Κρίσεις πανικού - καθημερινότητα - δουλειά
Είμαι 33 και έχω κρίσεις πανικού απο 19 ετών. Αφορμή τότε ήταν ένα τσιγάρο μαριχουάνας. Αιτίες ήταν άλλες. Απο τότε έχω δεί πολλούς γιατρούς και έχω ακολουθησει πολλές θεραπείες. Τον περισσότερο καιρό είμαι μια χαρά. Έχουν υπάρξει 3 μεγάλες κρίσεις στη ζωή μου που υπέφερα απο άγχος και πανικούς, παρ'ολο που έκανα θεραπεία φαρμακευτική και ψυχοθεραπεία. Αυτή είναι η τέταρτη φορά που πραγματικά υποφέρω. Τις προηγούμενες η λύση μου ήταν να διακόψω αυτό που με άγχωνε - η δουλειά στις περισσότερες περιπτώσεις - να περιμένω και εν τέλει να υποχωρήσει. Κάποιες φορές αυξομείωνα και τα φάρμακα μετά απο συνενόηση με το γιατρό μου. Αυτή τη φορά είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Εχω μια δουλεια που δεν γουστάρω μεν αλλά και που για οικονομικούς λόγους δεν αντέχω να χάσω. Το αποτέλεσμα είναι να σέρνω το σαρκίο μου κυριολεκτικά κάθε πρωι, να οδηγώ με ζαλάδες, να περιμένω να περάσουν δέκα ώρες (τόσο είναι το ωράριο μου), να πάω σπίτι μου και να μην μπορώ να κοιμηθώ απο το άγχος. Είμαι "παλιά" στο πρόβλημα και ξέρω οτι τίποτα απο όσα μου συμβαίνουν δεν είναι επικίνδυνο και οτι απλά είναι οδυνηρά τα συμπτώματα και όλα αυτά που ξέρουμε για τις κρίσεις πανικού. Το θέμα είναι οτι είναι μια εβδομάδα που είμαι έτσι και έχω κουραστεί πάρα πολύ... Θεωρώ οτι έχω ξεπεράσει τα όρια μου (πάντα κρυβόμουν να ξεφύγω απο την όποια κατάσταση με άγχωνε) και επιμένω και έρχομαι κάθε μέρα στη δουλειά μου. Οι βαθύτεροι λόγοι που με αγχώνουν και που κάνουν τη ζωη μου δύσκολη μου είναι γνωστοί. Απλά αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να κάνω κάτι για να αλλάξουν. Πρέπει να αποδεχτώ τις καταστάσεις ως έχουν. Απλά αισθάνομια πάρα μα πάρα πολύ άσχημα και πονάω κάθε λεπτό. Και θεωρώ άδικο να έχω παλέψει έτσι και να μην βλέπω αλλαγή στη διάθεσή μου. Ξέρω οτι θα περάσει... φοβάμαι όμως που είμαι ακόμα έτσι. Όσο για τα φάρμακα είναι μεγάλο ψέμμα. Σίγουρα βοηθούν τα συμπτώματα. Σίγουρα για κάποιους να είναι σωτήρια. Για μένα όμως δεν κάνουν διαφορά. Ακολουθώ φαρμακευτική αγωγή και έχω κρισάρες πανικού. Οξύμορο. Η απάντηση σε όλα είναι μέσα μας. Αυτό είναι το μόνο γεγονός. Αρκεί να έχει κανείς το κουράγιο και τη διάθεση να ψάξει να τη βρεί. Κάνω ότι μπορώ και οτι δεν μπορώ (κυριολεκτικά) για να φύγει αυτός ο εφιάλτης. Προσπαθώ να κάνω θετικές σκέψεις, να απασχολώ το μυαλό μου, να κάνω οτι δεν υπάρχει, ακόμα και να δεχτώ οτι υπάρχει και να δέχομαι κάθε κύμα κρίσης πανικού σαν "πρόκληση". Κοντεύουν δέκα μέρες και δεν είμαι καλύτερα. Εύχομαι όσοι περνουν το ίδιο να έρθει σύντομα η στιγμή που όλα αυτά θα είναι παρελθόν και που η μόνη ένοια θα είναι που θα πάμε διακοπές... Σε κανέναν δεν αξίζει τέτοια ταλαιπωρία. Τόση ένταση, τόσο άγχος και τόσος σωματικός και ψυχικός πονος. Αν έχει να προτείνει κάποιος άλλη λύση ή τρόπο να απαλυνθεί όλο αυτό, με χαρά να ακούσω. Ευχαριστώ.