Σχεση με ενα ανθρωπο που πασχει απο διπολικη διαταραχη
Καλη σας ημερα
Παλαιο μελος του φορουμ αλλα εχω καιρο να σας γραψω. Εδω και καποιο καιρο (οχι λιγο) διατηρω μια ερωτικη σχεση με εναν ανθρωπο το οποιο γνωρισα και ερωτευτηκα το χαμογελο του και τον ομορφο τροπο που ζουσαμε την καθε μας στιγμη. Μετα απο καποιο καιρο αρχισαμε να συζουμε και ο συγεκριμενος ανθρωπος αρχισε να συμπεριφερετε διαφορετικα κυριως απεναντι στη δουλεια του. Δεν ενδιαφεροταν για τιποτα το μονο που την ενδιεφερε ηταν να βριζει σε εμενα τους πελατες και τα αφεντικα της εκλαιγε καθε ημερα γιατι δεν της αρεσε εκει μεσα οπως πολλες φορες ελεγε και γενικοτερα οταν κατι δεν πηγαινε ακριβως οπως το ηθελε εχανε τον κοσμο κατω απο τα ποδια της και συμπεριφεροταν οπως το μικρο παιδι που του παιρνεις το παιχνιδακι του. Μετα απο αρκετο καιρο εγω αρχισα να το συνηθηζω και να μη δινω μεγαλη σημασια ομως καποια στιγμη το προβλημα αρχισε να μεταφερετε μεσα στο σπιτι με αποτελεσμα να φταιω εγω που της ελεγα ηρεμισε δεν βγαινει ετσι η ζωη. Σαν παλιος καταθλιπτικος ξερω πολυ καλα πως ολα ειναι θεμα διαχειρησης και υγειους λειτουργιας. Εκεινη ομως θεωρει πως παντα φταινει ολοι οι αλλοι εκτος απο εκεινη.
Αυτη την περιοδο λειπω στο εξωτερικο για μια εκπαιδευση στο αντικειμενο μου και εκεινη εχει παραμεινει στη χωρα μας. Σχεδον καθε ημερα ο ανθρωπος αυτος μου κανει σκηνικα μανιακης ζηλιας γιατι μιλησα με την μια γιατι μιλησα με την αλλη. Και οταν γυριζω και την βλεπω μεσω διαδυκτιου βλεπω εναν θλιμενο ανθρωπο που παραδεχεται οτι κανει εμμετους ζαλιζετε εχει μονιμα πονοκεφαλους και ολα αυτα τα κλασσικα συμπτωματα καταθλιψης. Οταν την ροταω τι εχεις μου αραδιαζει ενα πακο απο αρνητικες σκεψεις και θεωριες που ουτε σε μυθιστορηματα της πιο σχοιζοφρενους συγγραφεως δεν παρουσιαζονται. Και στο τελος παντα καταληγουμε να μου ζηταει συγνωμη αλλα δεν μπορει να ελεγξει τις σκεψεις της και το μονο που κανει ειναι να καθετε σπιτι και να σκεφτεται λεει το μελλον της.
Το δια ταυτα ειναι οτι γνοριζω πολυ καλα οτι πασχει απο αυτη την ασθενεια . Την παρακαλω εδω και μηνες αναλαμβανωντας το κοστος εγω εξ ολοκληρου να επισκευτει εναν ειδικο να βοηθηει και εκεινη μου λεει δεν εχω τιποτα αυτα ειναι σωστα που σου λεω ενψ την προηγουμενη μου εχει παραδεχτει οτι εχει αδικο. Το ξερω πως πολλοι θα μου πειτε και τι κανεις σε αυτη τη σχεση και δεν φευγεις??? Οταν αγαπας ομως καποιον πραγματικα θελεις να τον βοηθησεις. Δεν ξερω το τι να κανω θελω να βοηθησω αλλα εκεινη αρνειτε χαρακτηριστικα. Σας παρακαλω βρειτε μου μια λυση να την βοηθησω και να βοηθησω και τη σχεση μας.
Σας ευχαριστω ολους εκ των προτερων.
Φιλικα. _Π
Σχετικά άρθρα στο E-Psychology.gr: Διπολική Διαταραχή - Μανιοκατάθλιψη