thanks Chrisa
Printable View
thanks Chrisa
Καλησπερα σε ολους βλεπω εχετε καιρο να γραψετε...και πολυ φοβαμαι πως μονη μου ξεκιναω προσπαθειαααα!!!Το εχω σκεφτει αρκετα και αποφασισα να ξεκινησω μια διατροφη πλουσια σε πρωτεϊνες<κρεας,ψαρι,κοτοπ� �υλο,αυγα>,μετρια καταναλωση γαλακτοκομικων(ξυνογαλα,τυ ρι,γιαουρτι)γιατι εχω και οστεοπορωση που κληρονωμησα απο την 2 ετη νευρικη ανορεξια και πλουσια σε σαλατες πρασινες κυριως και λιγα λιπη καλα π.χ. λαδι και ξηρους καρπους.Με λιγα λογια σκρφτομαι να κοψω τελειως οτι εχει αμυλο:ψωμια,δημητριακα,οσπ� �ια και τα συναφη...Ευχομαι να με δεχτητε στην παρεα σας...
Καλώς όρισες. Δεν είσαι μόνη σου. Κ μεις στην προσπάθεια. Καλη συνέχεια
chrisa74 μου σε ευχαριστω πολυυυυ που μου απαντησες...καλως σας βρηκα λοιπον και ευχομαι καλη αρχη σε οσους τωρα ξεκινουν την προσπαθεια και καλη συνεχεια σε οσους ηδη εχουν ξεκινησει...
Καλώς το το κορίτσι.
Να σου πω για την ωστεοπόρωση ξεκίνα γυμναστική!!!
Ειχα μια θεια που στα 50 εσπασε το χερι της και της είπαν οτι εχει ωστεοπόρωση πολύ βαριας μορφής κλπ κλπ.
Ξεκινησε γυμναστική τρέξιμο και λιγα βάρη. Τωρα ειναι 60, κανει 12-13 γυρους στο γυπεδο μονοκοπανιά και ως εκ θαυματος δεν εχει ωστεοπόρωση!
Οι γιατροι δεν πιστευουν στα ματια τους...χωρια και τα άλλα οφέλη της γυμναστικής
mariao μου χιλια ευχαριστω για τις συμβουλες...αλλα ειναι πολυ δυσκολο τωρα καθως ειμαι 3η λυκειου....:(
Εσεις κοριτσια και αγορια πως τα πατεεεε?
Καλως ηρθες στην ατκινς dark elf!Και εγω ατκινς κανω απο 1/9...την απωλεια μου τη βλεπεις απο κατω!Εχω κανει μεχρι τωρα αρκετες φορες προσπαθειες με θερμιδικες διαιτες που πεινας συνεχεια και δε αντεχα για μεγαλο χρονικο διαστημα.Αυτη η διατροφη μου ταιριαζει!Τις πρωτες μερες θα νιωσεις καποια αδυναμια,ζαλαδα...αλλα ολα ειναι μεχρι να συνηθισει ο οργανισμος σου τους ελαχιστους υδατανθρακες που θα του δινεις.Εγω ενω τρωω πολυ λιγο(γιατι ετσι και αλλιως δε πολυπειναω) νιωθω γεματη ενεργεια.Και μετα τις πρωτες δυο εβδομαδες μπορεις να τρως και τα γλυκακια σου και το ρουλοψωμακι σου!(Εφτιαξα σημερα ενα ρουλοψωμο ΤΕΛΕΙΟ,πολυ λεπτο,με μπολικο σουσαμακι απο πανω,σαν λαγανα εγινε,μιαμ μιαμ!).Μπες και στο lowcarblife.org για πολλες νοστιμες συνταγουλες.
Ο,τι θες ρωτα,με τοσο διαβασμα που'χω ριξει,περισσοτερα απο το συγχωρεμενο τον Ατκινς ξερω!:wink1:
Dark Elf,
Αν εισαι 3η Λυκειου, νομίζω καλυτερα θα ήταν να επιλέξεις αλλου είδους διατροφή από την Ατκινς.
Αν θυμάμαι καλά δεν έχεις και μεγάλο πρόβλημα κιλών ωστε να χρειάζεσαι ακαριαία απώλεια βαρους.
Ο λόγος που στο λεω αυτό είναι γιατί ο εγκέφαλος μας για να δουλέψει, και μάλιστα εντατικά, χριεαζεται καυσιμα. Και το κυριο καυσιμο που χρησιμοποιεί είναι οι υδατάνθρακες!!!
Για αυτό το λόγο καλό θα ήταν κατα τη γνωμη μου να μη του τους στερήσεις τόσο βιαια οσο γίνεται με την Ατκινς.
Θα σου πρότεινα καλυτερα διατροφή με φρουτα, ξηρους καρπούς κ πρωτεϊνες...
asteropi μου γλυκια σε ευχαριστω πολυ για το καλοσορισμαααααα!!!Μπορεις να μου πεις τι επιτρεπεται για την ατκινς?Μπορεις επισης να μου γραψεις μια τυπικη ημερα με ολα τα γευματα?Συγνωμη εαν σε κουραζω αλλα ειμαι λιγο ασχετη...
mariao μου σε ευχαριστω για το ενδιαφερον σου εχεις δικιο αλλα αγωνιω να χασω κιλα και φανταζομαι πως αυτη η διατροφη θα ωφελησει.Εσυ Ατκινς ακολουθεις?
Η ατκινς βασιζεται πανω στα λιπαρα.Χωρις λιπαρα δεν ειναι ατκινς.Αν εισαι λιγο "ασχετη" οπως λες να το ψαξεις παρα πολυ πριν ξεκινησεις.Παρε και το βιβλιο να μαθεις για τη "φιλοσοφια" της.Πιο πανω διαβασα οτι εισαι 3τη λυκειου, αληθεια θες να επιβαρυνεις τον οργανισμο σου με τοσα πολλα λιπαρα απο την εφηβεια?Εγω ξεκινησα με την ατκινς αλλα την παρατησα γιατι νομιζα οτι θα μου βγουν τα μπεικον και οι κρεμες γαλακτος απο τη μυτη.Σιχαθηκα.Καλυτερα να κανεις μια πιο υγιεινη διατροφη, μικρη εισαι και σ'αυτη την ηλικια καιγετε πιο πολυ απ'οτι στη δικη μας.Τα κιλα θα τα χασεις, σιγα σιγα.Αλλωστε οποιος βιαζεται σκονταφτει :)Quote:
Originally posted by Dark Elf
Μπορεις να μου πεις τι επιτρεπεται για την ατκινς?Μπορεις επισης να μου γραψεις μια τυπικη ημερα με ολα τα γευματα?Συγνωμη εαν σε κουραζω αλλα ειμαι λιγο ασχετη...
sourkouna μου να σαι καλα για τις παραινεσεις...ισως εχεις δικιο απλα σκεφτηκα να το δοκιμασω...βεβαια εγω δεν ειμαι καθολου του κοκκινου κρεατος θα την εκανα με αυγα,ψαρια,κοτοπουλο,ελαιο� �αδο,τυρι και οχι βουτυρα κ μπεϊκον γιατι πολυ απλα δεν τα αντεχω απο μωρο παιδι ετσι ημουν.Απλα εχω απογοητευτει επειδη δεν γυμναζομαι και κιολας....και νιωθω πολυ ασχημα με το σωμα μου....:thumbdown:
Κοριτσια δε χρειαζεται να μπουκωνεσαι στα μπεικον και στις κρεμες γαλακτος...Κανω εδω και ενα μηνα και μπεικον εχω φαει απειροελαχιστες φορες και κρεμα γαλακτος σε κατι γλυκακια εχω βαλει λιγα ml .Πολλοι αποτυγχανουν στην ατκινς γιατι νομιζουν οτι μπορουν να καταβροχθιζουν χωρις μετρο ο,τι θελουν.Εγω κανω συγχρονως και θερμιδικη διαιτα και εχω δει πολυ καλα αποτελεσματα.
Αν μπηκες στο site που σου ειπα θα ειδες τις παρα πολλες επιλογες που εχεις για ολα τα γευματα της ημερας.Πρωι εγω δε τρωω γιατι ξυπναω αργα,μεσημερι θα φαω π.χ. ψαρι με χορτα βραστα ή με σαλατα,συνηθως δε πειναω μεχρι τις 8 που τρωω για βραδυ αλλα αν πεινασω μπορει να φαω καμια φετα γαλοπουλα με τυρακι και βραδυ ειτε το ιδιο με το μεσημερι,ειτε κοτοπουλο με σαλατα,τονο κτλ.
Εγω επειδη τρεφομουν με απειρους επεξεργασμενους υδατανθρακες(γλυκα,σοκολατ οειδη,ψωμια κτλ) τωρα καταλαβαινω με τι σκουπιδια επιβαρυνα τον οργανισμο μου.
Διαβασε στο ιντερνετ γυρω απο αυτη τη διατροφη και αποφασησε αν μπορεις να την κανεις.
Μπες εδω και διαβασε και θα σου λυθουν οι απορειες περι ατκινς http://www.lowcarblife.org/
Να μην νιωθεις καθολου ασχημα για το σωμα σου.Μικρη εισαι και με μια πιο προσεγμενη διατροφη θα τα καταφερεις.Προσωπικα εχω αδελφη 17χρ που παει 3τη λυκειου και με τπτ δεν θα της προτεινα ατκινς.Καλη επιτυχια σε οτι και αν αποφασισεις.Quote:
Originally posted by Dark Elf
sourkouna μου να σαι καλα για τις παραινεσεις...ισως εχεις δικιο απλα σκεφτηκα να το δοκιμασω...βεβαια εγω δεν ειμαι καθολου του κοκκινου κρεατος θα την εκανα με αυγα,ψαρια,κοτοπουλο,ελαιο� �αδο,τυρι και οχι βουτυρα κ μπεϊκον γιατι πολυ απλα δεν τα αντεχω απο μωρο παιδι ετσι ημουν.Απλα εχω απογοητευτει επειδη δεν γυμναζομαι και κιολας....και νιωθω πολυ ασχημα με το σωμα μου....:thumbdown:
Aστεροπη μου, κακα τα ψεματα η ατκινς βασιζεται πανω στα λιπαρα.Αν εχεις παρει το βιβλιο θα το ειδες και συ.Quote:
Originally posted by asteropi
Κοριτσια δε χρειαζεται να μπουκωνεσαι στα μπεικον και στις κρεμες γαλακτος...
Ναι χανεις κιλα(oπως και γω εχασα), αλλα προσωπικα την σταματησα για την υγεια μου. Δεν μ φαινοταν λογικο μια διαιτα να μ επιτρεπει το μπεικον και να μ απαγορευει τον αρακα πχ.
Αλλο να συζηταω με μια κοπελα στην ηλικια μου που χει κανει τα παντα σε διαιτες και αλλο σε ενα κοριτσακι 3της λυκειου. Γενικα δεν θα προτεινα σε κανενα την Ατκινς ποσο μαλλον σε ενα παιδι. :)