ΠΛΗΓΩΘΗΚΑ ΚΑΙ ΈΧΩ ΕΝΟΧΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Καλησπέρα, θα ήθελα την άποψή σας για κάτι που με ταλαιπωρεί συναισθηματικά το τελευταίο 4μηνο:
είμαι 29 χρονών κι έχω μια 6χρονη σχέση με έναν άντρα που θέλω ακόμα στη ζωή μου, αλλά στην προσπάθειά μου να του εξηγήσω κάποια προβλήματα που είχα μαζί του και να βάλω κάποια όρια σε 2 θέματα που με ενοχλούσαν πολύ, βρέθηκα ξαφνικά να έχω τόσες ενοχές, που η συμπεριφορά μου έχει "μαγκωθεί" απέναντί του και προφανώς δεν βλέπω τα πράγματα πλέον στις σωστές τους διαστάσεις.
Για να τα πάρω με τη σωστή σειρά:
Το καλοκαίρι μετά τις καλοκαιρινές μας διακοπές, είχε αρχίσει να με ενοχλεί έντονα το γεγονός ότι καθημερινά και μέχρι τις 4 το πρωί, βρίσκονταν οι φίλοι του στο σπίτι ΤΟΥ.Το τονίζω, γιατί δεν ένιωθα πως έχω το δικαίωμα αυτά τα 2 χρόνια που μένει μόνος του να του "βάλω χέρι" για το τί θα κάνει στο χώρο του, αν και το είχα αναφέρει κατά καιρούς ότι στις 4 τα ξημερώματα δεν έχω αντοχές για τίποτα ουσιαστικό (σεξ-κουβέντα) μεταξύ μας.Το είχε κατανοήσει, αλλά η κατάσταση συνεχιζόταν.
Για να μην τα πολυλογώ, κάποια στιγμή άρχισα να φτάνω στα όριά μου σιγά-σιγά με αποτέλεσμα, να συσσωρεύω θυμό. Σε αυτό το σημείο ,θα πρέπει να αναφέρω ότι πριν 2 χρόνια, είχαμε χωρίσει για κανά μήνα, επειδή τον είχα πιάσει να φλερτάρει μπροστά μου ("αυτάκι με λαιμό" ψιλοκουβεντούλα με κάποια σε ένα κλαμπ). Το παραδέχτηκε τότε πως ήταν έλλειψη σεβασμού προς τη "γυναίκα" του, τα ξαναβρήκαμε, αλλά προφανώς μέχρι σήμερα που το συνειδητοποιώ, του κράταγα θυμό, είχε κλονιστεί η εμπιστοσύνη μου, είχα ψυχρανθεί σχετικά και μάλλον οι μικρές αφορμές γίνονταν μεγάλες στο κεφάλι μου και συμπλήρωναν -αρνητικά-το κομμάτι του παζλ μας!
Ετσι, έφτασα κάποια στιγμή να κάνω μια συζήτηση που τον ρωτούσα αν δίνει κάτι ουσιαστικό στη σχέση μας, αφού όλο είναι οι φίλοι του στο σπίτι και ταυτόχρονα παίζει 6 ώρες καθημερινα στο ίντερνετ πόκερ.Μου έδωσε τη ΛΑΘΟΣ απάντηση λοιπόν, ότι μου είναι πιστός και εκεί ξέφυγε περισσότερο ο θυμός μου και το θέμα οδήγησε σε μία δεύτερη συζήτηση, που του είπα -νευριασμένα πλέον- ότι δεν γουστάρω να μου το λέει αυτό λες και θα του απονήμουμε καμια τιμητική πλακέτα για το ποσο πιστός είναι, κι επίσης πως δεν μπορώ να κάνω σεξ είτε στις 4 όταν θα φεύγουν οι φίλοι του, είτε στα διαλλείματα του ποκερ σε "ξεπέτα".
Η συζήτηση λοιπόν, κατέληξε στις ενοχές που νιώθω σήμερα, μιας και μου απάντησε πως δεν είχε καταλάβει ότι έχουμε πρόβλημα ,πως την έννοια της "σχέσης"την έχει ψηλά και εγώ μας έβαλα όρους(αντιπαρέθεσα "όρια" ΟΧΙ "όρους"΄),πως του φαίνεται σα να μη με ξέρει και πως νόμιζε πως είχαμε έναν κώδικα επικοινωνίας μεταξύ μας, και πως μιλάει η ανασφάλειά μου και πως δεν είμαι αρκετά ΚΑΠΑΤΣΑ σαν άλλες γυναίκες για να διεκδικήσω αυτό που θέλω-πως είμαι "ντουγρού", πως και πως τον έριξα από το "σύννεφο" και πως όσο συζητάς για το σεξ τόσο χαλάει και πως αν ήμουν ερωτευμένη δεν θα τα ένιωθα αυτά, και νευριασμένος στο τέλος μου είπε πως χωρίς αυτόν είμαι πιό "χαμηλά" από εκείνον(συναισθηματικά υποθέτω).
Του τα αναίρεσα αυτά, αλλά εξομολογήθηκα πως ίσως να συνδέω αρνητικά τα γεγονότα γιατί έχω ενοχληθεί και ζηλέψει από εκείνο το περιστατικό του φλερτ και γίνομαι λίγο άδικη μαζί του,αλλά ποτέ δεν κατανόησα με ποιά λογική το έκανε, αφού ήμασταν τόσο στα "μέλια" και περνούσαμε τέλεια εκείνο το βράδυ.
Γενικά, θεωρώ πως εξέθεσα τον εαυτό μου μπροστά του, με όλη την ειλικρίνεια που διέθετα και του εξήγησα σε ένα μήνυμα το ίδιο βράδυ (μιας και γύρισα να κοιμηθώ σπίτι μου), ότι "λυπάμαι για την κατάσταση που δημιουργήθηκε,δεν χάθηκε ο κώδικας που είχαμε - αλλά ούτε και κάτι άλλο- αλλά μερικά πράγματα δεν υπάρχει άλλος τρόπος να τα πείς και ήταν δύσκολο και για μένα που το έκανα, ελπίζω να μας βγεί σε καλό".
Το μακροσκελές post μου, θα τελειώσει κάπου εδώ, έχοντας δώσει μια ΜΙΚΡΗ ΓΕΝΙΚΗ εικόνα της κατάστασης, και με μένα σε κατάσταση ΜΕΓΑΛΩΝ ενοχών, να πιστεύω ότι έκανα κακό στη σχέση μου, πως τον απομάκρυνα, πως δεν με "ξέρει" και πως πλέον δεν θα είναι ερωτευμένος μαζί μου όπως ήταν και άλλα τέτοια που με κάνουν να νιώθω ΑΔΙΚΗ μαζί του και βιαστική που έκανα μια τέτοια συζήτηση χωρίς να έχω διευκρινίσει μέσα μου ότι είχα θυμό συσσωρευμένο εξ'αρχής.
Γενικά έχω πάρει πολύ σοβαρά υπ' όψιν μου όλα όσα είπε, μιας και του βγήκαν πολύ αυθόρμητα. Πληγώθηκα απο τη συζήτηση..Πιστεύω πως αν είχα μιλήσει πιό ήρεμα κι έχοντας επίγνωση του θυμού μου,δεν θα είχα βάλει την σχέση μας σε σημείο "προβλήματος".Με τρώνε οι ενοχές και τελικά το ΠΟΛΥΛΟΓΗΣΑ.