Την καλημέρα μου σε όλα τα μέλη του φόρουμ!
Όπως γράφω και στον τίτλο του thread, χώρισα με την κοπέλα μου (με χώρισε για την ακρίβεια) πριν από 2 εβδομάδες ακριβώς, αλλά παραδόξως δεν έχω "πέσει" ψυχολογικά, παρά μόνο 5-6 φορές μέχρι στιγμής κι αυτές επειδή έτυχε να βρίσκομαι μόνος στο σπίτι μου για αρκετές ώρες, οπότε το μυαλό μου είχε όσο χώρο χρειαζόταν για να πέσει στη δίνη κάποιων σκέψεων. Θα μου πείτε τότε: "καλά ρε μεγάλε... αφού είσαι οκ τι θέλεις και μας γράφεις;" Σας γράφω επειδή θέλω τη βοήθειά σας ώστε να δω τα πράγματα ακόμη πιο ξεκάθαρα. Είμαι σχεδόν βέβαιος πως η κοπέλα μου θα γυρίσει πίσω αργά ή γρήγορα κι εδώ θα ήθελα τη γνώμη σας για το αν πρέπει να την δεχτώ πίσω ή όχι.
Επρόκειτο για μια σχέση από απόσταση, η οποία διήρκεσε σχεδόν 10 μήνες. Πάντα είχαμε προβλήματα, αλλά τους τελευταίους 2 μήνες η κατάσταση επιδεινώθηκε. Να σημειώσω πως ήταν μια σχέση με προοπτική συμβίωσης, μιας και σχεδίαζε (σχεδιάζαμε) η κοπέλα μου να έρθει σε εμένα. Έχω δικό μου σπίτι όπως επίσης και σταθερή δουλειά, οπότε θα ήταν και το λογικότερο να κάνει η κοπέλα μου την κίνηση αυτή κι όχι εγώ, μιας και δεν διαθέτει κάτι από τα 2 παραπάνω. Τους τελευταίους 2-3 μήνες λοιπόν, ήταν πολύ νευρική αλλά κι επικριτική μαζί μου. Την ενοχλούσαν διάφορα σε εμένα και μου έκανε παράπονα-παρατηρήσεις πολύ συχνά. Ένιωθα πολύ έντονα πως έψαχνε μια αφορμή για να χωρίσει μαζί μου και να φύγει από τη σχέση μας με "καθαρή συνείδηση" για να μπορέσει να συνεχίσει χωρίς να κοιτάξει πίσω. Για να μην μακρηγορώ και σας κουράζω, αφορμή για το χωρισμό μας ήταν μια παρεξήγηση που έγινε ανάμεσα σε εμένα και σε έναν φίλο της αδελφής της. Μου έβαλε ως όρο για να συνεχιστεί η σχέση μας το να μιλήσω και να.. "τα βρω" με το φίλο της αδελφής της.. φυσικά της το αρνήθηκα μιας και, τόσο η αδελφή της, όσο και ο φίλος της, ανακατεύτηκαν στη σχέση μου και μάλιστα με επιδεικτικό τρόπο. Ένας επιπλέον λόγος για τον οποίο δεν σκέφτηκα καν να μπω στη διαδικασία να μιλήσω με το φίλο της αδελφής της είναι πως για την κοπέλα μου ο άνθρωπος αυτός δεν της είναι τίποτα ουσιαστικά. Τον έχει δει μόνο 3 φορές στη ζωή της, οπότε βάσει λογικής, δεν θα έπρεπε καν να σκεφτεί το χωρισμό ως λύση για ένα άτομο το οποίο ουσιαστικά δεν γνωρίζει. Επιπλέον και για να αποτρέψω το χωρισμό μας, της πρότεινα ως εναλλακτική λύση το να επικοινωνήσει εκείνος μαζί μου αν ήθελε κι επίσης της πρότεινα να του στείλω ένα μήνυμα στο οποίο να του γράφω πως δεν έχω κάποιο πρόβλημα μαζί του κλπ, κάτι το οποίο έκανα 5 ημέρες αφού χωρίσαμε. Καμία από τις 2 αυτές εναλλακτικές δεν δέχτηκε, ούτε και μου πρότεινε κάτι διαφορετικό. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε επικοινωνήσει καθόλου. Αναρωτιέμαι λοιπόν... όταν γυρίσει (οκ.... ΑΝ γυρίσει!) πιστεύετε πως πρέπει να της δώσω μία τελευταία ευκαιρία; Προσωπικά πιστεύω πως ο άνθρωπος δεν αλλάζει.. νιώθω έντονα πως δεν αξίζει το να της δώσω ευκαιρία, μιας και έχω εισπράξει έντονα πως δεν εκτίμησε την αφοσίωση την οποία της παρείχα όλο αυτό το διάστημα. Όπως αντιλαμβάνεστε με έχει αδειάσει συναισθηματικά γι'αυτό και ο χωρισμός αυτός είναι ο ηπιότερος που είχα ποτέ. Είμαι άνθρωπος που όταν ξέρω πως κάπου έχω κάνει κάποιο λάθος νιώθω απίστευτες ενοχές, αλλά στην προκειμένη περίπτωση είμαι πολύ εντάξει με τον εαυτό μου, έχω ήσυχη τη συνείδησή μου. Ειλικρινά, έκανα ότι καλύτερο μπορούσα για να κρατήσω αυτή τη σχέση, δυστυχώς όμως, δεν μου ταιριάζει το να υποκύπτω κάθε τόσο σε τέτοιου είδους εκβιασμούς. Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και ζητώ συγγνώμη για όλο αυτό το κατεβατό.