Η ψυχοθεραπεύτριά μου με πλήγωσε!
Σας έχει συμβεί κάτι ανάλογο και πως το αντιμετωπίσατε;
Εγω είμαι πολύ θυμωμένη μαζί της και σκέφτομαι ήδη να σταματήσουμε την ψυχοθεραπεία. Όχι από εκδίκηση, αλλά γιατί με πληγώθηκα τόσο πολυ που αυτό είχε περαιτέρω συνέπειες στη συμπεριφορά μου. Πολύ άσχημες. Και δεν είμαι πρόθυμη να έχει τόσο έντονη επιρροή επάνω μου ένα άτομο που με απορρίπτει και με αμφισβητεί, ενώ της έχω βγάλει τα εσώψυχα μου.
Συγκεκριμένα της μίλησα για κάτι που με απασχολεί σωματικό εδώ και μήνες που ένας παθολόγος μου είπε ότι δεν είναι τίποτα (στελνοντάς με για μία εξέταση ούρων και αίματος) και παλιά που της είχα αναφέρει για τον πόνο, συμφώνησε με τον παθολόγο και πρόσθεσε ότι είναι ψυχολογικό χωρίς να προτείνει κάτι όμως. Η σιγουριά της προέκυψε από το γεγονός ότι έχω μία ιατρική γνωμάτευση που δε δείχνει κάτι παθολογικό και άρα στην επιστήμη της ψυχολογίας και της ψυχιατρικής αυτό σημαίνει ότι ο πόνος είναι ψυχολογικός.
Από τότε δεν το ξανασυζητήσαμε αλλά ο πόνος συνεχίζει φυσικά να υπάρχει. Σήμερα που της ανέφερα ότι σκέφτομαι να πάρω και γνώμη από πιο ειδικό γιατρό (ορθοπαιδικό)
αρχικά χαμογέλασε λίγο με ειρωνία-κοροιδία όπως κάνουμε για τις γιαγιάδες που λένε "αααααχχχχ πονάω" που το κάνουν για να κερδίσουν κάτι και είναι καθαρά ψυχολογικό.Σαν να υπονοούσε ότι είμαι κατα φαντασίαν ασθενής. Αλλά εγώ πονάω!Αυτό το υφάκι με πείραξε παρα πολύ! Είναι δυνατόν να σε ειρωνεύεται ο ψυχοθεραπευτής;;
Μετά ακολούθησε μία μικρή συζήτηση όπου δε συμφωνούσε γενικά με το ότι ήθελα να πάω και σε δεύτερο γιατρό και ότι είναι σίγουρη ότι είναι ψυχολογικό και τέτοια. Και είχε μία στάση τελείως "επιστημονική", σαν να συζητούσε με κανέναν συνάδελφο για τον πόνο κάποιου ασθενή και έψαχνε τα καλύτερα επιχειρήματα της, τα "επιστημονικα".
Μετά μου είπε θα συζητήσουμε την επόμενη φορά κατα πόσο είμαι άτομο με εμμονή νε εξετάζομαι από γιατρούς και να φοβάμαι τις αρρώστιες, δηλαδη υποχόνδρια! Και πάλι δεν έκανε κάτι για να με καθησυχάσει και μάλιστα όλα αυτά έγιναν στο τέλος και δεν ήθελα να της πω πόσο με στεναχώρησε γιατί θα έβαζα τα κλάμματα και θα καθυστερούσαμε. Με λίγα λόγια ΚΑΙ είναι δυσπιστη για την ύπαρξη του πόνου μου, την ένταση του και την ποιότητα του του πόνου(κάτι "πέταξε" ότι μπορει να κάνω απότομες κινήσεις και να με ενοχλεί...) ΚΑΙ θεωρεί ότι έχω εμμονή με τους γιατρούς.
Και πάνω σε αυτά εγώ έχω να πω ότι καλύτερα να μη μπαίνει στα χωράφια των γιατρών και να με αποθαρρύνει να εξετάσω κάτι αντικειμενικό (υπαρκτή ενόχληση) και να κατευθύνει σώνει και καλά το θέμα προς την ψυχολογία για να με βγάλει κατα φαντασίαν ασθενή και υποχόνδρια! Ο πόνος πριν δε με άγχωνε τόσο και αφού μετά από αμέλεια μου τόσους μήνες είπα να πάω σε έναν δεύτερο γιατρό (αφού πάνε 6 μήνες που με εξέτασε ένας γιατρός και ακόμη πονάω) σκεφτόμουν 'ωραία να πάω να δω τι θα μου πει και αυτός και να βεβαιωθώ, να κάνω κάτι επιτέλους γι' αυτό" και σήμερα της το ανέφερα καθαρά στο σημείο που συζητάμε τί υποχρεώσεις και άλλες δραστηριότητες εχω αυτή την εβδομάδα, για να βλέπουμε κατα πόσο είμαι εντάξει στην καθημερινότητά μου. Τώρα η θεραπεύτρια με έκανε να αμφισβητώ τον εαυτό μου και με αποθαρρυνει απο το να παω σε γιατρό.
Εσείς τι πιστεύετε; Εγώ ρε παδιά γιατί πιστεύω ότι μου φέρθηκε πολύ λάθος;
Συγγνώμη για το μεγάλο ποστ