Originally Posted by
eutuxia
Καλησπερα σε ολους! Νιωθω πολυ καλα διαβαζοντας τις εμπειριες ολων σας με το θεμα καταθλιψη... Παντα, απο μικρη, ειχα μια λιγο μελαγχολικη διαθεση, ενα σκεπιτικισμο, εψαχνα το νοημα.... Συχνα ενιωθα αποτραβηγμενη, ειδικα οταν εβλεπα τους αλλους τοσο χαρουμενους και εγω δε μπορουσα να το νιωσω... Αλλα κατα τα αλλα ημουν καλα, απλα ειχα καποιες κακες στιγμες και επεφτα λιγο πιο ευκολα απο τους αλλους... Μετα απο μια σειρα ασχημων γεγονοτων στη ζωη μου, περασα ενα πολυ δυσκολο διαστημα, ημουνα χαμενη, δε μου αρεσε τιποτα... Γυρω μου φιλοι, σχεσεις, ειχα τα παντα...Αλλα δε μου εκαναν τιποτα.... Το αποτελεσμα ηταν ενα βραδυ να νιωσω οτι δεν αντεχω αλλο, ζητησα βοηθεια... Πηγα σε ψυχιατρο, μου ειπε για μειζονα καταθλιψη, μου προτεινε χαπια για αρχη αλλα δε το θελησα, δε θελω να εχω αναγκη απο χαπια για να ειμαι καλα! Το παλευω μερα με τη μερα και σιγα σιγα μεσα απο τον εσωτερικο πονο αρχιζω να ξαναβρισκω τον εαυτο μου! Ειναι μια αργη και επωδυνη εσωτερικη διαδικασια, οπου θα νικησω ομως, γιατι ημουν και ειμαι δυνατη! Χαιρομαι γιατι εδω μεσα βλεπω οτι τα ατομα που εχουν τετοια θεματα ειναι συνηθως ανθρωποι ευφυεις και ψαγμενοι... Δεν ειμαστε προβληματικοι, ελλατωματικοι, τιποτα τετοιο! Ειμαστε απλα λιγο πιο ευαισθητοι και αυτη ειναι η ομορφια μας! Να ειστε ολοι καλα, να αποδεχεστε τον εαυτο σας και να προσπαθειτε γι αυτον! Ισως η καταθλιψη να ειναι και ενας συμμαχος, ενας φιλος που θελει να μας βοηθησει να ξαναβρουμε τον υπεροχο εαυτο μας!:)