Τελικά οι ψυχολόγοι/ψυχίατροι βοηθάνε ή μας κάνουν χειρότερα?
Έχω διαβάσει πολλά θέματα σχετικά με αυτό το θέμα. Λένε πως οι ψυχίατροι φορτώνουν τους πελάτες με φάρμακα επειδή παίρνουν ποσοστά από αυτά, ακόμη έχω διαβάσει ότι δεν θα προσπαθήσουν να σε βοηθήσουν να γίνεις καλύτερα αλλά με τον τρόπο τους να σε κάνουν χειρότερα χωρίς να το καταλάβεις, καθόλου παράλογο δεν μου φαίνεται αυτό εξάλλου αν γίνεις καλά θα σε χάσουν από πελάτη.
Σκέφτομαι να δω κάποιον ψυχίατρο αλλά αυτά που διαβάζω με φοβίζουν, αν και δόξα τον θεό είμαι υγιείς, θα ήθελα να δω κάποιον γιατρό και όχι ψυχολόγο, δεν εμπιστεύομαι τις γνώσεις των ψυχολόγων , πριν κάποιους μήνες πήγα σε σύμβουλο ψυχικής υγείας και έχασα τον χρόνο μου, η κοπέλα ήταν άσχετη και μόνο τα νεύρα που μου έσπασε.
Αν και το θέμα που με απασχολεί δεν έχει να κάνει με ψυχική νόσο άλλα με τις κοινωνικές και προσωπικές μου σχέσεις αποφάσισα να πάω και σε ψυχίατρο, τι γνώμη έχετε?
Πώς μπορώ να βρω τον καταλληλότερο για μένα? Το οικονομικό θέμα δεν με απασχολεί γιατί αυτή την περίοδο είμαι καλά οικονομικά.
Αυτό που με προβληματίζει είναι μη ξεκινήσω υγιείς και καταλήξω άρρωστη, απ'ότι μου έχουν πει δεν υπάρχει περίπτωση να πας σε ψυχίατρο και να μη σε βάλει να πάρεις φάρμακα, εγώ δεν θέλω να πάρω φάρμακα, μερικές συμβουλές θέλω μόνο.
Ακόμα και να μην ισχύει το ότι δεν ΘΕΛΟΥΝ να μας βοηθήσουν για να μη μας χάσουν από πελάτες, δεν είμαι σίγουρη καν αν ΜΠΟΡΟΥΝ , η σύμβουλος ψυχικής υγείας που πήγα εγώ ήταν ότι να ναι, δεν καταλάβαινε καν τι της έλεγα, της έλεγα αυγά και μου έλεγε καλάθια, και δεν μ'άφηνε και να μιλήσω, μιλούσε μόνη της για θέματα τελείως άσχετα από αυτό που με απασχολεί.
Ίσως έπεσα σε περίπτωση βέβαια δεν ξέρω... πιστεύω πάντως ότι παίζει τεράστιο ρόλο ο άνθρωπος που θα πας στο κατά πόσο θα μπορέσεις να βοηθηθείς, (αν τελικά βοηθάνε) πρώτα είναι θέμα επιλογής, να επιλέξεις τον καταλληλότερο για το πρόβλημά σου αλλά είναι και θέμα τύχης.
Δεν θέλω να χάσω χρόνο και χρήμα για μηδέν αποτέλεσμα, αν ήξερα ότι κάποιος μπορεί πραγματικά να με βοηθήσει έστω και λίγο χίλιες φορές να πάω και να του δώσω και περισσότερα απ' όσα ζητάει.
Δεν ξέρω..για πείτε την γνώμη σας....