και εμενα μαζι με αυτες!!!! αντε να δω πότε θα πάρψ σοβαρες αποφάσεις (να να καλα η αναβλητικότητα που με διακατέχει!!!!!)
http://dl7.glitter-graphics.net/pub/...fudtftz67z.gif
Printable View
και εμενα μαζι με αυτες!!!! αντε να δω πότε θα πάρψ σοβαρες αποφάσεις (να να καλα η αναβλητικότητα που με διακατέχει!!!!!)
http://dl7.glitter-graphics.net/pub/...fudtftz67z.gif
Καλημέρα Έλη, είσαι καλύτερα ?
Πες γιατί κι εγώ έχω 2 ινομυώματα , και ο γυναικολόγος μου είχε πει να τα παρακολουθούμε κάθε 6 μήνες να δούμε αν αυξάνεται το μέγεθος , κι εγώ η ηλίθια έχω 1,5 χρόνο να πάω .
Πρέπει να το αποφασίσω και να κλείσω ραντεβού απο βδομάδα .
Αγγελικούλα μου είμαι κάθε μέρα και καλύτερα απλά δεν είμαι για πολλά πολλά. Το ψυχολογικό είναι λιγο πιο δύσκολο όμως...
Ντόρα μου τα ινομυώματα καλό είναι να τα παρακολουθείς και μάλιστα ανελλιπώς κάθε χρόνο. Για μένα ήταν ένα παραπάνω άγχος γιατί είμαι και σε φάση που θέλουμε να κάνουμε παιδάκι και σε ενδεχόμενη εγκυμοσύνη υπάρχει πάντα η πιθανότητα ανάλογα με την θέση που βρίσκεται το ινομύωμα να προκαλέσει αποβολή ή σοβαρές αιμορραγίες κατά την κύηση. Για γυναίκες που δεν είναι σε αναπαραγωγική φάση απαιτεί ετήσιο έλεγχο ή και πιο συχνά ανάλογα με τις οδηγίες του γυναικολόγου γιατί αυτά τα άτιμα έχουν την τάση να μεγαλώνουν όσο έχουμε περίοδο. Μετά την εμμηνόπαυση έχουν την τάση να μαραίνονται και δεν απαιτείται επέμβαση αφαίρεσης εκτός και αν έχουν μεγαλώσει πολύ. Πάντως όλες οι γυναίκες πρέπει να κάνουμε κάθε χρόνο ένα τεστ παπ και έναν κολπικό υπέρηχο για να βλέπουμε τι γίνεται εκεί κάτω. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας προκαλεί πολλά προβλήματα στα γυναικολογικά μας και δεν πρέπει να τα αμελούμε.
Εμένα που λέτε κορίτσια μου δεν μου δημιούργησαν πρόβλημα τα ινομυώματα τα οποία τελικά αποδείχθηκαν να είναι μόνο δύο, εκ των οποίων το ένα 3εκ και το άλλο 1εκ. Σαφώς και έπρεπε να αφαιρεθούν προκειμένου να μην έχω επιπλοκές σε μία ενδεχόμενη εγκυμοσύνη αλλά το πρόβλημα τελικά προέκυψε από την ενδομητρίωση ( http://www.iatronet.gr/article.asp?art_id=17101 ) η οποία είχε πάρει μεγάλη έκταση έξω από την μήτρα μου.
Η ενδομητρίωση είναι μία περίεργη πάθηση που δεν μπορεί να διαγνωστεί με σιγουριά με καμία εξέταση, ούτε καν με τον υπέρηχο, εκτός και αν έχεις κάποια συμπτώματα όπως είχα εγώ και κύστες που αυτές αν είναι αρκετά μεγάλες φαίνονται στον υπέρηχο. Εγώ είχα μία κύστη στην αριστερή μου ωοθήκη που την παρακολουθούσα και είχα και μικρόαιμοραγίες στο μέσο του κύκλου μου με πόνους περιόδου. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια είχα και ενοχλήσεις στο έντερο μου που και αυτό αποτελεί ένδειξη ενδομητρίωσης. Αν όμως δεν έτρωγα το μαχαίρι για να δει ο χειρούργος από μέσα τι γίνεται τίποτα δεν ήταν βέβαιο. Όταν λοιπόν ο χειρούργος μου με άνοιξε είδε ότι η ενδομητρίωση είχε επεκταθεί όπως σας είπα εκτός της μήτρας μου, είχε δημιουργήσει φλεγμονές και στις δύο μου σάλπιγγες και είχε δημιουργήσει και εστία στα τοιχώματα του εντέρου μου με αποτέλεσμα να έχουν κολλήσει όλα τα όργανα μαζί. Το κακό ήταν ότι η ενδομητρίωση είχε καταστρέψει τις σάλπιγγες μου οπότε πλέον το μόνο που μπορούσε να κάνει ο χειρούργος ήταν να τις αφαιρέσει. Και έτσι αυτή τη στιγμή μπορεί μεν να αναρρώνω αλλά έχοντας αποχωριστεί ένα σημαντικό κομμάτι από τα αναπαραγωγικά μου όργανα τις σάλπιγγες μου :(. Αυτό σημαίνει ότι ναι μεν μπορούμε να κάνουμε παιδάκι αλλά μόνο με την μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης γιατί ναι μεν οι ωοθήκες μου λειτουργούν η μήτρα μου, ευτυχώς, είναι σε καλή κατάσταση αλλά δεν υπάρχουν οι σάλπιγγες για να μεταφέρουν το γονιμοποιημένο ωάριο στην μήτρα μου. Όλα αυτά τα νέα με σοκάρανε και ακόμη δεν τα έχω χωνέψει. Και ήμουν και από τις περιπτώσεις γυναικών που έκανα και ετήσια τσεκ απ! Απλά είχα κολλήσει και ενώ ο γιατρός μου μου είχε πει να κάνω την επέμβαση νωρίτερα εγώ δεν το έπαιρνα απόφαση. Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να είχα σώσει τις σάλπιγγες μου αν είχα κάνει νωρίτερα ένα χειρουργείο, ωστόσο πλέον δεν έχει νόημα να κατηγορώ τον εαυτό μου...
Τα νέα μου τα μάθανε πρώτα από τον χειρούργο ο Γιώργος και οι γονείς μου που περιμένανε έξω από το χειρουργείο. Φάγανε το σοκ και μετά δεν ξέρανε πως να μου σερβίρουν τα νέα...Εγώ ήμουν μέσα στην ανάνηψη και σιγά σιγά συνερχόμουν, ευτυχώς είχα καλή ανάνηψη και δεν τρόμαξα με την δυσκολία της αναπνοής και με το τρέμουλο που είχα σε όλο μου το σώμα. Θυμάμαι τον πόνο, την παυσίπονη ένεση που με ανακούφισε, την δυσκολία στην αναπνοή και το απίστευτο τρέμουλο. Μετά με πήγαν στο δωμάτιο και με άφησαν μερικές ώρες να συνέλθω. Στο επισκεπτήριο ήρθε ο Γιώργος και οι γονείς μου μέσα και τους έβλεπα λίγο κάπως, χωρίς όμως να μπορώ να καταλάβω τι είχε γίνει, δεν ήμουν προετοιμασμένη και δεν το φανταζόμουν ότι μπορεί να είχα κάποια τέτοια εξέλιξη. Άρχισα να ρωτάω πως πήγε το χειρουργείο και σε τι κατάσταση με βρήκε ο γιατρός και έτσι αναγκάστηκε ο Γιώργος και μου εξήγησε τι είχε συμβεί. Στην αρχή είχα μία άρνηση και νόμιζα ότι μου κάνει πλάκα, μετά από λίγο κατάλαβα ότι δεν ζω εφιάλτη και ότι όντως είχα χάσει τις σάλπιγγες μου και εκεί ήταν που μου κόπηκε η ανάσα και προσπαθούσα να κλάψω αλλά είχα το αέριο της λαπαροσκόπησης να μου κόβει τα πλευρά και την ανάσα και πήγα να πάθω ασφυξία. Συνήλθα κακήν κακώς από τον πόνο και προσπάθησα να διατηρήσω την ψυχραιμία μου. Οι επόμενες μέρες ήταν αρκετά δύσκολες αλλά είχα τους αγαπημένους μου δίπλα μου και με στήριξαν πολύ. Τώρα που έχει περάσει μία βδομάδα έχω ανακτήσει την ψυχραιμία μου και είμαι πιο ήρεμη. Ξέρω ότι υπάρχουν και πολύ χειρότερα που θα μπορούσα να πάθω και ότι ναι μεν μπορεί για να κάνουμε παιδάκια να χρειαστεί να κάνουμε εξωσωματικές αλλά τουλάχιστον έχουμε πολλές ελπίδες για να γίνουμε γονείς. Με αυτά και μ'αυτά ενώ ήμουν πολύ χαλαρή με το θέμα παιδί τώρα το έχω πάρει πιο ζεστά γιατί αντιλαμβάνομαι ότι δεν έχω άλλα περιθώρια αναβολής. Μετά το εξάμηνο που απαιτείται για την ανάρρωση μου λέμε να ξεκινήσουμε άμεσα τις διαδικασίες για να έρθουμε σε επαφή με τον γιατρό που θα μας αναλάβει και να κάνουμε τις προσπάθειες μας. Το οικονομικό είναι ένα άλλο άγχος αλλά προσπαθώ προς το παρόν αν μην το σκέφτομαι... Γενικώς προς το παρόν επικεντρώνομαι στο να αναρρώσω και να ηρεμήσω και στην πορεία βλέπουμε. Όχι όμως άλλες αναβολές!
Πολύ στεναχωρήθηκα με τα νέα σου Ελλάκι μου!
Τουλάχιστον υπάρχει φως στο τουνελ.....
Θετική σκέψη και όλα θα γίνουν! Αναρρωσε πρώτα με το καλό, άσε το 6μηνο να περάσει και παραλληλα ψαξε και το θέμα της εξωσωματικης. Από εκει και περά είσαι αισιόδοξος ανθρωπος και δεν σε φοβάμαι!
όλα θα γίνουν αγαπημένη μου όλα!!!!
Ελη μου , τι να σου πω , καταλαβαίνω το σοκ που επαθες με τα νεα , δεν είναι η απωλεια κομματιου σου , είναι οι συνεπειες αυτης της απωλειας , αλλα τουλάχιστον κι αυτό είναι το πιο σημαντικό , μπορείς ν΄αποχτησεις παιδάκι και να γίνεις μανούλα . Take your time , ασε το εξάμηνο να περάσει , τον οργανισμό σου να νιώσει δυνατός και ξεκινάς την προσπάθεια . Το οικονομικό είναι ένα πρόβλημα , αλλά φαντάζομαι , δεν ξέρω , κάτι απ΄αυτά θα καλύπτουν τα ταμεία .
Είσαι αισιόδοξος και δυνατος άνθρωπος και θα τα καταφέρεις κι όλο το post σου αυτό αποπνέει . Χαίρομαι που σ΄ακούω αισιόδοξη . Όταν θέλουμε κάτι πολύ , το σύμπαν συνωμοτεί για να το καταφέρουμε :wink1: , αρκεί να είμαστε έτοιμοι να το δούμε . Στο λέω εγώ που άφησα ολες τις ευκαιρίες να φύγουν και πολλά πράγματα έφυγαν ανεπιστρεπτί . Φιλάκια
Καλημέρα :)
Μετά από έναν μαραθώνιο ύπνο νιώθω πιο πολύ ο εαυτός μου και πονάω λιγότερο :)
Κορίτσια μου σας ευχαριστώ για τα γλυκά σας λόγια, προσπαθώ και εγώ να βάλω τον αισιόδοξο εαυτό μου σε επανεκκίνηση και να τους αμυντικούς μου μηχανισμούς σε δράση. Όσο αναρρώνω τόσο πιο εύκολο θα γίνεται, ήδη έχω κλείσει μία βδομάδα και έχω ανακτήσει κάποιες ισορροπίες.
Η πλάκα είναι ότι ποτέ δεν πόθησα να αποκτήσω παιδιά μέχρι τώρα και πάντα το θέμα αυτό το άφηνα δευτερεύον είτε γιατί με άγχωνε είτε γιατί δεν ένιωθα την ακαταμάχητη ανάγκη που νιώθουν άλλες γυναίκες να γίνουν μητέρες. Μετά από όλα αυτά όμως που συνέβησαν αποφάσισα να το πάρω ζεστά το θέμα. Τον Μάιο κλείνω τα 35 και πλέον δεν χωράει άλλες αναβολές, ή θα το κάνω ή όχι είναι τόσο απλά τα πράγματα. Πιστεύω ότι αξίζει να το παλέψω και να το προσπαθήσω, ίσως ο Θεός να μου έστειλε αυτή τη δοκιμασία για να με αφυπνίσει και να με δοκιμάσει. Δεν ξέρω... πάντως θα προετοιμάσω τον εαυτό μου για όλες τις εκβάσεις...
Και για να τιμήσουμε και τον τίτλο μας επισυνάπτω ένα κείμενο που διάβασα σήμερα τυχαία...
Ώρες Φθινοπώρου
Ο κύκλος των ημερών, στριφογυρίζοντας, μας έσπρωξε απ' το καλοκαίρι και μας μετατόπισε προς το φθινόπωρο, όπως πάντα. Ούτε μας ρώτησε να έχουμε διάθεση ν΄ αλλάξουμε, αν δε θάμαστε ευχαριστημένοι να σταματήσουμε και κάπου.
Εμάζεψε απ΄ τους μακρυνούς τόπους τα σύννεφα και τα στοίβαξε σα μυκηναϊκά κάστρα, ογκώδη, στο βάθος του ορίζοντα, με μεγάλους σκιασμούς, έτοιμα να ξεκινήσουν και να σκεπάσουν το Σύμπαν και να μας διαλύσουν.
Και το πέτυχαν μονάχα με την εμφάνισή τους. Κι ο τελευταίος ήρωας των κυμάτων, τραβήχτηκε απ' την ακροθαλασσιά, κι έμεινε μόνος ο γιαλός, κι επήραν οι αέρηδες και σκόρπισαν και τη ζεστασιά της γυναίκας, που περπατώντας στραταρχικά στην άμμο, άναβε πόθους και λαχτάρες, μαζί με τα λιοπύρια..
Πάει πια, μαζεύτηκεν η πολυθόρυβη αυτή εμφάνιση της ζωής που πλημμύριζε το κύμα.
Οι βάρκες άρχισαν να δέρνουνται κι' έχασαν το παλιό, απαλό νανούρισμά τους και το κύμα βρόντηξε στην ακρογιαλιά κι' έσκαψε την άμμο.
Πάει και το παλιό το χάιδι, το παλιό παρακαλεστικό αγκάλιασμα του νερού με την καρίνα, πάει και το διακριτικό αεράκι που φούσκωνε τα πανιά μ' απαλωσύνη και δρόσιζε τα σώματα.
Τώρα ο νοτιάς-αδύνατος ακόμα-σκουραίνει τη θάλασσα και της δίνει μιαν ύπουλη γαλήνη, κι ο βοριάς κουβαλώντας άσπρα πρόβατα κοπάδια, τα βόσκει βιαστικά απάνω στα ταραγμένα νερά, που παίρνουν μαζί του μια γυαλάδα βαθυγάλανου κρυστάλλου.
Ο ρυθμός της ζωής των ανθρώπων παίρνει έναν τόνο βιαστικώτερο, τόσο όσος φτάνει για να αισθάνωνται τα δέντρα την τραγική τους μοίρα.
Νάναι δηλαδή αναγκασμένα να κάθουντ' εκεί, να δέρνουνται απ' τις βροχές και τους ανέμους σε μιαν υποχρεωτικήν έκσταση, χωρίς φανερή διαμαρτυρία, μα ασφαλώς με εσώτερη συνείδηση του άδικού τους πεπρωμένου.
Και μήπως εμείς που σ' αυτόν τον κόσμο «ζώμεν και κινούμεθα και εσμέν» τι καταλαβαίνουμε; Πόσες φορές δεν πεθυμούσαμε να παίρνουμε τ' αστροπελέκια, περήφανα κι αδάκρυτα, με τις εσώτερες πλημμύρες μας, μα με την εμφάνιση εκείνη της μεγαλόπρεπης κι ασυγκίνητης «βασιλικής δρυός» του γλυκού, γλυκύτατου Παπαδιαμάντη;
Τα φύλλα των πλατάνων δεν έχουν πια εκείνο το καλοκαιρινό πράσινο κουβεντολόι μα τα πήρε ο μαρασμός κι η κιτρινίλα, τα δέρνει ο άνεμος απάνω στις βέργες και τα ξετινάζει μακρυά. Αυτά παίρνουν χάμου ένα περιστροφικό κυνηγητό και χάνονται στο βάθος της απόμακρης πλατείας.
Φθινόπωρο.μα φοβόμαστε να πούμε τη λέξη. Οι καρέκλες στο Μαντράκι έχασαν τη νύχτα τους πιστούς των, κι' οι τελευταίοι π' απομείνανε αισθάνονται τεράστια την εγκατάλειψη, σαν να παρευρίσκονται σε μια παράσταση κι' είν' οι μόνοι θεατές κι' απ' αυτή την έλλειψη κοινού αισθάνονται την αποτυχία της.
Φυγή, φυγή κι υποχώρηση.
Έπεσαν κι' οι πρώτες ψιχάλες. Η βροχή θάναι το τελειωτικό στοιχείο και το σύνθημα για το σκόρπισμα όλων όσοι έμειναν πιστοί προς την εποχή, και την πλατεία, και τη θάλασσα. .Όλων όσοι ελπίζουν στο καινούργιο καλοκαίρι.
Αγαπητού Τσοπανάκη: Ώρες Φθινοπώρου.
[Ροδιακή 3 Οκτ 1935] αφ. 1591
Πάμε για χειμώνα σιγά σιγά;
Καλησπέρες και από μενα και ας εχω κατι μερες να γραψω εδω Είμαι καλά , η διατροφη και το ποδήλατο καλά κρατούν και αυριο το πρωι θα παιξει ζυγισμα (καθυστεριμενο λιγες μερες γιατι ημουν Αθήνα και προτιμώ να ζυγιζομαι στην ιδια ζυγαρια). :spin::spin:
Ελάκη μου εύχομαι να είναι η τελευταία δοκιμασία που περνάς κ απο εδώ κ πέρα τα καλύτερα! :love:
Stellou συνέχισε την προσπάθεια σου!
Καλημέρες !!! σημερα ξυπνησα κρυωμένη :( χθες το ζυγισμα με εδειξε μισό κιλό πάνω γτ είχα ξεφυγει κιολας κανα 2 μερες που ημουν Αθηνα (γιορτη αγ. δημητριου κλπ). Περα απ αυτες τις 2 μερουλες παρ ολα αυτα η διατροφη και το ποδηλατο συνεχιζουν κανονικα και ελπιζω σε κατι καλυτερο στο επομενο ζυγισμα σε καμια βδομαδα ...
περαστικά stellou μου !!!!! ευχομαι γρηγορη αναρρωση και να χασεις ακομα πιο γρηγορα το μισο κιλακι , που μπορει να ειναι και απο την ιωση ................
thanks alma :) μπααα το μισο κιλακι απο γουρουνιασμα ειναι ... και μαλιστα οχι σε φαγητο , αλλα σε γλυκο !!! Σε οικογενειακο τραπεζι του αγιου Δημητριου με το που βρεθηκαν μπροστα γλυκα κατι επαθα ! Μαλλον επειδη τα εχω σχεδον αποκλεισει απ τη διατροφη μου μου λειψαν ...
γιουχου σας!!!!
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!
Λιλάκο γιούχου και σε σένα!!! Τι κάνει το εργαζόμενο κορίτσι μου; Σε φαντάζομαι να τρέχεις και να μην φτάνεις... Ελπίζω να είσαι ικανοποιημένη με το εργασιακό σου περιβάλλον και τουλάχιστον αυτό να αποζημιώνει τον κόπο σου :)
Στελλού μην στεναχωριέσαι που ξέφυγες λίγο το ΣΚ, είναι και αυτό φυσιολογικό και στα πλαίσια της κοινωνικότητας μας. Εξάλλου είναι λάθος να στερούμε τις μικρές μας απολαύσεις ακόμη και όταν είμαστε σε πρόγραμμα διατροφής. Είναι σημαντικό να νιώθουμε ότι δε στερούμαστε πολλά για να μπορέσουμε να αντέξουμε όχι μόνο για να χάσουμε το βάρος μας αλλά για να το διατηρήσουμε και αφού το χάσουμε. Τα πας πολύ καλά και δεν χρειάζεται να σε κρίνεις πολύ αυστηρά.
Να μαι και γω !!! Κατι μου ελεγε σημερα το πρωι που ξυπνησα "Στελλα ζυγισου"... ενώ το σκοπευα για Παρασκευή. Παρ' όλα αυτά με έδειξε 1μιση κιλό κάτω :D:D Δεν ξέρω αν είναι προσωρινό ή κάτι τέτοιο , παίζει το ζυγισμα που με εδειξε παραπανω πριν κατι μερες να ταν και κατακρατηση λόγω ωορηξίας . Πάντως θα ενημερώσω το τικεράκι ετσι για να παίρνω θάρρος :)
Eli συμφωνώ με αυτά που λες αν και θα ξέρεις και συ πως οταν για οποιονδήποτε λόγο (είτε εχεις ξεφύγει είτε οχι) δεις εστω και λιιιγο παραπανω στη ζυγαρια μια μέρα, ξενερώνεις . Εγώ βέβαια αυτή τη φορά έχω αρχισεί και το εκλογικεύω λίγο το θέμα για να μην με πιάνουν πανικοί και πισωγυρίσματα. Σκεύτομαι δηλαδή ότι "μισό κιλό ε ; χμμμ ... μηπως είναι να αδιαθετήσω; ωορηξία; κατακράτηση ; μήπως έκανα λιγότερο ποδήλατο αυτές τις μέρες ;" και τέτοια . Και συ πάντως βλέπω πολύ καλά τα πας :) Ευτυχώς μου πέρασε το κρυωμα που ειχα και μπόρεσα να πάρω το ποδήλατο σημερα για τη σχολή. 13 χλμ πήγαινε - έλα και με αρκετή ανηφόρα (καθ' ότι είμαστε και ορεινά) not bad :)
και θα ξαναζυγιστώ και την Παράσκευή που ήταν ο αρχικός στόχος .
Μπράβο Στελλού, πολύ ευχάριστα τα νέα σου!
Εύχομαι την Παρασκευή να επιβεβαιώσεις τη σημερινή σου ζύγιση και από εδώ και πέρα να είσαι πιο ήρεμη και ψύχραιμη στα μικρά σκαμπανευάσματα. Ο καλύτερος δείκτης αδυνατίσματος δεν είναι η ζυγαριά αλλά οι πόντοι που χάνουμε. Καλό είναι να έχεις και μία μεζούρα πρόχειρη ώστε να τσεκάρεις τους πόντους σου. Έτσι θα ξέρεις ότι ακόμη και αν σε δείχνει λίγο παραπάνω η ζυγαριά δεν είναι λόγω του ότι πάχυνες άλλα λόγω κάποιας κατακράτησης ;).
Καλησπέρα κορίτσια, μέρες έχω να περάσω απο τούτα τα μέρη!
Εύχομαι να είστε όλες καλά κ κυρίως να περνάτε καλά!
Στελλού συνέχισε την προσπάθεια κ μην δίνεις σημασία στη παλιοζυγαριά!!!!!
Εγώ παλαιότερα ζυγιζόμουν, όταν έχανα έλεγα οκ το έχω ας φάω κάτι όταν πάλι δεν έχανα απογοητευόμουν κ πάλι έτρωγα:crazy::crazy::crazy: τώρα που προσπαθώ να αλλάξω μυαλό γιατι για εμένα εκεί κυρίως υπάρχει το πρόβλημα κάπως καλύτερα είναι τα πράγματα!!!
Ελάκη καλά είσαι?
break εμενα πάλι ευτυχώς μου χει φύγει αυτό το σκεπτικό του τύπου "α ωραία έχασα ας φάω κάτι παραπάνω" . Δεν λέω ότι δεν τρώω μια στο τόσο αλλά φαγητό απ'έξω για παράδειγμα έχω να φάω κάπου 3 βδομάδες . Μαγειρεύω κάθε βράδυ και παίρνω ταπεράκι στη σχολή την επομένη , προσέχοντας λαδια αλάτια κλπ. Τηγανιτά και τέτοια με τίποτα (ποτέ δεν τρελαινόμουν κιολας). Ωστόσο καμιά φορά κάνω και τις γουρουνιές μου στις ποσότητες έτσι ... βέβαια υποφέρω καμιά φορά όταν με πιάνει λιγούρα για κάποιο φαγητό. Χθες στις 4 το πρωί για παράδειγμα ονειρευόμουν μπριζολα :p αλλά τι να κάνω... θα ζήσω ... ! :)
Λοιπόν , το αποφάσισα ! Την Παρασκευή που θα ξαναζυγιστώ αν έχω χάσει κι άλλο θα φάω σουβλάκι (μετά από 3 βδομαδες). Αν και θα σκότωνα για ένα τώρα αλλά όοοοοοχι ... :rolleyes:
ΥΓ : Καλησπέρα σας :)
Τάσο να μη νιώθεις καθόλου παρείσακτος, όλοι καταθέτουμε εμπειρίες κ σκέψεις με κύριο στόχο να βοηθήσει ο ενας τον άλλο.
Μέχρι πριν ενα χρόνο θεωρούσα πως κάποιες τροφές παχαίνουν τελικά έκανα λάθος αυτο που παχαίνει είναι η ποσότητα κ η συχνότητα!
Καλησπέρα Τάσο ! Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που λες οτι "ένα σουβλάκι δεν κάνει κακό". Παρεπιπτόντως , όταν λέω "σουβλάκι" εννοώ πιτόγυρο και όχι καλαμακι (για την περιπτωση που εισαι απο Θεσσαλονικη). Να σου πω την αλήθεια δεν πιστεύω οτι είμαι έτοιμη να σπάσω . Αυτό με την μπριζόλα ήταν άκυρο βασικά και για μένα γτ ποτέ δεν είχα κανενα σουπερ κολλημα με αυτό το φαι . Με τα σουβλακια αντιθετα ειχα (και εχω) . Πάντως την τελευταία βδομάδα δεν έχω φάει τίποτα κρεατικό εκτός απο 1 κοτόσουπα , οχι επειδή το κάνω επίτηδες. Επειδή μαγειρεύω τελευταία αποβραδίς για τη σχολή για να παίρνω τάπερ μαζι να μην τρώω ότι να ναι , δεν μου πάει να κάνω κρεας και να το φάω μετά την επομένη κρύο. Περιεργειά μου , αλλά δεν μαρεσει. Απ την άλλη το Σαββατοκύριακο που θα μπορούσα να είχα κάνει κρέας , δεν ήθελα (πραγματικά , οχι λογω πεισματος). Οπότε έχω φτάσει να έχω αρκετές μέρες να φάω κρεατικό και μάλλον μου έλειψε . Αλλά πολλές φορές απ την άλλη οταν θέλω να φάω κάτι πολύ παχυντικό το κάνω σαν άσκηση στον εαυτό μου και αντιστέκομαι ακόμη και αν έχω πολύ καιρό να ξεφύγω . Νιώθω ωραία όταν καταφέρνω και αντιστέκομαι :) (βέβαια και την Παρασκευή με το πιτόγυρο τέλεια θα νιώσω :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:)
Και να προσθέσω οτι γενικότερα δεν θεωρώ πως κάνω "δίαιτα". Έχω κουραστει βασικά με διαιτολόγους και τέτοια , δεν θέλω άλλο. Αυτό που κάνω είναι ότι τρώω πρωινό (2-3 φρυγανιες με βούτυρο και μέλι + 1 ποτήρι γάλα) , ενδιάμεσα κάτι σε φρούτο ή κάτι ελαφρύ (μπαρα δημητριακών , κουλούρι κλπ) , μεσημέρι τρώω κανονικά και ίσως και πολύ κάποιες φορές , απλώς προσεχω τι τρώω και πως το χω μαγειρέψει . Μετά μπορεί να φάω κάτι το απόγευμα μπορεί και όχι, και τρώω για βράδυ κατα τις 8 -9 κάτι ελαφρύ (σαλάτα, τοστακι με γιαούρτι ή γάλα, κανα αυγό με ντοματα κλπ) . Με αυτή τη διατροφή που την κάνω εδώ και 2-3 μήνες και ΠΟΛΥ ποδήλατο καθημερινά έξω για τη σχολή , για βόλτα κλπ (13 χλμ μονο το πηγαινελα στη σχολή κάθε μέρα) έχω χάσει αυτά τα κιλά μέχρι τώρα . Νιώθω πολύ δυνατή από άποψη αντοχών άσχετα με κάποιες στιγμές αδυναμίας που περνάνε και νιώθω ωραία :)
Γεια σας αγαπεεες!!!!!!! Τι κανετε? Εγω μολις εφαγα για μεσημεριανο, ξυπνησα πολυ αργα, μακαρονια με καυτερη σαλτσα!! Μην φανταστητε μακαροοοονιιιααα!! 4 πιρουνιες! :p
Ναταλάκη μου η μέρα το είχε. εγώ μακαρόνια με κιμά!!! 2 κουταλιές μακαρόνια (ήταν κοφτό) και 5 κουταλιές κιμά :bigsmile:
Δεν ξέρω αν το παρατήρησες αλλά κοντεύω να δω το 9 :spin::spin::spin:
Πωπω Ninap ποιος στη χαρη σου ! Αντε με το καλό και το 9άρι , εγώ έχω δρόμο ακόμη γι αυτό :( (και εχω χροοοοονια να το δω)
Το σημερινό ζύγισμα πα' όλα αυτά με έδειξε ενάμιση κιλό ακόμη πιο κάτω (όσο κι αν ακούγεται σαν ψέμα) . Η ο μεταβολισμός τα χει πάρει κρανιο και τρέχει ή η ζυγαριά μου τα παιξε . Παρ όλα αυτά για τη ζυγαριά δεν νομίζω καθ οτι προχθες τη ςάλλαξα μπαταρίες :spin: παιζει να ναι και τα 3 λίτρα νερό που πίνω τη μερα :p
:thumbup::thumbup::thumbup::thumbup: πολλά μπράβο κουκλίτσες!!!!!
Νίνα άντε σε λίγο διψήφιο!
Στελλού το νερό βοηθάει στο να ενεργοποιείτε ο μεταβολισμός.
break ,ναι , το χα ακουσει , ηρθε η ωρα να αρχισω και να το πιστευω χαχαχαχαχαχαχαχα
Quote:
Originally posted by stellou1989
break ,ναι , το χα ακουσει , ηρθε η ωρα να αρχισω και να το πιστευω χαχαχαχαχαχαχαχα
Έχει κ επιστημονική βάση καθώς όλες οι αντιδράσεις για να γίνουν στον οργανισμό μας χρειάζονται νερό!!!!!!!!!! οπότε εαν δεν επαρκεί το νερό ο οργανισμός τι θα κάνει για να επιβιώσει? θα μειώσει τον ρυθμό των αντιδράσεων άρα κ του μεταβολισμού!!!!!!!!!!!
Ο μεταβολισμός μπορει να μειωθεί εως κ 40% με την έλλειψη νερού:shocked2: κ όμως!
καλημερα! χαθηκαμε!
καλημέρα σε όλους!! πράγματι χαθήκαμε... ελπίζω να είστε όλες καλά. εγώ τρέχω και δεν φτάνω
Καλησπέρες κι απο μένα , μολις γυρισα απ τη σχολη :)
Δυστυχώς Τασο,δεν ειμαι απο Σπάρτη και δεν μπορώ να σου προτείνω κάτι. Από την εμπειρία μου με διατροφολόγους μέχρι τώρα, οι τιμές που συναντησα είναι από 15 ευρώ την επίσκεψη πριν 6 χρόνια και σε νησιωτική πόλη, και από 25 έως 50 ευρω στην Αθήνα. Ελπίζω να βρεις το δρόμο που θα σε βοηθήσει στην προσπάθεια σου, από όσα έχω διαβάσει που έχεις γράψει, πραγματικά θα ανακουφιστείς πολύ όταν θα φύγει με το καλό το εξτρα βάρος πάνω στα οστά σου και τους μύες που πονάνε.
Προσωπικά το δρόμο τον βρήκα μέσω sleeve αλλά την επέμβαση δεν την προτείνω σε κανέναν που δεν έχει φτάσει στο αμήν με τον εαυτό του, σε κανένα που δεν έχει πληροφορηθεί τέλεια πριν χειρουργηθεί. Μην εντυπωσιάζεσαι απλά από τα καλά αποτελέσματα στην απώλεια βαρους, μάθε από όσους το έχουν κάνει για την εμπειρία τους και αποφάσισε αν μπορείς να είσαι και εσύ ένας από αυτούς. Sleeve δεν σημαίνει μόνο χάνω βάρος, σημαίνει ότι αλλάζω ριζικά τη ζωή μου εγκαταλείποντας τον παλιό κακό μου εαυτό. Εγώ ήμουν έτοιμη και η επέμβαση με ωφέλησε αφού εχασα 54 κιλά και θεωρούμαι πια φυσιολογική σε βάρος. Όμως όταν πειράζεις ένα υγιές όργανο, ίσως να σε περιμένουν και καποια παρελκόμενα , πρέπει να ρωτήσεις τον εαυτό σου αν μπορείς να ζησεις μαζί τους. Εγώ , ας πουμε, ζω με μονιμη καούρα και παιρνω καθε πρωι λαπραζολ για αυτή. Δεν με πειράζει, εκανα ειρηνη με αυτό, όπως και με καποια άλλα που προέκυψαν. Αλλά είπαμε, πρεπει να εισαι ετοιμος μέσα σου. Και αποφασισμενος ότι δεν παέι άλλο.
στις κατερινες μας ευχηθηκα στο φβ αλλα μια και δε βλεπω οτι μπορω να αφησω σχολιο στη σελιδα σου ειπα να σου πω απο εδω τα χρονια πολλα Στελλα μας!
να εισαι παντα καλα και πολυχρονη!
stellou χρονια πολλα και οτι επιθυμεις!!!!!!!!!!
Αχ βρε παιδιά με συγκινειτε πολύ με τις ευχές σας , σας ευχαριστώ πολύ πολύ :) :) :) ! Εγώ εξαφανίστηκα γιατί είχα κατέβει Αθήνα 3-4 μέρες και δεν πήρα μαζί λάπτοπ , κατέβηκα χιμαδιό τελείως. Τώρα είμαι ψόφια από το σημερινό ταξίδι Αθήνα-Φλώρινα 8 ώρες + την αυπνία λόγω υπερέντασης . Πάντα έχω άγχος ότι θα με πάρει ο ύπνος και θα χάσω το τρένο :p Τουλάχιστον πέρασα πολύ καλά κάτω είδα τους δικούς μου , τ'αγοράκι μου ... αλλά τελείωσε γρήγορα ! Τέσπα ! Έκανα και ψώνια πάντως και εδώ μπορώ να πω οτι καταχάρηκα ! Βρέθηκα Ερμού για ψώνια και από περιέργεια μπήκα στα marks & spencer (απωθημένο να ψωνήσω από κει , μαρέσουν πολύ τα ρούχα τους) χωρίς μεγάλες προσδοκίες γιατί ποτέ δεν μου έκαναν τα ρούχα τους . Κι όμως μου κάνει το μεγαλύτερο νούμερό τους τώρα :roll::roll::roll::roll: Επιτέλους, φυσιολογικά ρούχα σε φυσιολογικές τιμές !!! Δεν είχαν τραγικά μεγάλη ποικιλία βέβαια στα μεγάλα τους νούμερα αλλά βρήκα ένα παντελόνι μωβ κοτλέ και μια φούστα λίγο πάνω απ το γόνατο μπλε κοτλέ και κάτι μπλουζάκια που είναι juuuuuust fine :)
Το θέμα είναι ότι από σήμερα και μετά τα κεφάλια μέσα γτ δεν πρόσεξα ιδιαίτερα στο τριήμερο . Βασικά τη ζημιά κατα κύριο λόγο δεν την έκανε το πολύ φαγητό , αλλά η πάστα φλώρα της μαμάς :p Μια φορά τη μέρα έτρωγα κατα τα άλλα (κακό και αυτό βέβαια) . Την Κυριακή μόνο έφαγα λίγο παραπάνω και από φαγητό γιατί φάγαμε όλοι μαζί σπίτι για τα γενέθλιά μου κι την γιορτή τη δικιά μου και της γιαγιάς μου , οπότε είχαμε και κεράκια , καταλαβαίνετε ... :smilegrin: Κάτι μου λέει ότι αν δεν συμμαζευτώ επειγόντως και αν δεν λιώσω στο ποδήλατο και το νερό, την Πέμπτη που θα ξαναζυγιστώ θα κλάψουνε μανούλες ... Αυτά από μενα , μη σας κουράζω ! Back to work λοιπόν :)
Υ.Γ : ΓΑΜΑΤΗ (sorry αν ενοχλεί κανέναν η έκφραση) αίσθηση όταν μπαίνεις επιτέλους σε ρούχα που θες να βάλεις καιρό :)
stellou με γεια τα καινουργια ρουχα !! Αχ πως σε καταλαβααινω που αγορασες ρουχα απο νορμαλ μαγαζι, μια ζωη εχω ξοδεψει μια περιουσια σε "ειδικα " καταστηματα ........ εγω ακομα δεν το εχω επιχειρηση............. Φοβαμαι!!!
Και πιο πολυ φοβαμαι , οτι θα χασω και πάλι για το φοβο των Ιουδαιων θα τρεχω σε ειδικα καταστηματα ............................