ο αποχαιρετισμος του αλλου εγω...
επιρρεασμενη απο την ταινια μια μελισσα τον Αυγουστο....
καταλαβα οτι ολοι σχεδον οι ψυχοδυσλειτουργικοι εχουμε ανακαλυψει 2 εαυτους μεσα μας
ο ενας ειναι ο ¨αρρωστος\", ο φοβισμενος, ο ανασφαλης, ο καταθλιπτικος, ο αστε με στην ησυχια που μου προσφερει ο πατος μου,ο δεν εχω καν δυναμη και διαθεση να \"σηκωθω\"αλλα προτιμω να συνεχιζω να βουλιαζω,ο απελπισμενος, ο αυτοκαταστροφικος...με λιγα το κακο.η πανουκλα
ο αλλος ειναι αυτος που επαναστατει σε ολο αυτο,ο θελω να γινω καλα,ο θελω να σωθω,ο θελω να ζησω ανθρωπινα,ο δυνατος, ο πελεμιστης....με λιγα λογια το καλό, η αποδραση
Αυτοι δυο μονιμως ειναι σε μια ρηξη...ειναι σαν να κανουν μονιμα εναν εσωτερικο διαλογο που καταληγει παντα σε καυγα αλλωτε (προσωπικα συχνοτερα)ο πρωτος υπερτερει κι αλλοτε ο δευτερος(προσωπικα απο σπανια εως ποτε ομως υπαρχει εστω κ σε καταστολη)
Ο εσωτερικος αυτος καυγας ειναι αυτος που ταλαιπωρει κοσμο κα κοσμο κι ο καθενας δινει την μαχη του με γιατρους , χαπια αλλοι ακομα και με την πιστη στο Θεο...
καποιες στιγμες θελω να διωξω τον πρωτο εφοσον αυτος με ταλεπωρει..χρειαζεται αποφασιστικοτητα, δυναμη και η αποβολη καθε συναισθηματισμου για αυτο το κομματι του εαυτου..εφοσον πρεπει να τον αποχωριστει κανεις μια για παντα...να τον κλειδωσει σε ενα συρταρι του μυαλου κ να πεταξει το κλειδι αποφευγοντας καθε επιθυμια να τον ξαναδει μπροστα του..καθε αναπωληση της καταθλιπτικης πλευρας
σαν ενας χωρισμος απο μια δυνατη αλλα αρρωστη σχεση...μονο που εδω ο αλλος ειναι κομματι του εαυτου σου που συνυπαρχεις απο τοτε που σε θυμασαι...
πιστευω οτι το πρωτο βημα ειναι να καταλαβεις το τμημα του εαυτου που σε ταλαιπωρει(προσωπικα εινα πολυ μεγαλυτερο απο αυτο που θα μου απομεινει...)αφου τον εντοπισεις και τον ξεσκαρταρεις το επομενο βημα ειναι να πεισεις τον εαυτο σου οτι θελει να τον αποχωριστεις να βρεις περιθωρια για κινητρο...πχ σε εμενα το οτι ειμαι μονη μου με το γιο μου κ ΜΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΩ....για καποιον αλλον κατι αλλο...ακομα - ακομα απλα το καλο του..
ειμαι σε αυτο το σταδιο να πεισω τον εαυτο μου ολοκληρο να αποφασισει να θελει επιτελους να αποχωριστει τον εαυτο-πανουκλα-στοιχιό,
Ξερω απο τωρα οτι θα επιμενει να με κυνηγαει κ θα πρεπει να σταθω σταθερη κι ακλονητη στο καλεσμα του...ξερω οτι θα τον ποναω..κ καποιες φορες θα θελω να τον συναντησω...να ξανανιωσω ολο το μεγαλειο της καταθλιψης...να αφεθω...κι εκει πρεπει να συνεχισω να φανω δυνατη κι αρνητικη..καθετη...
ισως καποια στιγμη βρω την δυναμη να τον σουταρω και να μου παρει καιρο να προσαρμοστω με το καινουργιο εγω...
αλλιως ολη η προσπαθεια με ψυχιατρους,χαπια,συνεδρειε ς κ forum θα μου γυρισει μπουμεραγκ
ολα ειναι στο μυαλο και στο χερι...