση) ἡ ἀρρυθμία καταπαύει γιά λίγο. Δεύτερον: μέ βοηθάει ἀρκετά ἕνας συνδυασμός Tenormin + Lexotanil τόν ὁποῖο ἔχει ἐγκρίνει φυσικά ὁ γιατρός μου. Τρίτον: ὅταν ξαπλώνω μοῦ περνάει ἀμέσως! Και εἰδικά ἄν ἔχω «κουμπώσει» Lexotanil, κάνω καί ὑπέροχο ὕπνο. Τώρα πού σᾶς γράφω, τό πρόβλημά μου ἔχει γίνει μόνιμο. Ἀλλά τό ἀντιμετωπίζω ψύχραιμα καί στωικά. Αὔριο θά κάνω μία σειρά ἐξετάσεων (θυρεοειδή καί τίς ἀπαραίτητες αἵματος), θά πάω γιά καρδιογράφημα καί ὑπέρηχο καί ἄν μοῦ πεῖ ὀ καλός μου γιατρός «οὐδέν τό παθολογικόν» θά τό ἐντάξω στήν καθημερινότητά μου, τί ἄλλο μπορεῖ νά γίνη; Ἄλλωστε, δέν εἶναι καί τό πρῶτο... Ἔχω (ἀπό πάνω πρός τά κάτω): 1.ἕναν ὅζο μεγέθους ἀχλαδιοῦ (!!!) στόν θυρεοειδή, καλοήθη, χωρίς μέχρι στιγμῆς νά ἐπεμβαίνει στήν θυρεοειδική λειτουργία, οὔτε νά μέ ἐνοχλεῖ ἀλλοῦ. Τόν ἔχω ἐντάξει στό 24ωρο. 2. Ἀδυναμία ἄντλησης τῆς καρδιᾶς. Πολλές φορές μοῦ κόβει τήν ἀνάσα. Παρά ταῦτα, τρέχω παίζω κουράζομαι, τραγουδάω (διευθύνω ἐνίοτε μιά χορωδία). Καί αὐτή στό 24ωρο. 3. Ἔχω μία ὀμφαλοκήλη μεγέθους μικροῦ πεπονιοῦ. Τῆς κάνω μαλάξεις κάθε βράδυ καί προσπαθῶ νά χάσω βάρος γιά νά τήν ἀνακουφίσω καί ἐπίσης φοράω μόνιμα ζώνη συγκράτησης. Στό 24ωρο καί αὐτά! 4. Μιά πού τό ἀνέφερα: εἶμαι ὑπέρβαρος, μέ λένε χοντρό, ἀλλά καρφάκι δέν μοῦ καίγεται, παρ᾽ ὅλο πού κοντεύω τά 50, θά παίξω μέ τίς σβοῦρες μου (ἔχω τρέλλα παιδιόθεν...) θά ξεθεωθῶ στόν ξυλότορνό μου (τεράστιο μεράκι) καί θά τρέξω μέ ὅση ἀντοχή ἔχω ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ μαζί μέ τόν ἀγαπημένο μου σκύλο. Στό 24ωρο βεβαίως, μέ χιοῦμορ καί αἰσιοδοξία! 5. Ἔχω λόγῳ ὀστεϊκῆς κατασκευῆς κατεστραμμένα καί τά δύο μου γόνατα. Μοῦ εἶπαν νά τά ...κόψω καί τά δύο, γιά νά μοῦ ξανασυγκολλήσουν τίς κνῆμες μέ συστροφή ὥστε νά πάρουν τήν φυσιολογική τους θέση καί ἀντοχή. Τούς γράφω κανονικά, δέν μπαίνω σέ κανένα χειρουργεῖο, κάνω ἐντατικές ἀσκήσεις μέ τήν συμβουλή ἱκανώτατου φυσιοθεραπευτή καί ...βαδίζω μπροστά! Ὅταν κάνει κρύο ἤ βρέχει, περπατάω μέ μπαστούνι, ἀλλά κρατάω τήν αἰσιοδοξία μου ἀμείωτη, ΣΤΟ 24ΩΡΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ! 6. Ἐπίσης ἔχω σπαστική κολίτιδα, μοῦ κάνει φοβερούς πόνους ὅ,τι κ ἄν φάω ἤ δέν φάω, ὅταν μέ πιάση κρίση χλωμιάζω ἀπό τόν πόνο καί κάποια φορά λιποθύμησα κιόλας, ἀλλά καί γιαυτό ἀκόμα εἶχε θέση τό 24ωρό μου! Τώρα λοιπόν, μιά χαρά, θά χωρέσω μέσα καί τήν ἀρρυθμία, θά πῶ «ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΗ» καί θά συνεχίσω νά ζῶ μέ χαρά καί μέ εὐγνωμοσύνη γιά κάθε καινούρια μέρα πού ξημερώνει ὁ καλός Θεός! Θέλω νά δώσω θάρρος καί ἀγάπη σέ ὅλους! Ἀναποδιές συμβαίνουν φίλοι! Πολλοί λένε: «γιατί σέ ἐμένα;;;» Ἀπαντῶ: «γιατί ὄχι;» Δλδ, τό «κακό» εἶναι κάτι πού συμβαίνει στούς ἄλλους, ἑνῶ γιά ἐμᾶς φυλᾶμε καί ἐπιθυμοῦμε μόνο τά «καλά»; Καί τέλος πάντων τί εἶναι κακό καί τί καλό; Ἔχω ἕναν ἀδελφικό φίλο καί συγκάτοικο (κατά μία ἔννοια) μέ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΡΚΙΝΟΥ, σέ καθολική διασπορά: πνεύμονες, συκώτι, ὀστά... Ἔχει ὅμως, τόση πίστη, τόση αἰσιοδοξία καί τόση εὐγνωμοσύνη γιά τό κάθε λεπτό πού ζεῖ, ὥστε εἶναι μιά ἀεικίνητη μηχανή! Δουλεύει 12ωρα στούς κήπους, τόν βλέπεις καί δέν τόν κάνεις ἄρρωστο μέ τίποτα, οἱ γιατροί του ἔχουν πάθει κουρνάμπαλο διότι κανονικά θά ἔπρεπε νά ἔχει πεθάνει ἑπτά φορές, ὄχι μία! Θάρρος φίλοι! Θάρρος, πίστη, αἰσιοδοξία καί ἔνταξη τῶν πάντων εἴτε καλῶν εἴτε κακῶν στό 24ωρο!!! Μέ ἀγάπη πολλή, ὁ Καλός Σκορπιός!