Quote:
Originally posted by ASTEROSKONI
Ωχ Χριστέ μου!!! Θέλω να μην αγχώνομαι....προσπαθώ πάντως....δεν τα καταφέρνω όμως....Πιστεύω πως όταν φτάσω στα 80 (είμαι 89) θα νιώθω ότι κάτι μπορώ να κάνω και μόνη μου... Δεν είναι άγχος, είναι φόβος....Προχθές που το συζητούσα με τη μαμά μου πρώτη φορά σοβαρά το θέμα της διατροφής μου είπε πως ένιωθε πως είχα άλλο κεφάλι σε άλλο σώμα...Κι εγώ νιώθω ότι δε μου ταιριάζει το σώμα μου....Θέλω να τα καταφέρω για να νιώσω επιτέλους αυτό που ονειρεύομαι ότι θα νιώσω αλλά δεν έχω ιδέα πως είναι...Και το θέλω πολύ...Και για αυτό φοβάμαι...
Αστερόσκονη μου προσπάθησε να ηρεμήσεις λίγο βρε κορίτσι μου. Όλος αυτός ο φόβος και η πίεση που νιώθεις είναι που θα σε οδηγήσουν αναπόφευκτα σε λάθος διατροφικές επιλογές ή ακόμη και σε υπερφαγικό επεισόδιο, γιατί στερείσαι και καταπιέζεσαι! Για να ηρεμήσεις θα σου πρότεινα αρχικά να προσπαθήσεις πιο πολύ με την διατροφή σου. Να κάνεις τα τρία βασικά σου γεύματα και να κάνεις οπωσδήποτε 2 σνακ ενδιάμεσα. Γενικά πρέπει να τρως κάτι ανά 2,5-3,5 ώρες, να μην αφήνεις το σώμα σου να φτάνει σε σημείο ακατάσχετης πείνας. Να έχεις πάντα στην τσάντα σου σνακ εκτάκτου ανάγκης ώστε όταν πεινάς να τρως αυτό και όχι κάτι από έξω και μετά να επιστρέφεις σπίτι σου πιο ήρεμη για να κάνεις τις σωστές επιλογές στις σωστές ποσότητες. Δεν θέλει πολύ κόπο αλλά θέλει τρόπο και πρέπει να τον μάθεις και να εκπαιδευτείς ώστε να μπορείς να ελέγχεις καλύτερα τον εαυτό σου στο φαγητό. Στο κάτω κάτω μην ξεχνάς, τα κιλά είναι το ΣΥΜΠΤΩΜΑ όχι η αιτία του προβλήματος σου!!!! ʼρα μην πας να καταπολεμήσεις τον σύμπτωμα, μείνε συγκεντρωμένη στην αιτία και στην καταπολέμηση της που είναι η ακατάσχετη υπερφαγία ή μία χαοτική διατροφή. Η υπερφαγία οφείλεται συνήθως και σε ψυχολογικούς αλλά και σωματικούς λόγους (έλλειψη βιοχημικών ισορροπιών). Αν δεν μάθεις να διαχειρίζεσαι με άλλους τρόπους τα συναισθήματά σου και αν δεν τρέφεσαι σωστά, καλύπτοντας θρεπτικά το σώμα σου ακόμη και να καταφέρεις να χάσεις κιλά σίγουρα αργά ή γρήγορα θα τα ξαναβάλεις.