κρισεις πανικου, λιποθυμίες, φάρμακα
Γειά σε όλους. Πριν αρχίσω θα ήθελα να σας πω οτι σας αισθάνομαι σαν αδέρφια όλους και όλες σας γιατί \"ΔΥΣΤΥΧΩΣ\" σας καταλαβαίνω.
Θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος γιατί την ιστορία μου την διάβασα σε πολλούς απο σας. Παιδεύομαι καμιά πενταετία με κρίσεις πανικού, αγοραφοβία και τα συμτωματά τους, ιδρώτας, ζάλη, τάση λιποθυμίας, αλλά η τάση ΓΙΝΕΤΑΙ λιποθυμία και εκεί ακριβώς είναι ο μεγάλος φόβος μου. Ξυπνώ το πρωϊ έχοντας μικρή ζάλη, ατονία και αν βρεθώ σε οποιδήποτε κατάσταση που έχει λίγη ή πολύ ένταση με παίρνει η \"κάτω βόλτα\", πανικός και αν δεν \"κρυφτώ\" κάπου το επόμενο είναι να ξυπνήσω και να έχω απο πάνω μου καμιά δεκαριά κεφάλια να ρωτούν τι έπαθα, αν είμαι καλά κτλπ.
Έχω αναπτύξει μια υπερευαισθησία σχεδόν σε όλα τα θέματα, μου λέει κάποιος οτι δεν νοιωθεί καλά και γίνομαι χειρότερα απο τον λαλήσαντα, βλέπω δυο να μαλώνουν (και παρότι ο ίδιος υπήρξα αθλητής πυγμάχος) χάνω τον κόσμο, έρχεται κάποιο παιδάκι και μου λέει ααααχ χτύπησα κύριε, και παγώνω και όλα αυτά επειδή αν δεν την αποφύγω εκείνη την στιγμή λιποθυμάω ρε παιδιά. Νομίζω οτι αν δεν είχα λιποθυμίσει ποτέ στην ζωή μου, τις ζαλάδες, ούτε καν θα τις έδινα σημασία.
1η ερώτηση Πέρασε-περνάει κανείς απο σας τα ίδια με μένα (λιποθυμίες);
Πήγα σε κάποιους ψυχιάτρους μου προτείνανε κάποια απο τα γνωστά σας φάρμακα (seroxat o ένας, efexol o άλλος, zoloft ένας τρίτος) αλλά όταν δοκίμαζα να τα πάρω μου ερχότανε ένα μούδιασμα στο σαγόνι και την γλώσσα κ νύστα πολύ και μετά απο μια βδομάδα τα παρατούσα. δηλ θεραπεία δεν έκανα στην ουσία ποτέ.
2η ερώτηση Για όσους κάνατε θεραπεία με φάρμακα, αυτές οι παρενέργειες περνάν μετα απο κάποιο καιρό ή θα είμαι σαν \"κοτόπουλο\" όση περίοδο χρειαστεί να τα παίρνω;
Χαίρομαι για σας που βγήκατε απο το λούκι.
Οι υπόλοιποι πρέπει να φερθούμε σαν τους 300:) παλικαρίσια.
Καλή δύναμη