Να ερχοσαστε ολα τα κοριτσια ................χαρα μου !!!
Printable View
Να ερχοσαστε ολα τα κοριτσια ................χαρα μου !!!
Ελη αυτα ειναι φαγητα!!! το φανταζομαι πολυ λαχταριστο! Ο αντρας σου σιγουρα θα το τιμησει!!
Ηθελα να σας πω κατι αλλο που εχω διαβασει και σε μενα τουλαχιστον ισχυει! Το φαγητο οταν ειναι ζεστο ειναι πολυ πιο χορταστικο και ικανοποιητικο οταν ειναι ζεστο! Αλλος ενας λογος Αλμα μου να μην τρως κοτατζ με σαλατα για μεσημεριανο! Αυτο που προσπαθεις να αποφυγεις, δηλαδη να μην φας κατι "παχυντικο" αλλα κατι "ελαφρυ" γυρναει μπουμερανγκ και δτο τελος το πιθανοτερο ειναι να καταληξεις στο τελος της μερας εχοντας καταναλωσει πιο πολλες θερμιδες ή αν οχι, να φας πολυ περισσοτερο την επομενη μερα για να ικανοποιησεις το κτηνος μεσα σου!
Αυτο μου το τονιζε η ψυχολογος μου, επειδη με ρωτουσε πχ γιατι δεν το τρως αυτο (κρεας ή γλυκα 'η μπισκοτα κτλ..)? της ελεγα οτι θεωρω οτι δεν ειναι υγιεινο και οτι δεν μου κανει καλο, ενω κατι αλλο ειναι καλυτερο.. μου εξηγουσε λοιπον οτι το "υγιεινο" ειναι σχετικο γιατι κατι το οποιο θα με οδηγησει σε εμετο δεν ειναι καθολου υγιεινο! κ αυτο γινεται οταν στερουμε τροφες που δεν τις θεωρω καλες και μετα τις τρωω σε βουλιμικα.. Θελω να σου πω,λοιπον, οτι η στερηση που κανεις δεν θα σε οδηγησει ποτε σε απωλεια κιλων, ισως ουτε καν προσωρινα γιατι μπλοκαρεις το μεταβολισμο σου και καει λιγοτερο γιατι νομιζει οτι θα ρθουν μερες πεινας! στην καλυτερη περιπτωση θα μεινεις στα ιδια, αν δε βαλεις κιλα! Πιστεψε με.. ξεκινα με ενα καλο πρωινο- οχι στερησεις..να χορτασεις και να σου αρεσει αυτο που τρως- φροντιζε να τρως καθε 2,5- 3 ωριτσες, το μεσημερι ζεστο φαι οπωσδηποτε και να σε "πιασει" -ακολουθει μιση μερα!- πρωτεινες πρωι -μεσημερι-βραδυ οπως και δηποτε και μην αφησεις το διαδρομο! χρειαζεται ενα ταρακουνημα ο μεταβολισμος σου. Να τρως καλα και να κινεισαι. Θα δεις σιγουρα αποτελεσματα, τοσο στο σωμα οσο και στην ψυχολογια σου!
Σωστή Αγγελάκι! :thumbup::thumbup:
αλο κ τρις αλο!!!
με καλυπτει η χθεσινη μου ανταποκριση!!!
Καλημέρα κοριτσάκια μου...σήμερα δεν είμαι και στα καλύτερά μου....δε μου 'χει έρθει και η περίοδος και έχω ένα σωρό πράγματ ατα να απασχολούν το μυαλό μου και να μη μ'αφήνουν να χαλαρώσω
Χθες έπαθα κάτι που μ'έχει ανησυχήσει πολύ...το μεσημέρι είχαμε στο εστιατόριο της δουλειάς ρεβύθια που τα λατρεύω και αποφάσισα να αφήσω το φαγητό που είχα φέρει απ'το σπίτι και να φάω ρεβίθια..στις πρώτες μπουκιές κατάλαβα ότι δεν ήταν καλά βρασμένα, ήταν πολύ σκληρά και αμέσως φοβήθηκα ότι θα με πειράξουν στο έντερο...Τα έφαγα στη 1 και στις 5 ξεκίνησα τη γυμναστική....5-7 είχα συνεχώς παλινδρόμηση, κάηκε ο οισοφάγος μου βρε κορίτσια...σήμερα δεν πίνω καφέ μήπως και νιώσω καλύτερα
χθες απ'όταν γύρισα σπίτι ένιωσα καλύτερα
πριν κοιμηθώ δοκίμασα και το βαλσαμόλαδο...και αηδίασα!!!!! το μπουκαλάκι του έχει ένα ειδικό καπάκι που ρίχνει σταγονούλες και είναι λες και τρώω την αντιρυτιδική της μάνας μου! Αγγελάκι έχεις κανένα κόλπο για να το κατεβάζω πιό εύκολα??
Καλημέρα Ζουζουκα μου!
Αχ βρε παιδί μου πως την πάτησες έτσι; Ναι συνήθως τα όσπρια από έξω είναι πιο δύσπεπτα οπότε καλό θα είναι να μην τα προτιμάς...άσε καλύτερα το μοσχαράκι και ας μην σου γυάλιζε το μάτι :). Σε καταλαβαίνω μιας και μπορεί να μην έχουμε το ίδιο πρόβλημα αλλά από καούρες δόξα το Θεό και καμιά φορά και παλινδρομήσεις και ας μην έχω ιστορικό νευρικής βουλιμίας. Προσπάθησε να τρως και να πίνεις πράγματα σήμερα που απαλύνουν το στομάχι σου και τον οισοφάγο σου. Πάρε την επόμενη φορά και από τα βιολογικά ένα μπουκάλι αλόη που σου είπε το Αγγελάκι είναι επουλωτική και θα βοηθήσει. Την επόμενη φορά που θα πάθεις όμως κάτι τέτοιο σε παρακαλώ να μην κάνεις 2 ώρες γυμναστική ε; Δεν βοηθάει ζουζούκα μου ίσα ίσα το αντίθετο. Και εγώ προσέχω πολύ τι θα φάω πριν πάω γυμναστήριο γιατί κάνω εύκολα ξινίλες και παλινδρομήσεις εν ώρα γυμναστικής.
ʼντε περαστικά σου και μην τρομάζεις ε; Δεν έγινε και τίποτα!
Εντάξει Έλλη μου...θα προσπαθήσω να ηρεμήσω και να μην το σκέφτομαι αν και με ενοχλεί αρκετά...
χθες που ήμουν στο μαγαζί με τα βιολογικά κοιτούσα την αλόη, ένα μεγάλο μπουκάλι με χυμό αλόης έκανε σχεδόν 20 ευρώ οπότε δεν το πήρα......:sniffle::sniffle:
Χθες περισσότερο μου συνέβη την ώρα που έκανα διάδρομο...
Τα χθεσινά μου Τρίτη:
Πρωινό 9.30: 1 φλιτζάνι κεφίρ, 2 μίνι κρίθινα παξιμαδάκια, 1/2 μπανάνα
Πρόγευμα 12.30: 1 μπανάνα, 1 κ.σ. ξηροί καρποί μουλιασμένοι
Μεσημέρι 15.30: 1 μπριζόλα χοιρινή ψητή, 2 φέτες ψωμί, μπρόκολο+κουνουπίδι σαλάτα, 1κ.σ.τζατζίκι, 1κ.σ. ρώσικη, 50γρ τυρί κίτρινο (έφαγα σε φίλους)
Απόγευμα 18.30: 1 μπουκιά ελληνική μπάρα (με το ζόρι!)
Βραδινό 22.00: 1 μελιτζάνα παπουτσάκι στον φούρνο χωρίς μπεσαμέλ, 1 μικρό παξιμαδάκι κρίθινο
Λίγο περπάτημα
Ζουζούκα μου αυτό που θέλω να πω είναι ότι και ένας άνθρωπος που δεν έχει ιστορικό νευρικής βουλιμίας το παθαίνει αυτό που έπαθες και εσύ καλή μου. Δεν είναι λόγος για να πέφτεις και να σκέφτεσαι τι κακό έχεις κάνει στον εαυτό σου. Αν προσέξεις λίγο την διατροφή σου θα επανέλθεις και δεν θα πονάς. Όταν έκανα κακή διατροφή θυμάμαι ότι το κάψιμο στον οισοφάγο μπορεί να μου κρατούσε και 2 μέρες! Και δεν είχα κάνει και ποτέ εμετούς. Ένας συνάδελφος μου που είχε γαστρική παλινδρόμηση έπαιρνε τα Riopan από το φαρμακείο και τα είχα δοκιμάσει και εγώ ήταν καλά, τα ξέρεις; Είναι μικρά σακουλάκια με ένα υγρό που είναι καταπραϋντικό για το κάψιμο στον οισοφάγο και τις καούρες. Για δοκίμασε και αυτό αν θέλεις, τα βρίσκεις σε όλα τα φαρμακεία. Όσο για την αλόη βγαίνει σίγουρα και σε μικρότερα μπουκάλια νομίζω με 10? περίπου. Κάποτε είχα πάρει και εγώ και σίγουρα δεν θα την είχα πάρει αν ήταν να πληρώσω 20?!
Καλημερα ζουζου:tumble:Quote:
Originally posted by zouzouka
Καλημέρα κοριτσάκια μου...σήμερα δεν είμαι και στα καλύτερά μου....δε μου 'χει έρθει και η περίοδος και έχω ένα σωρό πράγματ ατα να απασχολούν το μυαλό μου και να μη μ'αφήνουν να χαλαρώσω
Χθες έπαθα κάτι που μ'έχει ανησυχήσει πολύ...το μεσημέρι είχαμε στο εστιατόριο της δουλειάς ρεβύθια που τα λατρεύω και αποφάσισα να αφήσω το φαγητό που είχα φέρει απ'το σπίτι και να φάω ρεβίθια..στις πρώτες μπουκιές κατάλαβα ότι δεν ήταν καλά βρασμένα, ήταν πολύ σκληρά και αμέσως φοβήθηκα ότι θα με πειράξουν στο έντερο...Τα έφαγα στη 1 και στις 5 ξεκίνησα τη γυμναστική....5-7 είχα συνεχώς παλινδρόμηση, κάηκε ο οισοφάγος μου βρε κορίτσια...σήμερα δεν πίνω καφέ μήπως και νιώσω καλύτερα
χθες απ'όταν γύρισα σπίτι ένιωσα καλύτερα
πριν κοιμηθώ δοκίμασα και το βαλσαμόλαδο...και αηδίασα!!!!! το μπουκαλάκι του έχει ένα ειδικό καπάκι που ρίχνει σταγονούλες και είναι λες και τρώω την αντιρυτιδική της μάνας μου! Αγγελάκι έχεις κανένα κόλπο για να το κατεβάζω πιό εύκολα??
Για την περιοδο μην αγχωνεσαι, ο,τι και να ειναι το κανεις χειροτερο! Μην το σκεφτεσαι καθολου, ο,τι ειναι να γινει θα γινει.
Οσο για το βαλσαμολαδο δυστυχως δεν εχω καποιο κολπακι, κριμα που δεν σου αρεσε, ουτε στη μαμα μου αρεσει-μαλλον ειμαι η περιεργη!- Απλα κλεισε το "διακοπτη της γευσης" και πιες το, μισο-1 κουταλακι ειναι στην τελικη.. Ομως παντα νηστικη, πρωι μολις ξυπνας το καλυτερο για να απορροφηθει και να εχει 100% δραση. Θα σε βοηθησει σιγουρα στον χθεσινο ερεθισμο και γενικοτερα στις καουρες. Παλινδρομησεις παθαινω κι εγω ρε γαμωτο, οταν τρωω τροφη "ρευστη". δλδ με το κεφιρ/γαλα/ γιαουρτι/σουπες/φρουτα κτλ.. με το που παω να σκυψω λιγο μου ανεβαινουν και καμια φορα να σου πω την αληθεια, αν ειμαι σπιτι, αφηνω να βγουν μερικα. Το παθαινω παντα αν εχω φαει παραπανω παντως. με μικρη ποσοτητα πολυ σπανια. Εχει χαλαρωσει ο σφιγκτηρας μας απο τους εμετους και στη Ελη οπως και σε πολλους ανθρωπους απο διαφορους λογους ( αν σηκωνεις βαρη, αν καπνιζεις, αν μετα το φαι ξαπλωνεις -πρεπει να εισαι ορθιος ή καθισμενος μεν αλλα "κορδωμενος"!) Καουρες παντως η ξινιλες δεν εχω ποτε.
Πριν τη γυμναστικη παντως δεν πρεπει να εχουμε φαει ουτε πολυ ουτε βαρια φαγητα.. τα ρεβυθια σιγουρα δεν τα ειχε πεψει ο οργανισμος σου γ αυτο και σου ανεβαιναν.. οχι οτι το μοσχαρακι ειναι ευπεπτο! το κρεας ειναι επισης πολυ δυσπεπτο. εκτος αν φας πολυ μικρη ποσοτητα..
Εγώ αν έχω φάει κανονικό γεύμα ακόμη και μετά από τρεις ώρες να πάω γυμναστήριο καμιά φορά μου έρχεται προς τα πάνω :grind:. Έχω το κληρονομικό χάρισμα του ευαίσθητου πεπτικού συστήματος από το σόι του πατέρα μου δυστυχώς! Αν προσθέσουμε και τις καταχρήσεις όπως κάπνισμα (ναι είμαι καπνίστρια δυστυχώς), κακή διατροφή, αναψυκτικά και αλκοόλ εεε πόσο να αντέξει το πεπτικό μου για; Τα έχω κόψει όλα πλέον εκτός από το κάπνισμα. Το έχω ελαττώσει κάπως, επόμενο βήμα να το κόψω μαχαίρι και αυτό!
Ζουζούκα αν πας γυμναστήριο μετά τη δουλειά καλό είναι να έχεις κάνει ελαφρύ γεύμα για να μην έχεις τέτοιες ανεπιθύμητες αντιδράσεις. Αλήθεια εκτός από τα ρεβίθια την έχεις πάθει και με κάποιο άλλο φαγητό;
Στη θεση σου δε θα επαιρνα τα φαρμακα με τιποτα, μονο αν ειχα προβλημα και δεν εφευγε με αλλο τροπο.. Αλοη μπορεις να αγορασεις και το φυτο και να παιρνεις το ζελε του κατευθειαν - ειναι σιγουρα πιο οικονομικο. οσο πιο μεγαλη αλοη τοσο πιο πολυ ζελε. εγω "φαει" πανω απο 6 αλοες τοσα χρονια.. το χυμο δεν τον εχω δοκιμασει ποτε- μαλλον θαναι καλος, εχω δει σε μερικα λεει 99% αλοη. απλα ειναι πιο οικονομικο να παρεις το φυτο , αν εχεις καπου χωρο.( 1 φορα τη βδομαδα θελει ποτισμα και αν το ξεχασεις δεν τρεχει και τιποτα.. ειναι πολυ ανθεκτικο- κακτος ντε!) ειναι σουπερ και για το προσωπο. εγω αλειφα ολο το σωμα με το ζελε του, τη λατρευω την αλοη. --περυσι ειχα παει στην γραναδα στην ισπανια και επαθα πλακα, για πολλους λογους!, αλλα και γιατι σχεδον ολα τα μπαλκονια ειχαν αλοη. και ολες τελειο δερμα!
τσαγακι δυοσμο και μεντα επισης μπορεις να δοκιμασεις! Δεν εννοω και τα 2, ή το ενα ή το αλλο..:starhit:
Από που μπορούμε να πάρουμε το φυτό ρε συ Αγγελάκι, θα πάω στο φυτώρειο και θα πω θέλω μία αλόη; :bigsmile:
Ειλικρινά θα με ενδιέφερε και εμένα γιατί κάνει πολύ καλό και στα καψίματα και για να είμαι ειλικρινής ο χυμός αλόης από τα βιολογικά δεν μου έκανε προσωπικά και τίποτε το ιδιαίτερο και ας τον έπινα κάθε πρωί προτού φάω οτιδήποτε.
Πάντως έχει πολλές εφαρμογές...
http://www.arotro.info/fonografos.net/?p=9947
Πάω να μαγειρέψω ρεβίθια λεμονάτα, ακούς ζουζούκα;;;;:lol: