Πριν απο 2 μέρες χωρισα απο μια σχεση 4 χρονων. Το θέμα που με απασχολεί περισσότερο είναι ο λόγος και θελω να τον καταλάβω έτσι ωστε να δω αν θα κάνω κάποια προσπάθεια επανασύνδεσης.
Μέχρι μια μέρα πριν χωρίσουμε, όλα ήταν μια χαρά, όπως πάντα, στη σχέση μας. Κανονίζαμε τις άδειες για να πάμε κάπου τις γιορτές των Χριστουγέννων. Την επόμενη μέρα ενω ειχαμε κανονίσει να βγούμε μου ειπε πως δε θελει γιατι θέλει να σκεφτει, και την αμεσως επόμενη με πήρε τηλ. και μου ανακοινωσε οτι θελει να χωρισουμε, να βρεθούμε να μου τα πει από κοντά.
Ο λόγος είναι ότι δεν έιναι ικανοποιημενος απο τη ζωη του, σε κανεναν τομέα, πλην της σχεσης μας. Δεν κανει τη ζωη που φανταζοταν οτι θα εκανε στα 31 του χρονια. Μενει ακομα με τους γονεις του, στην παρούσα φάση πηγαινει στη δουλεια και δεν ξερει αν θα απολυθει με ολα αυτα που γινονται... Πάντα εψαχνε για τη δουλεια που ονειρευοταν, και σε αλλη πολη. Το οτι ειναι ομως μαζι μου και περναει καλά, τον κανει να επαναπαυεται και μην προσπαθει όσο πρέπει για να βελτιωσει τη ζωη του. Πχ εγω ειχα δικο μου σπίτι, οπότε δεν αναγκαστηκε να φυγει απο το πατρικο του για να εχουμε το χωρο μας, με το να βγαινουμε και να περναει για λιγο καλα μαζι μου μετα τη δουλεια που ηταν κουρασμενος και του φορτωνε χιλια προβληματα, τον εκανε να μη συνειδητοποιει αμεσα την αναγκη να την αλλαξει. Επίσης θελει να εχει την ελευθερια να μπορεσει αν του δωθει η ευκαιρι να κανει μια νεα αρχη σε αλλο μερος χωρις να ανησυχει που θα με αφησει ή αν με παρει μαζι του και αποτυχει οτι θα πρεπει να γυρισουμε πίσω.
Μου ειπε ότι θελει να μεινει τελειως μονος, να μην εχει τιποτα ωραιο στη ζωη του, να μιζεριασει, να πιασει πάτο γιατι μονο αυτο θα τον βοηθησει να προχωρησει και να μην αναβαλλει πραγματα. Για τον επομενο χρονο οχι απλα δε θελει σχεση αλλα δε θα βγαινει κι απο το σπιτι του παρα μονο να πιει ενα καφε με φιλους.
Κι ηταν απολυτος. Του ειπα μηπως ειναι μια φαση που περναει, να μην παρει βιαστικη αποφαση, και ειπε οτι ειναι σιγουρος, το πιο πιθανο ειναι να το μετανοιωσει και να χτυπαει το κεφαλι του στο τοιχο, αλλα ηταν αποφαση του και θα υποστει τις συνεπειες.
Ειπε οτι μ αγαπαει κι ειναι ερωτευμενος μαζι μου οπως την πρωτη μερα, νοιαζεται για μενα και θα ηθελε να κρατησουμε επαφες. δεν ξερω πόσο το εννοουσε αυτο. Και ειπε οτι σε 10 μερες πχ που εχει γενεθλια θα ηθελε να τον παρω.
Εγω τι κανω τωρα; Το αποδεχομαι; Πως να ερμηνευσω την αιτια του χωρισμού; Υπαρχει περιπτωση να κανω κατι κι ολα να γινουν οπως πριν;
Καθε γνωμη δεκτη, εχω απελπιστει εντελώς!