Κατάθλιψη-αδράνεια: Τα φάρμακα βοηθούν;
Καλησπέρα.
Εδώ και καιρό παρακολουθώ το φόρουμ και είπα να γραφτώ κι εγώ και να γράψω για ένα θέμα που με απαχολεί.
Πηγαίνω σε ψυχολόγο κοντά 10 χρόνια, και τα τελευταία 2-3 έχω μια κατάθλιψη και μια αδράνεια. (όχι ότι βέβαια ήμουν ποτέ σουπερ-δραστήριος και party animal)
Δεν έχω όρεξη να κάνω τίποτα, δε βγαίνω έξω (έχω να βγω έξω με φίλους από τα περασμένα Χριστούγεννα), έχω να κάνω σεξ πάνω από 4 χρόνια (και είναι το τελευταίο που με απασχολεί), και γενικά δε βρίσκω νόημα σε τίποτα.
Όλα αυτά δεν είναι χωρίς λόγο, έχω 2 πολύ συγκεκριμένους λόγους που δε θα ήθελα να εκθέσω εδώ αναλυτικά.
η ψυχολόγος μου βλέποντάς με έτσι τα τελευταία χρόνια, μου λέει πως καλό θα ήταν να πάω σε ένα ψυχίατρο, να εκτιμήσει την κατάσταση, μήπως χρειαστεί να πάρω κάποια φάρμακα που να μου δώσουν μια ώθηση.
Αλλά εγώ δεν θέλω να πάρω για τους εξής λόγους:
1) Τα φάρμακα δε μου λύνουν τους λόγους που με στενοχωρούν οπότε δε βλέπω κανένα νόημα να τα πάρω.
2) Βλέπω εδώ συνέχεια που μιλάτε για παρενέργειες και για το ότι σε κάνουν αναίσθητο κτλ κτλ, και κάπως έχω φοβηθεί (γιατί ήδη έχω μια επιβαρυμένη υγεία και επιπλέον δεν το βλεπω ως λύση το να έχεις ένα πρόβλημα και απλά να είσα αναίσθητος απέναντί του)
Τί πιστεύετε;
κανένας που να έχει μια καλή γνώμη για τα φάρμακα σε τέτοιες περιπτώσεις;