ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ(ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΕΙΑ)
Καλησπερα σε ολους παιδια με λενε Κωστα. Ειμαι 17-18 χρονων και σε 20 μερες περιπου δινω Πανελληνιες εξετασεις. Χωρις να θελω να περιαυτολογω ειμαι πολυ καλος μαθητης, απο τους καλυτερους μαθητες στο σχολειο μου τουλαχιστον και στοχευω σε φαρμακευτικες σχολες.
Το προβλημα μου ειναι οτι εδω και ακριβως ενα χρονο με πιανουν ζαλαδες. Καθε μερα τα συμπτωματα της ζαλαδας μου ειναι και διαφορετικα. Τη μια νιωθω λες και ειμαι σε ενα καραβι και παω πανω-κατω, την αλλη ζαλιζομαι οταν αλλαζω θεση στο κεφαλι μου, την αλλη νιωθω κατι σαν κενο στο κεφαλι μου κτλ. Καθε σχεδον μερα εδω και ενα χρονο και καθολη τη διαρκεια της μερας εμφανιζω καποια απο αυτα τα συμπτωματα τα οποια αρκετες φορες μπορει να συνοδευονται απο πονοκεφαλους ή απο ναυτίες. Επισης οι ζαλαδες μου εχουν αυξομειωσεις, δηλ αλλοτε ειναι πολυ εντονες και αλλοτε ασθενεστερες.
Παιρνω 2 φαρμακα οταν με πιανει η εντονη ζαλαδα. Το ενα ειναι το Vertigo Vomex το οποιο αλλοτε με πιανει και αλλοτε οχι και το αλλο οι Antivom σταγονες οι οποιοι δεν μου φαινεται να μου φερνουν αποτελεσμα.
Θα σας πω τωρα λιγο το ιστορικο. Οι ζαλαδες με πρωτοεπιασαν περσι τετοια εποχη, τον καιρο πριν δωσω εξετασεις για την β\' λυκειου. Στο σημειο αυτο να προσθεσω οτι ειχα πολυ αγχος γιαυτες τις εξετασεις γιατι απο αυτες παιζοταν αν θα εβγαινα σημαιοφορος του σχολειου.
Οταν μου εμφανιστηκαν τα συμπτωματα πηγα σε πολλους γιατρους: οφθαλμιατρο, ωριλα, παθολογο, καρδιολογο, γαστρεντερολογο, κα και σχεδον σε καθε ειδικοτητα που υπαρχει στο νησι που μενω και εκανα πολλες εξετασεις, οπως εξετασεις αιματος, θυρωειδη, ουρων, κτλ και ολα τα αποτελεσματα ηταν απολυτως φυσιολογικα.
Μετα το τελος των εξετασεων ανεβηκαμε με τους γονεις μου αθηνα. Εκει με ειδαν παρα πολλοι γιατροι οπως ο παιδιατρος ο Κωνσταντοπουλος που ειναι και προεδρος των παιδιατρων της Ελλαδας αν τον γνωριζετε(ειναι παιδιατρος μου απο τοτε που ημουν μωρο), ο Γιουρουκος(που ειναι νευρολογος), καποιος ωριλα και ολοι μου ειπαν οτι δεν εχω απολυτως τπτ και ολα ειναι θεμα αγχους και οτι σε λιγο καιρο θα μου περναγε. Α επισης εκανα και εγκεφαλογραφημα καθως και Μαγνητικη εξεταση στον εγκεφαλο και στον αυχενα και δεν εδειξαν τπτ. Ακομα οι γιατροι στην αθηνα μου ειπαν πως οσες εξετασεις εχω κανει εγω δεν τις εχουν κανει 90 χρονων γεροι και δε χρειαζοταν να το ψαξω αλλο.
Το προβλημα ειναι οτι 1 χρονο μετα και δε μου εχει περασει. Στο ενδιαμεσο διαστημα ειχα 5-6 κρισεις(μερες δηλ που η ζαλαδα ηταν πολυ εντονη και φωναξαμε γιατρο στο σπιτι και μαλιστα 2 απο αυτες τις φορες μου εκανε ενεση Atarax για να κοιμηθω και να ηρεμησω).
Τις τελευταιες βδομαδες ιδιαιτερα οι ζαλαδες μου εχουν αυξηθει, ισως επειδη πλησιαζουν οι Πανελληνιες και εχω αγχος.
Οπως ειπα και πριν ολοι μου εχουν πει οτι ειναι θεμα αγχους και μολις τελειωσουν οι εξετασεις θα μου περασουν ολα και δε θα θυμαμαι τπτ, αλλα δεν μπορω να το πιστεψω και με πιανει συνεχεια φοβος πως οι ζαλαδες μου θα χειροτερεψουν, δε θα μου περασουν ποτε και πως το καλοκαιρι που θα ρθει και ολοι οι φιλοι μου θα ειναι χαρουμενοι και ξεγνοιστοι εγω θα το περασω ξαπλωμενος στο σπιτι με τις ζαλαδες μου παρεα.
Καποιοι γιατροι μου ειπαν να παιρνω καθε βραδυ 1/4 Lexotanil(ελαχιστη ποσοτητα) και το παιρνω εδω και 2 μερες αλλα δε βλεπω διαφορα.
Δεν ξερω τι να πιστεψω πλεον εχω μπερδευτει. Καθε μερα που περναει σκεφτομαι να τα παρατησω απο το σχολειο, μηπως και μου περασει η ζαλαδα, παρακαλω θα ηθελα τη βοηθεια σας.
Να στε ολοι καλα και ευχαριστω εκ των προτερων για τη βοηθεια σας.
Κωστας