Διεζευμενη ανύπαντρη μαμά...
Περίπου «μονογονεικη οικογένεια»…
Και ξεκινάω έτσι γιατί με εμένα συνέβη το παράδοξο, ο πρώην σύζυγος να αποφασίσει ,ότι μετάνιωσε για το γάμο μας και το παιδί ,τη δεύτερη μέρα που γέννησα την κόρη μας …!! Μετά από 10 χρόνια (τόσο είναι η κορούλα μου τώρα) δεν την έχει δει ποτέ ,δεν έχουμε κανενα είδους επικοινωνίας ούτε με εμένα ούτε με το παιδί…άρα εγώ κανονικά ειμαι μια «διεζευμενη ανύπαντρη μαμά»!!!
Για να μην μακρηγορώ το θέμα μου είναι το εξής …μετά από 10 χρόνια εμφανίστηκε στη ζωή μου ένας άνθρωπος με τον οποίο τα πάμε παρά πολύ καλα .Αυτός δεν έχει οικογένεια αλλα είναι στη φάση να δημιουργήσει . Δεν τον ενοχλεί καθόλου το γεγονός ότι εγώ έχω ένα παιδί & με μεγάλη μου έκπληξη βλέπω ότι τα πάνε καλα .
Το θέμα μου όμως είναι κατά πόσο πρέπει να εκτεθεί η μικρή σε όλο αυτό , τι πρέπει να της πω & φοβάμαι παρά πολύ μήπως, λόγο έλλειψης από πατρική φιγούρα δεθεί μαζί του.
Να σημειώσω επίσης ότι γνωρίζω πόσο σημαντικό ρόλο παίζει ένας παππούς ή θειος και λοιποί συγγενικά πρόσωπα και να επισημάνω ότι δυστυχώς δεν υπάρχει αυτό το οικογενειακό περιβάλλον για να καλύψει κάπως το κενό. Ειμαι μόνο εγώ και η μικρή εδώ και 10 χρόνια μόνες , χωρίς όμως να έχω απόκλιση από την κοινωνική μας ζωή τις φυσιολογικές οικογένειες.
Αυτά και σας ευχαριστώ πολύ …