Καλησπέρα σε όλους!
Είπα να ανοίξω αυτό το θέμα, να ακούσω απόψεις, να μου φτιαξει και λίγο η διάθεση, να με συμβουλευσετε ίσως αν θέλετε.
Δεν είμαι γενικά στις καλές μου, από όταν μπήκε ο Ιούνιος. Από τη μια μεριά η ζέστη, αφόρητη, από την άλλη ένα πρόβλημα υγείας που έχω, αντιμετωπίσημο μεν, κουραστική όμως η θεραπεία του, με έχουν ρίξει.
Αυτά βέβαια είναι περαστικά.
Δεν ξέρω για εσάς, εγώ όμως όταν δεν είμαι καλά σκέφτομαι αρκετά. Και ως γνωστόν η πολλή σκέψη φέρνει και αρνητική σκέψη.
Η αρνητική σκέψη βέβαια, δε σημαίνει απαραιτήτως ότι δεν έχει και κάποιο λογικό έρεισμα έτσι?
Εν προκειμένω, οι αρνητικές μου σκέψεις περιστρέφονται γύρω από το επάγγελμά μου (κλασσικά).
Συνειδητοποιώ λοιπόν, ότι τόσα χρόνια δεν έχω κάνει τίποτα για το κωλοεπάγγελμα που έχω.
Θα μου πεις, "ε ναι αφού δε σου αρέσει'.
Δεν είναι έτσι ακριβώς όμως. Συζητάω με συναδέλφους μου και διαπιστώνω ότι στους περισσότερους δεν αρέσει.
παρολαυτά έχουν κάνει τα μεταπτυχιακά τους, κυνηγούν τις υποθέσεις, βάζουν στόχους ρε αδελφέ.
Εγώ τίποτα. Και όταν λέμε τίποτα εννοούμε τίποτα.
Οκ υπήρχαν κάποια οικογενειακά προβλήματα, αλλά έκτοτε έχουν περάσει χρόνια.
έχουν περάσει 7 χρόνια από όταν πήρα το πτυχίο μου και η εξέλιξή μου είναι κατώτερη του μετρίου.
Πάντα δούλευα εκτός από ένα διάστημα ανεργίας. ποτέ όμως δεν έχω δώσει τον καλύτερο μου εαυτό στο ο,τιδήποτε.
Θα μου πεις, "αφού δε σου αρέσει', πως να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό.
Δε νομίζω ότι είναι εκεί όμως το πρόβλημά μου εντέλει.
Ακόμα και σε αυτά που μου αρέσουν, είναι λες και τεμπελιάζω. Δε δίνω ό,τι έχω καλύτερο, δεν κάνω φόκους απόλυτο.
Από μικρή έτσι ήμουν. Ποτέ δεν υπερπροσπάθησα για τίποτα, πάντα ό,τι έκανα ήταν με το βούρδουλα.
Μεγαλώνοντας διαπιστώνω ότι δεν έχω κάνει μια έξυπνη επαγγελματική κίνηση ποτέ. Δεν κυνηγάω τις ευκαιρίες. Είχα κάνει ένα διάστημα κάτι γνωριμίες παρα πολύ καλές αλλά και αυτές τις άφησα να χαθούν με τη λογική οτυ ότι "δεν κάνω για αυτό το χώρο".
Δεν ξέρω τι μου φταίει ρε παιδιά. Ακόμα και η σχολή ζαχαροπλαστικής που λέω ότι θέλω να πάω...εάν είναι πιο δύσκολη από ότι περιμένω, ή εάν απογοητευτώ για κάποιο λόγο, ή εάν κολλάω έναντι των συμφοιτητών μου..τι θα κάνω? θα την αφήσω κι αυτήν?
Είμαι τεμπέλα?
Φοβάμαι τόσο πολύ την αποτυχία και τελικά δεν προσπαθώ καθόλου?
Φοβάμαι τους ανθρώπους και αυτό μου στερεί δυνάμεις να κάνω μια δουλειά που απαιτεί δημόσιες σχέσεις?
Φοβάμαι ότι κάποιος θα είναι καλύτερός μου και στη σύγκρισή μαζί του αποθαρρύνομαι?
Εάν ισχύουν όλα τα παραπάνω, με ποιο τρόπο θα τα ξεπεράσω μπας και καταφέρω τελικά κάτι κι εγώ στη ζωή μου?
Νιώθω πραγματικά πολύ ανεπαρκής.