αυτο με το νερο δεν το ξερω αλλα εδω κ πολλα χρονια εχω ζυγαρια που δειχνει ποσα απο τα κιλα σου ειναι λιπος καθως κ τα ιδανικα κιλα που πρεπει να'σαι..
κ ναι μεν για τα κιλα υπολογιζει το ΔΜΣ αλλα το λιπος δεν ειναι ιδιο..
Printable View
αυτο με το νερο δεν το ξερω αλλα εδω κ πολλα χρονια εχω ζυγαρια που δειχνει ποσα απο τα κιλα σου ειναι λιπος καθως κ τα ιδανικα κιλα που πρεπει να'σαι..
κ ναι μεν για τα κιλα υπολογιζει το ΔΜΣ αλλα το λιπος δεν ειναι ιδιο..
Αυτό λέω ότι το πόσα απ'τα κιλά σου είναι λίπος τομ βρίσκει με μια μαθηματική πράξη και όχι με κάποια προσωπική μέτρηση της σύνθεσης του σώματός σου.Αυτό το λέω γιατί αν ανέβει στη ζυγαριά ένα άτομο με τα ίδια κιλά και δηλώσουμε και το ίδιο ύψος, η ζυγαριά θα δείξει την ίδια περιεκτικότητα σε λίπος και φυσικά αυτο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα!
Λοιπόν να σου εξηγήσω περίπου πως λειτουργεί μια τέτοια ζυγαριά. Η αρχή λειτουργίας βασίζεται στη βιοηλεκτρική αντίσταση του σωματός σου. Δηλαδή, αφού βάλεις το ύψος και την ηλικία σου ένα ηλεκτρικό σήμα διαπερνά το σώμα σου (για αυτό ζυγιζόμαστε χωρίς κάλτσες και παπούτσια). Μη φρικάρεις είναι κλασσική μέθοδος που χρησιμοποιείται ευρύτατα στην Ιατρική π.χ. πυκνότητα οστών. Το ηλεκτρικό σήμα (δε χρησιμοποιώ τον όρο ρεύμα γιατί είναι εξαιρετικά χαμηλής τάσης) διαδίδεται πιο εύκολα μέσα στους μυς λόγω της μεγαλύτερης περιεκτικότητας τους σε νερό (περίπου 73%) και επομένως της μεγαλύτερης ηλεκτρικής αγωγιμότητας τους (ή αν προτιμάς μικρότερης ηλεκτρικής τους αντίστασης). Το αντίθετο συμβαίνει με το λίπος. Μόλις το σήμα κάνει τη διαδρομή του, η ζυγαριά μετρά το χρόνο που έκανε και σε συνδυασμό με το ύψος, την ηλικία και το βάρος σου, υπολογίζει το ποσοστό λίπους σου. Ανάλογη διαδικάσία ισχύει και για το νερό του σωματός σου.Quote:
Originally posted by efi2
Αυτό λέω ότι το πόσα απ'τα κιλά σου είναι λίπος τομ βρίσκει με μια μαθηματική πράξη και όχι με κάποια προσωπική μέτρηση της σύνθεσης του σώματός σου.Αυτό το λέω γιατί αν ανέβει στη ζυγαριά ένα άτομο με τα ίδια κιλά και δηλώσουμε και το ίδιο ύψος, η ζυγαριά θα δείξει την ίδια περιεκτικότητα σε λίπος και φυσικά αυτο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα!
Ιδιαίτερα αν γυμνάζεσαι μπορεί ουσιαστικά να χάνεις λίπος, να αυξάνεις τη μυική σου μάζα ή το νερό σου και να απογοητεύεσαι διότι τα κιλά σου είναι τα ίδια. ʼρα είναι σημαντικό να ξέρεις που κατανέμονται αυτά. Επίσης έτσι μπορείς να ξέρεις αν εμφανίζεις κατακράτηση υγρών.
Αυτό που πρέπει επίσης να ξέρεις είναι ότι χρησιμοποιώντας τέτοια ζυγαριά οι μετρήσεις είναι αξιόπιστες με εσένα ως σημείο αναφοράς. Δηλαδή, λόγω του ότι ο υπολογισμός είναι χονδρικός, το ποσοστό λίπους δύο ανθρώπων παραπλήσιου ύψους και βάρους διαφέρει. Αν όμως τη χρησιμοποιείς για να παρακολουθείς τη δική σου μεταβολή τα αποτελέσματα είναι αξιόπιστα. Για αυτό το λόγο κιόλας πρέπει να ζυγίζεσαι την ίδια περίπου ώρα της ημέρας στην ίδια πάντα κατάσταση π.χ. το πρωί μόλις ξυπνήσεις (αν π.χ. πας τουαλέτα προφανώς το αποτέλεσμα θα διαφέρει). Τέλος το κόστος μιας τέτοιας ζυγαριάς είναι από 30 ευρώ και πολύ πολύ πάνω. Τη δικιά μου π.χ. τη πήρα 42 αν θυμάμαι καλά.
Ελπίζω να έλυσα μερικές απορίες.
Ευχαριστώ πάρα πολύ ήσουν κατατοπιστικότατος!Κατάλα� �α πως μετριέται το ποσοστό του σωματικού λίπους!ΕΥΧΑΡΙΣΏ
Mε αφορμη τη συγκεκριμενη ζυγαρια,αν και εχω αναφερει το προσωπικο μου προβλημα,θα ηθελα να ρωτησω,εδω και 2 μηνεs δεν βλεπω διαφορα στη ζυγαρια μου παρα ελαχιστα γραμμαρια,400gr,500gr,αλλα μεχρι εκει!Βλεπω ομωs καποια διαφορα στα ρουχα μου,επισηs γνωριζω οτι αυτο συμβαινει σε αρκετο κοσμο,καμμια απωλεια στην ενδειξη τησ ζυγαριαs,αλλα χασιμο ποντων!Aυτο το καταλαβαινω μεχρι ενα σημειο,αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι το χρονικο διαστημα που μπορει να συμβαινει αυτο,πχ αν φτασω να μοιαζω 85 κιλα ενω ειμαι 100,δεν ειναι παραλογο?αυτη η διαφορα κιλων ειναι νερο?ειναι μυικη μαζα?δηλαδη η ζυγαρια δεν θα αλλαξει την ενδειξη τησ ποτε,`η ειναι κατι προσωρινο?
ευχαριστω!!
τι κανετε? καιρο έχω να σας γράψω αλλα σας διαβάζω καθημερινα.... έχασα κατι παραπανω απο 3 κιλα... αντε να δουμε.....
guys πηγα σημερα διαιτολογο και με δειξε 3 κιλα κατω .... οοοολε :D συνεχιζω ακαθεκτη για αλλα 3 την αλλη βδομαδα :D (λεμε τωρα χαχαχαχα)
μπράβο stellou συγχαρητηρια......
keep going.....
ουαου ΤΕΛΕΙΟΤΑΤΑ μπράβο και πάλι μπράβο !!!! :)
συγχαρητηρια!οοολε οπως ακριβως το λες!:)
thanks σε ολους παιδια , συνεχιζω κανονικοτατα για να δω κι αλλη απωλεια την αλλη βδομαδα ! αντε ρε κουραγιο σε ολους ... :D
μπραβο κοριτσακι μου!!!Quote:
Originally posted by stellou1989
guys πηγα σημερα διαιτολογο και με δειξε 3 κιλα κατω .... οοοολε :D συνεχιζω ακαθεκτη για αλλα 3 την αλλη βδομαδα :D (λεμε τωρα χαχαχαχα)
ειδες που μου γκρινιαζες? μια χαρουλα τα πας!!!
αντε τωραααααααααααααααα!!!!
συνεχιζουμε δυναμικαααα