ATEΛΕΙΩΤΕΣ ΕΝΟΧΕΣ και ΠΟΝΟΣ
Είμαι καινούρια στο φόρουμ και κάνοντας μια μικρή βόλτα, το βρήκα αξιόλογο για να συμμετέχω και να μπορέσω να εκφράσω και εγώ το πρόβλημά μου.
Μέχρι και πριν δυο τρία χρόνια θεωρούσα τον εαυτό μου αισιόδοξο, δυνατό , ισορροπημένο.Και μάλιστα το αντιμετώπιζα όλο αυτό με κάποια αυταρέσκεια.
Όλοι μου έλεγαν ότι είχα πολυ καλές άμυνες και απορούσαν που έβρισκα τόση δύναμη να αντιμετωπίζω τη ζωή με τόσο καλή διάθεση.
Ξεπέρασα στα 30 μου το πρώτο μου διαζύγιο και μεγάλωσα με σταθερότητα τον τότε πεντάχρονο γιο μου, αντιμετώπισα με δύναμη την αρρώστια και τον θάνατο της αγαπημένης μου μητέρας και στάθηκα στην αδερφή και στον πατέρα μου που το βίωναν πολύ πιο δύσκολα.
Η γιόγκα , ο διαλογισμός, βιβλία ψυχολογίας, σεμίνάρια θετικής σκέψης στάθηκαν αρωγοί μου στις δύσκολες φάσεις της ζωής μου.
Βέβαια ο σημαντικότερος αρωγός μου ήταν η σχέση με την δεύτερο άντρα μου, την οποία τροφοδοτούσαμε και οι δυο μας με αγάπη και τρυφερότητα και κυρίως εγώ με την θετική σκέψη και την αισιοδοξία μου. Να σημειώσω εδώ όμως κάτι πολύ σημαντικό που διαπίστωσα πρόσφατα .
Επειδή ο άντρας μου ήταν πιο ανασφαλής και στην αρχή της σχέσης μας δεν ήταν καθόλου σίγουρος για αυτήν για κάποιους συγκεκριμένους λόγους, όπως και κάποιοι κοντινοί μας συγγενείς, προσπάθησα να είμαι η τέλεια σύντροφος για αυτον, ν' αποδείξω σε μένα, σε κείνον και στους άλλους ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Στις αρχές της σχέσης μας και του γάμου μας όλη μου η ενέργεια πήγαινε σ' αυτό, να προσπαθώ να είμαι καλή, όσο πιο καλή μπορώ, έτσι έφτιαξα μια ταυτότητα για μένα, η οποία έγινε δεύτερη φύση μου και ...την αγάπησα.
Ο άντρας μου πάντα μου εκδήλωνε τα αισθήματα του λέγοντας πόσο βαθειά μ' αγαπάει και μ' εκτιμάει για αυτό που είμαι.
Έτσι λοιπόν χτίσαμε ένα"όνειρο", φτιάξαμε ένα σπιτικο, υπήρξε υπέροχος πατέρας για τον γιο μου και μια όμορφη σχέση για μας.
Τα τελευταία χρόνια βέβαια το όνειρο άρχισε να χάνει την πρώτη του αίγλη...Αισθανόμουν πολύ κουρασμένη, οικονομικά έντονα προβλήματα ,ο άντρας έγινε πιο αδιάφορος, έχασα το ερωτικό μου ενδιαφέρον.
Για να μην σας κουράζω, εκεί κάπου χωρίς να συνειδητοποίησω αρχικα πως και τι ερωτεύτηκα κάποιον άλλο και προχώρησα σε σχέση μαζί του.
Βρεθήκαμε λοιπόν σε ένα κυκεώνα δραματικών καταστάσεων που δεν μπόρεσε κανένας να τις διαχειριστεί.
Ψέμματα, αλήθειες, ικεσίες, εκφοβισμοί, να μην μπορούμε να βάλουμε ούτε κόμμα..
Να μην ξέρω που πατάω και πού βρίσκομαι.Να χάνεται η γη κάτω από τα πόδια μας και εγώ να αισθάνομαι κομμένη στα δυο.
Να με κοιτάτε δυο αγαπημένοι άνθρωποι στα μάτια και να με παρακαλάνε να διαλέξω ποιον δρόμο θα πάρω.
Οι αντιδράσεις του άντρα μου τραγικές, οι καταστάσεις απερίγραπτες.
Και είχε δίκιο. Είχα γκρεμίσει το όνειρό μας, γκρέμισα και τόν ίδιο. Και το χειρότερο δεν ήτανότι αποφάσισα να χωρίσουμε, να πουλήσουμε το σπίτι μας και να φύγω.
Το χειρότερο είναι ότι ήμουν ανέντιμη απέναντι του διατηρώντας μια σχέση πίσω από την πλάτη του για ένα χρόνο .Ήμουν ανέντιμη απέναντι στον άνθρωπο μου.Εγώ...
Εχουν περάσει δυο χρόνια σχεδόν από τότε που το έμαθε..παραπάνω από ενα χρόνο από τον οριστικό χωρισμό μας.
Έχω σχέση ακόμα με τον άλλο άντρα, μια πραγματική σχέση αγάπης αλλά τόσο τραυματισμένη, τόσο χτισμένη πάνω στα ερείπια που παρόλη την γεμάτη παρουσία του , δεν μπορώ να την υποστηρίξω.
Ξεπέρασα τα προβλήματα υγείας που μου δημιουργήθηκαν τον προηγούμενο χρόνο καθώς και τις κρίσεις πανικού (άγχους) Τον πόνο όμως ποτέ, έγινε μόνιμος σύντροφος μου.
Κάθε μέρα που ξημερώνει αισθάνομαι πιο άδεια και πιο ένοχη από την προηγούμενη. Οι όμορφες στιγμές με τον τωρινό μου σύντροφο δεν μπορούν να μου πάρουν αυτήν την θλίψη, τον πόνο, τις ανασφάλειες.
Φυσικά όλη αυτή η κατάσταση υποδαυλίζεται από διάφορες καταστασεις. Ο πρώην πλέον άντρας μου είναι σε πολύ κακή κατάσταση και μου το θυμίζουν αυτό εκτός από κοινοί γνωστοί και ο ίδιος με συνεχή μηνύματα του τύπου με διέλυσες με κατέστρεψες ήσουν ανάξια , εξευτέλισες τα πάντα..είτε με υβριστικά μηνύματα χειρίστου είδους (δεν έχει πια καμια σχέση με τον άνθρωπο που τόσο καλά ήξερα) είτε μιλώντας σε όλους για το ποια είμαι και τι του έκανα..Άλλες φορές πάλι μου στέλνει ερωτικά τραγούδια, μου λέει πόσο μ' αγαπάει και ότι κάθε μέρα κοιμάται με τη σκέψη μου και φυσικά αυτό με αρρωσταίνει
.Επίσης σ' ένα γόνιμο έδαφος πολλοι θα προσκληθούν να σπείρουν.Έχουν ειπωθεί πράγματα τερατώδη από τρίτους τα οποία δεν ισχύουν και η κατάσταση αντί ν' αρχίσει να ξεπερνιέται γίνεται όλο και χειρότερη.
Στα συνεχή μηνύματα του, άλλες φορές του μιλάω με τρυφερότητα , τον παρακαλάω κλαίγοντας να με συγχωρέσει για το κακο που του έκανα, άλλες φορές όταν με τη συμπεριφορά και τα λόγια του με προσβάλλει ασύστολα και με τρομοκρατεί, θυμώνω, του φωνάζω να σταματήσει αυτήν την παράνοια ,να προσπαθήσουμε να απομακρυνθούμε για να λυτρωθούμε απ' όλο αυτό.
Του λέω ότι έκανα ένα τεράστιό λάθος που το πληρώνω και θα το πληρώνω, ναι, τα γκρέμισα όλα, ας σταματήσει να με βρίζει,ας σταματήσει να με πυροβολεί, θα γίνει κακό, δεν πάει άλλο...
Αισθάνομαι κάθε μέρα και πιο άθλια, θυμάμαι πόσο όμορφα ήμασταν κάποτε, πόσο δυνατή αισθανόμουν και τώρα δεν μπορώ ν' απεγκλωβιστώ . Έχουμε γίνει όλοι μας κουρέλια...
Θα θελα τόσο να πάω τον χρόνο πίσω, να τ' αλλάξω όλα και ας έζησα απίστευτες στιγμές αγάπης με τον τωρινό σύντροφό μου, το κόστος ήταν τεράστιο...
Συγγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα. Σκεφτείτε ότι προσπάθησα να δώσω μια μικρή περίληψη..Πως να χωρέσουν τόσα γεγονότα και τόσα αισθήματα σε λίγες γραμμές..Δεν ξέρω πως να βοηθήσω κι αυτόν και εμένα πια