Originally Posted by
aeolus74
Νοιώθω καλά, ή μάλλον νοιώθω λιγότερο χάλια διαβάζοντας στο forum τις ιστορίες των ανθρώπων που βίωσαν σχέσεις με οριακές προσωπικότητες. Ανακουφίζομαι ίσως γιατί αισθάνομαι ότι δεν είμαι ο μόνος, ίσως πάλι γιατί αρχίζω να πιστεύω ότι δεν είμαι τρελός, αν και κόντεψα να γίνω.
Δεν είναι στις προθέσεις μου να προσβάλω κάποιον/α που πάσχει απο την διαταραχή αυτή. Αντιθέτως σέβομαι απόλυτα τον ανθρώπινο πόνο και την απόγνωση, εξάλλου τα έχω νοιώσει αυτά στο πετσί μου και εάν υπάρχει κάτι που με λυτρώνει από τον πόνο είναι ακριβώς αυτή η κατανόηση και η αγάπη που ένοιωσα και εξακολουθώ να νοιώθω.
Επίσης θεωρώ ότι στην παρούσα φάση δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να αναφαρθώ σε λεπτομέρεις – θα το κάνω ευχαρίστως εάν μου ζητηθεί – αυτές οι ιστορίες έχουν περίπου κοινά χαρ/κά και είναι γνώριμα: εξιδανίκευση, ζήλεια, γκρίνια, υποτίμηση, θυματοποίηση, χειραγωγιση, ενοχοποίηση, θυμός, εκδικητικότητα, εγκατάλειψη, και μετά ξανά από την αρχή μέχρι να στερέψει η ψυχή, να μην έχει να δώσει άλλο. Και τότε είναι που έρχεται ο μεγάλος πόνος. Η στιγμή που πρέπει να αποδεχτείς ότι ποτέ σου δεν αγαπήθηκες, ή να συνεχίσεις να ταϊζεις με τις ίδιες σου τις σάρκες τις αποθυμένες ανάγκες της αγαπημένης σου που ωστόσο χορταίνουν δύσκολα.
Δεν γνωριζα πολλά για όλα αυτά αναγκάστηκα όμως να μάθω, να αναζητήσω την αλήθεια, μια αλήθεια ζωτικής σημασίας που απο την μια εξηγεί πολλά και με ανακουφίζει και από την άλλη με γεμίζει με θλίψη για την οριακή μου αγάπη που δεν γνωρίζει ότι είναι οριακή.
Όμως αυτό που με προβληματίζει και θα ήθελα να δώ με όσο θάρρος διαθέτω είναι τελικά το τι μπορεί να μαρτυρά για εμένα αυτή η έντονη συναισθηματική προσκόλληση που ένοιωθα και νοιώθω, αυτή η έντονη έλξη, καθώς επίσης και η αδυναμία μου να απαγκιστρωθώ από όλλα αυτά.
Θα μπορούσε όλλο αυτό να αφορά έναν υγιή άνθρωπο ή όχι?