Καλησπερα σε ολους.Σε αλλο θεμα μου εχω γραψει για τις δυσκολιες της σχεσης μου και ψαχνοντας καταλαβα οτι η αιτια ειναι η μητερα μου μιας και βγαινουν στην επιφανεια αγχη και φοβιες.Η μητερα μου μεγαλωσε σε δυσκολες συνθηκες σε χωριο με ολα τα αρνητικα εκεινης της εποχης.Ζει ομως τα τελευταια 35 χρονια στην πολη και εκανε μια δυσκολη και κουραστικη δουλεια(καθαριστρια σε σχολειο)το οποιο ομως της αφησε πολλα συμπλεγματα κατωτεροτητας.Τωρα πλεον ειναι συνταξιουχος.Μας μεγαλωσε με κοπο και με την κατευθυνση να γινουμε ΄καποιοι΄ στην ζωη μας.
Ομως αυτο το μεγαλωμα περασε μεσα απο σωματικη βια αλλα και ατελειωτες φωνες προς εμενα και τα αδερφια μου.Επισης μου περασε το αγχος να κανω οτι στην ουσια ευχαριστουσε την ιδια οπως οι ανουσιες για εμενα σπουδες μου.Παντοτε με οδηγουσε εκει που ηθελε αυτην και παντα ειχε την νοοτροπια οτι οι τριγυρω μας σχολιαζουν και μας κοροιδευεουν πραγμα που κατ εμε δεν ισχυε.Φοβομουν να αγορασω ενα ρουχο για να μην φωναξει- ποσο μαλλον οταν αγορασα και αυτοκινητο-με αποτελεσμα να προσπαθω να κρυβομαι συνεχεια απο αυτην να λεω ψεμματα και να φευγω για να αποφυγω τις φωνες και φασαριες.Ακομη και τωρα που υπαρχει το προβλημα με την σχεση μου που δεν εγκρινει. http://www.e-psychology.gr/forum/sho...-σχεση...
Το προβλημα ειναι οτι ανεκαθεν ενιωθα εναν πανικο απεναντι της και ενα αδικαιολογητο αγχος για το οτιδηποτε της ελεγα γιατι φοβομουν τις φωνες τις..Τις τελευταιες ημερες εχω βαλει το κινητο στο αθορυβο γιατι σκεφτομαι οτι θα παρει τηλ και θα αρχισει τις φωνες..Ειμαι 32 ετων ανεξαρτητος και δεν μπορω να αποβαλλω αυτο το συναισθημα πανικου και φοβου..Υπαρχει καποιος τροπος να ξεπεραστει αυτην η φοβια;Θα ηθελα την βοηθεια σας.Ευχαριστω