Ενοχές-Αισθήμστα αυτομομφής
Καλημέρα σας!
Θα ήθελα να με βοηθήσετε, αν μπορείτε, με ένα "πρόβλημα" που έχω εδώ και πάρα πολύ καιρό, χρόνια θα έλεγα...
Αισθάνομαι ενοχές με το παραμικρό που θα κάνω ή θα σκεφτώ, τεράστιες ενοχές-σε σημείο που προκαλώ κακό στον εαυτό μου.
Έχω φτάσει σε σημείο να σκέφτομαι επίτηδες "άσχημα" πράγματα, μόνο και μόνο για να κατηγορήσω (και ίσως να τιμωρήσω) μετά τον ευατό μου επειδή τόλμησε να τα σκεφτεί.
Για κάποιο διάστημα το είχα ξεπεράσει(το βιώνω από πολύ μικρή ηλικία), αλλά τώρα επέστρεψε δριμύτερο. Σκέφτομαι συνεχώς ουσιαστικά επίτηδες "άσχημα" πράγματα προκειμένου να κατηγορήσω στη συνέχεια τον εαυτό μου.
Η αυτόμομφή και οι ενοχές διαρκούν για βδομάδες ή και μήνες ολόκληρους. Δεν ξέρω για ποιο λόγο το κάνω αυτό και δεν μπορώ να το σταματήσω. Είναι σαν να μιλάει κάποιος άλλος "μέσα στο κεφάλι μου", αλλά δεν μιλάει κανείς άλλος παρά ο ίδιος μου ο εαυτός... Και το χειρότερο είναι ότι "μιλάει" επίτηδες.
Μπορεί να σας φαίνεται αφελές, γελοίο ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι είναι πραγματικά βασανιστικό.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.