ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ ΝΕΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΓΧΟΥΣ -ΦΟΒΟΥ -ΠΑΝΙΚΟΥ
Καλησπέρα....καιρο σας διαβάζω και αποφασισα να γραψω την δικη μου ιστορια....ηλικία 35....πρωτη κριση πανικου πριν 14 χρονια. Απο τοτε περιόδοι υφεσης και περίοδοι εντασης....σε γενικες γραμμες διαχειρισιμη πλεον κατάσταση πλην ελαχιστων εξαιρεσεων. Παραλληλα αγχος που εχει σωματοποιηθει ( αν το λεω σωστα) και αρρωστοφοβια!!!!!!!
Ας το παρουμε ομως απο την αρχη....πρωτη κριση πανικου μετά από επιστροφη στο πατρικο με το τελειωμα των σπουδων....αποκλειστικε το παθολογικο και εζησα με αυτές περιπου ενα χρονο αλλοτε πιο εντονες αλλοτε πιο ηπιες....ενημερωθηκα,διαβασ� �,ψιλοηρεμησα και της διαχειριζομουν....προχωρησα την ζωη μου ξαναεφυγα απο το πατρικο μου επιασα δουλεια και δεν αφηνα να με καταβαλουν απλα περιμενα να περασουν....πριν 2 χρονια παντρευτηκα και ολα καλα....ερχοταν παλι που και που αλλα το εδιωχνα....εμεινα εγκυος ειχα μια δυσκολη εγκυμοσυνη με προβληματα και προωρο τοκετο αλλα ΔΕΝ με επιασε ουτε μια φορα.....ευτυχως!!!!!!!! και φτανουμε στο σημερα 15μηνες μετα την γεννα με ενα υπεροχο μωρο και συζυγο αλλα ολα διογκωθηκαν....οι κρισεις εντονες πια, αρρυθμιες, πονοκεφαλοι,ζαλη,ασταθεια, μουδιασματα,ανατριχιασματ� � σε κεφαλι-ακρα, αισθημα παλμων μονιμα στο κεφαλι, δυσπνοιες και μονιμα κακες σκεψεις....
Ξεκινησα απο καρδιολογο και εξαντλησα το ενδεχομενο καρδιακου προβληματος ( οι αρρυθμιες ΣΧΕΔΟΝ εξαφανιστηκαν) .... τοτε εμφανιστηκαν οι πρωτοι πονοκεφαλοι, ασταθεια,ζαλη και σφιξιμο στο κεφαλι ....πηγα λοιπον σε νευρολογο ο οποίος με εξετασε ( επιπολαια θεωρω) και απεδωσε τα συμπτωματα σε κουραση,αγχος ισως αυχενικο. Σημειωτεον με μια εξεταση για τα κοιλιακα αντανακλαστικα απεκλισε την σκπ - το εχει ακουσει ξανα κανεις αυτο???? μετα απο αυτο προστεθηκαν τα μουδιασματα,ανατριχιασματ� � σε κεφαλι και ακρα κυριως δεξια.....πηγα λοιπον σε ορθοπεδικο μπας και ειναι αυχενικο αλλα μου το απεκλεισε αλλα μετα απο ερωτηση μου μηπως εχω κατι στο κεφαλι μου λεει κανε μια αξονικη εγκεφαλου να σου φυγει η ιδεα....την εκανα και ειναι πεντακαθαρη....τα συμπτωματα βεβαια συνεχιζουν και με πιανουν παντα απο το μεσημερι και μετα και κυριως μολις μπω σπιτι απο την δουλεια στην οποια παρεπιπτοντως βγαζω τρελλο αγχος αυτη τη περιοδο....προσπαθω και θελω να πιστεψω οτι ειναι ψυχοσωματικα αλλα οι κακες σκεψεις επανερχονται μερες μερες και με πιανει πανικος...μου εχει καρφωθει και η ιδεα της σκληρυνσης και με τσακιζει...λεω οτι το παλευω και προσπαθω απεγνωσμενα να σκεφτομαι λογικα αλλα με πιανουν ολα τα παραπανω και με καταρακωνουν....η επομενη σκεψη ειναι ενας νεος νευρολογος για την σκληρυνση ή τελικα για τα χαπια που θα με ξεκολλησουν απο ολα αυτα.....Σημειωση ουτε ντεπον δεν θελω να παιρνω!!!!!!!!!
Ευχαριστω που με ακουσατε-διαβασατε!!!
Ακουω τα σχολια σας!!!!!