καλημερα, από μια γαστρεντεριτιδ-ούχο!!
Printable View
καλημερα, από μια γαστρεντεριτιδ-ούχο!!
Ωχ! Περαστικά Εύα! Καλημέρα!
ΔΕΥΤΕΡΑ, 17/10/2011
Πρωινό
1 καφές σκέτος 0pt
3 ρυζογκοφρέτες 2pt
Δεκατιανό
--- 0pt
Γεύμα
200γρ σολωμός καπνιστός (lidl) 10pt
Σαλάτα καρότο-λάχανο με 1 κ.γ. ελαιόλαδο 1pt
3 krispies σίτου 3pt
Απογευματινό
---0pt
Δείπνο
1 σάντουϊτς με φέτα & ντομάτα 5pt
ΘΕΤΙΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ήπια περίπου 2,5 λίτρα νερό
Πάρκαρα μακριά από το γραφείο και περπάτησα περίπου 30' συνολικά
ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Δεν έφαγα τα 2 ενδιάμεσα snacks (δεκατιανό και απογευματινό)
Δεν έφαγα 5 μερίδες φρούτων/λαχανικών
Σύνολο πόντων: 21/20pt
Oooppsss, τώρα το είδα :barfy:
euapap, περαστικά!
Ερώτηση: Ένας καφές με 3 κ.γ. κοφτές ζάχαρη (χωρίς γάλα) είναι 1 πόντος???
Λένα ξέχασες να προσθέσεις 1 πόντο για το λαδάκι της σαλάτας σου. :starhit:
Oooppsss... σωστά!!!
Ευχαριστώ Μαρία!!!!
πόσες φέτες είναι 200 γ σολωμός ;;
Ευαγγελία μου, δεν ξέρω να σου απαντήσω. Παίρνω συσκευασμένο από το lidl, οπότε δεν μπορώ να υπολογίσω σε πόσες φέτες ολόκληρου ψαριού αντιστοιχεί.
Του lidl είναι πολύ λεπτές και...χχχμ.... στοιβαγμένες η μία επάνω στην άλλη...
Υπάρχει κάπου μια λίστα με το τι είναι μια μερίδα?
Π.χ. διαβάζω στο Weight Down, στο blog της Μαρίας, οτι μια μερίδα γιαούρτι αγελάδος είναι 1/2 κεσές των 220γρ. Στο vita.gr λέει ότι μία μερίδα είναι 200γρ
Lena κοίτα τα γιαούρτια διαφοροποιούνται στις μερίδες λόγω λιπαρών. Με 0% λιπαρά θα φας έναν κεσέ με 2 ή 4% θα φας μισό κεσέ. Ο σκοπός είναι να μην ξεπερνάς τις θερμίδες που πρέπει. Θα πρέπει λοιπόν ότι γιαούρτι φας οι θερμίδες να είναι ίδιες ανεξαρτήτου μερίδας!
Γενικά τώρα. Το φαγητό σου το μετράς με το φλιτζάνι. Αν έχεις μακαρόνια με κιμά θα φας: 1 φλιτζάνι μακαρόνια με 1/2 φλ. κιμά. Αν έχεις κρέας με πατάτες, η μερίδα του κρέατος είναι όσο η παλάμη χωρίς τα δάχτυλα και οι πατάτες... όσο τα δάχτυλα, αν θες να ζυγίσεις τότε μιλάμε για 120 γρ. κρέατος με 100-130 γρ. πατάτες. Γενικά το κυρίως φαγητό μας είναι 1 φλιτζάνι ή 250 γρ.. Η δε σαλάτα το ελάχιστο που μπορεί να φάει κάποιος είναι 1 φλιτζάνι..
Και μιας και κοίταξες το weight down ο μισός κεσές αφορά γιαούρτι με 4% λιπαρά. Και τότε που έκανα την διατροφή αυτή για τους πρώτους μήνες το γιαούρτι ήταν 0% και έπειτα το αλλάξαμε στο 2% ώστε να μην γίνεται βαρετή η γεύση (τότε τα 0% ήταν ...ξίδια). Το 4% ήταν το όριο στα λιπαρά που μπορούσαμε να φάμε.
Ελπίζω να σε βοήθησα.
Καλησπερα θα ηθελα να κανω μια ερωτηση σε σας που ξερετε το συστημα αυτο γιατι σκεφτομαι να το εφαρμοσω καποια στιγμη.Οι ποντοι στα μαγειρεμενα και στα κρεατα υπολογιζονται σε μαγειρεμενη ποσοτητα;Πιθανον ναι αλλα θα ηθελα να ειμαι σιγουρη κυριως για τα κρεατα
στο λεω επειδη εγω τρωω 2 φετες (που είναι 60γρ) και σκαω επεοδη είναι πολυ πικαντικο. πώς γινεται να εφαγες χ3?? μήπως εχεις κανει καποιο λάθος;
joval ναι!
Quote:
Originally posted by euapap
στο λεω επειδη εγω τρωω 2 φετες (που είναι 60γρ) και σκαω επεοδη είναι πολυ πικαντικο. πώς γινεται να εφαγες χ3?? μήπως εχεις κανει καποιο λάθος;
Μπα... Δεν κάνω λάθος Ευαγγελία μου :-)
Μπορώ να φάω απίστευτες ποσότητες φαγητού... Δεν έφτασα τυχαία εδώ που έφτασα :-)
ΜΑΡΑΚΙ, είσαι κατατοπιστικότατη!! Σ´ ευχαριστώ πολύ πολύ :-)
ΤΡITH, 18/10/2011
Πρωινό
1 καφές σκέτος 0pt
3 ρυζογκοφρέτες 2pt
Δεκατιανό
1 ρυζογκοφρέτα 1pt
Γεύμα
200γρ τυρί cottage 4pt
1 μεγάλη ντομάτα 0pt
4 krispies σίτου 4pt
Απογευματινό
---0pt
Δείπνο
1 μερίδα κοτόσουπα με ρύζι, αυγολέμονο 5pt
2 λεπτές φέτες ψωμί 2pt
ΘΕΤΙΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ήπια περίπου 2,5 λίτρα νερό
ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Δεν έφαγα το 1 ενδιάμεσο snack (δεκατιανό και απογευματινό)
Δεν έφαγα 5 μερίδες φρούτων/λαχανικών
Δεν περπάτησα καθόλου
Σύνολο πόντων: 18/20pt
Μαρία σε αγαπάω!!
εδω και 3,5 βδομάδες είμαι στο 85.5 που δεν έλεγε να κατεβει με τίποτα (85.3, 85,6 85,2 όλη την ώρα)
σήμερα είδα 83,9 και χάρηκα πολύ!! βεβαια είναι και η γαστρεντερίτιδα που έκανε τη δουλειά της αλλα θα το δω αισιόδοξα ότι επιτέλους ξεκολλήσαμε!!
Μαρία ..ευχαριστώ ;)
Χαχαχα! Μπράβο για το ξεκόλλημα.... αλλά κράτα μία πισινή για το επόμενο ζύγισμα, όπου εκεί θα φανεί ότι έκανες σωστή δουλειά! :starhit:
ok! (φτου φτου)
θα πρεπει να το ξανακανω αυτο;;
Που και που χρειάζεται!
Μια μεγάλη και ηλιόλουστη-υπέροχη λιακάδα σήμερα-καλημέρα
σε :smirk:όλους και όλες!!!! Ελπίζω ότι κάνετε και όσο προσπαθείτε
άλλοτε λιγότερο και άλλοτε περισσότερο να φτάσετε στο
επιθυμητό βάρος, να έχει αποτέλεσμα. Τις δυο τελευταίες
εβδομάδες το βάρος μου έχει κατέβει μόνο 200 γρμ. μολονότι
η διατροφή μου δεν ξεφεύγει (εντός απο μια-δυό φορές) από
το πρόγραμμα των πόντων που δικαιούμαι. Δεν απογοητεύομαι
βέβαια γιατί μου έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν και ξέρω ότι
αυτή η στασιμότητα είναι παροδική. Εξ'άλλου η πολύ μεγαλη
απώλεια της πρώτης εβδομάδας (2,5 κ.), ήταν κάτι το αφύσικο
για μένα, βέβαια μου έδωσε μεγάλη χαρά.. Συνολικά σε τρεις
εβδομάδες είμαι μείον 2,7κ (θα μπορούσαμε να πούμε 900 γρ.
την εβδομάδα!!!) υπέροχα!!! γιαυτό δεν αποθαρρύνομαι!!!
Σας χαιρετώ όλους και καλή προσπάθεια στο πρόγραμμά σας...:smirk:
ΑΥΤΟ θα πει θετική σκέψη!! :thumbup:Quote:
Originally posted by angek
.. Συνολικά σε τρεις
εβδομάδες είμαι μείον 2,7κ (θα μπορούσαμε να πούμε 900 γρ.
την εβδομάδα!!!) υπέροχα!!! γιαυτό δεν αποθαρρύνομαι!!!
Καλημέρα angek :starhit: Και μπράβο!!!!
Μαρία. , βρήκα ένα αρχείο excel φτιαγμένο για το PP.
Εκτός των άλλων έχει και φύλλο υπολογισμού πόντων συνταγών.
Θέλεις να στο στείλω?
angek μπράβο για την θετική σκέψη και για την απώλεια.
Lena ευχαριστώ αλλά χρησιμοποιώ ένα απλό τετράδιο που σημειώνω ότι τρώω και γενικά σε φαγητά ή τυποποιημένες τροφές έχω εκτυπωμένη την λίστα του φλέξι κι εκεί πάνω σημειώσω τους Πόντους+. Γενικά πάντως δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι με τους πόντους+, οι περισσότεροι καλοθελητές έχουν φτιάξει ένα εξέλ αρχείο με τους πόντους απ'το πρώτο πρόγραμμα και το πλασάρουν για Πόντους+. Βάλτο και σαν συννημένο το αρχείο στο απαντητικό σου ποστ για να σου πω σίγουρα αν είναι ή όχι το καινούριο.
Μαρία μου, προσπάθησα να το επισυνάψω αλλά το σύστημα λέει ότι είναι πολύ μεγάλο το αρχείο.
Βάζω εδώ το link απ' όπου το κατέβασα: CLICK HERE
Όπως το κοίταξα το αρχειάκι έχει πολλά ετοιματζίδικα φαγητά. Προφανώς αυτός που το έφτιαξε ήθελε να αρχειοθετήσει τα βασικά. Σε ένα τόσο μικρό αρχείο δεν γίνεται να χωρέσουν τόσες σελίδες που έχει έστω το 1 βασικό βιβλιαράκι του νέου προγράμματος. Δεν αποκλείω να είναι αρχειάκι απ'το e-tools των WW.
Ισως σε διευκολύνει λίγο το φύλλο PPlus Calc, όπου βάζεις συστατικά και σου υπολογίζει πόντους ανά συνταγή.
Ή, το φύλλο PPlus Calc, όπου μπορείς να βάζεις πρωτεϊνες, λιπαρά κλπ και να σου βγάζει ποντους
Όπως και να 'χει, ελπίζω να σε βοηθήσει.
Εγώ έφτιαξα ένα αντίστοιχο για το flex, για να υπολογίζω γρήγορα πόντους και να μεγαλώνω την έτοιμη λίστα :)
εγω σήμερα εχω ξεφυγει τελειως αλλα πήγαμε σε ενα σουπερ γκουρμε εστιατόριο σσε αυτά που πας 1 φορα το χρονο κ δε γινόταν να κανω εκπτωσεις... από αυριο πάλι
Lena εγώ κοίτα με βάση τον "σύντροφο διατροφής" και με το κομπιουτεράκι υπολογίζω ότι μαγειρεύω όπως και τις τυποποιημένες τροφές. Τα πάντα τα σημειώνω στην εκτυπωμένη λίστα με το φλέξι και απλά τονίζω με μαρκαδόρο όσα είναι των Πόντων+. Αυτό μου είναι πιο χρήσιμο γιατί φυσικά και υπάρχουν στιγμές ή μέρες μακριά απ'τον υπολογιστή. Οπότε πρακτικά το εξέλ δεν με βοηθάει. Είμαι πιο πρακτική εγώ! :D
Εύα καλά 'ξηγήθηκες! Δεν χάθηκε κι ο κόσμος για μια μέρα ξεχωριστή! :smug b:
Χαχαχαχα, ok Μαράκι! Αφήνω το λινκ για την περίπτωση που το χρειαστεί κάποιος άλλος.
Ευαγγελία... Nα μην ρωτήσω τι έφαγες, ε;... Θα ζηλέψω, ε;...
22.10.11
Πρωί
1 μπανάνα 1
1 ρόδι 0
Ενδιάμεσα
2 μπισκότα digestive 3
1 μπάρα 1,5
1 ρυζογκοφρέτα 0,5
1 κουλουράκι από το φούρνο με μαυρο σουσάμι 2
Μεσημέρι
4 κεφτεδάκια 3
μισή πατάτα ψημένη στο φούρνο με 1 κουταλιά γλυκού βούτυρο 3
πράσινα λαχανικά με ντρεσσινγκ 1
Απόγευμα
1 καφεδάκι 0
4 μικρά αμυγδαλωτά... θα με τιμωρήσω 10
Βράδυ
1 wrap με 2 φέτες τυρί light και 2 φέτες γαλοπούλα , πιπεριές, ρόκα, κρεμμύδι, μανιτάρια και λίγο καλαμπόκι 6
31/25
ναι..Quote:
Originally posted by Lena
Ευαγγελία... Nα μην ρωτήσω τι έφαγες, ε;... Θα ζηλέψω, ε;...
μα ήταν τόσο ωραία!!
σαλάτα : ρόκα με πορτοκάλι κουκουνάρι και κομματάκια μοσχάρι
για πρώτο πιάτο έφαγα κις με μπρόκολο
κυρίως ψαρονεφρι με μικρές πατατούλες με το φλούδι τους, κάστανα και θυμάρι
και δοκίμασα και λίγο πένες με σολωμό
επιδόρπιο μους σοκολάτα με σώς φράουλας...
δε σου είπα;; κακώς με ρώτησες ;)
για δείτε και αυτό
(η αφεντιά μου)
http://www.youtube.com/user/euapap#p/a/u/0/mGJmJaUs6Z4
χρησιμο;)
και ασχετο, αλλά εισαι πολύ γλυκιά φυσιογνωμία! και η Αννουλα μια γλύκα!
thanx!!
redish!! θελω το φηντμπακ σου
πώς έφτασες στο στόχο σου;;
τι εννοείς;
δυστυχώς δεν κάνω ww αλλά πάντα με ενδιαφέρουν εναλλακτικές δίαιτες/διατροφές, γιατί πάντα κάτι μαθαίνω που δεν ήξερα. πχ από το βίντεό σου τώρα έμαθα πώς υπολογιζονται οι πόντοι σε αυτό το σύστημα, πράγμα που δεν το ήξερα πριν;)
τώρα κάνω dukan, με κπ παρασπονδίες(πχ τρωω κάθε μέρα 5αμύγδαλα, που κανονικά απαγορεύονται). Παρ'ολα αυτά, μ'αρέσει να διαβάζω ή να βλέπω βιντεάκια με άλλες διατροφές, διότι θα μου είναι χρήσιμα στη διατήρηση...
να ρωτήσω κάτι;; οι μαρέγκες θεωρούνται light? γιατί διάβαζα ένα άθρο που έλεγε πώς να ξεφύγεις το halloween στο γραφείο κτλ και λέει να έχεις μαζί σου meringue cookies !!!
ωχ, τώρα το είδα αυτό, συγγνώμη! την προηγούμενη φορά απαντησα μονο στο 1ο μήνυμα:wow:Quote:
Originally posted by euapap
πώς έφτασες στο στόχο σου;;
εφτασα...σιγά σιγά...ξεκινησα σοβαρά κατά τον Γεναρη-Φεβρουάριο. Καθε βδομάδα έκοβα και από κάτι. πίτσες, μετά γενικα junky food, μετά τα πολλά λιπαρά, μετά άρχισα να μαγειρεύω, μετά να μετράω και τις θερμίδες, από τον Μαρτιο άρχισα και έγραφα σε ένα online προγραμμα τι έτρωγα ώστε να βλέπω τη διατροφική σύσταση και την πορεία του βάρους μου... Μετά μείωσα τους υδατάνθρακες από τα ψωμιά και τα μακαρόνια (μακαρονια έχω να φάω από τον Φεβρουάριο νομίζω). Στην πορεία έμαθα για την άτκινς, αλλά δεν άντεξα πάρα πολύ, αν και με αυτήν έχασα πιο σύντομα από ποτέ πόντους και βάρος. Όμως ενώ έτρωγα, αισθανόμουν αδύναμη το πρωί. Μετά άρχισα ντουκάν, αλλά όπως έγραψα, με παρασπονδίες. Παρόλα αυτά χάνω... έκανα 6 βδομάδες το καλοκαίρι διάλειμμα, γιατί ήμουν σε άλλη χώρα και δεν μπορούσα να μαγειρεύω, μέναμε σε hostel. Όμως έχασα άλλα 2 κιλά εκείνες τις βδομάδες(έπαιρνα και προϊόντα weight watchers από το carefour στη Γαλλία). Και από τα τέλη Αυγούστου που γύρισα 74 έχασα μέχρι τώρα άλλα 9 κιλά, με διαλειμμα 2-3 σπαστών εβδομάδων. Στις οποίες δεν έκανα κπ διαιτα, απλά πρόσεχα, εκτός από 3 φορές συνολικά που έκανα υπερφαγικά με γλυκά μετά από περίοδο:((((
καλησπερα! σημερα πρωτη μερα με WW
δικαιουμαι 23-24 ποντους .. ( στην ερωτηση για το ειδος δουλειας μου .. βαζω ενα ενδιαμεσο . γιατι αλλες μερες εχω πολυ τρεξιμο οπως σημερα .. κ αλλες μερες καθομαι συνεχεια .. )
λοιπον η μερα ηταν ιδανικη για το ξεκινημα μιας και μεχρι αργα το απογευμα ημουν εκτος σπιτιου ..
10.00 Καπουτσίνο με πλήρες γάλα 2π
18.00 Σαλάτα 0
3κ.σ. καλαμπόκι 2π
2 παξιμάδια 30γρ 3π
1 κ. σ. λάδι 3π
Μουστάρδα 0π
Κοτόπουλο 80γρ 3π
μισό κεσέ γιαούρτι 2% 1π
22.00 τσαι 0π
23.00 μπρόκολο+ κουνουπίδι+ λαχανάκια Βρυξελλών 0π.
1 κ. σ. λάδι 3π
Μουστάρδα 0π
2 κουταλιές γιαούρτι 2% 1π
1 μπανάνα 1π
υπολοιπο 4 ποντοι ..
ξερω αρκετοι για αποθηκη .. αλλα προς το παρον δεν πειναω αλλο ..
αν εχω κανει λαθος με τους ποντους να μου πειτε :)