Originally Posted by
ioannis2
Αυτό που διαπιστώνω είναι ότι έκανες προσπάθειες φίλε, το πάλεψες, δεν έμεινες ποτε με τα χερια σταυρωμενα να περιμενεις τους άλλους, πήρες εσύ τις πρωτοβουλίες αλλά ανταπόκριση μηδεν. Έχεις εδώ και χρόνια κατανοήσει αυτη την έλλειψη στη ζωή σου και η έλλειψη φιλίας είναι κατι που σε ρίχνει ψυχολογικα σε όλους τους τομεις της ζωής σου. Αυτό με το μοναχικό παιδί να γυροφερνει στην αυλη του σχολείου περιμένωντας το κουδούνι να κτυπήσει μου θυμίζει εμένα....
Να ξέρεις όμως ότι η φιλία είναι και θέμα χημείας, όχι να προσποιήσαι αλλά να σου βγαινει αυθόρμητα, να ταιριάζει ο τρόπος σκέψης, το ύφος και τα ενδιαφέροντα, διαφορετικά είναι σα να παρακαλάς και στο τελος σου μενει η απογοήτευση όταν σου γυρίζουν την πλάτη. Έψαξες καθόλου να βρεις τους λόγους που σε αποφεύγουν ή/και που δεν καταφερνεις να κερδίσεις τους άλλους? και αυτοί οι λόγοι πρώτα έχουν να κάνουν με σενα. Προσπάθησες να βελτιώσεις τον εαυτό σου? τη συμπεριφορά σου στις συναναστροφες? να βρεις ενδιαφεροντα κοινα με άλλους? να βρεις εκείνους με τους οποίους πραγματικα ταιριάζεις? και είναι λογικό αποτέλεσμα στο τέλος να αναπτύσσεις φοβία και αμηχανία στις συναναστροφες.
Θα σου έλεγα βελτίωσε τον εαυτό σου πρώτα, γίνε πιο δυναμικός, παίρνε πρωτοβουλίες, απασχολήσου με θεματα που αρεσουν στους πολλούς να τα συζητούν ώστε αυτό να ειναι εναυσμα και να τους κινεις το ενδιαφερον, μαθε να κρατας το ενδιαφερον σε μια συζήτηση, μην παίρνεις ποτε υφος μίζερο και λυπημένο. Απ την άλλη ψάξε, υπάρχουν και για σενα τα καταλληλα άτομα, ίσως λόγω χαρακτηρα να δυσκολευτείς αρκετα να βρεις ατομα που να ταιριαζεις μαζί τους, όμως θα πρεπει να ψάξεις και μην πηγαίνεις συνέχεια σε ίδιους χαρακτηρες με αυτους που παλια σε είχαν απορρίψει. Προσέγγιζε άτομα με τα οποία βλέπεις να χεις κοινά ή που τους βρίσκεις πιο προσιτούς στο να συναναστραφείς μαζί τους. Δυστυχώς πρεπει να ψάξεις και μην τα βαζεις ποτε κατω. Και μην παρακαλας, γιατι αυτο που μενει τοτε στο τελος είναι η απογοητευση και τίποτα άλλο. Αυτό σου το πρόβλημα μην το αφηνεις να σου δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα και αποτυχίες ή να κρατας παραμελημένους άλλους τομείς της ζωής σου, όπως σπουδες κλπ, και ξέρω πόσο δύσκολο είναι να γίνει αυτο που σου λέω.