αδυνατώ να ορίσω τον εαυτό μου..
γεια και χαρά! είναι η πρώτη μου συμμετοχή στη κουβέντα κ θα είμαι σύντομος. θεωρώ ότι κάτι δεν πάει καλά αλλά δεν μπορώ να το ορίσω. Μοιάζει με κατάθλιψη (πρωτότυπο!) αλλά δεν είμαι σίγουρος ούτε μ'αρέσει να δραματοποιώ. είμαι 28 ετών και τουλάχιστον τα τελευταία 13-15 χρόνια παρουσιάζω συμπτώματα που μοιάζουν με δυσθυμία. Δεν μπορώ να γίνω σαφής και όταν προσπαθώ να το μελετήσω επιδεινώνω το μπέρδεμα στον εγκέφαλο. Γενικά θα μπορούσα να αναγνωρίσω αρκετά απο τα συμπτώματα της δυσθυμίας και άλλα-που φυσικά δεν περιγράφονται με μήνυμα-. Είμαι ασταθής χαρακτήρας κυρίως συναισθηματικά αλλά μόνο εκεί. Έχω κοινωνική αντίληψη και θα μπορούσα να πω ότι είμαι άνθρωπος των γνώσεων, πράγμα που με έχει σώσει απο πολλά. το κυρίως πρόβλημα επικεντρώνεται στις κοινωνικές μου σχέσεις. Δεν κάνω στενούς φίλους, δεν κάνω φυσιολογικές σχέσεις, δεν αισθάνομαι έντονα συναισθήματα. δεν τσακώνομαι και είμαι ατάραχος και ψύχραιμος ακόμα και όταν κόντεψα πρόσφατα να σκοτωθώ σε τροχαίο!! Δεν υπερασπίζομαι τον εαυτό μου, και δεν μπορώ να πω σχεδόν ποτέ "όχι". Κάνω πράγματα - ειδικά στις σχέσεις μου- που ξέρω εκ των προτέρων οτι είναι λάθος αλλά δεν μπορώ να αντισταθώ. αυτά είναι μόνο ένα μικρό μέρος. Γενικά είχα περάσει και "κατάθλιψη" αρκετά βαριά για τέσσερα χρόνια με μικρά μόνο διαλείματα και χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Απλά αυτή η ιδιομορφία μου έχει και πολλά θετικά στοιχεία: έχει οξύνει τις αισθήσεις μου και θα έλεγα ότι έχει κάνει πιο εύστροφο τον εγκέφαλό μου. Αντιλαμβάνομαι με μεγάλη ευκολία σύνθετα και πολύπλοκα προβλήματα και την "ουσία" των πραγμάτων όταν οι άλλοι αδυνατούν. Δεν μπορώ όμως να κάνω το ίδιο με τον εαυτό μου και αυτό με εξοργίζει......