Ακμή και κακή ψυχολογία....
Δεν αντέχω άλλο να ζω με την ακμή...Όσοι το έχουν περάσει ξέρουν πόσο δύσκολο είναι... Όλα απαίσια και πρέπει να παλεύω και με την ακμή... Κάνω εδώ και 3 μήνες την πιο δυνατή αγωγή που υπάρχει και ακόμη δεν βλέπω τα φοβερά αποτελέσματα. Και θα την κάνω για 3 μήνες ακόμη, μαζί με πολλή υπομονή, με προσοχή στη διατροφή και όχι γυμναστική.
Σήμερα ξύπνησα με ψυχολογία καλή από χθες βράδυ ότι θα πάρω τηλ. στις αγγελίες που βρήκα για δουλειά. Αλλά μόλις είδα το πρόσωπο μου στον καθρέφτη...πόνεσα... όπως πονάω κάθε φορά τα τελευταία 2,5 χρόνια που με βλέπω να είμαι έτσι που, από 2-3 σπυράκια της εφηβείας ανέπτυξα έντονη και επίμονη ακμή. Και δεν είναι τυχαίο ότι από τότε έχω έντονο άγχος και καταθλιπτικά στοιχεία αλλά αρνούμαι να πάρω φάρμακα. Ίσως να κάνω λάθος τελικά.
Γιατί είναι φαύλος κύκλος... Δεν είμαι καλά...βλέπω τα σπυράκια... γίνομαι χειρότερα... ο οργανισμός αντιδράει βγάζω σπυράκια...και φτου από την αρχή...
Το φάρμακο που παίρνω έχει πολλές σωματικές παρενέργειες όπως και κατάθλιψη. Από σωματικά δεν έχω κάτι από αυτά που λέει ότι επιφέρει (έχω τα δικά μου...) αλλά για την κατάθλιψη δεν αισθάνομαι διαφορά από την ψυχολογια που είχα πριν την αγωγή αυτή, τα ίδια χάλια... Μόνο που πετάγονται όλα τώρα και έχω γίνει κατακόκκινη και τα περισσότερα πονάνε πολύ, ενώ ένα τεράστιο φάτσα φόρα ματώνει και δεν καλύπτεται με τίποτα...
Κάποιοι υποτιμάνε το πρόβλημα μου (οι περισσότεροι) αλλά δεν καταλαβαίνουν πόσο κακό κάνει η ακμή στην ψυχολογία ενός ατόμου και επομένως στην ποιότητα ζωής του... Αποφεύγω δουλειές γιατί νιώθω άσχημη, αποφεύγω να βγαίνω έξω... έχω απομονωθεί...
Δεν αντέχω άλλο να βάφομαι για να βγω, δεν ειναι αυτή η ουσία...
Δεν μπορώ να αισθανθώ θελκτική...δεν πρόλαβα να χαρώ τη δροσιά και την ομορφιά της νέας γυναίκας και πήρα τον κατήφορο. Έχω ξοδέψει πολλά λεφτά σε κρέμες, λοσιόν, αντιβιώσεις...όλα χαμένος κόπος.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να το περνάω όλο αυτό; Νιώθω σαν κάποιος να με τιμωρεί...
Η υπομονή μου εξαντλείται...κοντεύω τα τρια χρόνια της έντονης ακμής και όλων όσων συνεπάγεται στην ψυχολογία μου...
Δε μπορώ να ζήσω από τα ηλίθια σπυράκια...δε μπορώ να ανέβω ψυχολογικά και να πάρω τη ζωή μου στα χέρια μου...
Και αρχίζω να σκέφτομαι τα αντι-καταθλιπτικά...
Δεν πάει άλλο...
Κάθε βράδυ πριν κοιμηθώ σκέφτομαι το επόμενο πρωί που θα σηκωθώ να δω ένα όμορφο, φωτεινό πρόσωπο όπως αυτό που είχα κάποτε...
Μακάρι στο τέλος της θεραπείας να φτάσω έστω το 50 % αυτού που ήμουν...έστω..
Αλλιώς να το πάρω απόφαση ότι έχω μία χρόνια πάθηση... όσο και να ακούγεται παράξενο...αυτή είναι η αλήθεια και είναι και δύσκολο να προσδιοριστεί και η αιτία της πάθησης...
Έχω κάνει όλες τις σχετικές εξετάσεις, ορμονικές κλπ. και τίποτα. Και μετά η ψυχοθεραπεύτρια μου όπως και κάποιοι δικοί μου μού λέει ότι έχω εμμονή με τους γιατρούς, με τόνο κοροιδευτικό ... Ναι έχω πάει σε 6 δερματολόγους επειδή μυρίστηκα ότι κάποιοι μου δίνανε την ίδια αναποτελεσματική θεραπεία για μήνες τη στιγμή που ήμουν χάλια για να "κόβουν" επισκέψεις στο βιβλιάριο... ενώ εγώ τους έλεγα να κάνω την θεραπεία αυτή που κάνω τώρα... μέχρι να βρω κάποιον σωστό. Ναι πήγα σε ορμονολόγους, γυναικολόγους για να ξεκαθαριστεί αν είναι κάτι παθολογικό...από τη μία δεν ήθελα να έχω κάτι...από την άλλη έλεγα "ας είναι κάτι για να ξέρω τί να πολεμήσω!". Όλο αυτό το τρέξιμο σε γιατρούς και εξετάσεις, με πολλές αντικρουόμενες απόψεις με έβαλε να ασχοληθώ με πράγματα που δεν ασχολιόμουν, παθήσεις, θεραπείες κλπ. Και δεν ήθελε και πολύ για να αποκτήσω και εγώ ένα βαθμό νοσο-εμμονής, που επίσης πονάει...
Αλλά θα μου είναι τόσο μα τόσο δύσκολο αν αποτύχει κι αυτή η θεραπεία να το αποδεχτώ και να συνεχίσω να ζω με την ακμή...
Και να ξέρω ότι το αληθινό μου πρόσωπο κρύβεται κάτω απο αυτή την αντιαισθητική πάθηση... Θα ήθελα τη συμβουλή σας για τα αντι-καταθλιπτικά. Ψυχολόγος και ψυχίατρος που με παρακολουθούν συνεργάζονται και πιστεύουν ότι πρέπει να πάρω, αλλά δε με πιέζουν. Για τα σεροξατ μου είπανε...