Quote:
Originally posted by olga_soul
kassi μου εγώ προσωπικά διπολικούς χωρίς αγωγή δεν έχω ακούσει..... Μία φίλη μου που ξέρω να πηγαίνει κόντρα στο θέμα αρνούμενη συνοδευτικής αγωγής , αλλά κάνει όμως επισκέψεις σε ψυχολόγο είναι σκατά και προσπαθώ να την πίσω να κάνει κάτι για το θέμα..........:(:(
Το να περιμένει να <<περάσει>> η άσχημη διάθεση με όποιο κόστος δεν είναι λύση........Αλήθεια γλυκιά μου να σε ρωτήσω........εσύ έχεις γενικότερα δυσκολία να ξυπνάς πρωινές ώρες??? πχ. 7.30...ή 8.00???
Δεν έχω πρόβλημα να ξυπνάω μόνο πρωινές ώρες αν και εκεί εστιάζεται το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος.Έχω πρόβλημα να μένω ξύπνια γενικά.Πολλές φορές είμαι σε παρέα και βαριέμαι να ανοίξω το στόμα μου να μιλήσω.Δεν έχω κουράγιο ούτε γι\'αυτό.Αυτό που αντιμετωπίζει τρελά προβλήματα είναι η οργανωτική ικανότητα του μυαλού μου και η μνήμη μου.Δυσκολεύομαι πολύ να συγκεντρωθώ και να ανατρέξω σε παρελθοντικές πληροφορίες.Όσο για τις ουσίες που λείπουν,χμμ,εφ\'όσον δεν γεννιόμαστε ψυχαναγκαστικοί αλλά γινόμαστε σηναίνει πως αυτές τις όποιες ουσίες κάποτε τις είχαμε αλλά κάτι προκάλεσε τον οργανισμό μας να μην τις παράγει.Το θέμα είναι μάλλον να θεραπεύσουμε το τι.Ενώ για τις σωματικές ασθένειες τα αίτια είναι οργανικά για τις ψυχικές ασθένειες τα αίτια είναι άυλα.Παρά ταύτα και τα δύο έχουν αντίκτυπο στο σώμα.Έχεις πνευμονία επειδή μολύνθηκες από πνευμονιόκοκκο(οργανικό αίτιο).Έχεις κατάθλιψη γιατί η ζωή σου δεν κυλάει όπως θες αλλά αυτό επηρεάζει τους νευροδιαβιβαστές της σεροτονίνης ή ό,τι άλλο.Την διπολική απ\'την άλλη νομίζω ότι την αποκτάς χωρίς να προυπάρχει κάποια δυσμενή εξωτερική συνθήκη.Νομίζω.Ας απαντήσει γι\'αυτό ο ραψωδός.Αναρωτιέμαι στο τέλος.Η ψυχή λοιπόν τι είναι;Ένα σύνολο νευροδιαβιβαστών και χημικών διεργασιών;Έχει λοιπόν κάποια υλική υπόσταση;