Μελαγχολία-απαισιοδοξία σε άτομο με ειδικές ανάγκες
Γεια σας κι από εμένα! Είμαι νέος στο φόρουμ και θα ήθελα τη βοήθεια σας και τη συμβουλή σας!
Είμαι 38 χρονών και είμαι άτομο με ειδικές ανάγκες. Δεν έχω καλή ισορροπία και δυσκολεύομαι να κάνω ορισμένα πράγματα με τα χέρια ενώ κάποια άλλα δεν μπορώ καθόλου με αποτέλεσμα να με βοηθάνε οι γονείς μου. Είμαι ανύπαντρος χωρίς σχέση και ζω με τους γονείς μου. Το πρόβλημά μου είναι ότι κανείς δεν καταλαβαίνει τις δυσκολίες που περνάω. Κάθε φορά που πάω να κάνω κάτι όταν είμαι μόνος συνήθως πάει στραβά: Ρίχνω το νερό κάτω, μου πέφτουν κάποια αντικείμενα κλπ. Και τότε αρχίζουν οι γονείς να μου λένε ότι δεν είμαι ικανός να κάνω τίποτα, ότι έχω πάρει το στραβό δρόμο και άλλα τέτοια. Μέχρι που σήμερα μου μίλησε άσχημα ο αδερφός μου (εκείνος είναι μεγαλύτερος, 45 χρονών). Μου είπε ότι είμαι ολόκληρος γάιδαρος και τα ζητάω όλα από τη μάνα μου αντί να τα κάνω εγώ ο ίδιος και ότι τα βρίσκω όλα έτοιμα και δεν κάνω τίποτα. Φυσικά οι γονείς δεν του είπαν τίποτα. Δηλαδή σαν να έλεγαν καλά του λες. Από σήμερα με έχει πιάσει μία μελαγχολία και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα έχουν βάλει όλοι μαζί μου. Δεν αντέχω αυτή την κατάσταση. Σας παρακαλώ πείτε μου τι να κάνω;