Αλλαγή τόπου κατοικίας= μία νέα καλή αρχή ή επιδείνωση?
Γεια σε όλους. :)
Αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας τους έντονους προβληματισμούς μου γιατί ξέρω ότι υπάρχουν άτομα εδώ που μπορούν να με βοηθήσουν με τις συμβουλές τους, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν. Λοιπόν ας ξεκινήσω...
Έχω επιστρέψει εδώ και 7 μήνες στο μέρος όπου μεγάλωσα. Ελειπα 4 χρόνια λόγω σπουδών. Εδώ δεν περνάω ωραία, δε βγαίνω συχνά, είμαι άνεργη και έχω προβλήματα με τη συγκατοίκηση με τους γονείς μου.
Η διάθεση μου έχει πάρει τόσο πολύ την κάτω βόλτα ώστε επισκέφτηκα ψυχίατρο πρίν 2 μήνες και μετά απο συζήτηση καταλήξαμε ότι δεν έχω μείζων κατάθλιψη αλλά γενικευμένο άγχος και πολλά καταθλιπτικά στοιχεία. Εξάλλου όλο αυτό που βιώνω δεν είναι ένα ξαφνικό σοκ σε μία κατα τ' άλλα ήσυχη ζωή: παιδική και εφηβική ηλικία ήταν γεμάτη δυσκολίες και η φοιτική ζωή επίσης... Αλλά τώρα η αλλάγη τόπου κατοικίας ήρθε κι εδεσε...
Μου συνέστησε φάρμακα αλλά αποφάσισα να μην τα πάρω αλλά να το παλέψω με ψυχοθεραπεία. Ήδη έχω ξεκινήσει και νιώθω καλύτερα. Δεν κλαίω συνέχεια όπως πριν και έχω πολύ σπανιότερα σκέψεις αυτοκτονίας.
Όμως θέλω τόσο πολύ να αλλάξει η ζωή μου... Ολη μερα σχεδόν σκέφτομαι πιθανούς τόπους για να πάω να κατοικήσω πιανόμενη από μία δουλειά, ένα μεταπτυχιακό ή και ένα νέο αντικείμενο σπουδών. Κουράζω το μυαλό μου με άπειρες σκέψεις και πιθανότητες και στο τέλος δεν καταλήγω πουθενά...
Όλο αυτό που βιώνω είναι αποτέλεσμα και του γεγονότος ότι ποτέ δε ξετρελάθηκα με αυτό που σπούδαζα και για εμένα προσωπικά αυτό ήταν ένα πλήγμα στην αυτοπεποίθηση μου στα κρίσιμα χρόνια 18-22 γιατί είχα και την οικογένεια μου να με θεωρεί ''πληρωμένη τεμπέλα=φοιτήτρια" είχα και μία σχολη που δε με γέμιζε για να αντλήσω αυτοπεποίθηση από το έργο μου.
Ήμουν μια ονειροπόλα που προσγειώθηκε ξαφνικα στην πραγματικότητα. Εκεί που είχα το όνειρο ότι θα βρώ κάτι που αγαπώ, θα βάλω τα δυνατά μου να το εξασκήσω και να ζήσω από αυτό και να φύγω για πάντα από το σπίτι μου βρίσκοντας ανθρώπους που θα ήταν σα δεύτερη οικογένεια μου για να ξεδιπλώσω τα καλύτερα μου στοιχεία σαν ανθρωπος και να ζω όπως θέλω εγώ... έχω καταλήξει να έχω σπουδάσει κάτι που ουσιαστικά δε το ήθελα, άνεργη χωρίς λεφτά, χωρίς φίλους και παρέες, ζώντας πάλι με τους γονείς μου σε ένα μέρος που δεν είναι καθόλου όμορφο, δε με εμπνέει να πάω μια βόλτα μόνη μου. Και προσθέστε σ' αυτά το βάρος που νιώθω για όλα όσα έχουν πάει στραβά στο παρελθόν.
Όλη την ώρα σκέφτομαι, σκέφτομαι, σκέφτομαι.... Γερμανία, Αυστραλία, νησιά, μία άλλη πόλη, ξανα Παννελήνιες, μεταπτυχιακά, να γίνω φιλόλογος ή ψυχολόγος ή ηθοποιός ή σεφ ή απλώς να βρω μία αποιαδήποτε δουλειά απλά για να έχω δουλεια... Σκέφτομαι άπειρα πράγματα και δε μπορώ να βγάλω άκρη... Έχω κολλήσει ιδιαίτερα στο να φύγω από το σπίτι...τη μία σκέφτομαι ότι αν κάνω αυτό το βήμα όλα τ'αλλα θα έρθουν και την άλλη ότι να πάω να ζήσω σε ένα ξένο μέρος που δε θα ξέρω κανέναν θα είναι πολύ δύσκολο να προσαρμοστώ και φοβάμαι... Όμως τα πράγματα στο σπίτι είναι άθλια. Θέλω να πάρω μία απόφαση και δε μπορώ. Ελπίζω να με βοηθήσετε και συγγνώμη για το μεγάλο μήνυμα...